Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannusterveiset laiturinnokasta

Se olis juhannus nyt! Ihanaa, nauttikaa siitä missä ikinä olettekin, niin hyvin kuin voitte!

Ajatukseni ovat erityisesti niiden  ulkomailla asuvien suomalaisten luona, jotka eivät tänä vuonna päässeet Suomeen tästä kummallisesta keväästä johtuen – toivottavasti tämä vuosi jää vain yhdeksi poikkeukseksi muiden joukkoon.

Asemoin itseni tähän laiturinnokkaan ja ilmoittauduin lasten viralliseksi uintivalvojaksi tästä hetkestä sunnuntaihin saakka. Sauna lämpiää tuossa takana, grilli ylämökillä ja tunnelma ympärillä kun ihastelee ah tätä keskikesän taikaa.

Kesäkukkia ja onkimista

Huomenna voisi keräillä kunnon kesäkukkakimpun ruokapöytää koristamaan, siitä on jo muodostunut pieni perinne täällä. Huomenna pääsee myös kaivelemaan matoja, sillä lapset ovat odottaneet aika tarkkaan vuoden verran, että pääsevät taas onkimaan.

Viime vuonna saatiin tosi hyvät onget Helsinki-päivän kalastustapahtumasta Vanhankaupunginkoskelta, mutta ne onget on tietenkin samassa varastossa kuin kaikki muutkin meidän tavarat – edelleen. Siellä on myös mm. kaikki kesävaatteet, joita en pakannut mukaan silloin joulukuussa, kun vanhasta kodista lähdettiin.

Mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että päästään käsiksi niihin ja kaikkeen muuhunkin vielä tämän kesän aikana. Jos tekis vaikka pari juhannustaikaa sen eteen, että remontti sujuisi joutuisasti? Millainenhan loitsu tällaisen toteuttaisi?

Lupiinien ja juhannusruusujen kera ihanaa juhannusta kaikille lukijoilleni!

PS. Ja hei – tämäkin kuva julkaistiin ensin H niin kuin Hausfraun Instagramissa, jossa lupasin järjestää arvonnan heti kun 1 000 seuraajaa tulee täyteen!!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Viikko remonttia takana – miltä tilanne näytti alussa?

Nyt kun suht intensiivistä pukuvaihetta on kestänyt viikon verran, olen suoraan sanottuna aika kuitti. Aivan kuten ensimmäisen päivän jälkeen, nytkin jalat ovat aivan tohjona ja kädet hellinä. Olin jo muutamien kevyempien hommien jäljiltä en-niin-rikki, mutta tämän päivän setti oli tällaiselle urheilunkarttajalle jo aika kova.

Ärrimurrit pihahtelivat suupielistä 22 parkettipaketin, 60 koolauslaudan ja 12 kipsilevyn jäljiltä. Mutta selvittiin niistä kuitenkin Miehen kanssa kahteen pekkaan. Ja kun kaikkien näiden kohdalla mikään yksi nosto ja liikutus paikasta X paikkaan Y ei riitä, ei. Kaikki nostellaan ensin kaupassa pakettiautoon, pakettiautosta pihalle tai suoraan sisään ja sitten sisällä toki vielä oikeille paikoilleen. Yhdeksältä aamulla startattiin ja noin iltakahdeksaan saakka painettiin, huh.

Fyysisesti olo on aika jyrän alle jääneen tuntuinen, mutta henkinen fiilis on edelleen korkealla. Valintojen määrä tämän sortin rempassa uhkaa ajoittain tukahduttaa alleen, mutta on asioita saatu eteenpäin tarvittaessa nopeastikin. Tänään valittiin vaikkapa uusi vessanpönttö muutamassa minuutissa, kun speksit oli selvillä ja asiaa ei ollut tarvetta jäädä jahkaamaan sen enempää.

Nyt on pakko siirtyä keräämään voimia ensi viikon koitoksia varten – kyllä, tämä sama intensiivivaihe jatkuu heti huomenna! – mutta tähän loppuun muutamia ennen-kuvia ja iloksenne myös kauniista kauniimpia purkukuvia. Eli ei vielä ennen – jälkeen  -kuvapareja saatavilla, mutta tällaisia ennen – kesken -yhdistelmiä, olkaa hyvät.

Keittiö ennen ja nyt

Kylpyhuone ennen ja nyt

Eteinen ennen ja nyt

Aika kodikasta? Tällaista astetta rosoisempaa loft-meininkiä? Ja pientä pintaremonttia, vai miten se meni?

Hei onhan sulla jo mun insta seurannassa? Sinne tippuu rempastoreja nyt tiheään, klikkaa tästä Instagramiin ja tervetuloa myötäelämään remontin vaiheissa!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Päivä 3: Lähes kaikki purkutyöt tehtynä

Remonttia on nyt tasan kolme päivää takana, fiilis korkealla ja pohjatyöt eli lähinnä kaiken purkaminen on sujunut todella joutuisasti. Purkujätteen kasa on kasvanut ja tyhjentynyt ja kasvanut jälleen aivan uusiin mittoihin pihalla. Onneksi pakettiautojen vuokraaminen käy kätevästi, joten otetaan sitten aina isompi auto alle ja viedään ylimääräiset Sortti-asemalle.

Continue Reading

Remontin ensimmäinen päivä

Jalat huutaa hoosiannaa ja keho kaipaa lepoa, mutta mieli käy niin kierroksilla että virtaa riittää silti. Saatiin vihdoin ja viimein avaimet meidän uuteen kotiin eilen illalla ja tänä aamuna pistettiin sitten samantien hösseliksi.

Remontoimme 90-luvun alulla rakennettua rivitalon päätyä. Moni pinta on jopa alkuperäinen tai reippaasti yli 10 vuotta sitten uusittu viimeksi, joten asunto tulee kokemaan melkoisen faceliftin. Hösseliksi  tarkoittaakin tässä tilanteessa lähes kaiken irtilähtevän irroittamista, joko hyvällä tai sitten lekalla.

Continue Reading