Suomen suurin matkablogiyhteisö

Düsseldorfin kahdet kasvot

Jokaisella kaupungilla on joku omaleimainen tunnelmansa. Mitään asiaa ei kuitenkaan voi lyödä yhden leiman alle, joten esittelen teille seuraavaksi kaksi tunnelmaltaan täysin päinvastaista katua Düsseldorfista.

Katutaiteen mekka Kiefernstraße

Ensimmäisenä hieman tuntemattomampi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi kohde, kompaktin kokoinen Kiefernstraße Flingernin kaupunginosassa.

Kävin eräänä puolipilvisenä päivänä ihastelemassa kadun päästä päähän. 1980-luvun levottomien talonvaltausaikojen jäljiltä kadulla oli edelleen jotenkin arveluttava tunnelma. Muutamalle lähelläni olevalle miehelle tuli yhtäkkiä kovaäänistä sanaharkkaa, joten pidin kamerastani hieman kovempaa kiinni ja pyrin kävelemään huomiota herättämättä eteenpäin.

Paikalla oli muitakin valtavia street art -teoksia selvästi kuvaamaan tulleita kävelijöitä ja tuntuikin vähän tungettelevalta kuvata näin avoimesti toisten kotikatua, ikkunoita ja ovia. Todennäköisesti asukkaat ovat kuitenkin tähän tottuneita.

Siellä täällä oli hieman epäsiistejä roskispönttöjä ja jämälaudoista koottuja skeittiramppeja. Muutama pikkulapsi pyöräili ympäriinsä ja perheen isä oli käynyt hakemassa leipomosta sämpylöitä.

Mutta seinille taiteillut teokset olivat hienoja! Talot olivat maalattu aivan maantasolta seinän ylimpään reunaan saakka. Päiväsaikaan 200m mittaisen kadun voi hyvinkin käydä ihastelemassa – illalla en ehkä uskaltaisi.

Luxusliikkeiden Königsallee

Vain alle 3 kilometrin päässä Kiefernstrassesta, suoraan vanhan kaupungin kupeessa on suorakaiteen muotoinen puistokatu Königsallee, jonka keskellä on Düssel-joesta vetensä saava kanaali. Molemmin puolin kulkevat leveät kävelytiet ja kanaalin voi ylittää koristeellisia siltoja pitkin.

Erityisesti Königsalleen itäpuolella on edustettuna kaikki merkkiliikkeet Louis Vuittonista Armaniin, Diorista Gucciin ja Chaneliin. Kiiltävien lasiovien luona tummapukuiset vartijat partioivat korvanapeissaan ja availevat ovia paksun lompakon omaaville asiakkaille. Kulman takaa löytyy sähköauto Teslan myynti- ja showroom, ja kadun eteläpäädyssä on tarjolla Harry Winstonin tajuttoman kalliita koruja.

Korujen hintalappujen kuuden kultaisen numeron välissä ei ole pilkkua.

Kadunvarsien lukuisten kahviloiden pöydät ovat aseteltu niin, että niihin voi istahtaa katselemaan ohikulkevaa ihmisvilinää. Kilometrin mittaista puistoa kiertävillä autokaistolla voi bongata kaikki kovimmat nelipyöräiset, ja sen alan harrastajat tietävätkin; viikonloppuisin voi huomata kuinka sama Ferrari kiertää vaivihkaa ympyrää ja kuljettajat tuntuvat oikein nauttivan liikennevaloihin pysähtyneistä valokuvaajista.

Blogihaaste!

Kerro oman kotikaupunkisi, tai minkä tahansa sinulle merkityksellisen kaupungin, kaksi erilaista puolta. Tyyli on vapaa!

Haastan aloituksena Tallinnassa tällä hetkellä majailevan Wonderworld of Nooran, Piilaakson Hannan Kotirouvailua ja kulttuurishokkeja sekä tuoreen hawaijilaisen Anun Konalla-blogista.

Olkaapa hyvät!

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 15.10.2017 at 10:43

  Königsallee on tullut tutuksi, sillä majoitumme duunireissuilla yleensä Oststraßella. Tuo kanaalikuva voisi hyvin olla omasta albumistani. Kiefernstraßella en ole koskaan käynyt, mutta ehdottomasti suuntaan sinne, kun seuraavaksi tulen Düsseldorfiin.

 • Reply Anne / Matkahetket 16.10.2017 at 18:23

  Onpas hienoa katutaidetta! Kummasti piristää kaupungin ilmettä. Mukavaa, että Suomeenkin on viime aikoina tehty näitä maalauksia taloihin.

 • Reply Tanja 17.10.2017 at 21:09

  Mun omassa matkakartassa on Saksan kokoinen valkoinen läikkä, mutta tämäkin juttu herätti kiinnostusta aiemmin mun mielessä tylsältä vaikuttaneesta Düsseldorfista. Ja usein sinne on myös edukkaita lentoja.

 • Reply Maria / Yinytrek 20.10.2017 at 22:30

  Ah mitä muraaleja ja väriä! Vihdoin pk-seudulle Suomeenkin on saatu muutama artisti luvan kanssa värittämään tätä betoniviidakkoa mutta kaukana ollaan vielä maailman menosta 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 21.10.2017 at 09:31

  Düsseldorf oli todella positiivinen kokemus. Muistan myös, kuinka bongailin autoja 🙂

  Erityisen positiiviseksi kaupungin teki ajatutuminen ihanaan kenkäkauppaan, josta ostin kahdet erittin hyvintehdyt loaferit puoleen hintaan siitä, mitä Suomessa olisin joutunut maksamaan. Voisin koska vain lähteä taas sinne ostosmatkalle. Niin hyvin kengät ovat minua palvelleet.

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 21.10.2017 at 12:38

  Düsseldorfista on kokemusta yhden euroviisureissun verran. Silloin majoituin kaupungissa asuvan ystäväni luona ja pyörimme lähinnä kisakatsomoissa ja viisuareenalla. Toisaalta näimme kaupungin paikallisen silmin, söimme hänen kantapaikassaan ja vierailimme hänen työpaikallaan oopperassa. Värikkäisiin muraaleihin olisi ollut ilo törmätä, ehkä seuraavalla kerralla sitten!

 • Reply Henna / Kulkutautiset 21.10.2017 at 22:17

  Onpa kuvauksellinen tuo ensimmäinen katu värikkäine seinineen! Ja tosiaan tunnelmaltaan varmasti aivan toista äärilaitaa kuin tuo toinen. Mekin vastikään ihastelimme Ateenassa hieman ränsistyneitä katuja, joiden ilmettä piristi hauska ja värikäs katutaide. Siinä oli kontrastia ihan lähistöllä sijaitseviin katuihin, joita reunustivat arvokkaat antiikkiset pylväät 🙂

 • Reply Viherjuuria 22.10.2017 at 20:12

  Haha, tämä kiteyttää jotain Düsseldorfista, vaikka mun on edelleenkin vaikea nähdä sitä mitenkään värikkäänä tai boheemina 😀

 • Reply Anu / Konalla 2.11.2017 at 03:46

  Onpa hyvä haaste! Kiitos! Mä oon täällä miettinytkin, että mun pitäisi ottaa aikaa siihen, että kuvaisin Konan erilaisia puolia. Nyt sen teen 😀

 • Leave a Reply