10+1 kysymystä ulkosuomalaisille

Olinkin jo lueskellut muutamat mielenkiintoiset ulkosuomalaisten bloggaajien kysymys-vastauspostaukset, ja kuinka ollakkaan London and Beoynd -blogin ihana Leena nakkasi minua samaisella Liebster Award -haastella, kiitos!

Tässä ajatuksiani Saksasta noin viiden kuukauden asumisen jäljiltä, voisin haastaa itse itseni vastaamaan näihin vaikka vuoden kuluttua uudelleen!

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Just nyt tällä hetkellä ilmasto! Olin toki ajatellutkin, että lämpötilat eivät saavuta kunnon pakkasia talvella, mutta että nyt Saksaa hellitään kunnon helteillä, niin en voi valittaa. Toki jos ihan vähän saa, niin +30c olis maksimi, sen yli on jo oikeesti aika kuuma.

Toiseksi sanottakoon sämpylät. Jos ei tarvitsisi näyttää lapsille esimerkkiä ruokailun suhteen, voisin elää täkäläisillä tuoreilla, rapeakuorisilla, sisältä pehmeillä ja erilaisilla siemenillä vuoratuilla sämpylöillä.

2. Entä ikävintä?

Kielimuuri ja paperiposti. Sain juuri paikallisesta varhaiskasvatusvirastosta kolme (!) erillistä kirjettä koskien syksyllä alkavia lasten päivähoitoja. Kirjeen sanasto on mallia Kelan päätöslauselmat auf Deutsch ja sähköisesti ei voi hoitaa tietenkään yhtään mitään.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Joku ökykallis saarivaltioparatiisi, Seychellit tai Malediivit vaikka ja kaikilla herkuilla sitten kiitos!

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Barbadoksen rantoja ja tunnelmaa en unohda koskaan, joten voisin lähteä Karibialle vaikka tältä istumalta.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Karjalanpiirakoita, piimää, Turun sinappia, metsämustikoita, jälkiuuniviipaleita. Näistä nyt ei yksikään ollut ruoka, mutta menköön.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Uskon, eiköhän parin vuoden kuluttua ole paluuliput taskussa. Toki riippuu (Miehen) töistä ja vaikka mistä, mutta ensisijaisesti uskon ihan 100%.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Kaikki Saksassa asuvat ovat tainneet mainita tässä kohtaa alkuvuoden Karnevaalit, jotka ovat kuin suomalaisen vapun ja penkkareiden risteytys potenssiin sata. Meiltä jäi tänä vuonna varsinainen karnevaalihuuma kokematta, kun Mies oli Aasiassa ja minä pyöritin samanaikaisesti lasten sairastupaa.

Tämän takia nostakin esiin Schützenfestin, joka on kiertävä kaupunkijuhla sisältäen paljon marssimusiikkia, paraateja ja yleistä juhlahumua. Kaupunkiin valitaan (tittelistään ymmärtääkseni maksamaan joutunut) kuningas ja moni näyttää juovan paljon olutta. Ei se taida kyllä juhlapyhä olla, mutta osui meillä helluntain ympärille.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Henkisesti: Pelko siitä, miten löytää oman paikkansa uudessa ympäristössä ja arjessa.

Konkreettisesti: Tavaroiden läpikäynti ennen muuttoa. Ihan loputon suo.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Voisin kyllä! Missä? En osaa sanoa, tämä Saksakin on vielä niin uusi.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 

Sain kolme kummilasta <3

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Kyllä aion, blogia lukeneet tietävätkin jo suunnitelmamme, eli autolla Saksasta Kroatiaan kolmella yöpymisellä (Etelä-Saksa, Italia, Slovakia), kaksi viikkoa paljon odotettua lököttelyä Pohjois-Kroatiassa ja sitten ajomatka yhdellä yöpymisellä takaisin.

Ja sitten Suomeen toki, mutta ajankohta on edelleen auki.

***

Haasteen ohjeistuksessa pyydettiin heittämään palloa eteenpäin, mutta koska niin moni tainnut jo haasteen vastaanottaa, en nimeä suoraan nyt ketään. Sen sijaan annan vapaan mahdollisuuden juuri sinulle, arvoisa ulkosuomalainen, joka et ole vielä näihin kysymyksiin vastannut, mutta haluaisit näin tehdä: Ole hyvä, haaste on heitetty!

Voit vastata näihin kysymyksiin joko omassa blogissasi tai miksetpä vaikkapa Facebook-seinälläsi.

***

H niin kuin Hausfraun löydät myös Facebookista ja Instagramista, klik klik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 22.6.2017 at 08:28

    Huomasi saman eli moni Saksassa asuva oli maininnut parhaaksi juhlaksi karnevaalit. Paitsi minä ?. Ovathan ne mahtavat, mutta mulle mieleenjäävin ja ihanin juhla on sankt Martin ja siihen liittyvä lyhtykulkue. Aivan kertakaikkisen tunnelmallinen juhlaperinne.

  • Reply Essi Hyytiäinen 23.6.2017 at 06:48

    Kiitos yleisestä haasteesta ja blogiasi on mukava aina lukea. Olen itsekin ulkosuomalainen, tosin vasta 6kk ollut maailmalla. Kirjoitan omaa blogia ja vastasin haasteeseesi. 🙂
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaukomailla/101-kysymysta-ulkosuomalaisille

  • Leave a Reply