Suomen suurin matkablogiyhteisö

Junalla Antwerpeniin ja bussilla takaisin

Onhan tää elämä aika jännää. Vain noin viisi kuukautta sitten painoin ensimmäisen kerran julkaise-painiketta ja blogini neitsytpostaus oli nähnyt päivänvalon. Olin mielenkiinnolla lueskellut muiden Saksassa asuvien ulkosuomalaisten blogeja ja yrittänyt imeä niistä kaikkea mahdollista tietoa ja fiiliksiä tulevasta asuinmaasta. Ja kuulostipa myös hauskalta, että he välillä tapasivat toisiaan yhteisten mielenkiinnonkohteiden eli uusien kaupunkien, hyvän ruuan ja tietysti myös viinin merkeissä.

Niinhän siinä sitten kävi, että vietin viikonlopun minilomalla Antwerpenissä neljän ulkosuomalaisen bloggaajaleidin seurassa! Matkassa olivat Lempipaikkojani-blogin Jonna ja Viherjuuria-blogin Heidi Kölnistä, Ajatuksia Saksasta -blogin tuore tohtori Oili ja ihanan rempseä Viisi kymppiä lasissa -blogin Aino.

Näin ensikertalaisena jännitti kyllä lähtöaamulla kuin ekaluokkalaista koulun pihalla, mutta olin sentään valmistautunut matkaan asianmukaisesti kaivamalla jokaisen itseään kunnioittavan bloggaajan kädenjatkeen eli järkkärin muuttolaatikoista ja lataamalla jopa sen akun. Tuossa ylhäällä voittekin ihailla tämän blogin ensimmäistä  järkkärillä otettua kuvaa. Lienee vielä jonkin aikaa myös ainoa  laatuaan, mutta ehkäpä jatkoa seuraa myöhemmin.

Matka täältä Düsseldorfin kupeesta Belgian Antwerpeniin oli tarkoitus taittaa neljällä junalla. Kerrassaan loistavasti yksikään vaihto ei mennyt pieleen, ja Kölnistä eteenpäin junavaunun täytti tauoton kälätys, joka ei tainnut vaieta kuin yöunien ajaksi.

Päivä ja ilta sujuikin lähinnä syödessä, juodessa, jutellessa ja nauraessa. Sääherrat olivat ymmärtäneet laittaa auringon päälle ja kaupungin vanhan keskustan kaikki kadunvarsien pikkuterassit pullistelivat kevätpöhnässä olevista ihmisitä – ja hämmästyttävän monista polttariseurueista!

Näin tuoreeltaan ajattelin listata muutamat kantapään kautta opitut huomiot, mitä kannattaa muistaa lyhyellä kaupunkireissulla, kirjoititpa sitten blogia tai et!

 • Lentolaukun vetäminen perässä erityisesti vanhoilla mukulakivikaduilla on tärisyttävän ärsyttävää – ei jatkoon. Suosittelen investoimaan kunnolliseen ja tilavaan reppuun, kuten matkaseurueen kokeneemmat osapuolet olivatkin jo tehneet. 
 • Nappikuulokkeet olisi ihan kauheen mukavat, jos matkustat osan matkaa yksin. Spotifyn soittolistat kuulostaa paremmalta kuin vierustoverin kuorsaus. 
 • Hyvät kengät, joilla jaksaa kävellä. Valitettavasti hyvät kengät ei aina mene yksiin kauniiden tai kivojen kenkien kanssa, mutta nämä ovat näitä elämän tiukkoja valintoja. 
 • Mukavat vaatteet, koska ruoka on kuitenkin hyvää, sitä on paljon ja vaikka kuinka yrittäisi niin sitä syö kuitenkin liikaa.
 • Varaa aikaa juna- ja bussiasemille, jos netissä lukee että bussi lähtee laiturilta 1, se voi todellisuudessa tarkoittaa laituria 7
 • Suklaa on aina hyvä tuliainen, erityisesti belgialainen suklaa

Kiitoksia mukavasta matkasta! Tämä oli myös erittäin hyvä käytännön esimerkki siitä, kuinka näppärästi tässä lähellä olisi vaikka mitä matkakohteita aivan pienen matkan päässä. Senkus vaan hyppää autoon, junaan tai bussiin ja hurauttaa vaikka Belgiaan tai Hollantiin. Ihan käsittämätöntä. Juna-asemien infotaulutkin olivat kuin lentokentältä, siellä luki kaikkea Amsterdamista Pariisiin.

Paluumatkani Deutche Bahnin IC-bussilla suoraan Antwerpenistä Düsseldorfiin kesti tasan kolme tuntia ja oli saksalaisella täsmällisyydellä täysin aikataulussaan. Auto oli siisti, penkit mukavat, siellä oli wifi ja matkan hinta – haha – 14 euroa!

Antwerpen vakuutti kompaktiudellaan, monipuolisella ravintolatarjonnallaan ja yleisellä hyvällä fiiliksellä. Kalenterista jo haarukoin uutta tyhjää viikonloppua, jolloin voisi mennä koko perheen voimin tuulettumaan ja tekemään edes osan niistä asioista, jotka tällä pikavisiitillä jäivät rästiin. Onhan se nyt vähän noloa myöntää, etten yksiäkään belgialaisia ranskalaisia tai vohvelia nyt ehtinyt syömään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Viherjuuria 8.5.2017 at 09:49

  Hauskaa oli! 😀
  Mä ja Oili opittiin tuo laukun vetämisen ärsyttävyys viime kerran yhteismatkalla ja päädyimme molemmat tällä kertaa reppuihin. Kun tehdään näitä reissuja tarpeeksi monta, on matka lopulta täydellisen optimoitu 😉 Toi sun bussimatka kuulostaa niin hyvältä! Vaikka junailu täältä Kölnistä olikin tosi helppoa. Ens kertaan!

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 9.5.2017 at 22:19

   Joo bussimatkalle iso plussa, pääsinpä käymään vielä Hollanninkin puolella samalla reissulla 😀

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 8.5.2017 at 09:59

  Todellakin hauskaa oli, pian uudestaan 😀 Tuo laukkuasia on ollut varmasti jokaisella ihan sama. Mullakin oli ekalla reissulla lentolaukku, mutta edellisellä jo reppu. Pitäisikin älytä katsoa myös bussivaihtoehtoja, jos niitä noinkin halvalla ja nopeita suoria yhteyksiä olisi tarjolla. Kuulosti niin kätevältä sun bussi. Me ehdittiin hieman katsella nähtävyyksiä sunnuntaina, mutta ei ollenkaan tarpeeksi. Antwerpen kyllä kutsuu uudemman kerran luokseen.

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 9.5.2017 at 22:20

   Bussi oli kätevä kun sen löysi 😉 Jos olisin ajatuksissani vain seissyt laiturilla 1 olisi kyllä kyyti mennyt sivu suun 😀

  Leave a Reply