Muuttomiehet hoitaa homman

Oli pakko laittaa aamuksi herätyskello kännykästä soimaan, jotta varmasti ehditään ajoissa vastaanottamaan muuttomiehet. Ollaan lähiaamuina herätty (lue: jompikumpi lapsista on herännyt) lähempänä kahdeksaa, ja tänä aamuna piti olla jo klo 8 kodilla passissa. Olen sen verran vähän joutunut käyttämään tällaista itsemääriteltävää herätyskelloa viimeisen parin vuoden aikana, että jouduin ihan etsimään kyseisen toiminnon puhelimesta… Huolestuttavaa vai kadehdittavaa – jokainen päättäköön itse.

Saatiin kaikille vaatteet päälle, hampaat pestyä, aamiaista eteen, kerhokamat kasaan ja vielä ulkovaatteet päälle ihan nätisti, ja oltiin paikalla klo 8.02. Tällöin siellä jo odotteli keltainen iso pakettiauto ja neljä minun näkökulmasta jättimästä nuorta miestä. Sanottiin käsipäiväät ja käytiin kerrokset läpi. Taas pääsin esittelemään kaappeja ja niiden sisältöä, pikkuhiljaa tähän alkaa jo tottua. Olin punaisilla post-it -lapuilla merkinnyt kaikki ei-muutettavat asiat, kuten muutamat lamput ja naulakot. Muutoin pystyinkin aika hyvin siihen, mihin olin koko ajan pyrkinyt: Pakatkaa kaikki mitä näette! Kaikki lasit ja lautaset joo, joo pakatkaa viherkasvitkin, jee! Aikaisemmalla arviokäynnillä oli puhetta nimittäin meidän viherkasveista, ja niitä on kuulemma muutettu Pariisiinkin saakka, joten miksikäs ei Düsseldorfiinkin? Jos kuolee matkalla, niin onpahan mulla ainakin ruukku valmiina. Toisaalta nuo ovat nyt kestäneet mun kidutuskäsittelyssä nyt pari vuotta, joten eiköhän ne yhdestä rekkamatkasta selviä myös?

Muuttoauto

Jätin miehet hommiin ja lähdin omille teilleni lasten kanssa. Iltapäivällä kun Armin ja Reetta vetelivät päiväuniaan, keittelin vanhalla liedellä vettä kattilassa ja nautiskelin pikakahvit, ja sainpa lavastettua tällaisen tunnelmakuvankin. Päivitin blogin Facebook-sivuille: ”Pari edellistä päivää kun on paahtanut muuttoa valmistellessa, niin kyllä nyt tuntuu aika hyvältä. Siellä ne muuttomiehet on paraikaa hommissa ja mä nautin päikkärihetken rauhasta Muumilaaksossa ”  Spoiler: Todellisuudessa en ollut jalat pöydällä kuin hetken, koska tuoli oli epämukava, Trendiä en jaksanut avatakaan, kun roikuin somessa, ja sit meninkin itse nukkumaan. Mutta tuo hetki oli jokatapauksessa ihan epätodellinen! 

Muuttokahvit

Päikkärihetken jälkeen lähdettiin lasten kanssa katsomaan, miltä kotona näytti. Siellä ne huhkivat edelleen, ja sen verran näytti homma olevan vielä vauhdissa, että lähdettiin aika nopeasti vaan pois alta. Mutta mielestäni lapsille tärkeää päästä näkemään, mitä nämä mystiset muuttomiehet siellä oikein käytännössä tekevät, jos sekin vaikka osaltaan auttaisi hahmottamaan tavaroiden liikkumista paikasta A paikkaan B. Esimerkiksi tässä meillä oli vielä aamulla ruokapöytä:

Muuttolaatikot

Huomenna jatkuu, täytyy muistaa taas laittaa se herätys. Nyt mä jo sentään tiedän, mistä se laitetaan.

***

Blogini löydät myös FacebookistaInstagramistaBloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply