Suomen suurin matkablogiyhteisö

All inclusive Turkissa – miten tähän päädyttiin?

Helmikuussa etsintäkuulutin meille uutta kesälomakohdetta. Noista ajoista lähtien surffattiin raivokkaasti netistä erilaisia lomavaihtoehtoja. Käytiin läpi kaikki, ihan varmasti kaikki vaihtoehdot loma-asunnon vuokraamisesta All inclusive -reissuihin ja soudettiin ja huovattiin näiden välillä.

Yksi ajatus oli päästä matkaan Suomessa asuvan ystäväperheen kanssa, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta molempia osapuolia yhtälailla tyydyttävää ratkaisua ei vaan löytynyt. Loistava matkaseurakaan ei auta, jos molemmat perheet eivät voi nauttia täysillä kohteesta. Yrityksestä se ei tosiaan jäänyt kiinni, mutta oli parempi viheltää peli poikki ennen kesää, koska muuten olisi voinut käydä niin, että oltaisiin päädytty jonnekin, jossa kukaan ei olisi satasella viihtynyt tai pahimmassa tapauksessa koko reissu olisi jäänyt välistä.

Vaihtoehdot vähissä

Tämän päätöksen jälkeen koko lomasuunnittelu meni jäihin vähäksi aikaa. Tuli sellainen ähky ja turhautuminen, en muista milloin viimeksi niinkin upean asian kuin loman varaaminen olisi ollut näin ”työlästä”. Miehen kanssa määriteltiin moneen kertaan vielä loman reunaehtoja ja speksejä. Budjetti, ajankohta, maa, majoitustyyppi – kaikkia näitä tuli veivattua moneen kertaan.

Kalenteri oli pyörähtänyt jo useamman viikon eteenpäin, ja erilaisten lomapakettien valikoima tuntui supistuvan ja kallistuvan viikko viikolta. Suunnitelmallisella Miehellä alkoi melkein jo hermo kiristyä, kun ei saatu päätöksiä tehtyä enää edes keskenämme. Kunnes sitten lyötiin lukkoon ajatus, että maaliskuisella Pariisin reissulla varataan loma. Piste. Pakettimatka jonnekin, jossa on lämmintä ja hyvät uintimahdollisuudet.

Ja näin tehtiin.

Perinteisistä pakettimatkamaista ei olla koskaan käyty Egyptissä tai Turkissa. Ja alkuperäinen vahva ajatus oli, ettei mennä vieläkään. Syitä on monia; ennakkoluulot, maiden osittain epävakaa tilanne, mielikuvat ja se, että tykkään kreikkalaisesta ja espanjalaisesta ruuasta enemmän.

Kaikkien pakettimatkojen äiti

Kun Pariisissa oltiin yhtenä iltana vahtivuorossa kaikista neljästä nukkuvasta lapsesta, avattiin läppärit, pädit ja viinipullo. Noin tunnin kuluttua todettiin, ettei ainakaan TUI:n, Alltoursin tai Thomas Cookin valikoimassa ole meille sopivaa matkaa, ellei tehdä jotain perustavanlaatuisia muutoksia hakuehtoihin. Nirsoja mitä nirsoja, mutta näin vain oli. Sitten käytettiin villi kortti ja lisättiin hakuehtoihin kohdemaaksi Turkki.

Ei mennyt varmaan kuin puolisen tuntia, ja meillä oli matka varattuna. Mies oli löytänyt matkatoimisto TUI:n kautta Antalyan ja Alanyan välissä olevan Felicia Village -hotellin, joka oli saanut hyvät arvostelut. Siellä pitäisi olla kunnon uima-altaat, ravintola, merenranta vieressä ja hintakin meni haarukkaan – joskin ylärajoille.

Ja sitten: matka on kaikkien lapsiperhelomien ultimaalinen huipentuma, koska se on All inclusive ja siellä toimii Kids Club yli 3-vuotiaille. Kummastakaan meillä ei ole lainkaan aiempaa kokemusta, joten taidanpa kirjoitella vielä myöhemmin erikseen meidän ennakko-odotuksista, joiden toivon ylittyvän – ja ennakkoluuloista, jotka on tietysti tehty kumottaviksi.

Toiveena on siis aurinkoinen kahden viikon löhöloma vuorotellen altaalla ja rannalla, vanhemmille tunti pari kirjanlukuaikaa silloin tällöin, ruokailuiden helppoutta, vesileikkejä ja toistetaan tätä samaa niin kauan, että aivot sulaa. Eiköhän ne heinäkuun alun kuumuudessa sulakin.

Turkki – täältä tullaan!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu 29.4.2018 at 15:08

  Mä odottelen täällä infoa siitä toisesta kesän reissusta. 😉
  All inclusive kuulostaa todella hyvältä. Iso peukku.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 11.5.2018 at 21:54

   Siitäkin varmasti kirjoittelen vielä tarkemmin 🙂

 • Reply auringonpaistetta 29.4.2018 at 15:55

  Me oltiin juuri Turkin Sidessä samantyylisessä hotellissa viikon verran, mutta all inclusivea ei meillä ollut. Lapset meillä nautti ainakin todella paljon ja kyllä siitä helppoudesta nautittiin myös me vanhemmat. Uintia tuli meidänkin lomalla päivttäin useita tunteja. Turkissa myös ruoka oli hyvää ja tekemistä löytyy kyllä hotellin ulkpuoleltakin, mikäli sitä alkaa jossain kohtaa kaipaamaan 🙂

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 11.5.2018 at 21:55

   Voi miten kuulostaa kivalta! Me mennään ihan tuon Siden lähelle, täytyy käyä piipahtamassa siis siellä 🙂

  Leave a Reply