Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viimeinen yö Suomessa

Oho! Tulipas rankka otsikko.

Eli kyllähän tässä takaisinkin tullaan, mutta kun ei ole edes tiedossa milloin ensimmäistä kertaa, niin ehkä tuo on tällä hetkellä ihan validi ilmaisu.

Kuluva päivä meni sitten kuitenkin vähän pistoksissa, vaikka kuinka olisi hyvä ajoitus yleisesti lähteä. Armin kiukutteli heti aamusta ja minä kiukuttelin takaisin. Mies pisti onneksi pelin poikki tiedustelemalla, mahtaako hieman jännittää?

”Ei jännitä ei yhtään pisaraakaan!” julisti pieni kiukkupussi topakasti.

”Saa jännittää, aikuisiakin vähän jännittää. Mutta silleen hyvällä tavalla,” yritettiin yhdessä lohduttaa.

Tilanne ratkesi katsomalla yhdessä kuvia seuraavista yöpaikoista. Istuttiin kaikki sängylle ja otettiin padi syliin. Olemme ti-ke yön airbnb:n kautta otetussa asunnossa ihan uuden kotimme lähistöllä. Asunnossa lapset pääsevät ensimmäistä kertaa nukkumaan kerrossängyssä, ja Mies näytti padilta asunnon esittelykuvat. Sen jälkeen vielä tutkittiin kaikessa rauhassa uuden kodin alkuperäiset esittelymateriaalit ja myös pohjapiirrokset. Katseltiin, mitkä talon ikkunat ovat lastenhuoneessa ja millainen piha on, minne laitetaan ruokapöytä ja missä olohuoneen kulmassa olikaan takka.

…Ja pikkuhiljaa puff, kiukuttelut loppuivat siltä erää siihen.

Mies lähti iltapäivällä vielä tyhjään ja siivottuun kotiin katselemaan jotain piuhoja ja tyhjentämään pakastimen. Iltapäivällä hän kävi asunnon uusien vuokralaisten kanssa läpi ja lähti sen jälkeen viemään Suomeen jäävää autoa työpaikalleen. Mä ulkoilutin lapset ja tehtiin miljöön inspiroimana täydellisestä nuoskalumesta kanssa Lumimuumi! Valitettavasti lämpötilan nousu teki tuhojaan Lumimuumille hyvinkin pian, mutta onneksi sain otettua kuvat samantien.

lumimuumi

Illalla vuokraemäntämme tuli pienen kuohuviinipullon (!!) kanssa katsastamaan pikaisesti asunnon, ja juteltiin hetki mukavasti niitä näitä. Ollaan kyllä kovasti tykätty olla täällä Muumilaaksossa tämä pari viikkoa, vaikka alkuun en ollutkaan siitä ihan vakuuttunut.

Herätys on aamulla, tai no, käytännössä keskellä yötä, joten pakko malttaa mennä ajoissa unille. Gute Nacht!

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply