Suomen suurin matkablogiyhteisö

Autolla Saksasta Kroatiaan – reittisuunnitelma valmis!

*Yhteistyössä Interhome Suomen kanssa

Innostuttiin Miehen kanssa pohtimaan vielä uudemman kerran tulevan kesälomareissun matkan alkutaipaletta, ajomatkaa täältä Düsseldorfin suunnalta kohti pohjois-Kroatian Umag-kaupunkia. Koska alkuperäiset ”Suomeen juhannukseksi” -suunnitelmat eivät tule toteutumaan, sai Mies siirrettyä lomapäiviään tuonne tulevan etelän reissun yhteyteen.

Luovuttiin siis alkuperäisestä suunnitelmasta ajaa Saksasta Kroatiaan kahdessa pätkässä. Meillä oli jo majoituskin varattuna keskelle reittiä Itävallan Saltzburgin kupeesta, mutta onneksi oltiin valittu sellainen hotelli, jonka pystyi vielä maksutta peruuttamaan.

Uusi reitti suunniteltiin yksissä tuumin kahden sohvan, kahden läppärin ja parin tunnin intensiivisen googlailun ryydittämänä. Suunnitelmien muutos tuntuu itsestä todella hyvältä, koska täytyy myöntää, että hieman mietin, mitä kahdesta peräkkäisestä nimellisesti 6 tunnin ajopäivästä lasten kanssa oikein olisi tullut. Toisaalta tähän saadaan vastaus sitten loman lopussa, koska paluureissun aikataulu tai reitti ei ole muuttunut, se hoidetaan yhdellä yöpymisellä.

Nyt edetään kolmella yöpymisellä kohti Interhomen kautta varattua lomavillaa. Saatiin monta vinkkiä lähteä matkaan jo aamuyöllä ja pyrkiä pääsemään Münchenin aamuruuhkien ohi jouhevammin. Reitin välipysähdyspaikoiksi valikoituivat seuraavat kohteet:

  • Garmisch-Partenkirchen, Saksa (670km)
  • San Vigilio Di Marebbe, Italia (170km)
  • Koper, Slovenia (285km)

Nyt kun ajoaikataulu on paljon löysempi, jää meille mahdollisuus tehdä pysähdyspaikoilla muutakin kuin mönkiä hotelliin nukkumaan. Hep sinä, jolla on kokemusta noista paikoista, kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Garmisch-Partenkirchenistä en ollut ikinä kuullutkaan – tai itseasiassa nämä kaikki ovat nyt ihan uusia paikkoja! Olipa kyllä hauskaa ja erilaista valita kohdetta sen mukaan, mikä sattuu parhaiten reitille eikä puhtaasti kohteen itsensä perusteella, saatteko ajatuksesta kiinni? Että tuossa olisi nyt tuollainen kaupunki x kilometrin päässä, ja sitten pikagoogletus, onko siellä mitään elämää ja löytyykö sopivaa majoitusta.

Minun tehtäväkseni jäi etsiä tuo Italian majoitus, ja siinä kohtaa yhden yön hinnat pääsivät yllättämään korkeudellaan. Helposti useita satoja euroja yhdestä yöstä?! No okei ne olikin jotain alppiparatiiseja satumaisilla näköaloilla. Aika pian jouduin huomaamaan, että meidän majoituksemme tulee olemaan pakostakin vaatimattomampi, jotta matkabudjetti ei ihan täysin levähdä.

Mutta saatiin kuin saatiinkin siis uusi reitti ja sen majoitukset kuntoon ja nyt odotan innolla, että päästään matkaan! Mieltä hivelee erityisesti, että ehditään yöpymään myös Sloveniassa, josta olen kuullut ja nähnyt lähiaikoina niin paljon hyvää. Toki meillä ei taida olla mahdollisuutta lähteä kovin syvälle maahan ihastelemaan huikeita järviä, mutta varmassti jotain ehditään näkemään. Koper on rantakohde, ja sitä fiilistellessä tämän jutun kuvat ovat täältä Düsseldorfista Reinin rannalta.

Viimeinen naurettavan lyhyt eli noin 30 kilometrin ajomatka takaa sen, että ollaan heti kärppänä noutamassa villan avaimia kuin mahdollista. Kun oltiin maksettu Interhomen villan loppulasku, saatiin sähköpostilla tarkat tiedot mistä ja milloin avaimet voi noutaa. Edellisellä Espanjan lomalla avaimet haettiin firman paikallistoimistosta, mutta tällä kertaa avaimet luovutetaankin suoraan asunnolla. Tavataan siis ehkä villan omistaja henkilökohtaisesti?

Avainten luovutuksen yhteydessä tsekataan talo läpi, viedään matkalaukut paikoilleen ja sitten varmaan suunnataankin lähimpään kauppaan tekemään kunnon ostosreissu, jotta saadaan skumpat kylmään myöhemmin illalla tuleville ystäville!

Tällä kertaa voi hyvin sanoa, että sekä matka että määränpää ovat yhtä tärkeitä!

Aiemmin Kroatian lomaa on suunniteltu jutuissa Lomalle lompsis – Kroatia kutsuu kesällä ja Mitä sanoo Team Takapenkki? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Krista 22.6.2017 at 10:44

    Jos on suuntaamassa Koperiin, suosittelen samalla käymään n.puolen tunnin matkan päässä olevassa Piranissa. Vanha kaupunki on ihanaa pienten ja kapeiden kujien sokkeloa, jossa kartalla ei ole mitään virkaa. Rannat eivät ole niin uimarantoja, mutta rantabulevardeilla on kivoja ja melko kohtuuhintaisia ravintoloita. Piranista alle kymmenen minuutin ajon päässä on Portoroz, joka on sitten perinteisempi rantakohde.

    Garmischkin on ihana alppikaupunki, varsinkin vanhalta osaltaan. Juuri alpeilta (Itävalta & Slovenia) kotiututeena voin vaan olla kade teille tulevista ajomaisemista ja toivottaa ihanaa lomaa:)

  • Leave a Reply