Düsseldorfin alueen uimahallit: Düsselstrand

Viikonloppuna oli taas perinteinen perheen uintireissu, ja päädyttiin testaamaan järjestyksessään kolmatta uimahallia täällä. Ihan alkuunsa todettakoon, että jos sanasta uimahalli tulee mieleen viileällä vedellä täydetty 25-metrinen allas uimaratoineen ja vieressä matalampi lastenallas ehkä aavistuksen lämpimämmällä vedellä täytettynä, emme puhu nyt ainakaan Düsseldorfin alueen halleista. Nämä kaikki menevät mielestäni ehdottomasti enemmän kylpylä- kuin uimahallikategoriaan, ja ehdottomasti hyvä niin!

Düsselstrand on aivan Düsseldorfin keskustan tuntumassa, ja sunnuntaiaamuna sinne ajaminen sujui oikein jouhevasti, koska täällähän on kaikki kaupat kiinni pyhänä. joten liikennettä ei ollut nimeksikään. Vain kahviloita, ravintoloita ja nähtävästi uimahalleja on auki myös sunnuntaisin. Oltiin parkkihallissa kärppänä viisi minuuttia avaaamisen jälkeen, ja saatiin auto hyvin kapeaan paikkaan betonihalliin (koska Mies ajoi). Vaikka ihan mielellään ajankin, niin näitä vanhansorttisia, kapeita ja täynnä pylväitä olevia parkkihalleja inhoan kyllä edelleen. Enkä osaa hahmottaa auton kulmia kunnolla vaikka kuinka olis tutkat. Nih.

Mutta siis uintireissuun: Olin taas pakannut kamat suoraan isoon Ikea-kassiin, jonka olen nyt todennut toimivimmaksi ainakin siihen saakka, kun löydän jostain kauniimman tilavan kassin. Mentiin yläaulaan kassatiskille, hintaa puolentoista tunnin uintivuorolle tuli 12,40 euroa yhteensä. Lapset uivat täälläkin ilmaiseksi. Saatiin poletit, joilla pääsi pyöröportista sisään ja löydettiin tilava perhepukukoppi. Alkaa pikkuhiljaa sujua nämä vaatteiden vaihdot kopeissakin jo rutiininomaisesti, enää ei lapsetkaan heittele kamoja ympäriinsä vaan osaavat aika nätisti laittaa ne kasseihin. Pukukoppikäytävällä oli ison pinnasängyn oloinen kehä, johon pystyisi jättämään vauvan tai pienen taaperon jemmaan vaatteidenvaihdon ajaksi, kätevää.

Suihkut löytyivät alakerrasta kylpylätasolta, ja ne olivat kovin siistit. Ja sitten niitä altaita! Niitähän taas riitti, ja erityisesti lapsille! Yhdessä pyöreässä altaassa oli meneillään vauvauintia, yhdessä pikkulastenaltaassa oli ihanan lämmintä vettä, pieni liukumäki ja hauskoja vesisuihkuja. Mua aina jotenkin huvittaa nää aikuiset, useinmiten tietysti lasten vanhemmat, jotka makoilevat 30 cm syvässä vedessä ja haaveilevat varmaan että pääsisivät itsekin joskus kunnolla uimaan.

Arminin ja Reetan ehdottomaksi suosikiksi muodostui kuitenkin vähän isompi, joskaan ei liian syvä lähinnä leikkimiseen tarkoitettu allas, jonka sivussa oli sininen käärme-kierre-liukumäki (netistä napatussa kuvassa vasemmassa laidassa). Liukumäki oli selvästi suurempi kuin pikkulasten altaissa, mutta kuitenkin sellainen että Reettakin pääsi hienosti itse kiipeämään portaat ylös ja sitten laskemaan mäen alas. Aika hyvin vähän alle 2-vuotiaalta, vaikka nyt rintaa röyhistäen itse äitinä sanonkin! Iso juttu ovat olleet Miehen viime työmatkalta tuodut uimalasit, jotka päässsä kuljetaan nykyisin välillä kotonakin. Vielä kun Reetta oppisi pitämään suunsa kiinni kun hyppää veteen, niin ei tarvitsisi yskiä ihan niin paljoa.

Kuva: http://www.nochoffen.de

Kuva: http://www.nochoffen.de

Düsselstarandissa oli myös isompi tunneliliukumäki, pienempi rengasliukumäki ja aivan ihanat 38-asteiset poreammeet. Suomessa muistelen poreammeiden olevan yleensä 32-asteisia, niin kyllä tuo kuusi astetta lisää tekee kokemuksesta ihan erilaisen. Lapset eivät aluksi meinanneet tulla noin kuumiin poreisiin ollenkaan, ”Muumaa!”  totesi Reetta ja jäi reunalle. Mutta kyllä ne siitä sitten innostuivat, ja lopputuloshan oli sitten se, että lämpimistä poreista ei olisi millään haluttu lähteä pois. Perussetti siis.

Keskelle allasaluetta oli katettu valmiiksi tusinan hengen pöytä selvästi lasten synttäreitä varten. Kuinka ihana idea! Ei ehkä vielä näin pienille lapsille, kun syöminenkin on vielä enemmän ja vähemmän sotkuista, mutta about alakouluikäisille varmasti passelia vaihtelua. Väkeä alkoi kertyä altaisiin koko ajan enemmän ja enemmän, ja alkoi olla siinä ja siinä, oliko ainakin ihan pienimpien lasten altaissa jo ihan ruuhkaakin. Ulkona oli ihana auringonpaiste, mutta se ei selvästi horjauta perheiden sunnuntaiuinteja – kuten ei meilläkään tällä kertaa.

Täälläkin oli ulkoaltaita, joita ei kylläkään muuten kuin vilkaistu nopeasti ja todettiin, että kesällä sitten on pakko tulla testaamaan ne. Kaikenkaikkiaan nämä kaikki kolme hallia, Willichin De BüttTönisvostin H2Oh! ja nyt Düsselstrand ovat olleet todella monipuolisia ja mukavia, enkä mitenkään osaa laittaa niitä paremmusjärjestykseen.

Puolentoistatunnin uintiaika meni todella nopeasti, ja jouduttiinkin pois mentäessä maksamaan muutama euro lisää ylimenneestä ajasta. Ulosmenoporteilla oli ihan kunnon häröpallo, kun kahdesta pyöröportista oli tulossa ihmisiä sisään ja ulos samaan aikaan, osa jonotti porttien vieressä vuoroaan parkkilipunmaksamisautomaatille ja osa, kuten me, yritti selvittää että miten pitää toimia. Päästiin eteenpäin ja ostettiin aulan kioskista jätskit kaikille.

Nyt tulee taas muutaman viikon tauko uinteihin, koska Mies suuntaa uudemman kerran Aasiaan, enkä ole vielä valmis lähtemään altaisiin yksin näiden kahden tättähäärän kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply