Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nykypäivän pullopostia (sis. alekoodi ja arvonta)

Oletko kuullut personoidusta lastenkirjasta? Ai et? En ollut kuullut minäkään vielä muutamaa viikkoa takaperin. Koska mielestäni kyseessä on kerrassaan mahtava konsepti, kerron teille hieman lisää tällaisista kirjoista. Jutun lopuksi on luvassa sekä alekoodi* että blogin 1-vuotissynttäriarvonta!

Kuva: Pullopostia

Joulusesongin alkaessa sosiaalisen median uutisvirtaani ilmestyi itsepintaisesti jonkun saksalaisen lastenkirjan mainos. Yleensä jätän lähes kaikki tällaiset mainokset huomiotta, mutta tällä kertaa klikkasin lopulta pidemmälle. Siinä mainostettiin lastenkirjaa, jossa päähenkilöä voi muokata, personoida, itse haluamakseen. Mielenkiintoista tuumin ja kurkkasin sivuja vähän pidemmälle.

Tarjolla oli valmiita seikkailutarinoita, joiden päähenkilönä on lapsi. Millainen lapsi on, sen sai tilaaja itse päättää. Tyttö vai poika, millaiset hiukset, kasvot, silmät, vaatteet… Päähenkilön sai myös nimetä itse. Miettikää nyt kuinka siistiä, oma lapsi itse kirjan päähenkilönä! Tai kummilapsi, siskon tyttö, kuka vaan läheinen.

Ei mennyt kauaa, kun kliksuttelin Arminille ja Reetalle omat seikkailukirjat. Ainoa mikä jäi vähän harmittamaan, oli se että jouduin tilaamaan kirjat saksan kielellä. Olisin mieluusti ottanut tarinat suomeksi, mutta useammasta kielivaihtoehdosta äidinkielemme ei ollut yhtenä. Sen verran luontevasti lapset kuitenkin tuntuvat nyt tuota saksan kieltä oppivan, joten ajattelin kirjan jäävän vaikkapa tulevaisuuden muistoksi sitten Saksan vuosista.

Kuva: Pullopostia

Personoitu lastenkirja ja mahdollisuus saada sellainen suomeksi jäivät ajatuksina pyörimään mieleeni vielä nukkumaan mennessä. Mietin, että miten kukaan ei ole tällaista vielä keksinyt Suomessa? Lyhyen googlailun jälkeen löysin kuin löysinkin Pullopostia-kirjan, joka on juuri esitelty suomalaiselle yleisölle syksyn 2017 kirjamessuilla Helsingissä. Eli tällainen löytyy, jes!

Olipa kerran suomalainen, puolalainen ja englantilainen…

Pullopostia-kirjan tarinassa sympaattinen Kiki-lintu löytää kotisaarensa rannalta reitiltään eksyneen viestin, joka on osoitettu suoraan lapsen omaan kotiosoitteeseen – miten uskomatonta! Pulloposti pitää luonnollisesti toimittaa perille ja matkalla Kiki kokee monta hienoa seikkailua.  Tarinan lomassa mainitaan useasti lapsen nimi ja osoite, joten sanonta ”kuin sinulle tehty”  pitää tässä täysin paikkansa. Kirjan personointi tapahtuu kädenkäänteessä tilauksen yhteydessä Pullopostia-nettisivuilla. Siellä voi myös kurkata koko kirjan läpi, miltä se näyttää ja millainen Kikin tarina on, joten ei tarvitse tilata sikaa säkissä.

Kirjan kieleksi voi valita suomen lisäksi englannin, saksan, ranskan, puolan tai luxembourgin. Tästä viimeisimmästä en rehellisesti sanottuna edes tiennyt, että luxemburg on maan lisäksi kieli… Pienen kielen paikkaa valikossa selittää kirjan konseptin takana oleva taitava kuvittaja, suomalainen Tuire Siiriäinen, joka asuu Luxemburgissa. Suomalaisien juurien lisäksi kirjaprojekti on hyvinkin kansainvälinen. Tuiren yrityskumppani on puolalainen (selittää tuonkin kielivaihtoehdon!), tarinan on kirjoittanut brittiläinen lastenkirjailija ja kirjat painetaan Englannissa. Ihailen suuresti tällaisen kansainvälisen yhteistyön voimaa!

Kenelle sinä haluaisit lähettää omaa pullopostia?

Samana iltana, kun olin tämän Pullopostin netistä löytänyt, otin yhteyttä Tuireen. Minua niin harmitti, etten ollut tätä suomalaista vaihtoehtoa itse löytänyt ensin. Jotta teille rakkaat lukijat ei käy samoin, haluttiin ideoida yhdessä blogini 1-vuotissynttäreiden kunniaksi alekampanja!

Pullopostia tarjoaa yhteistyössä* H niin kuin Hausfraun kanssa 10% alennuksen kaikista tilauksista koodilla D4T2N6. Huomaathan, että jos haluat kirjan jouluksi, on tilaus tehtävä 10.12.2017 mennessä. Kirjat postitetaan veloituksetta EU:n sisällä!

Tilausohjeet:

 1. Personoi oma kirjasi osoitteessa www.pullopostia.fi
 2. Kun olet valmis maksamaan, laita koodi D4T2N6 ostoskorissa sijaitsevaan alennuskoodikenttään ja paina OK. Alennus näkyy loppusummassa.
 3. Jatka täyttämään postitustietosi ja valitse maksutapa
 4. Valmis! Saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen.

Arvonta!

Lisäksi pääsen arpomaan yhden pehmeäkantisen Pullopostia -kirjan lukijoiden kesken, (arvo 29,95€). Koska nyt juhlitaan 1-vuotiasta blogia, arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta täällä blogissa ma 4.12.2017 klo 23.59 mennessä. Kommentissa voit halutessasi kertoa, kuinka kauan olet blogiani seurannut tai olisiko sinulla juttuaihetoiveita. Voittaja arvotaan 5.12. ja häneen otetaan yhteyttä sähköpostilla.

*yhteistyössä lukijat saavat alennuksen koodilla, ja minä saan pienen siivun koodilla tehtyjen tilausten perusteella

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Marjo 1.12.2017 at 08:19

  Mukana arvonnassa. Olen seurannut blogia tämän vuoden alusta ja luen aina uuden jutun, kun facebookissa huomaan sinun sellaisen kirjoittaneen. Sun tekstejä on kiva lukea.

 • Reply JennaO 1.12.2017 at 08:36

  Olen seuraillut puolisen vuotta 🙂 Fiilistely postaukset on lemppareintani1

 • Reply Suvi 1.12.2017 at 08:46

  Blogia seurattu jo pidempään. Kirjoituksissa hyviä ideoita, joista voi itsekin innostua 🙂

  Mukana arvonnassa, kirja olisi myös esim.kummilapselle ihana muisto.

 • Reply nelliina 1.12.2017 at 09:26

  Tänä syksynä löysin blogisi. Mukaan arvontaan. My day-postaukset olus kivoja.

 • Reply klaara 1.12.2017 at 09:28

  Onnea 1-vuotiaalle blogillesi! Nyt ensimmäisen kerran osuin blogiisi blogit.fi -sivun kautta. Mukana arvonnassa.

 • Reply Sanna P 1.12.2017 at 13:58

  Onnea! Puolisen vuotta ehkä olen seurannut, vaikea muistaa 😀

 • Reply Salli 1.12.2017 at 14:23

  Jonkin aikaa tässä lukenut ja kivalta vaikuttaa.

 • Reply MarjaKoo 1.12.2017 at 15:35

  Mukana arvonnassa, kiva seurailla juttuja täällä.

 • Reply Riikka / Vihreän saaren emäntä 1.12.2017 at 23:45

  Onnea yksivuotiaalle blogille!
  Olen mukana arvonnassa.
  Olen seuraillut blogiasi tämän vuoden alkupuolelta alkaen.
  Olen tykännyt lueskella eniten niitä sellaisia teidän arkipäivän -juttuja.

 • Reply Jonteere 2.12.2017 at 22:09

  Mukana oon, hetken oon seuraillut ja tykkään 🙂

 • Reply Suokki 2.12.2017 at 23:21

  Hei! Smartfotolla on myynnissä MyNameBook -kirjoja joissa saa myös lapsen nimestä tehtyä kirjan. Mutta kiitos tästä vinkistä, nyt pitää sitten pohtia kumpaan kallistuu… ?

 • Reply anna s. 3.12.2017 at 13:46

  Mukana arvonnassa 🙂 Olen seurannut jonkin aikaa 🙂

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 5.12.2017 at 15:06

   Onnea Anna S! Arpaonnea osui sinuun, laitan voitosta tarkemmat tiedot myöhemmin sähköpostilla 🙂

 • Reply Nea 3.12.2017 at 14:25

  Onnea blogille! 🙂 Olen seurannut siitä lähtien kun täällä Düsseldorfissa tutustuttiin. Mukana arvonnassa.

 • Reply asta 3.12.2017 at 20:52

  Onnea, paljon onnea! Olen uusi lukija. Mukaan arvontaan, hep!

 • Reply hilkka 3.12.2017 at 22:29

  Mukana 🙂 Olen uusi lukija 🙂

 • Reply annabrisvegas 4.12.2017 at 02:23

  Mukana arvonnassa! Taalta maailman toiselta puolelta Australiasta olen lueskellut blogiasi nyt muutaman kuukauden ajan koska lapsiperhe arki ulkomailla kiinnostaa 🙂

 • Reply Erika 4.12.2017 at 04:31

  Ihana toi kirjaidea! Rupesi heti houkuttelemaan tilaaminen. Olen uusi lukija virallisesti, mutta seuraillut aina silloin tällöin muutaman kuukauden ajan. Parhainta ovat ihan arkiset puuhastelunne siellä päin maailmaa. Niitä on aina mielenkiintoista lukea!

 • Reply BIKKE 4.12.2017 at 12:20

  Kiva kirja.. mukana siis

 • Leave a Reply