Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keskellä kesää

Siinähän se juhannus sitten hujahti! Mies saapui kotiin juhannusaattona, joka siis tosiaan ei ole minkään sortin vapaapäivä täällä Saksassa, heti iltakuuden jälkeen ja pääsi suoraan grillauspuuhiin. Oltiin saatu vieraiksi lähistöllä asuva suomalaisperhe ja meininki oli tietyiltä osin kuin minä tahansa muunakin juhannuksena.

Yhteistä verrattuna Suomi-juhannukseen oli ainakin

 • Hyvä seura
 • Suomirokki raikasi
 • Pöytä notkui grilliherkkuja
 • Osa jengistä juoksenteli puolet illasta alasti

Erilaista verrattuna Suomi-juhannukseen oli sen sijaan se, että

 • Ulkona paistoi aurinko ja oli ihan hellettä
 • Ei päästy saunaan tai uimaan
 • Yöllä tuli pimeää
 • Hyttyssavuja ei tarvittu

Juhannuspäivänä pyöräiltiin vielä Reinin rannalle treffaamaan muita lähistöllä asuvia suomalaisia ja notkuttiin jonkin aikaa yhteispiknikillä. Laajalla nurmialueella oli monia muitakin porukoita juhlimassa ja grillailemassa, joskin varmasti aivan muista syistä kuin juhannuksesta. Sää alkoi kääntyä vähän harmaanpaan päin, joten suunnattiin varmuuden vuoksi mahdollisen sateen alta kohti kotia.

Ensimmäinen juhannus poissa Suomesta ei onneksi ollutkaan niin traaginen elämys, kuin mitä alkuun pelkäsin, onpahan nyt tämäkin koettu. Sen verran kivaa oli, että ainakin päätäni kiristänyt vanne on höllääntynyt, ja olo alkaa normalisoitua noin viikon kestäneen ketutuksen jäljiltä.

Nyt on vaan taas sama tunne kuin joka ikinen vuosi juhannuksen jälkeen – miten ihmeessä kesä voi olla jo näin pitkällä? Eräs ex-kollegani tapasi aina juhannuksen tienoilla muistuttaa, että se olis kuulkaa puoli vuotta jouluun.

Nih, miettikääs sitä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Katriina 26.6.2017 at 17:44

  Mietin. Ethän sinä sitten pety , jos kesä Reinin rannoilla ei lopu elokuun puoliväliin koulujen alkuun vaan jatkuu, jatkuu ja jatkuu -jos ei ihan jouluun asti niin ainakin lähemmäs sitä kuin Suomessa. Kerron, että myös Frankfurtin Suomi Finland 100 juhlissa Main joen rannalla eilen oli pystytetty juhlateeman ”Yhdessä” mukaan yhdessä hauskat juhannusjuhlat: oli ruokaa, juomaa, musiikkia, pelejä ja leikkejä pienille ja suurille. Toivotan pitkää ja hauskaa kesää teille kaikille.

 • Leave a Reply