Suomen suurin matkablogiyhteisö

Etsintäkuulutus: kesäloma

Jossain kohtaa talvea se iskee aina. Haaveet kesälomasta, lämmöstä, auringosta ja uinnista. Ja joka vuosi se iskee suurinpiirtein silloin, kun parhaimmat lomamökit ja pakettimatkat on jo myyty.

Selasin matkatoimisto TUI:n tarjontaa, ja nettisivuilla oli isolla mainokset, että vielä kolme päivää aikaa varata kesälomamatkat, jos mielisi saada niihin varhaisen varaajan edun. Kolme päivää! Tässähän tulee kiire.

Interhomen puolella vaihtoehtoja olisi taas laidasta laitaan, mutta hintahaarukka näytti hieman tyyriiltä alustavilla hakuehdoillamme. Airbnb ei tule ainakaan ensimmäisenä vaihtohtona kysymykseen, hieman nimittäin emmin sen hyödyntämistä parin viikon lomaan – lyhyemmät yöpymiset kyllä toimii. Loman räätälöiminen varaamalla hotelli ja mahdolliset lennot erikseen vaatii taas tarkkaa hintavertalua ja ehkä auton vuokraamista, riippuen kohteesta.

Kesälomareissun suunnittelua hankaloittaa myös sellaiset oleelliset asiat, joita ei ole vielä tiedossa. Lähtien nyt ihan ajankohdasta, budjetista, matkaseuran kokoonpanosta ja yleisistä toiveista ja odotuksista.

Vuokratakko taas uima-altaallinen loma-asunto ja nauttia omasta rauhasta? Tällöin joutuu pakostikin nauttimaan hieman myös siivouksesta ja ruuanlaitosta… Vai varatako pakettimatka, jolloin haaveen omasta altaasta voi vaihtaa huolettomampaan olemiseen. Kaikkien perhematkojen kulmakiveä All inclusivea ei olla koskaan kokeiltu, mutta kesällä 5- ja 3-vuotiaiden lasten kanssa sekin alkaa jo kuulostaa lähes houkuttelevalta kokemukselta, voi apua sentään! Ajatus erityisesti ruokailun helppoudesta on kutkuttava, joskaan kulinaristiset ilotulitukset voi varmastikin haudata samaan kutkutukseen.

Yksi vaihtoehto olisi taas ottaa auto alle täältä Saksasta ja ajaa jonnekin. Tällöin kohteeta voisi olla rannikko suurinpiirtein Espanjan Barcelonasta Pohjois-Italiaan. Viime vuonna ajettiin Kroatian pohjoisaan Istrian niemimaalle ja matkaa tehtiin väliyöpymisineen useampi päivä, jolloin ajomatka (reilut 1200km) ei tuntunut liian pitkältä.

Googlailin myös pakettimatkoja Kreikan saarille. Muistelin samalla hieman alle parikymppisenä tehtyjä ryypp… rentoutumisreissuja Kosin pikkusaarelle. Paikasta voisi saada aika erilaisen kuvan näin 15 vuoden jälkeen, mutta en tiedä uskaltaako ottaa riskiä. Ajatuskin päätymisestä hotelliin jonkun baarikadun liepeille tai juuri täysi-ikäistyneiden valloittamalle uima-allasalueelle olisi totaalinen katastrofi. Oi aikoja, oi tapoja!

Viime vuoden Kroatian reissu oli näin jälkikäteen muisteltuna todella toimiva kokonaisuus. Hyvässä suhteessa rentoutumista, tekemistä, ruuanlaittovuoroja ja rantapäiviä. Sekä aikuiset että lapset olivat samalla aaltopituudella ja hymyssä suin fiilistelen päiväretkiä ja viinilasin äärellä istuttuja iltoja. Ainoastaan loma-asunnon uima-altaan veden olisin toivonut (ja lapset kanssa) olevan lämpimämpää, joten tänä vuonna tästä viisastuneena syynätään altaan ominaisuudet tarkkaan. Tai sitten on vaan päädyttävä sen verran etelämmäksi, ettei altaaseen tarvita lämmitystä.

Kesäloman yksi ”tavoitteista” olisi totuttaa Reetta sukeltelemaan, joten siinäkin mielessä altaalla on väliä. Arminin ollessa kolmevuotias vietettiin kaksi viikkoa hulppeassa villassa Espanjassa, ja sen uima-allas oli ihan täydellinen tällaiseen uintiopetteluun: Vesi lämmintä ja altaan yhdessä kulmassa matalapohjasempi pikkupoukama, jossa pienemmälläkin uijalla ylsi jalat pohjaan.

Tällä retkueella loman pituus on ehdottomasti mielummin kaksi viikkoa kuin yksi, koska silloin pakkaaminen ja matkustaminen menee samalla vaivalla. Joskaan ei tietenkään samalla rahalla. valitettavasti.

Joinain vuosina lomasuunnitelmat ovat loksahtaneet paikalleen kuin itsestään. Tällä hetkellä erilaisia kombinaatioita tuntuu olevan monta (tavallaan positiivinen ongelma), mutta kunhan saadaan ne peruspilarit kasaan, niin sitten vaan los geht’s  eli päätöksiä ja varauksia tekemään.

Laitetaans siis päälle etsintäkuulutus sopivasta lomakohteesta! Varaukseen johtavasta vinkistä on ehdottomasti luvassa palkkio.

Kuvat viime kesän Kroatian reissulta. 

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Marjo 11.2.2018 at 17:45

  Me lomaillaan aina kesäisin vain Suomessa ja varmasti, jos asuisin ulkomailla, suuntaisin kesällä Suomeen. Jos ei omaa mökkiä ole, niin vuokraisin mökin Suomesta.

  Viime syksynä me oltiin ekaa kertaa all inclusive -lomalla ulkomailla (Kroatiassa) ja se oli kyllä tosi hyvä kokemus: ruoka oli monipuolista ja tekemistä löytyi sekä lapsille että aikuisille.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 12.2.2018 at 21:55

   Kesä on kyllä ihanaa aikaa Suomessa – jos vaan säät suosivat. En halua ottaa riskiä, joten suunnataan jonnekkin, jossa on isompi varmuus lämmölle & auringolle ☺️

   Kiva kuulla että teillä oli hyvä kokemus all inclusivesta – ehkä se meilläkin tulee joskus kokeiltua ?

 • Reply Virpi 11.2.2018 at 20:13

  Korfun pohjoispuoli, ei missään nimessä eteläpuolelle saarta….viime kesänä oltiin pienessä kylässä Dassia nimeltään ja huoneistohotelli Lola apartments.. 5hlö 2vko 2,5t€ eli budjetti kohde. Ravintoloissa hyvää ruokaa ja edullista. Korfun pääkaupunkiin bussilla n 15min ja aivan ihana kaupunki!! Autolla kierreltiin saarta ja pohjoispuoli ihanan vuoristoinen, mahtavat maisemat ja kirkkaat vedet!!! Etelä tasaista ja paljon brittejä…

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 12.2.2018 at 21:56

   Kiitos vinkistä, Korfua ehdoteltiin jo toiseltakin taholta! Pidetään mielessä ??

 • Reply Riikka/Vihreän saaren emäntä 11.2.2018 at 20:45

  Mulla ei jostakin syystä tule kesäisin sellaista oloa, että pitäisi päästä ”etelän lomalle”. Se tunne iskee enemmänkin pimeämpään vuodenaikaan. Suomessa asuessa tuli kesäisin lomailtua Suomessa tai tehtyä joitakin Pohjois-/Keski-Euroopan reissuja. Nyt ulkomailla asuessa en ole vielä edes uhrannut ajatusta kesälomalle. Luulen, että tulemme kesällä käyttämään aikaa enemmänkin tämän maan tarjontaan tutustuen. Hyödyntäkää ihmeessä Saksan sijaintia ja hurautatte autolla vaikka Italiaan tai sitten koluatte enemmän Saksaa.

  • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 12.2.2018 at 21:57

   Tuo auton hyödyntäminen mua kiehtoo kyllä kanssa! Toisaalta täältä lentäisi Kreikkaan parissa tunnissa ? Valintoja, valintoja…

  Leave a Reply