Suomen suurin matkablogiyhteisö

Luvassa erilainen vappu

Tänään piti aamulla halia rakas ystävä ja hänen suloinen 1-vuotias poikansa, kun heillä oli paluulento takaisin Suomeen. Oli aivan ihanaa saada höpistä, juoda kahvia ja olla vaan ihan ajan kanssa yhdessä muutaman päivän ajan.

Toki yhdistelmänä äänettömästi ja hyvin vilkkaasti kävelevä yksivuotias ja jumalaton määrä portaita ylös ja alas yhdistettynä ihan normaaliin kahden lapsen perushärdelliin tuntui aiheuttavan hentoa kisaväsymystä, ja sekä minä että ystävä oltiinkin ihan puhki jo ekan vuorokauden jälkeen. Mieskin ihmetteli, että mikäs teitä nyt vaivaa, mutta yhdessä pystyttiin vakuuttamaan, että ei tässä mitään hätää ole, kunhan vaan ollaan väsyneitä.

Joten lopulta meidän ”girls night out” olikin todellisuudessa iltakävely ja muutama tapas oluella läheisessä espanjalaisessa ravintolassa. Kotona oltiin aiemmin kuin Tuhkimo aikoinaan ja aamulla olikin taas vastassa ihan tutut aamupuurot ja meiningit. Toisaalta, eipä meillä mitään kummempaa ohjelmaa oltukaan suunniteltuna, niin edes yllättävä yhden lapsen flunssa ei päässyt pilaamaan visiittiä. Parasta olikin päivisin katsella kun lapset härväsivät kaikenlaista ja iltaisin istua rauhassa alas pienimpien jo nukkuessa ja pohtia kaikkea maan ja taivaan välillä.

Riippuu varmaan aika paljon tulevista vieraista ja heidän toiveistaan, minkälaisia ohjelmanumeroja jatkossa keksitään. Kaikki eivät välttämättä viihdy kotieläinpuistossa tai kauppakeskuksessa, kuten me tällä kertaa. Lapset sentään näki paljon eläimiä ja hieman harmaa sää ei innostanut lähtemään sen kummemmin ulkoilemaan tai kaupungille kiertelemään.

Tänään kuitenkin taivas selkeni ja illan viihdykkeenä on ollut selata facebookin kuvavirtaa Suomen lumisateesta. Kyllä, lumisateesta, vaikka huomenna on vappuaatto!

Oli ihan pakko napata pari verrokkikuvaa tuosta takapihalta ja käydä lasten kanssa vähän piirtelemässä katuliiduilla.

 

Ollaan aika monena vuonna Suomessa pidetty vappubileet kavereille, joten tämän vuoden vappu onkin sitten kovin erilainen. Saksassa vappupäivä on ”Tag der Arbeit” eli työn päivä, jolloin ei tehdä kuitenkaan töitä vaan se on kansallinen vapaapäivä. Eli taas kaupatkin ovat kiinni kaksi päivää putkeen, sunnuntain ja maanantain.

Seuraavat vieraat pitäisi muuten olla tulossa jo maanantai-iltana, ja tällä kertaa kyseessä on todella vieraita. Kerron lisää alkuviikosta, olkaahan kuulolla!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Riikka / Vihreän saaren emäntä 30.4.2017 at 00:46

  Noi on kyllä isoimmat liidut evör!
  Täälläkin maanantai on täälläkin pyhäpäivä, mutta ainakin osa kaupoista on avoinna.

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 1.5.2017 at 22:18

   Eiks ookkin komeet 😀 Ei pitäis ihan heti kulua loppuun!

 • Reply Katriina 30.4.2017 at 16:58

  Joo, on varmasti erilainen vappujuhla. Katso sitten tänään iltayöstä taivaalle, näkyykö noitia lentämässä luudalla tansseihin Blocksberiglle (Brocken) Harzissa. Minulla on luuta jo parvekkeella lähtövalmiina. Viime vuonna kävi hassusti, kun takerruin ensimmäiseen puuhun ja kuului sellainen rytitä, että naapuri soitti poliisin ja ensiapuauton paikalle. 🙂 Muuallakin siellä päin palavat vappukokot ja niillä tanssitaan villejä tansseja. Vappua kutsutaan myös Hexennacht´iksi (noitien yöksi), ja silloin noidat ovat liikkeellä ja tekevät monenlaisia kepposia. Muualla nuo vapputanssit (Tanz in den Mai) ovat perinne, mutta sovinnaisemmat.

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 1.5.2017 at 22:19

   Täytyy ensi vuonna vähän valmistautua paremmin, nyt meni noidat, kokot ja tanssit sivu suun. Mutta hauskalta kyllä kuulostaa kaikki! 🙂

  Leave a Reply