Düsseldorfin alueen uimahallit: H2Oh!

Uintiperinne jatkuu! Viime viikonloppuna oltiin liikkeellä jo lauantaina, ja tällä kertaa suunnattiin H2Oh! -uimahalliin Tönisvorstiin, joka on alle 30 000 asukkaan kaupunki tässä lähellä. Ja sujuuhan sitä pidemmänkin matkan taittaminen sutjakasti, kun autobahnalla on se 180 km/h lasissa. Vauhtisokeus iskee näillä teillä kyllä helposti, ja liittymät kannattaa oikeasti huomioida hyvissä ajoin!

h2oh

Uimahallin parkkiksella haisi ihka aito lehmänlanta, sen verran peltoja tulikin matkalla nähtyä ettei sinänsä ihme. Kirkko keskellä kylää -ajattelu on täällä kyllä vahvana, pienessäkin pitäjässä kohoaa keskellä komea kirkontorni, niin Tönisvorstissakin.

Uimahallin kassatäti taisi englantia paikalliseen tasoon nähden oikein mainiosti, ja koko perheen kahden tunnin uinti ilman saunaa oli 10 euroa. Saatiin rannekkeet, joissa oli kaappien numerot ja siirryttiin koppialueelle vaihtamaan uimakamat päälle. Nyt olin varustautunut kapean repun sijaan rehdisti Ikea-kassilla, ja johan homma helpottui. Sinne vaan samaan läjään takit, kengät, pipot ja hanskat, eikä tarvitse metsästää tippuneita tavaroita pitkin käytäviä.

Pukuhuoneosasto oli taasen kaikille yhteinen, mikä kyllä näin perheellisenä ja toki parisuhteellisena on mielestäni kovin mukavaa. Ei tarvitse keskeyttää keskusteluja kuin suihkujen ajaksi, ja kaikki yhteinen aika on nykyisin pelkkää plussaa. Suihkutilat edelleen aika pienet, mutta täysin riittävät.

IMG_0872

Tässäkin hallissa oli sekä sisä- että ulkoaltaita. Vesi oli kaikissa altaissa lämmintä (no sitä normiuintiallasta ei taaskaan kokeiltu), ja myös hallin ilma oli mukavan leutoa. Lapsille oli oma pikkuallas liukumäkineen ja isommille lapsille ja lapsenmielisille sini-punainen kiipeilyhärpätin. Härpättimen pinta oli hyvin otteen pitävää kumia, joten Armininkin pystyi hyvin nostamaan siihen päälle ilman että tarvitsi pelätä toisen luiskahtavan samantien toiselle puolelle veteen.

Treenailtiin taas sukellusta edelliseltä kerralta ostettujen sukellusrenkaiden kanssa, ja tuntuu että Arminin uintimatka pitenee pikkuhiljaa kerta kerralta. Ainakin rohkeasti hän painaa eteenpäin! Myös isompi tunneliliukumäki oli kova hitti. ”Mäkeen! Uuttaan!!” komensi Reetta ja aina mentiin siis mäkeen uudestaan. Tunneliliuku kulki hallin ulkopuolella, ja siinä oli läpinäkyvä pleksikatto, joka joskin oli sen verran sumuinen ja nuhjaantunut, ettei siitä kovin ulos nähnyt. Tästä mäestä Armin uskalsi monta kertaa mennä yksinkin, vaikka se oli kuitenkin ihan kunnon mäki kurveineen. Yleisin järjestys olikin laskea niin, että toinen aikuisista laski ensin Reetan kanssa, sitten toinen lähetti Arminin ylhäältä yksin ja ensin mennyt otti hänet alhaalla vastaan.

Uintiaika meni kuin siivillä ja suihkujen jälkeen mentiin aulan Cafeteriaan etsimän pillimehuja. Tämä Cafeteria olikin yhtä kuin snack-automaatti, mutta tila vaikutti siltä, että olisikohan siellä vaikka kesäaikaan parempi tarjonta? Saatiin mehut ja keksit, ja ystävällinen kassatäti tuli vielä jutustamaan meidän kanssa muutaman sanan.

Yhteenveto H2Oh! Tönisvorst

  • hinta 10 euroa / 2 tuntia (2 aikuista, kaksi pientä lasta)
  • saunaosasto erikseen lisämaksulla
  • hyvin lapsille sopivat altaat, lämmintä vettä ja lämmin ilma
  • myös ulkoaltaita

Edellisellä kerralla käytiin Willichin kaupungin De Bütt uimahallissa, siitä lisää täällä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply