Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tanssien toukokuuhun

Valittelin vappuaattona Insta Storiesin puolella, kuinka tämän vuoden vappu menee ihan ohi. Vuosi sitten sain sentään tehtyä itse simaa ja kutsuttua ystäväperheen kylään, mutta nyt vapusta muistutti etäisesti vain lasten synttäreiltä kattoon jäänyt värikäs viiri.

Vuoden takaista juttua ensimmäisestä vapusta Saksassa on luettu paljon lähipäivinä, ja harmittaa ettei minulla ole vieläkään mitään kunnollista kerrottavaa siitä, kuinka vappua juhlitaan Saksassa.

Meillä ei ollut simaa, munkkeja, tippaleipiä, nakkeja eikä edes perunasalaattia. Ei taloa täynnä ystäviä, kuohuvaa, liikaa ruokaa ja vielä enemmän grillattavaa.

Vappu on Saksassa vapaapäivä, mutta sen juhlinta on toki erilaista kuin Suomessa. Täällä NRW:n osavaltiossa ainakin järjestetään aattona ”Tanz in den Mai” -tapahtumia, eli eräänlaisia vapputansseja. Alkuperäinen ajatukseni oli kuitenkin tehdä aattona ”ei mitään”.

Vappuaattoiltana olin jo mukavasti verkkareissani sohvalla käynnistelemässä Netflixiä, kun saksalainen ystäväni vaihtoi vielä kerran mieltään ja lähetti viestin, että josko sitten lähdettäisiin käymään jossain yksillä vappujuomilla? Oltiin tätä vaihtoehtoa pohdittu päivällä, mutta homma jäi suunnitteluasteelle. Mikä ettei, mahdollisuuksia lähteä tällä tavalla ulos ei liikaa ole, joten vaihdoin verkkarit farkkuihin ja nakkasin käsilaukkuun muutaman pienen skumppapullon ja lähdettiin tuohon meidän kaupunginosan pääkadulle.

Löydettiin lopulta ravintola, jossa oli ihmisiä ja musiikki raikasi melkein liian kovaa. Juhlijoiden ikäjakauma oli rento 18-80 ja kaikki olivat yhtä hyvällä tuulella. Niihän siinä sitten kävi, että ilta hieman lipsahti ja Tuhkimo olisi ollut jo tuntikausia untenmailla siinä vaiheessa kun itse kömmin kotiin…

Mutta ai että kun oli hauskaa! Vaikka perinteinen vappu jäikin nyt kotiin laittamatta, pääsin sentään vastaanottamaan toukokuun tanssien – mukava tapa sekin!

Vappupäivänä nyhjötettiin koko perhe vain kotosalla, vaikka ulkona olisikin ollut ihan kaunis joskin vähän tuulinen sää. Päivän suurinta antia oli suomalaisten veroilmoitusten täyttö (tuore perinne viime vuodelta) ja lasten kanssa läheisellä leikkipaikalla käynti. Raikas ilma teki itsellekin varsin hyvää ja löysän päivän kruunasi lämmin kylpy.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply