Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alkuasetelma

Muutama viikko sitten se tieto nyt vihdoin tuli. Muutaman kuukauden ajan meillä kotona on ollut hieman sellainen vatsanpohjaa kutkuttava tunnelma. On vaan odotettu neuvottelujen lopputulosta. On tiedetty suurinpiirtein, milloin saadaan tietää, ja aika ennen sitä on tuntunut matelevan. Joskaan kahden pienen lapsen perheessä aika ei yleensä matele, se lähinnä heittelehtii tilanteesta ja kaatuneesta maitolasista toiseen. Neuvottelujen lopputuloksena vihdoin varmistui, etten palaakaan omaan tuttuun toimistoduuniini tammikuussa. 3,5-vuotias reipas ja suloinen esikoisemme, blogissa Armin, ei palaakaan lähipäiväkotiin. Eikä hänen pikkusiskonsa Reetta, puolitoistavuotias tomera tänttähäärä, aloita samassa hoidossa.

Sen sijaan tämä perhe pakkaa helsinkiläisen kolmikerroksisen rivitalonsa merikonttiin ja muuttaa Miehen töiden perässä Saksanmaalle, Düsseldorfin alueelle! Meistä tulee ulkosuomalaisia arviolta muutamaksi vuodeksi, vaikea sanoa vielä oikein mitään tarkkaa, kun kaikki on vielä niin alkutekijöissään. Tervetuloa siis mukaan seuramaan elämäämme uusissa maisemissa!

Ollaan aina Miehen kanssa tykätty matkustaa. On kyllä niin kliseinen lause, mutta menköön. Enkä kyllä oikein taida tuntea ketään, joka ei ihan aidosti oikeastiko muka haluaisi matkustaa. Jos tunnen sinut kuitenkin, ei tarvitse ilmoittautua, voit pitää salaisuutesi. Eurooppassa ollaan suhailtu autolla moneen eri suuntaan Miehen isän perheen kanssa, tällöin meillä ei ollut vielä omia lapsia. Kaksin on koettu myös ainakin Fidzin autiot rannat, Tokion huumaava ja hektinen tunnelma, New Yorkin pilvenpiirtäjät ja Grand Canyonin auringonlasku (yatzya pelaten, toki).

Tällä kertaa ei kuitenkaan riitä, että pyytää naapuria keräämään postit ja kastelemaan kukat. Tällä kertaa pitää miettiä paljon enemmän ja isompia käytännön asioita, kuten myydäänkö vai vuokrataanko Helsingin koti? Mitä huonekaluja ja tavaroita otetaan mukaan? Mihin kaikki loput säilötään? Mielessä pyörii jumalaton määrä irrallisia asioita kuten pankkikortit, tilit, vakuutukset, puhelinliittymät, lääkärit, neuvolat, uusi koti, lasten sopeutuminen… Lista tuntuu tällä hetkellä loputtomalta!

Blogissa siis alkuun juttuja ulkomaillemuuton suunnittelusta ja käytännönjärjestelyistä. Jatkossa juttuja uuteen kotiin asettumisesta ja uuden arjen muotoutumisesta.

Muutamia saman aihepiirin blogeja olenkin jo löytänyt, vinkkaa kommetteihin lisää!

TÄSTÄ LÄHTEE! JEE!

Ps. Ai niin, en osaa sanaakaan saksaa!

Next Post

No Comments

Leave a Reply