Pikapiipahdus Düsseldorfin joulumarkkinoilla

Keskieurooppalaisia ja saksalaisia joulumarkkinoita tupataan aina kehumaan tunnelmansa ja kauneutensa puolesta. Meillä on nyt tuhannen taala paikka käydä niitä ihastelemassa ja aloitettiin tänä viikonloppuna Düsseldorfin markkinoista. Eihän se mennyt nyt ihan putkeen, mutta tärkein pätee: käytiin markkinoilla.

Düsseldorfin markkinoilla oli avajaiset torstaina, ja meidän piti alkuunsa mennä jo perjantaina. Lähtö kuitenkin venähti, eikä lopulta päästy kotona eteistä pidemmälle kun todettiin, että ehkä menee kuitenkin liian myöhäiseksi lapsille.

Uusi yritys lauantaina. Markkinoille oli nähtävästi menossa kaikki muutkin, ja myös Black Fridayn jälkimainingit tuntuivat vetävän väkeä keskustaan. Autolla lähteminen oli tietoinen riski, mutta yllätyksenä tuli silti parkkipaikkojen vähyys. Iltapäivällä kaikki  keskustan ja vanhankaupungin parkkihallit olivat täynnä. Täynnä! Päädyttiin parin kilometrin päähän joenrannasta ja oltiin tunti myöhässä sovituista treffeistä Miehen työkaverin kanssa.

Haluttiin olla paikalla valoisaan aikaan ja nähdä, kuinka pimeys laskeutuu ja jouluvalot pääsevät oikeuksiinsa. Tähän ehditiin just eikä melkein.

Markkinoilla olikin sitten sitä väkeä. Rattaiden kanssa kulkeminen oli työlästä, koska pelkästään kulkeminen oli työlästä. Lapset halusivat karuselliin, aikuiset halusivat Glühweinia. Näiltä osin toiveet toteutuivat, ja lapset saivat itseasiassa kaksi karuselliajelua, vaikka aikuiset saivat vain yhdet mukit lämmikettä.

Kun karusellilta päästiin hieman väljemmille vesille, yhdellä oli pissahätä ja toisella nälkä. Tässä kohtaa päästään taas siihen, että lasten kanssa on mukava touhuta kaikkea, mutta tähän kaikkeen pitää varata noin kymmenen kertaa enemmän aikaa. Lisäksi jos haluaisit nähdä vaikka kuusi eri kohdetta, ole tyytyväinen jos näet yhdenkin.

Jahka ranskalaiset oli saatu syötyä, ketsupit pyyhittyä housuista, lapaset ja käsineet taiteiltu takaisiin pikkukäsiin ja käyty taas pissalla, olikin aika lähteä kotiin.

Düsseldorfissa on siis joulumarkkinat, menkää jos mahdutte sekaan!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 27.11.2017 at 07:06

  Viikonloppuina tungos on tosiaan valtava. Hassua, että vaikka muulloin ahdistun väkijoukoista, joulumarkkinoilla se ei niin haittaa. Osuutensa asiaan on glühweinilla ja hyvällä seuralla, ja sillä, että ollaan liikkeellä ilman lapsia?.

  • Reply Jenni / Unelmatrippi 27.11.2017 at 20:27

   Se on muuten just näin (paitsi että mulla ei ole lapsia, joten niitä ei ole mukana muutenkaan)! Väkijoukot tuppaavat ahdistamaan, mutta joulumarkkinoilla ne jostain syystä eivät niin paljon häiritse. Olen käynyt Saksassa joulumarkkinoilla toistaiseksi vain Berliinissä, mutta siellä tulikin kierreltyä kolmet eri markkinat parissa päivässä. Jokin siinä tunnelmassa viehättää, vaikka en edes ole yhtään jouluihminen.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 27.11.2017 at 10:42

  Joulumarkkinat on parhaat ilman lapsia! Lasten kanssa suosimme pieniä markkinoita tai arkipäiviä. Ekana vuonna Kölnin joulumarkkinoilla yksi lapsista eksyi ja se oli kamalaa! Onneksi selvisimme vain säikähdyksellä, mutta oli kyllä elämäni pisimmät 15 minuuttia!

 • Leave a Reply