Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikapyrähdys Leuvenin yliopistokaupunkiin Belgiassa

Saksa (tai siis NRW:n osavaltio, alan oppia että näissä on eroja!) helli meitä loka-marraskuun vaihteessa arkivapailla, jotka päätettiin hyödyntää lähiseutumatkailuun. Tämä onkin saanut ihan eri näkökulman lähiaikoina. Suomessa parin tunnin matkustamisella pääsi Helsingistä Tallinnaan tai Tampereelle. Me suhautettiin nyt parissa tunnissa Belgian Brysseliin, mutta lounastettiin matkalla Leuvenin yliopistokaupungissa.

Leuvenissä toimiva yliopisto on maailman vanhin edelleen toimiva katolinen yliopisto, ja koko keskusta oli tykitetty täyteen yliopiston eri tiedekuntien rakennuksia ja muita tärkeitä pytinkejä. Jotka olivat kyllä komeita! 1400-luvulla rakennettu raatihuone oli niin täynnä yksityiskohtia, että ihmettelen kuinka sen valmistumiseen oli kulunut vain 21 vuotta.

Pyörähdettiin pikaisesti osittain remontissa olevassa Pyhän Pietarin kirkossa, joka sijaitsee saman keskusaukion laidalla kuin raatihuonekin. Kirkossa oli saarnatuolina aikamoinen häkkyrä. Lapset halusivat sytyttää isoukille kynttilät. Tuo kynttilän sytyttäminen kirkossa on muodostunut jo perinteeksi, ja lapset suuntaavatkin nykyisin suoraan ”kynttiläosastolle”.

Oltiin jo jonkin aikaa puhuttu Miehen kanssa, että olisi kiva päästä syömään kuuluisia belgialaisia ranskalaisia perunoita ja vohveleita. Kipaisin itse Belgian Antwerpenissä keväällä, mutta tuolla reissulla molemmat näistä herkuista jäivät kokeilematta. Yhdessä ollaan käyty Brysselissä joskus ehkä 2009 kesäisellä Euroopan autotourneella Miehen perheen kanssa, mutta visiitti oli tuolloin lyhyt ja muistikuvat hatarat.

Pakkaamisen reissulle aloitin rennosti vasta lähtöaamuna. Alan selvästi vähän rentoutua näiden lähtöjen kanssa. Veikkaan, että se johtuu sekä kokemuksesta että lasten kasvamisesta. Eikös nuo voi jo kohta laittaa itse pakkaamaan omat kamansa?

Oltiin kaavailtu lähtevämme ajamaan klo 10, ja ylitettiin taas itsemme olemalla kaikki neljä autossa klo 9.59. Hyvä me! Olin tehnyt rouhean matkasuunnitelman yhden yön visiitille edellisenä iltana, erittäin hyvissä ajoin siis.

Kaupunki todella kuhisi nitisevillä konkeleillaan ajalevia opiskelijoita, ja suunnattiin nälkäisten lasten kanssa suoraan kohti lounaspaikka De Werfiä. Miljöö oli vähintääkin mielenkiintoinen, parikerroksisen ravintolan jokaikinen sopukka oli sisutettu kaikenlaisella kitchillä – ja ajankohtaan sopien siihen päälle vielä kaikella mahdollisella halloween-sälällä. Saatiin neljän hengen pöytä sisältä aikamoisella tuurilla. Vaikka ilma oli ulkona viileähkö, myös ravintolan terassin kymmenet pöydät täyttyivät lounaamme aikana. Stella Artoisin kyltti roikkui taustalla, ja kaupungin laidalla olisikin ollut tämän tunnetun olutmerkin panimo.

Ruokalista oli kätevästi hollanniksi, joten tilaaminen vähän meni arpomiseksi. Lapsille saatiin spagetti bologneset, Mies otti ihan pätevän oloisen ja edullisen wrapin, ja itse päädyin tomaatti-feta-leipään. Jälkimmäinen oli juurikin se, ilman mitään extraa kuten vaikkapa jotain salaatinlehteä. Hieman kuivakka siis. Lasten spagetit oli tasoltaan vähän niin ja näin, ja Miehen wrapin pelasti lisukkeena tuleva soossi.

Paikka oli kuitenkin saanut hämmästyttävän hyvät arvosanat netissä. Valtaosa asiakkaista on kuitenkin opiskelijoita, joten ehkäpä itsekin opiskelijana olisin arvostanut simppeliä, nopeaa ja edullista ruokaa jopa mausta tinkien sen viiden tähden verran. Plussaa siitä, että ruuat maksettiin heti tilaamisen jälkeen, niin laskua ei tarvinnut jäädä odottelemaan.

Piipahdus Leuvenissa oli piristävä välietappi matkalla kohti Brysseliä, ja jos aikaa olisi ollut enemmän, kauniita rakennuksia olisi mieluusti ihaillut pidempäänkin.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 11.11.2017 at 22:01

    Leuven on kyllä ihana! Mulla on belgialainen kaveri, joka asuu siellä ja sen vuoksi eka Belgian-reissuni suuntautui nimenomaan Leuveniin. Keskustan vanhat yliopistorakennukset ovat kyllä huikean hienoja.

  • Leave a Reply