Lunta tulvillaan, on raikas talvisää?

Tulihan se talvi takaisin eteläiseen Suomeenkin! Aamu meni lasten kanssa mukavasti, kun pyysin heitä katsomaan ulos ikkunasta.

”Lunta!” hihkui Armin.

”Hunta!!” säesti Reetta.

Lunta

Käväisiin leikki- ja lounastreffeillä pitkästä aikaa autolla, kun Mies jäi etäpäivälle kotitoimistolle. Kyllä kunnon puhdas pakkaslumi on vaan ihanaa, ja sitähän tulikin lisää melkein koko päivän. Huomasin Instagramista, että muutamat Düsseldorfin ja Kölnin alueella asustelevat suomalaiset olivat myös raportoineet ensilumen saapumisesta. Tästä alkoinkin miettiä, että tarvitseekohan lapsille varata millaiset ulkoiluvaatteet lopputalveksi? Jos jätän paksuimmat toppavaatteet Suomeen, veikkaan että otsikoihin tulisi ”Siperian hyiset tuulet saapuivat Saksaan” tai jotain vastaavaa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Düsseldorfin päivälämpötilat pysyttelevät enemmän ja vähemmän plussan puolella, ja taivaalta tulisi sitten mitä sattuu. Tämä kombo tarkoittaisi lapsille varmaankin lämpimiä kuravaatteita. Suomalainen (lapsihan) ulkoilee säässä kuin säässä! Jostain luin karrikoidusti (?) ilmaistuna, ettei saksalaisissa leikkipuistoissa näy ketään ennen kevättä. En tiedä muiden lapsista, mutta meillä ainakin aletaan hyvin herkästi hyppiä seinille, jos joutuisi lusimaan koko päivän sisällä. Joskus ollaan epähuomiossa kokeiltu, ja en vapaaehtoisesti kokeile toiste ellei ole olosuhteiden vuoksi pakko.

Hieman jo olin ehtinyt miettiä, että jos Suomen lämpötilat olisivat näyttäneet pysyttelevän korkeintaan muutamissa pakkasasteissa, olisin voinut siirrellä lasten paksuimmat talvivaatteet jo kiertoon. Mutta nyt kun Helsinkiin luvataan vielä -15c pakkasta, eihän noita voi vielä mihinkään hukata.

Huomenna saadaan muuten muuttolaatikoita! Niihin voi alkaa itse pakkaamaan särkymättömiä Saksaan lähteviä tavaroita, vaikkapa leluja ja kirjoja. Alakerran kotibaarin ja toimistohuoneen inventointi etenee myös, mutta voisi edetä mun mielestä rivakamminkin. Omat ja selvästi yhteiset tavarat hanskaan toki ihan hyvin, mutta ne mitkä on Miehen omia peruja, niin ne tuntuvat nyt vain siirtyvän pinosta toiseen. Ehkä uusien laatikoiden saaminen auttaa taas eteenpäin.

Yleisesti fiilis on muutaman hieman tahmeamman päivän jälkeen taas oikein hyvä. Mies on hoitanut lähipäivät ahkerasti meidän puhelin-, netti-, sähkö-, kaasu- ja vesisopimuksia, jotta ne olisivat mahdollisimman valmiina helmikuun alussa. Kävin myös rakkaan ystävän kanssa istumassa iltaa hyvän ruuan ja juoman merkeissä viime viikonloppuna, ja ensi lauantaina olisi luvassa läksiäisdinneri meidän parhaalla tyttöporukalla.

 

Nghty burger

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply