Zoopark – Düsseldorfin parhaita paikkoja helteellä

Helteisen sään helliessä yllättäen huhtikuussa oli pakko keksiä jotain viilentävää tekemistä lasten kanssa – ehdottomasti mieluiten ulkona, mutta jotain muuta kuin jäätelönsyömistä. Päädyin ajamaan Zooparkiin, jossa käytiin aiemmin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja päätettiin samantien, että sinne mennään uudelleen.

Zoopark on Düsseltalin kaupunginosassa, kolmisen kilometriä vanhasta kaupungista koilliseen oleva puistoalue, jossa toimi eläintarha vuodesta 1876 vuoteen 1943. Toinen maailmasota lopetti hiljalleen ruokapulasta ja kylmyydestä kärsivän eläintarhan ja eläinparat kuolivat joko pommeihin, luoteihin tai nälkään.

Nykyisin puistossa ei siis nimestään huolimatta ole muita eläimiä kuin keskuslammen linnut. Sen sijaan puistossa on nurmikenttiä, lukuisia kauniita puita, lenkkipolku lammen ympäri ja ainakin kaksi leikkipaikkaa lapsille. Ja yksi niistä ei ole mikä tahansa leikkipaikka, vaan vesileikkipaikka!

Alue oli aivan loistava, monta erilaista pumppua, vesikourua, nostinta ja vaikka mitä. Lisäksi vieressä oli ympyränmuotoinen alue, jossa oli maassa useampi vesisuihkun alkulähde, joista suihkusi huomattavan korkeita vesisuihkuja vaihtelevaan tahtiin. Näiden toisella laidalla oli vielä pienemmille lapsille sopiva kiipeily- ja keinupuoli, jossa valtavat vehreät puut antoivat kaivattua varjoa.

Minä ja lapset viihdyttiin puistossa useampi tunti, alkuun lähinnä pumpaten ja johdatellen vettä kourusta toiseen. Leikkivälineet olivat nerokkaasti suunniteltu, ylemmältä tasolta vesi kiemurteli eri reittejä alas. Ehkä hauskinta oli iso veivattava spiraali, jota pyörittämällä veden sai nousemaan alatasolta ylätasolle.

Lopuksi Armin päätti juosta itsensä läpimäräksi vesisuihkuilla. Vesi oli viileää, mutta sepä ei näyttänyt lainkaan haittaavan menoa. Toisaalta ulkona oli ainakin +28c, joten viilennystä todella kaivattiin. Alkuiltapäivästä perjantaina paikalla ei ollut alkuun juuri ketään, mutta lisää seurueita tuli tasaiseen tahtiin levittämään vilttejään nurmikolle ja puiden varjoon.

Ja kyllähän sitä nyt ne jäätelötkin piti lopulta saada. Herkkuhetkeä varten meidän piti lähteä muualle, koska nopealla googletuksella puiston vesileikkipaikan puoleisilla kaduilla ei ollut juurikaan kahviloita tai ravintoiloita. Onneksi oli omat eväät mukana ja jätksiä sai lähikaupasta kotimatkalla.

Lämmin suositukseni Zooparkille, helteellä tai viileämmällä säällä, lasten kanssa tai ilman – me mennään ihan varmasti uudelleen!

Zooparkiin pääsee ainakin metrolla U71 ja ratikalla 708, molemmilla pysäkki on Grunerstraße.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply