Suomen suurin matkablogiyhteisö

”Grilling & chilling” sunnuntai

Ensimmäiseksi kiitokset kaikille eilisen postauksen lukijoille ja kommentoijille, teitä oli blogini lyhyen historian aikainen ehdoton ennätysyleisö! Olen hämmästynyt ja otettu – ja erityisen tyytyväinen tietysti onnistuneesta jekutuksesta. Olen aina tykännyt aprillipäivästä ja virallistenkin tahojen keksimistä piloista. Oma suosikkini tänä vuonna oli Helsingin poliisilaitoksen poliisisiat, ihan huikea!

Eilen oli perheessämme suuri ilta, kun karvan alta parivuotias Reetta sai Ikeasta ihan oman isojen tyttöjen sängyn, ja lapset kasasivat sen yhdessä Miehen kanssa aiemmin päivällä. Pinnasängyssä nukkumisen aika alkaa olla mielestämme ohi, vaikka toisaalta olisi sitä toki voinut jatkaakin. Ei mitään suurta draamaa siis tässä muutoksessa. Selvitettiin Reetalle kuitenkin, että pinnasänkyä tarvitaan jatkossa Suomesta tulevien vauvavieraiden majoitukseen alakerrassa. Pyrittiin tekemään samalla mahdollisimman selväksi, että isojen tyttöjen sängystä ei ole lupaa lähteä hortoilemaan mihinkään, vaan mennään nukkumaan ihan niin kuin ennenkin ja aamulla sitten vasta saa hipsiä isin ja äidin luokse.

Olin täysin varautunut puoli yötä jatkuviin iltajuoksuihin tai vähintäänkin heräämistä yölliseen huutoon unissaan hyörijän pyörijän pudotessa lattialle laidattomasta sängystä. Mutta pessimisti ei pety, sehän on vanha totuus, ja tällä kertaa kovinkin paikkansa pitävä. Reetta nukahti omaan sänkyynsä (kylläkin useamman ”Äitiiii, vettääää!” -huudon jälkeen) vähän ennen iltayhdeksää ja heräsi sieltä aamulla 7.30. Ja siis tässä välissä ei tapahtunut muuta kuin nukkumista. Taisi olla tähdet oikeassa asennossa tälle muutokselle!

Hyvin nukutun yön jälkeen alkoikin aamulla taas täysi tohina, kun piti pistää kämppä kuntoon ja pötyä pöytään Miehen kollegan perheineen saapuessa meille heti aamupäivästä grillaamaan. Alkujaan Itävallasta kotoisin olevalla pariskunnalla oli 3- ja 6-vuotiaat lapset, joiden kanssa meidän muksuilla tuntui menevän oikein hyvin yhteen. Vieraita on kyllä hyvä kutsua tasaisin väliajoin, tuntuu välillä että se on ainoa kunnon motivaatio saada ylimääräiset tavarat pois pöydiltä pyörimästä ja muutenkin siistiä koti. Miksi ihmeessä sitä ei jaksa tehdä itseään varten, ihmettelen vaan.

Vieraat toivat tullessaan aivan hurmaavan värikkään kukkakimpun. Olen kuullut, että jos ei tiedä vastaanottajan kukkamieltymyksiä on tapana hankkia tällainen sekakimppu. Entäs jos tykkää just tällaisista? On kivaa kun kimppua pystyy yleensä pitämään silmänilona pitkään, kun vaan ottaa tarvitttaessa nuupahtaneet kukkaset pois ja jättää sitkeimmät yksilöt näytille.

kukkakimppu

Saatiin grillattua, syötyä, juotua, höpöteltyä kaikkea arkista ja hauskaa, ja tämän perheen kanssa juttu luisti niin hyvin, että karattiin vielä kaikki yhdessä leikkipuistoon vaikka periaatteessa olisi ollut lasten päiväuniaika. Toisaalta kyllä Armin näyttää nyt todella jättävän päiväunet pois, kuluneella viikollakin meni jo kolme päivää putkeen täysin valveilla, mutta neljäntenä hänen oli jo pakko vähän torkahtaa.

Sää oli taas kerran ihanan aurinkoinen, ihan t-paita kelit ja leikkipuistossa riehumisen jälkeen käytiin vielä ostamassa jätskit läheisestä kahvilasta. Kahvilalla on torin laidalla usempikin pöytä, ja niihin vietiin jatkuvalla syötöllä toinen toistaan ihanampia jäätelöannoksia. Me tyydyttiin ottamaan vain yhdet pallot katukioskin puolelta, ja hinta oli erittäin kohtuullinen eli euron per pallo.

Illalle oli vielä buukattu tuttu lastenhoitaja pariksi tunniksi, ja päästiin Miehen kanssa ekaa kertaa täällä kahdestaan ulos. Mentiin lähimpään ravintolaan noin 400m metrin päähän ja tilattiin schnitzelit, todella omaperäistä, eikö vain! Treffejä kesti ennelta sovitusti noin tunnin verran, kunnes Miehen kaveri liittyi seuraan. Hän on matkaamassa aamuksi Esseniin, ja lensi iltakoneella Düsseldorfiin Suomesta, ja luvattiin toki tarjota yösija meiltä.

schnitzel

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply