Seuraava kohde: Pariisi ja Disneyland

Kesälomaa odotellessa voi hyvin tehdä pari reissua kuin lämmittelymielessä. Suunnataan ensi viikolla kohti katukahviloiden, croissanttien ja patonkien pääkaupunkia Pariisia! Lähdetään matkaan autolla, koska täältä Düsseldorfista hurauttaa perille (ainakin teoriassa) vaivaisessa 5 tunnissa.

Olen ollut Pariisissa aiemmin kahdesti, mutta edellisestäkin vierailusta on yhdeksän vuotta. Pääasialliset nähtävyydet on lähes kaikki koluttu taannoin, mutta on aika tehdä uusintakierros. Ohjelmassa tulee olemaan ainakin Eiffel-torni, Sacre Coeurin kirkko ja mietittiin myös päiväristelilyä Seinellä. Kyseessä on tällä kertaa kolmen päivän pikareissu, joten liikaa ei voi ahnehtia, mutta toisaalta jotain on pakko suunnitella etukäteen.

Tai ainakin näin me tykätään tehdä, koska silloin ei tarvitse paikan päällä käyttää aikaa turhaan palloiluun, varsinkin kun lasten kanssa voi aina olla pari muuttujaa matkassa.

Minä Pariisissa 2009 – ah tuota tyyliä!

Pariisissa olisi myös tarkoitus uusia Arminin vanhaksi menevä passi paikallisessa Suomen suurlähetystössä. Ulkosuomalaiselle, varsinkaan alaikäiselle, ei passin uusiminen ole lainkaan niin näppärää kuin Suomessa aikuisen passin uusiminen parhaimmillaan. Kirjoittelen tästä vaikka myöhemmin erikseen, että miten meni.

Reissuun lähdetään yhdessä Düsseldorfissa asuvan suomalaisperheen kanssa, joilla lähes samanikäiset lapset kuin meillä. Neljän aikuisen ja neljän lapsen kombo oli hyvä majoittaa Airbnb:n kautta löytyneeseen huoneistoon hyvien metroyhteyksien varrelta.

Jardins du Trocadéro kuvattuna Eiffel-tornista 2009

Sen lisäksi, että lapsilla tulee olemaan seuraa toisistaan, on tilanne myös vanhemmille totaalinen win-win. Ollaan jo sovittu molempien pariskuntien vapaaillat, jotka saa käyttää parhaakseen katsomallaan tavalla.

Pohdittiin pitkään, mitä haluttaisiin tehdä kaksin Pariisin illassa, ja päädyttiin varaamaan illalle show mistäs muualtakaan kuin itse Moulin Rougesta! Odotukset ovat korkealla, vaikka netistä lukemieni arvostelujen kirjo oli laaja. Mietin kilpailevana vaihtoehtona myös Lidoa, mutta toivottavasti tehtiin nyt oikea valinta. Vielä pitäisi etsiä ravintola, jossa illallistaa ennen showta, ehdotuksia?

Pariisin keskustasta jatketaan kahden päivän visiitille Disneylandiin – jota sitkeästi haluaisin kutsua Euro-Disneyksi, mutta Wikipedian mukaan tuo nimi ei ole ollut käytössä enää vuoden 1994 jälkeen. Ja taas voi tuntea itsensä vanhaksi…

Disneylandista kirjoittelen ihan satavarmasti pitkät pätkät reissun jälkeen, mutta pakko kertoa heti alkuun yksi mielenkiintoinen juttu huvipuistolippujen ja hotellin varaamisesta virallisten sivujen kautta. Surffailtiin ystäväperheen kanssa sivuja yhteistuumin, yksi tutki englanninkielisiä sivuja, toinen saksankielisiä ja minä ranskankielisiä. Hukkaan ei mennyt mun parinkymmentä vuotta kestänyt ranskan opiskeluni, koska kokonaishinta en français  oli parisataa euroa halvempi!

Olen yrittänyt opettaa lapsille kaikkia tutuimpia Disney-hahmoja, erityisesti prinsessoja, jotta tästä osiosta reissua saisi vähän enemmän irti. Viimeisimpänä ollaan tutustuttu Jasmineen Aladdinista ja Belleen Kaunottaresta ja Hirviöstä.

Ja mun pitäis itse vastaavasti katsoa Moulin Rouge – supikoiran mentävä aukko leffasivistyksessä, tiedän!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply