Autolla Saksasta Kroatiaan – mitä sanoo Team Takapenkki?

Aiemmin kerroinkin jo, että meillä on suunniteltuna kesälomareissu kahden ystäväperheen kanssa Kroatiaan, Umagin alueelle. Kukaan meistä ei tuosta paikasta juuri mitään tiedä, ja maakin on matkakohteena kaikille uusi, joten matkan suunnitteluun on sisältynyt myös ahkeraa googlaamista.

Ystävät matkaavat perille Suomesta lentäen ja vuokra-autolla. Meidän perhe ottaa alle täältä Saksasta oman auton ja ajateltiin kahdella ajopäivällä selvitä perille. Matkaa olisi Google Mapsin mukaan rapiat 1 150 km ja aikaa tähän kuluisi noin 11-12 tuntia. Hieman toki tuollaiset kuuden tunnin autoajelut päivässä 4-vuotiaan ja 2-vuotiaan kanssa mietityttävät, varsinkin kun pienempi voi suht ärhäkkäästi kyydissä huonosti, mutta uskon että hyvällä suunnittelulla, tauotuksella ja yllättäviin tilanteisiin varautumisella matkasta tulee onnistunut. Mietittiin jo, että esimerkiksi silloin kun lapset nukkuvat autossa, niin ei ainakaan pysähdytä turhan päiten.

IMG_1053

Ollaan yritetty miettiä etukäteen, mitä asioita pitää ottaa huomioon (lasten kanssa) autolla matkustettaessa, ja tähän mennessä mun listalla on oksennuspussit, vaihtovaatteet ja vesipullot. Miehen tekemällä listalla onkin sitten DVD-soitin ja niskatukiin kiinnitettävät näytöt. Tekisi mieli ihan vaan periaatteesta vastustaa tätä, koska mielikuvissani lapset tietenkin harjoittelevat automatkalla laskemista bongaamalla vaikka lehmiä tai tuulimyllyjä, lauletaan koko perhe yhdessä tuttuja lastenlauluja ja napostellaan terveellisesti viinirypäleitä ja kotona tehtyä porkkanatikkuja. No eihän se noin tietenkään mene, vaan todellisuus lienee lähempänä keksinmuruja, muutamaa Frozenia ja Palomies Samia. Ja tietysti joku ihan uusi levy sitten kanssa, koska koskaan ei sovi aliarvioida uutuudenviehätyksen mahtavaa voimaa! Eiköhän me näillä pärjätä ainakin ekat 200 kilsaa?

Matkakohteemme Umag on pieni rannikkokaupunki pohjois-Kroatiassa, vain muutaman kilometrin päässä Slovenian rajasta ja samalla korkeudella vaikkapa Italian Venetsian kanssa. Ajoreitti Saksan Düsseldorfin kupeesta kulkee ensin kohti Müncheniä ja siitä Itävaltaan. Toiveena olisi päästä yöpymään jossain kuvankauniissa alppikylässä jylhien maisemien ympäröimänä, mahdollisesti Saltzburgin liepeillä. Tai ainakin suurinpiirtein niille main näyttäisi osuvan ajomatkan puoliväli ajallisesti. Ensimmäisenä päivänä olisi tarkoitus posottaa autobaanaa pitkin niin pitkälle kuin vaan fiksusti kerkiää, jotta seuraavalle päivälle jäisi jäljelle huomattavasti vähemmän kilometrejä mutta todennäköisesti lähes sama ajoaika.

Mietin myös, että uskaltaako tuota puolimatkan krouvia varata etukäteen, kun ei voi tarkkaan tietää miten ajo sujuu, mutta toisaalta yöpymispaikan varaaminen tuntuu fiksummalta kuin alkaa tien päältä navigoimaan satunnaista hotellia. Varsinkin jos takapenkki ei vielä osaa arvostaa tätä matkustusmuotoa ihan kybällä.

Vinkkejä ja mahdollisia kokemuksia samanhenkiseltä matkalta otetaan vastaan ilolla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Pampu 28.3.2017 at 23:42

  Asutaan Tirolissa ja ajeltiin toissakesana 9kk ja 2v9kk kanssa Kroatiaan. Esikoinen voi herkasti pahoin ja menomatka, 400 km, kesti yli 8h kun piti pysahtya sata kertaa ja ajella mutkia hipihiljaa. Takaisin tultiin Paßeja välttäen ja kierrettiin yli 200km mutta ei tarvinut pysähtya oksentamaan kuin kerran 😀 ! Eli jos tosiaan on herkasti pahoinvoiva niin suunnitelkaa reitti siten ettei Paßeja taydy ajaa 🙂 ! Tietänet mitä tarkoitan, en tiedä mikä se olisi suomeksi? 😀

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 30.3.2017 at 22:53

   Tuohan kuulostaa lupaavalta 😀 Pidetään mielessä…:)

 • Reply Katriina 1.4.2017 at 05:42

  Etsin ahkerasti, ennen kuin löysin, mitä ”Paß” on suomeksi. Se on solatie.

 • Leave a Reply