Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia kylmästä

Kylmää säätä tuntuu nyt piisaavan ympäriinsä. Täällä Düsseldorfissa monena aamuna mittari on ollut pakkasella, jota en siis muista että olisi viime talvena juurikaan tapahtunut. Mies lähti työmatkalle Pohjois-Italiaan, jonne on luvattu lumisadetta. Itse vietin muuten varsin lämmintunnelmaisen viikonlopun jääkylmässä Helsingissä.

Kylmää eli hiljaista on ollut täällä bloginkin puolella, ja siihen ei ole nyt juuri mitään erityistä syytä kuin ajanpuute. No ehkä vähän inspiraationkin puute, mutta ensisijaisesti ajan. Joku varmaan nipistäisi yöunistaan, mutta itse yritän välttää sitä viimeiseen saakka, koska yhtään ylimääräistä väsymystä en tähän kohtaan kaipaa.

Onneksi sentään ajanpuutteen on aiheuttanut moni mukava asia. Lasten täti oli vierailulla ja melkein heti perään lensin itsekseni Helsinkiin ystävien hääjuhlaan. Näiden välissä piti käydä töissä ja hoitaa ihan normaaleja arkisia juttuja, ja lisäksi koneella on tullut roikuttua edelleen sen kesäloman etsimisen puitteissa.

Uusin intohimoni, niinkin railakas iltapuhde kuin 1000 palan palapelien kokoaminen on myös haukannut aina välillä tunnin sieltä ja toisen täältä. No niin, laiska töitään luettelee, mutta jotenkin koen tämän nyt tarpeelliseksi. Kaupallakin mulla on vain 9 tuntia / viikko -sopimus, mutta todellisuus on ollut siitä tuplat ja parhaimmillaan vähän yli. Ja sitten saan vääntää paikallisen varhaiskasvatusviraston kanssa Reetan hoitotunneista, kun niiden maltillinen lisääminen ei ollutkaan ihan läpihuutojuttu. Saksalaisittain tarvitaan lomakkeita, allekirjoituksia ja leimoja,  huoh.

Saksan kielen opiskelu maistuu edelleen ja kahdesti viikossa olevista B1-tason tunneista on todella iloa ja hyötyä. Ostinkin vielä Suomesta itselleni uuden saksan kielenoppikirjan, koska osa kielioppiasioista on vaan mukavampi käydä vielä itsekseen suomeksi läpi – kurssilla kun opetus on toki englanniksi. Tai no se opetuskin alkaa olla jo saksaksi…!

Tälle viikolle tiedossa siis yh-elämää, töitä, kielikurssia, Suomi-koulua, Arminin päiväkotikaverin synttärit (meidän lasten ekat kaverisynttärit täällä!) ja viikonloppuna vielä tulevan Pariisin reissun suunnittelua. Palataan siis… toivottavasti pian kuitenkin!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply MKA 2.3.2018 at 22:30

    Hei, minua kiinnostaisi tietää, onko työssäsi kaupalla tullut kauheasti kielellisiä ongelmia? Olen ollut vasta 4kk Saksassa ja minäkin tulin tänne saksankielintaidottomana, mutta olen jo kovasti sitä treenannut. Edellisestä Minijobistani ei riitä enää tunteja minulle ja mietin mahtaisinko jo pärjätä kaupan kassalla jos alan pistämään hakemuksia (hyllyttämäänhän sitä voisi luulla hakevansa, mutta voi olla että pistävät kassalle heti niin kuin sinut :D) Kuinka luontevaa sinulle oli ennen töiden aloitusta lauseiden rakentaminen ja kuullun ymmärtäminen?

  • Leave a Reply