Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannus poissa Suomesta

”No milloinkas te sitten Suomeen tuutte käymään?”

”No ainakin juhannukseksi ja sitten jouluksi” 

Joulusta on vielä liian aikaista sanoa, mutta näin siinä nyt käy, ettei tulla juhannukseksi Suomeen.

Syitä tähän on monia. Ihan alkuunsa Miehen lomatoiveet töissä menivät uusiksi, koska valtava projekti elää ihan omaa elämäänsä. Näin ollen mahdollisuus lähteä käymään Suomessa olisi typistynyt reilusta viikosta nipin napin pitkäksi viikonlopuksi. Joka taas olisi tarkoittanut väistämättä suhteettoman paljon rahanmenoa ja vaivannäköä siihen nähden, että tosiaan vain kipaistaisiin Suomessa.

Fiilikset ovat ristiriitaiset. Juhannus on ollut minulle ja meille perheenä aina tosi iso ja tärkeä juhla, joka on sisältänyt vuodesta toiseen parasta mahdollista lähimpien ystävien seuraa, grillailua säässä kuin säässä, saunomista, uintia, pitkäksi venyneitä öitä, musiikkia, epävireistä yhteislaulua, hyttyskarkotteita ja mökkiverkkareita. Toki meininki on lasten myötä luonnollisesti hieman muuttunut, mutta yleistunnelmaltaan olen vuoden juhlista odottanut juhannusta aina todella paljon.

Nyt en oikein tiedä, mitä tästä juhannuksesta oikein tulee. Jonkin aikaa leikittelin ajatuksella, että oltaisiin jallitettu joku kaveriperhe Suomesta tänne Saksaan, mutta ei se sitten oikein ottanut tulta alleen. Vaikka Miehelle sanoinkin, ettei mua lainkaan haittaa jäädä tänne juhannukseksi, mielessä pyörii nyt päällimmäisenä niitä asioita, joita tulevasta juhannuksesta tulee puuttumaan: mökkimiljöö, peilityyni rantavesi valoisana yönä, puusaunan kiukaan ritinä…

Ystävät.

Toisaalta pystymme hyvin grillaamaan, kuuntelemaan suomirokkia (olin monta vuotta lujasti sitä mieltä, että juhannuksena parasta musiikkia oli vain ja ainoastaan suomenkielinen tuotanto) ja viettämään aikaa muiden samassa jamassa olevien ulkosuomalaisten kanssa. Voidaan vaihtaa saksalaiseen tyyliin kuuluvat farkut verkkarihousuun vaikkei juotaiskaan kaljaa auringonnousuun.

Millaisia juhannussuunnitelmia muilla on? Oletko viettänyt juhannusta ulkomailla? Millaista se oli?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 8.6.2017 at 11:43

  Me olemme viettäneet Saksassa joka juhannuksen tänne muuton jälkeen eli nyt on jo viides juhannus Saksassa edessä. Koulut eivät ikinä lopu täällä ennen juhannusta 😉 Viime vuonna oli ekan kerran Kölnin suomikoulun vuosittainen perheleiri juuri juhannusviikonloppuna. Ja se oli mahtavaa! Kyllä juhannustunnelmaan pääsi paremmin toisten suomalaisten kanssa iltanuotiolla makkaraa syödessä ja saapasta kilpaa heittäessä. Tänä vuonnakin suuntaamme perheleirille juuri juhannukseksi. Käsittääkseni juhannuksena järjestetään usein suomalaisten keskuudessa jotain juhannusjuttua eli kannattaa kysellä niistä ja/tai seurailla ilmoituksia facebookin ryhmissä.

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 9.6.2017 at 13:09

   Kuulostaa kivalta tuo perheleiri 🙂 Düsselinkin suunnalla sellainen oli, mut oltiin just Antwerpenissä silloin 😀

 • Reply Terhipe 8.6.2017 at 12:48

  Hyvä idis tuo Perheleiri! Mä edelleenkin täällä pohdin, löytäiskö jostain veden ääreltä mökin juhannusviikonlopuksi, vaikka kotigrillibileetkään pahalta kuulosta 🙂 Tässä juhannusmuisteloita vuosien varrelta: http://kolmikieli.blogspot.de/2016/06/juhannus-lentokoneessa.html

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 9.6.2017 at 13:10

   Voi sen juhannuksen lentokoneessakin viettää 😉

 • Reply Madame M. 8.6.2017 at 18:31

  Kylla itsea kanssa taalla Ranskassa mietityttaa juhannuksen vietto ilman muita suomalaisia. Kyllahan sita ranskalaisen mieheni ja hanen perheensa kanssa voi pippalot jarjestaa, mutta ei se valttamatta ole ihan sama asia 🙂 Jossain suuremmassa kaupungissa, kuten Pariisissa, olisi kiva kerata kaikki ulkosuomalaiset yhdessa juhlimaan, mutta taalla maaseudulla en ole koskaan maanmiehia tavannut 😀

  Toivottavasti juhannuksestanne tulee kuitenkin mukava! Itse aijon vasata ainakin kukkaseppeleen omaan paahani tunnelmaa tuomaan 😉

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 9.6.2017 at 13:11

   Ihanaa, kukkaseppele päähän ja joku mekko päälle, kyllä se siitä 🙂

 • Reply Katriina 9.6.2017 at 01:38

  Jos sinulla on noin ihanat muistot juhannuksesta mökillä, niin saattaa tulla kova koti- ikävä ja nästyykeille tarvetta. Nyt kertyy erilaisia muistoja, ei kollektiivisia juominkeja kuten Suomessa ja Ruotsissa. (Ehdin kerran Suomi-matkalla juhannusaattona Helsingborgiin asti ja juhannuspäivänä Öölanntiin, kun koulujen lomat alkoivat yhden ainoan kerran niin ajoissa!) Saksan juhannuksia voit muistella sitten, kun joskus ehkä palaatte Suomeen asumaan. Tänä vuonna ulkosuomalaiset juhlivat Suomen 100-vuotisjuhlia juhannuksenakin. Suurlähetystö Berliinissä juhlii suuresti juhannusta Suomi-Finland 100- merkeissä, mutta sinne on aika pitkä matka. http://www.DFG-Portal.de sivulta löytyy juhannusjuhlia eri puolella Saksaa mm. 24.06. Leverkusenissa ja 23.06. An der Ruhr. rengas zfka:n Düsseldorfin seurakunnan sivulta löytyy juhannus/Mittsommerfest 23.06. Reinin rannalla. Ajo-ohjeet ja tarkemmat tiedot löytyvät em. sivuilta. Viime vuonna juhlin Frankfurtin seurakunnassa. Juuri kun saatiin puutarhaan grillihiilet palamaan, salaatti- ja juomabuffetit pystyyn, lautaset, lasit jne. paikoilleen, vieraille pöydät ja tuolit sievästi valmiiksi- yllätys, yllätys, tuli rankka ukkoskuuro. Kipin, kapin juoksutettiin kamat rappuja ylös saliin ja juhlista tuli lapsille ja aikuisille oikein hauskat. Tänä vuonn tarkoitukseni on lähteä Frankfurtiin Finnland 100-Nordic summer-juhannustapahtumaan 25.06.

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 9.6.2017 at 13:12

   Oi kiitos vinkeistä ja linkeistä! 🙂

 • Reply Marjo 11.6.2017 at 17:57

  Mä oon viettänyt 17-vuotiaana juhannuksen Saksassa. Kyllä tuli ikävä silloin perhettä ja kesämökkiä. Vähän helpotti, kun isäntäperheen nuorimman lapsen synttärit oli juhannuksena ja paahdettiin nuotiolla vaahtokarkkeja.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 11.6.2017 at 18:55

  Viime vuoden 2016 juhannus lomailtiin Italiassa. Nyt lähdössä Kroatia, Montenegro, Albania ja Kreikka kierrokselle. Viime vuonna en ikävöinyt kotiin. Mieheni ikävöi. Minulle pahempi aika olla poissa kotoa on joulu. Ensi vuoden osalta olemme päättäneet olla kotona juhannuksen.

 • Leave a Reply