Päivä elämästäni – viikko aikaa muuttoon!

Aamu valkeni kuten lomalla kuuluukin: ei mitään aavistusta viikonpäivästä. Sen verran olen kuitenkin kartalla, että tiedän, kuinka paljon aikaa on meidän muuttoon. Siihen on nyt viikko. Ja viikossa pitäisi saada aikasta paljon asioita tehdyksi. Tässä maistiainen yhdestä päivästä  ja tästä tämä tahti varmastikin vain kiihtyy kohti h-hetkeä.

Päivälle oli ohjelmassa useampikin remonttiin liittyvä asia. Jos joku on joskus miettinyt miten tällaisen remontin tekeminen tai organisointi tapahtuu lasten ollessa yhtälailla kesälomalla eli kotona, voin jakaa teille tiedon, että rimaa hipoen. Mutta yli mennään kuitenkin!

Torikauppoja ja aamukävely laattakauppaan

Väliaikaisessa kodissamme, 48m2 kaksiossa on ollut iso Ikean Kallax-hylly sekä tavarasyöppönä että tilanjakajana. Tälle ei kuitenkaan ole tarvetta enää uudessa kodissa, joten laitoin sen myyntiin tori.fi. Sain hyllyn eteenpäin heti kun poistin ilmoituksesta maininnan ”4.krs, ei mahdu hissiin”. Mies ihmetteli miksi ihmeessä olin alunperinkään laittanut tuon tiedon. Hylly noudettiin sovitusti ja lähdin lasten kanssa aamu-ulkoilulle, mies jäi kotiin tekemään töitä.

Remppahommissa ulkoilu voi hyvin tarkoittaa kävelyä läheiseen kaakelikauppaan. Tarkoituksena oli löytää uusi vaihtoehto keittiön välitilaan. Meidän ensimmäisen valittu laatta paljastui sen verran ongelmalliseksi, että tuntui helpommalta vaihtaa koko setti. Jälkikasvu on sen verran suivaantunut jatkuviin vierailuihin remonttiliikkeissä, että ovat nimenneet yhdenkin näistä jo saakelikeskukseksi.

Noin 10 minuutin kävelymatkan aikana kuopus ehti ilmoittaa että hänellä on nälkä (juuri oltiin syöty aamiainen), kylmä (ulkona yli +20c ja aurinkoista), ettei hän jaksa kävellä (kävellyt noin 80m siihen mennessä) ja että hän haluaa syliin (en kanna 5-vuotiasta kuin pakottavassa tilanteessa). Näin hilpeissä tunnelmissa päästiin katsomaan uutta laattavaihtoehtoa keittiön välitilaan, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei kuitenkaan harmittavasti löytynyt ABL-laattojen valikoimasta.

Paluukävely meni jouhevammin ja ihailtiin aikaamme vanhaa kivisiltaa 1890-luvulta…. eikun siis vallattiin sillä oleva Pokémon go -gymi ja jatkettiin pikaisesti matkaa.

Keittiön välitila – pieni mutta pirullinen

Sitten otettiin auto alle ja mentiin Värisilmään. Saatiin myyjä apuun mutta sopivaa ratkaisua ei täältäkään löytynyt, vaikka kurkittiin jo muitakin ratkaisuja kuin pelkkiä laattoja. Värisilmän pokemonit napattuamme otettiin nopea kurvaus vielä viereisen Netraudan kautta. Sieltä löytyi laatta, joka näytti kuuluvan Laattapisteen valikoimaan. Olisin halunnut siitä mattaversion, joten päätin hurauttaa seuraavaksi suoraan heidän myymäläänsä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keittiön välitilan kanssa on tullut lähinnä vastoinkäymisiä, ja sama linja toki jatkui nytkin. Valitsemastasi laatasta oli saatavilla useampaa eri värisävyä, jokaista sekä kiiltävänä että mattana. Itsellä oli kiikarissa nimenomaan matta sävy, mutta se vaaleanharmaa väri, jonka olin valinnut oli luonnollisesti ainoa, josta tätä mattaversiota ei ollut saatavilla.

Nappasin silti mukaani kiiltävän laatan mallipalan, nappasin kännykästä piirrettyjä katsovat lapset liikkeen aulasta mukaan ja kurvasin remppakämpälle. Matkalla pikapiipahdus postissa, jonne olin tilannut tytölle syksyksi ulkohaalarin.

Remppakohteessa mallasin uutta laattaa välitilaan ja eihän se sama ollut kuin alkuperäinen, mutta tarpeeksi kiva kuitenkin. Myyty.

Muutama lisätwisti keittiössä

Putkimies huomautti, ettei keittiön altaan asennus onnistunut, epäili vääriä osia. No niinhän ne näyttivät olevan, Stalan allas mutta Blancon putket. Jännä juttu että eivät sovi yhteen. Soitin keittiöasentajalle ja selvitin, kenen hommiin kuuluu nyt reklamoida väärät osat. Hän hoitaa kuulemma, hyvä niin. Muita keittiöstä edelleen uupuvia asioita ovat astianpesukone, vetimien asennus ja muutama sokkeli.

Samalla kun remppakämpällä käy, on aina pakko kiertää joka huone kameran kanssa, jotta kaikki vaiheet ja muutokset jäisivät talteen. Nyt kerkesin nopsasti ihastella valmistuvaa kylpyhuonetta, ai hitsit kun oon tyytyväinen tuohon suihkukulmaukseen! Tuota isoa (60cm x 60cm) tummaa laattaa jännitin, miten hyvin se lopulta sopii  mutta omaan silmään ainakin osuu just eikä melkein.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko aamupäivän lapsille useasti luvattu kirjastokäynti oli pakko hoitaa tässä kohtaa ja palauttaa aiemmat jo myöhässä olevat, tietysti osin lukemattomat kirjat. Kasa uusia tilalle, toivottavasti ne löytyvät vielä kuukauden kuluttua.

Nälkäiset lapset piti ruokkia kotona, jossa ei juurikaan ollut mitään lounaaksi sanottavaa mutta sain kuitenkin vatsat täytettyä. Lounaan jälkeen ei enää tarvinnut raahata lapsia sinne saakelikeskukseen  vaan heillä alkoi pyöriä päiväleffa ja minä kurvasin uudemman kerran laattaostoksille.

Sain tsekattua myyjän kanssa oikean laatan, oikean määrän, yhteensopivan sauma-aineen ja vielä mätsäävän silikonin. Maksun hetkellä tajusin, että kirjastoreissun jäljiltä lompakkoni oli lainakirjojen kanssa samassa kassissa – ja kassi kotona!

Onneksi maksu onnistui suoraan laskun perusteella verkkopankissa kännykällä eikä sitä avainlukulistaakaan enää tarvitse, joten sain välitilan tarvikkeet heti mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pakettiauto vuokralle ja iltahommiin

Ajoin suorinta tietä kotiin, josta startattiin samantien koko perheen voimin hakemaan vuokrattua pakettiautoa. Koska on kuun vaihde, kaikki autot olivat kiven alla ja hinnat nousseet, mutta vapaa paku löytyi Otaniemestä. Tarkoituksena oli hakea Baukkarista viimeiset puuttuvat terassilaudat ja samalla tyhjentää remppakodin pihalle kasvanut roskaläjä Sorttiin. Espoon puolella jo ollessa terassilaudat haettiin Länsiväylän varresta ja kerrankin kävi tuuri: saatiin nostettua laudat siisteissä neljän pinkoissa lähes suoraan lavalta autoon.

72 lautaa kyydissä ajettiin remppakämpälle ja otettiin alkulämmöt kantamalla lautapinkat talon vierustalla odottamaan seuraavaa terassintekopäivää.

Sortti-asemalle vietävä remonttijätekasa oli saanut kasvattaa kokoaan useamman viikon ja oli jo korkea aika hankkiutua siitä eroon. Joten paku täyteen, kamat kyytiin, ajo Konalaan, jätteiden lajittelu omiin laareihinsa.

Samalla kun heittelin vanhoja eristevillalevyjä lavalle, juttelin keittiöasentajan kanssa integroitujen jääkaapin ja pakastimen ovista. Siinä oli käynyt pieni suunnitteluvirhe, jota en osannut ottaa huomioon (eikä kukaan huomauttanutkaan ennen kuin asentaja nyt). Avatessa kylmäkaapin ovea avautuisi myös niiden yläpuolella oleva kaappi, koska ovi on yksi iso yhteinen levy.

Pienen mietinnän jälkeen totesin, ettei se näin voi mennä, joten korjataan ovet. Taas luvassa siis pieni lisäkustannus ja -viivästys keittiön valmistumiseen. Huoh.

Takaisin remppakämpälle mentiin Mäkkärin autokaistan kautta, ravitseva koko perheen illallinen pihalla remonttilaatikoilla istuen ja sitten heti perään seuraava jätekuorma kyytiin. Saatiin kaikki tarvittava mahtumaan pakuun, joten koko läjään riitti tällä kertaa kaksi kierrosta Sorttiin.

Jos meillä olisi tullut Pelican-varaston avaimet mukaan, oltaisiin voitu helpottaa ensi viikon muuttoprojektia tuomalla jo jotain laatikoita edellisten lisäksi vintille. Sortti ja varasto ovat nimittäin ihan vierrekkäin. Mutta ei ollut avaimia, eikä kovin paljon puhtiakaan. Aikuisilla ainakaan, lapsista nyt puhumattakaan. Ilta oli kuitenkin edennyt jo pitkälle.

Onneksi on loma, niin voi joustaa nukkuma-ajoista paremmalla omallatunnolla. Huomenna jatkuu.

***

Blogini uusimmat jutut näet aina helposti Facebookissa, lisää kuvia ja reaaliaikaisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Pikaisia remonttikuulumisia

Remontti etenee kovaa vaikka tällä kanavalla hiljaisempaa olisikin. Näinhän sitä usein puhutaan, että silloin kun blogeissa on hiljaista, tapahtuu bloggaajan siellä oikeassa elämässä paljonkin. Ja tällä hetkellä on just näin. Viimeinen viikko töissä ennen kesälomaa on nyt taputeltu ja ainakin teoriassa aikaa siis vapautuu työpäivän verran arkipäivistä, jei!

Lisäksi kirjoitettavaa olisi niin paljon, että pienen tauon jälkeen on aina yhtä hankalaa päättää mistä taas aloittaisi – uskon että monet kirjoittajat tunnistavat tämän. Joten ajattelin laittaa tähän postaukseen aavistuksen enemmän kuvia ja yritetään saada jotain järjellistä tekstiä aikaiseksi loman aikana!

Keittiön alueelle on saatu laattalattia ja lähes koko keittiökin. Kylpyhuoneen vesieristeet, laatoitukset sekä saumaukset ovat valmiina. Sisäkatot ovat paikallaan kuten myös upotetut led-spotit. Seuraava suuri ponnistus on parkettilattia asennus – se on sitten ihan oma tarinansa tuo parkettisaaga, mutta kyllä, nyt meillä on lattiamateriaalit kasassa!

Omat fiilikset ovat vaihdelleet innostuksen, turhautumisen, hyvän draivin ja väsymyksen välimaastossa. Tuollainen suhteellisen leveä kattaus tunteita mutta se taitaa kuulua tähän pakettiin?

Näillä mennään, eiköhän se muuttopäiväkin pikkuhiljaa avaudu edessä?

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seinien ja katon lisäksi ikkunanpokat ovat saaneet ylleen valkoista – hyvästi tummanruskeat kehykset! Moni on muuten hämmästellyt näitä ruokailutilan kolmea ikkunaa. Nykyisinhän tuohon varmaan laitettaisiin yksi iso ikkuna, mutta mä jotenkin diggaan näistä kolmesta päällekkäisestä ruudusta.

 

Tuosta viimeisen kuvan huoneesta pitäisi tulla tytön huone. Pientä laittoa vaille valmis vain, eikös ne niin aina sano?

Nyt mä aloitan pitkään odotetun kesäloman, mutta hiljene ei muut välineet kuin työkone, joten tervetuloa seuraamaan rempan etenemistä sekä täällä että Instan ja Facen puolella! Jos tulee jotain kysymyksiä tai kommentteja mieleen, niin kerro ihmeessä ajatuksesi mulle. On aina mukavaa kuulla muidenkin remppa- ja miksei lomakuulumisiakin kuin vain horista omia juttujaan täällä!

***

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Juhannusterveiset laiturinnokasta

Se olis juhannus nyt! Ihanaa, nauttikaa siitä missä ikinä olettekin, niin hyvin kuin voitte!

Ajatukseni ovat erityisesti niiden  ulkomailla asuvien suomalaisten luona, jotka eivät tänä vuonna päässeet Suomeen tästä kummallisesta keväästä johtuen – toivottavasti tämä vuosi jää vain yhdeksi poikkeukseksi muiden joukkoon.

Asemoin itseni tähän laiturinnokkaan ja ilmoittauduin lasten viralliseksi uintivalvojaksi tästä hetkestä sunnuntaihin saakka. Sauna lämpiää tuossa takana, grilli ylämökillä ja tunnelma ympärillä kun ihastelee ah tätä keskikesän taikaa.

Kesäkukkia ja onkimista

Huomenna voisi keräillä kunnon kesäkukkakimpun ruokapöytää koristamaan, siitä on jo muodostunut pieni perinne täällä. Huomenna pääsee myös kaivelemaan matoja, sillä lapset ovat odottaneet aika tarkkaan vuoden verran, että pääsevät taas onkimaan.

Viime vuonna saatiin tosi hyvät onget Helsinki-päivän kalastustapahtumasta Vanhankaupunginkoskelta, mutta ne onget on tietenkin samassa varastossa kuin kaikki muutkin meidän tavarat – edelleen. Siellä on myös mm. kaikki kesävaatteet, joita en pakannut mukaan silloin joulukuussa, kun vanhasta kodista lähdettiin.

Mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että päästään käsiksi niihin ja kaikkeen muuhunkin vielä tämän kesän aikana. Jos tekis vaikka pari juhannustaikaa sen eteen, että remontti sujuisi joutuisasti? Millainenhan loitsu tällaisen toteuttaisi?

Lupiinien ja juhannusruusujen kera ihanaa juhannusta kaikille lukijoilleni!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PS. Ja hei – tämäkin kuva julkaistiin ensin H niin kuin Hausfraun Instagramissa, jossa lupasin järjestää arvonnan heti kun 1 000 seuraajaa tulee täyteen!!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Viikko remonttia takana – miltä tilanne näytti alussa?

Nyt kun suht intensiivistä pukuvaihetta on kestänyt viikon verran, olen suoraan sanottuna aika kuitti. Aivan kuten ensimmäisen päivän jälkeen, nytkin jalat ovat aivan tohjona ja kädet hellinä. Olin jo muutamien kevyempien hommien jäljiltä en-niin-rikki, mutta tämän päivän setti oli tällaiselle urheilunkarttajalle jo aika kova.

Ärrimurrit pihahtelivat suupielistä 22 parkettipaketin, 60 koolauslaudan ja 12 kipsilevyn jäljiltä. Mutta selvittiin niistä kuitenkin Miehen kanssa kahteen pekkaan. Ja kun kaikkien näiden kohdalla mikään yksi nosto ja liikutus paikasta X paikkaan Y ei riitä, ei. Kaikki nostellaan ensin kaupassa pakettiautoon, pakettiautosta pihalle tai suoraan sisään ja sitten sisällä toki vielä oikeille paikoilleen. Yhdeksältä aamulla startattiin ja noin iltakahdeksaan saakka painettiin, huh.

Fyysisesti olo on aika jyrän alle jääneen tuntuinen, mutta henkinen fiilis on edelleen korkealla. Valintojen määrä tämän sortin rempassa uhkaa ajoittain tukahduttaa alleen, mutta on asioita saatu eteenpäin tarvittaessa nopeastikin. Tänään valittiin vaikkapa uusi vessanpönttö muutamassa minuutissa, kun speksit oli selvillä ja asiaa ei ollut tarvetta jäädä jahkaamaan sen enempää.

Nyt on pakko siirtyä keräämään voimia ensi viikon koitoksia varten – kyllä, tämä sama intensiivivaihe jatkuu heti huomenna! – mutta tähän loppuun muutamia ennen-kuvia ja iloksenne myös kauniista kauniimpia purkukuvia. Eli ei vielä ennen – jälkeen  -kuvapareja saatavilla, mutta tällaisia ennen – kesken -yhdistelmiä, olkaa hyvät.

Keittiö ennen ja nyt

Kylpyhuone ennen ja nyt

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eteinen ennen ja nyt

Aika kodikasta? Tällaista astetta rosoisempaa loft-meininkiä? Ja pientä pintaremonttia, vai miten se meni?

Hei onhan sulla jo mun insta seurannassa? Sinne tippuu rempastoreja nyt tiheään, klikkaa tästä Instagramiin ja tervetuloa myötäelämään remontin vaiheissa!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä