Pariisi oli todella kuin Frozen – huurteinen seikkailu

Pariisi tarjoili ylettömän määrän nähtävyyksiä, croissantteja, elämyksiä mutta myös räntää päin näköä. Meille taisi osua alkukevään kylmin viikonloppu, ja pakko myöntää että tunnelmaa sai pitää yllä välillä hammasta purren, kun kolmantena päivänä lämpöasteet oli nollassa, taivas pilvessä ja päälle tuli vuorotellen vettä, räntää ja lunta. Joo-o, lunta Pariisissa maaliskuun lopulla.

Mutta kun saadaan jätettyä tämä taka-alalle, jäljelle jääkin lähinnä vain hyviä muistoja.

Ajomatkat molempiin suuntiin sujuivat yhden pysähdyksen taktiikalla. Lähtö oli aikataulutettu klo 04.00 ja matkaan päästiin alle puoli tuntia myöhässä. Saksan autobahnoista ei saatu nauttia kuin pikkupätkä Hollantiin saakka, muuten mentiinkin sitten normaaleimmilla nopeuksilla. Pariisin päässä meitä tervehti mikäs muukaan kuin aamuruuhka, ja aika nopeasti kävi selväksi, että kyllä se vaan on iso kaupunki.

Oltiin alunperin ajateltu ajaa autolla ihan keskustaan, mutta muutettiin lennosta suunnitelmaa ja jätettiin auto 18. kaupunginosassa sijaitsevan Airbnb-kämpän eteen. Siitä sitten kohti metroasemaa, jossa vietettiin hetki lippuautomaatilla arpoen, mikä olisi kaikista paras hinta/laatusuhteen tiketti. Päädyttiin kolmen päivän turistilippuun, joka oli turistihintainen (yli 50€/3 päivää/2 aikuista), mutta helppokäyttöinen. Kertalippujen ostaminen olisi tullut halvemmaksi, mutta samalla hidastanut matkantekoa huomattavasti.

Kolmen päivän aikana ehdittiin vierailla turva-aidatussa Eiffelissä, Sacre Coeurin kukkulalla, risteillä Seinellä miljoonan kiinalaisen kanssa, vetää skumppahiprakat Moulin Rougessa, pakoilla sitä räntää l’Aquariumissa, tehdä passihakemus Arminille, nähdä kuinka katukaupustelijat pakoilevat ratsupoliiseja ja hakea aamulla boulangerista tuoreet patongit ja croissantit.

Näkymä Sacre Coeurin kirkon tornista sumuisena aamupäivänä

Disneylandistä kirjoitan vielä erikseen, mutta alkuunsa voisin sanoa että olihan se m a h t a v a. Kaksi päivää puistossa menivät hujauksessa ja etukäteen lukemani vihjeet siitä, että kannattaa suunnitella käyntiä etukäteen pitivät paikkansa. Meillä meni hieman aikaa turhaan palloiluun välillä, että nyt jos pääsisi uudestaan, niin homma menisi jo paljon helpommin.

Aikaa meni myös alussa hotelliin sisäänkirjautumiseen: etukäteen varaamamme Disney Hotel New York juuri puiston ulkopuolella oli ylibuukattu tai jotain siellä oli tapahtunut – en enää kysellyt sen jälkeen kun meiltä kysyttiin ”Madam, would you like to be upgrated to 5-star Disney Hotel directly in the park with no cost?”  Tietenkin haluttiin, vaikka se tarkoitti kaikkien matkatavaroiden ja lasten uudelleen lastaamista autoon, auton siirtoa ja sitten auton tyhjennystä.

Huurteinen seikkailumme jatkui myöhään illalla kotiin saapuessa, kun sisälämpötila oli koko asunnossa rapsakat 14c. Lämmitys oli prakannut poissa ollessamme, ja yöksi vedettiin lämpöasut ja tuplapeitot päälle.

Aamulla sitten arki löi avarilla naamaan, kun nukuin pommiin aamuvuorosta – tai siis olin matkaväsymyksestä ristissä olevilla silmillä laittanut kellon soimaan tuntia liian myöhään – ja lapset ovat kiukutelleet omaa väsymystään sitten loppupäivän. Palaan siis vielä mielessäni takaisin Pariisiin ja menen untenmaille itsekin.

Ps. Kiitos kaikille edellisen postauksen arvontaan osallistujille! Voittajat on arvottu ja heihin on otettu yhteyttä, onnea!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katriina 21.3.2018 at 21:17

  Bingo! Sinä voitit! Palelin minäkin surkeasti kerran Pariisissa, mutta kevätvaatteissa huhtikuussa, kun tuuli kääntyi yön aikana pohjoiseen. Huulet sinisenä ja tututisten oli silti pakko nauttia Tuilerien puistossa maailman parhaasta jäätelöstä. Montmartrella varas hävisi nopeudessa ja sorminäppäryydessä savolaiselle matkatoverilleni eikä rahakukkaro lähtenyt laukusta omille teilleen. (Marimekon vetoketju oli kai liian hidas avata.) Heinäkuun helteestäkin olen Pariisissa kärsinyt, mutta lunta en kokenut. Pariisista jää aina muisteltavaa. Jotkut eivät pidä Pariisista, mutta minä pidän, kun en ole niin paljoa maailmaa matkaillut. Pariisi on niin kätevästi lähellä. Olen onnistunut kai olemaan huomaamatta tylyjä pariisilaisiakaan – tai olen niin viehättävä kuin sinäkin, että kaikki ovat ystävällisiä ja joustavia kuten tuo hotellin virkailija. Odotan kertomustasi Disneylandista, koska en ole siellä käynyt.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 22.3.2018 at 17:20

   Itsekin kyllä tykkään Pariisista, siellä riittäisi nähtävää vaikka kuinka, ja jossain vaiheessa toivoisin pääseväni tutustumaan rauhassa (=ilman lapsia) taidemuseoihin. Louvressa olen käynyt, mutta siitä onkin sitten jo melkein 20 vuotta…

   Disneylandissa viihtyisi varmasti niin lapset kuin aikuisetkin vaikka ei muuten huvipuistojen ystävä ehkä olisikaan. Siellä tuli myös vastaan useampikin naisten polttariporukka, hauska idea!

  Leave a Reply