Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kotiinkuljetuksella, kiitos!

Mistä ostat telkkarin, kun muutat uuteen maahan? Entä lastentarvikkeet? Lastenvaatteet? Ruuat?

Kaikki nämä vaativat hieman etukäteisselvittelyä, alkaen siitä mistä paikasta saa mitäkin tuotteita, mihin hintaan ja missä nämä kaupat sijaitsevat. Jos ja kun haluat tehdä muutakin kuin googlata puolta päivää, ja varsinkin jos muutama pikkutermiitti todellakin pitää huolen siitä, ettet varmaan googlaa vaikka haluaisit, vastaus on nettitilaus kotiovelle.

Miehen mielestä tarvitsimme ehdottomasti uuden telkkarin ylimpään kerrokseen, eikä ”buy tv düsseldorf” -haku tuottanut haluttua tulosta. Ei ole verkkokauppa.comia, ei Giganttia, Powerista puhumattakaan. Mutta ratkaisu löytyi amazon.de:n kautta. Tämä vaihtoehto tuli mieleen, kun aiemmat vieraamme olivat onnistuneet löytämään lastenkirjoja, joissa on tekstit sekä saksaksi että suomeksi. Kun ihmettelin, että mistä ihmeestä tällaisia, vastaus oli Amazon. Ajateltiin, että tsekataan sitten tämä Amazon. Ei siis olla käytetty sitä Suomessa, ebaytäkin vain joitain kertoja. Joten sieltä sitten vaan telkkari tilaukseen, ja kotiinkuljetus oli ilmainen ja laite meidän kotiovella parissa päivässä. Kuittaus sähköiseen masiinaan, danke schön ja tschüss!

Samaan syssyyn laitettiin Amazonista tilaukseen Reetalle uudet matkarattaat. Nykyiset eivät olleet käytettävyydeltään ja ohjattavuudeltaan sellaiset, että voisi vaikka yhdellä kädellä työntää (toisessa kädessä kuitenkin on se puhelin, niin, terkuin some-äiti), ja muutenkin ne viettivät vahvasti oikealle, joka on pidemmän päälle tosi rasittavaa.

Halusin samanlaiset peruskärryt, jollaiset Arminilla oli ollut aiemmin, mutta jotka myöhemmin kokivat kovia ulkona säilytyksestä. Tässä kohtaa vinkkivitonen: säilyttäkää vaunut ja rattaat aina lämpimissä sisätiloissa, ja jos ne pääsevät ulkona kastumaan, kuivattakaa huolella. Tulee pidemmän päälle halvemmaksikin mahdollisista terveyshaitoista puhumattakaan.

Mutta siis, Nuna Pepp -merkkiset rattaat olivat saapuneet meille keskiviikkoaamupäivänä, kun tilaus oli tehty maanantai-iltana. Ja mikä parasta, täällä ei tunneta Suomesta tuttuja postininjoja, vaan sillä aikaa kun olin lasten kanssa ulkoilemassa, paketti oli kiikutettu naapurin herrasmiehelle, joka vielä kantoi paketin heiltä meidän eteiseen. Splendid!

nunapepp

Mutta mitä tehdään, kun huomaa että pojalta on housuvarasto auttamattomasti vähenemässä ja tytöltä puuttuu kauppakengät (jotka on täällä siis ihan must)? Kivoja lastenvaatenettikauppoja olisi varmaan pilvin pimein, mutta tässä kohtaa tulee taas vastaan se ikävä vastus kuin aika. Oliskohan Zalando täällä hyvä? Täytyy tutkia jossain kohtaa, ja mun urakkaa saa helpottaa jättämällä vinkin vaikka kommentteihin tai FB-sivulle. Eli lastenvaatteet haussa!

Tylsänä kaavoihini kangistuneena hausfrauna bongasin taas aidan matalan kohdan, ja näpyttelin itseni sisään hm.comiin. Parit housut Arminille ja ne kengät Reetalle, tilaus sisään pe-iltana, maksu Suomen Visalla ja ding-dong  ovikello soi maanantai-iltapäivällä. Kyllähän sitä Suomessakin nettitilauksia on tullut tehtyä, mutta kun saat yleensä parin päivän kuluttua lapun kotiin, että voit noutaa paketin huomenna jostain mistä lie, riippuen mahtaako nettikauppa käyttää Postia, Matkahuoltoa tai mitä näitä muita on. Enkä muista, että Suomessa olisi koskaan jätetty pakettia naapurille, jos jotain on oikeasti tuotu ovelle saakka eikä olisi ollut kotona.

Todellinen loppuhuipennus nettitilauksille saatiin sunnuntai-iltana. Mies oli juuri valmistautumassa ennakolta tilatun taksin tuloon ja matkaan kahdeksi viikoksi Aasiaan, ja mä makasin sohvalla peiton alla ja kuumemittari mun kainalossa näytti 38,3c. Kolme viikkoa maassa, kolme kuumepotilasta perheessä. Onneksi Mies lähti pakoon toiselle puolelle maapalloa, muuten hän olis varmaan tullut tällä viikolla kipeäksi. Ha-ha-haa.

Valmistauduin henkisesti vetämään aivan totaalisella ”Katsotaanko koko päivä piirrettyjä?” -linjalla pari päivää, ja sain kaivettua netistä tiedon, että Rewellä olisi online-tilausmahdollisuus – myös ruualle. Saman vinkin sain FB:n puolelta alueen mammaryhmästä. Napsuttelin pikapikaa Miehen vielä viihdyttäessä lapsia jonkun random-tilauksen ruokatarvikkeita, joilla ajattelin pärjäävämme ainakin puoli viikkoa. Ja jos nyt joku kerta kantaa ne ovelle asti, niin otetaan samantien kaikkea isoa ja painavaa, kuten kuplavettä tukkupakkaus kiitos! Sen jälkeen vilkutettiin ihan hulluna keittiön ikkunasta heipat Miehelle ja vetäydyttiin nollaamaan sohvalle Palomies-Samin seurassa.

IMG_0861

Ruokatoimitusta en harmittavasti enää saanut seuraavalle päivälle, mutta tänään tuo taivaallinen lähetti sitten saapui illalla, ja vieläpä vartin kahden tunnin aikaikkunasta etukäteen. Minulle oli itseasiassa soitettu jo reilua tuntia ennen sovitun toimitusajan alkua, mutta en ollut kotona tuolloin. Onneksi ikävä kuumeilu poistui kotiäitimäisen pikaisesti eli seuraavan yön aikana. Lapset olivat ehkä hiukkasen odottaneet tätä maagista ruokalähettiä, kun olivat nenät kiinni eteisen ikkunassa ja huusivat vuorotellen ”Ruokaa!” kun auto kaarsi pihaan. Äiti tutki kasseja yhtä innoissaan kuin lapset, koska en yhtään muistanut mitä olin kuumehoureissani mahtanut tilata. Oli siellä ainakin jauhelihaa.

rewe toimitus

Aika kätevää!” kommentoi lähes 4 vee ja äiti komppaa nyt kyllä ihan täysiä. En oikein tiedä, miksi tämä ruuan kotiinkuljetus jäi Suomessa sekin ajatuksen asteelle. Joku kerta yritin näpsyttää Prisman tilausta, mutta se taisi silloin kaatua siihen, että kotiinkuljetus ei olisikaan ollut mahdollinen, vaan olisi pitänyt noutaa valmiiksi pakatut tuotteet kaupalta. Keskellä päivää autolla, jota mulla ei ole. Tai jotain muuta vastaavaa.

Rewe onnistui koukuttamaan nyt kyllä siinäkin mielessä, että ensimmäinen toimitus oli ilmainen. Vanha kunnon porttiteoria nostaa taas päätään. Muutoinkin Rewen nettisivut olivat selkeät, helppokäyttöiset ja tuotteiden lisääminen oli tehty mahdolliseksi mahdollisimman vähillä klikkauksilla. Toki loppuvaiheessa ensimmäisen käyttökerran rekisteröinnit ja maksutapojen valinnat sekä google translatorin käyttö hieman hidastivat prosessia, mutta muutoin oikein hyvä käyttökokemus.

Kerroin eilen uudelle saksalaiselle hiekkalaatikkotutulleni tilanneeni ruokaa suoraan kotiin. ”Ooh, sounds very… digital to me!”. 

Sain häneltä samalla tapaamisella kaupungin kartan, paperikartan, johon hän oli merkannut kuulakärkikynällä lähialueen leikkipuistot. Iso kiitos! Onneksi aina kaiken ei tarvitse olla digiä, vaikka siitä muuten tykkäänkin.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Terhi 23.2.2017 at 10:25

    Käytettyä tavaraa saa Ebayn kleinanzeigesta. Voi hakea oman postinumeron kanssa. Itse löysin aikoinaan esim. käsikäyttöisen rintapumpun kesälomareissulle viereisestä korttelista. Kauppa ois ollut kauempana. Lastenvaatteita onkin vähän hankalampi löytää. Voi ehkä etsiä lähimmän Ernsting familyn, jos ei kovin korkeita merkki- ja laatuvaatimuksia ole. Jos tykkä Textiles Vertrauen -merkistä, löytyy isommistä DM-kemppareista sitä. Ebay kleinanzeigeista voi myös etsiä. Siellä olen törmännyt kassi tätä kokoa pojalle/tytölle tyyppisiin ilmoituksiin. Zara Online on meillä käytössä, ja Suomen-lomilla käydään Lindexillä ja Kappahaliissa, kun kaipaan vähän sukupuolineutraalimpaa tavaraa. Kirpparit on yleensä viikonloppuisin jossain tietyssä paikkaa.

  • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 27.2.2017 at 15:12

    Iso kiitos vinkeistä! 🙂

  • Leave a Reply