Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2017 huiput ja hudit

Joululahjat revittiin jo auki paketeistaan ja nyt on aika paketoida blogivuosi 2017. Monissa blogeissa näkyy tähän aikaan vuodesta erilaisia yhteenvetoja, joten innostuinpa samaan puuhaan minäkin. Listaan 5 + 1 huippua ja aallonpohjaa julkaisuiden lukukertojen perusteella.

Vähiten luetuimmat jutut vuonna 2017

Aloitetaan suoraan kaikista vähiten luetuimmilla jutuilla, joista voitte nyt itse tehdä päätelmät, olivatko ne vain silkkaa kuraa vai hiomattomia timantteja. Jutut aukeavat klikkaamalla otsikkoa.

1. Düsseldorfin nähtävyydet: Aquazoo Nordparkissa

Düsseli ei ole liene houkuttelevinpien kaupunkikohteiden joukossa Saksassa saati Euroopassa, mutta itsepintaisesti aijon jatkossakin kirjoittaa kaupungin nähtävyyksistä ja kokemuksista.

2. Laatikoita sisään, laatikoita ulos

Juttu ajasta, jolloin oltiin vielä Suomessa ja kovaa vauhtia valmistelemassa tulevaa muuttoa.

3. Yhteydet kuntoon

Selvittelin etukäteen saksalaisia puhelinliittymiä, ja havahduin ensimmäistä kertaa siihen, että Suomi on todellinen lintukoto mitä tulee rajoittamattomaan mobiilidataan ja sen hintoihin. Myöhemmin kirjoitin samasta aiheesta Saksasta käsin, kun melkein joka kuukausi sain operaattoriltani viestin, että loppukuukausi surffataan sitten hitaammalla nopeudella.

4. K21 Düsseldorfissa – kulttuuria korkealla

Juttu on kovin tuore, mutta mennee samaan kategoriaan kuin listan ykkönen Aquazoo. Nykytaiteen museossa katon rajassa verkolla kiipeily oli kuitenkin niin ainutlaatuinen kokemus, että pitäkääs paikka muistissa!

5. Onnistuneen äitienpäivän resepti

Kel’ onni on se onnen kätkeköön, vanha suomalainen viisaus pätee myös blogimaailmassa. Uskaltaisin väittää, että ”Pilalle menneen äitienpäivän resepti” olisi kerännyt moninkertaisen määrän lukijoita.

+ 1 Lunta tulvillaan on raikas talvisää

Tämäkin juttu on aivan blogin alkutaipaleelta, Suomesta vielä. Muuttoon oli karvan alle kuukausi, ja lapset pääsivät vielä nauttimaan lumesta.

Luetuimmat jutut vuonna 2017

Ja sitten niitä luetuimpia juttuja kehiin! Analytiikka kertoo, että 5 + 1 suosituinta juttua ovat olleet seuraavat:

1. Aamun uutispommi

Top 5:n kärkipaikkaa pitää ehkä hieman epäoikeutetusti rehellinen klikkiotsikko, joka oli kaiken lisäksi aprillipila – joskin mielestäni onnistunut sellainen, joten siinä mielessä voin täällä hymistellä itsekseni onnistuneesta jekutuksesta.

2. Eingewöhnung – saksalaiseen tahtiin päiväkotiin

Päiväkodin aloituksesta kertonut juttu keräsi hämmästyttävän paljon lukukertoja. Rauhallinen, suomalaisittain hidaskin tahti, jossa lapsen oma sopeutuminen on keskiössä ja päiväkodin henkilöstöllä on huomattava sananvalta tutustumisjakson etenemiseen on kyllä hyvä esimerkki eri maiden välisistä eroista arkisessa asiassa.

3. Hausfrau pääsi hommiin

Loppuvuoden suurin uutinen on ansaitusti yksi luetuimpia juttuja. Aloitin työt läheisessä ruokakaupassa, kun vielä 10 kuukautta takaperin en puhunut saati ymmärtänyt saksan kielestä yhtään mitään.

4. Hausfrau testaa ruokakaupat Saksassa

Jos kirjoittaisin jutun nyt, otsikoisin sen vähemmän yleistävästi. Suhteellisen pian muuton jälkeen kaikki kokemani edusti minulle samalla koko Saksaa – nyt osaisin jo ymmärtää, että nämä muutamat kokemukset saksalaisista ruokakaupoista olivat pienen pieni osio tätä monimuotoista maata.

5. Kuka on Hausfrau?

Kun blogini alkoi kerätä enemmän lukijoita, koin tarpeelliseksi jakaa itsestäni hieman enemmän taustatietoa. Juttu on ollut myös kiinnitettynä blogin etusivulle, jota kautta lukukertoja on tullut tasaisesti pitkin vuotta.

+ 1 Lomalle lompsis – Kroatia kutsuu kesällä

Ensimmäinen yhteistyöpostaukseni käsitteli kesäisen lomareissun suunnittelua ja päätymistämme vuokraamaan loma-asunto kaveriporukalla lasten kanssa. Muut Kroatiaa käsittelevät jutut pääset lukemaan kätevästi täältä.

Sellaisia tällä kertaa! Nämä listaukset ovat oman blogini osalta vain osa totuudesta, koska ylivoimaisesti eniten lukijoita tulee suoraan etusivulle, josta voi lukea useampia juttuja klikkaamatta yhtäkään yksittäistä juttua esille. Mutta koska kirjoitan yleensäkin kronologisesti, en ole nähnyt tarvetta muuttaa tätä juttujen esitystapaa.

Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta!

Toivon jokaiselle mitä parhainta uutta vuotta 2018! 

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply