Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uusi aluevaltaus!

Olen ollut ehkä hieman tuuliajolla oman elämäni ja sen suunnan suhteen Saksasta muuton jälkeen. Töihin paluu oli aikamoista haipakkaa kotiäiteilyn jälkeen ja nyt tämä kokonaan muuttunut maailma sai avaamaan silmäni sille, että kerranhan täällä vaan eletään.

Ja nyt! Nyt vihdoin olen keksinyt sen, mitä haluan elämälläni tehdä. Olen itseasiassa työstänyt tätä täällä blogin kulisseissa pidemmän aikaa ja olen niin täpinöissäni siitä, että vihdoin voin kertoa teille mistä on kyse.

Matkabloggaaminenhan on tällainen auringonlaskun ala jo pelkästään ympäristön kannalta ja lisäksi matkustaminen on tehty nyt käytännössä mahdottomaksi. Joten nyt jos koskaan on aika vaihtaa suuntaa.

Tervetuloa siis seuraamaan matkaani kohti tähteyttä, koska minut on valittu mukaan jopa neljään eri tosi-tv produktioon, ja ne kaikki tulevat telkkarista vielä tämän vuoden puolella! Sarjat ovat Anopin ja exän kanssa rannalla, Rakas sinusta on tullut pallukka, Alastomat selviytyjät (Saksan TV) ja Huippubloggaaja haussa. 

Katso mun kaikki kilpailijaprofiilit koottuna täältä!

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Paljon pahaa mutta jotain hyvääkin

Koronakriisi on pakottanut ihmisiä pysyttelemään perheen kesken kotosalla. Kun tätä sosiaalista eristäytymistä on nyt treenattu muutaman viikon verran säännösten samalla kiristyessä, alkaa pahin alkushokki kuitenkin hillittää. Itsekin olen hengittänyt tänä viikonloppuna jo paljon kevyemmin kuin viikko sitten ja voinut keskittyä jo (ainakin hieman) muihinkin asioihin, kuin pelkkiin koronauutisiin 24/7.

Viime päivien aikana sosiaalinen kuplani, joka on nyt tosiaan siirtynyt 100% someen ja muihin yhteydenpitovälineisiin, on välittänyt vaivihkaisia viestejä siitä, ettei tämä nyt välttämättä niin huono olekaan.

Moni on innostunut leipomaan

Meidät on pistetty pysähtymään sellaisten perusasioiden äärelle. Yhteisen ruokapöydän ääreen, luontoretkiin (mitä syrjäisimpi kohde sitä parempi!), lautapeleihin. Viikonloppuna moni tuttuni oli innostunut leipomaan lasten kanssa tai itsekseen – myös he, ketkä eivät normaalisti leivo! Perjantaina meillä ja muuallakin näytettiin tehtävän lapsiperhekeittön klassikkoja eli kauralastuja, viikonloppuna jotkut olivat pyöräyttäneet oikein leivät tai sunnuntaipullat. Tuleeko meistä nyt kunnon jauhopeukaloita? Vielä lienee useita viikkoja aikaa hioa taitojaan.

Vastapainoksi olisi kyllä varmaan pakko innostua vaikka joogasta tai kehonpainoharjoittelusta, muuten tässä voi unohtaa #kesäkuntoon2020 ja jättää tilalle vain #koronakilot2020

Kekseliäisyys kukoistaa

Mielikuvitus on alkanut taas heräämään samaan aikaan luonnon kanssa. Kerrankin ehtii tarkkailla hiirenkorvien kasvamista. Kodin kaappien kätköistä löytyykin kaikkea tekemistä, joita ei muistanutkaan siellä olevan.

Lähes kaikesta saa pienellä vaivalla vähän spesiaalimman tuntuista. Kotona vietettävään leffailtaan saa lisäfiilistä kun ensin askarrellaan leffaliput, varataan paikat ja pistetään pystyyn poppareiden myyntipiste ruokapöydän päätyyn.

Arki-illoista hävisi kuin taikaiskusta se kellon kanssa kilpaa juokseminen harrastuksesta toiseen ja siitä sitten pikapikaa iltapesuille. Aamulla voi nukkua vartin pidempään jos siltä tuntuu. Rytmi on hyvä pitää elämässä ja arjessa, mutta nyt voi myös vähän venyä ja joustaa.

Kiristyviä hermoja ja pitkää pinnaa

Pelkkää arjen harmoniaa tämä ei tietenkään ole, hermot kiristyvät itse kullakin aika ajoin ja tasapainottelu kaikkien huomiota haluavien tahojen kanssa ottaa voimille. Iltaisin on töiden ja lasten kanssa päivän painittuaan välillä henkisesti niin poikki, että hyvä kun jaksaa jutella. Ja pelkästä koronastakaan ei jaksaisi aina jutella, vaikka senkään langettama pelko ei meinaa jättää rauhaan.

Perheaikaa tuli kuitenkin juuri useamman viikonlopun edestä, kun kaikki sovitut menot on peruttu. Mitään uuttakaan ei uskalla suunnitella, koska tässä ei nyt yhtään tiedä, miten maa makaa viikonkaan päästä.

Jokaisen tarve omalle ajalle on nyt myös huomioitava eri tavalla kuin aiemmin. Itse olen ainakin havahtunut siihen, kuinka tärkeä olikaan kolmen vartin työmatka, jota todella nyt pidän ”omana aikana”. Nyt kun suljen läppärin keittiön pöydän äärellä, minulla on ehkä vessakäynnin ajan tätä omaa aikaa,  kunnes on huolehdittava päivällisestä tai vaikka jonkin sisarusten välisen kinastelun selvittämisestä.

Jatkuvaan kalenterin täyttämiseen tottuneelle ihmiselle tämä on ollut jo tietyn sortin toimintapojen muutos. Parissakin viikossa muutos on kuitenkin mahdollinen, nyt jos suurinpiirtein tietää mikä viikonpäivä on, se riittää. Ne on kuitenkin kaikki samanlaisia, tuntuu että vain arki ja viikonloput erottuvat toisistaan.

Arkisen oravanpyörän turvallisuus saa kaipaamaan sitä aika ajoin. Ehkä meitä kuitenkin nyt herätellään huomaamaan se, mikä on oikeasti tärkeää. Tsemppiä meille kaikille! Kyllä tästä selvitään!

#stayhome #staysafe

***

Blogini uusimmat jutut näet helposti Facebookissa, kuvia ja myös arkisempia stooreja Instagramissa, ja voit seurata minua myös Bloglovinissa ja Blogit.fi:ssä

Koronan varjostama kevät

Korona on pistänyt koko maailman polvilleen ja niin yksilöt kuin valtiotkin miettivät, mitä seuraavaksi. Omat mielialat ovat vaihdelleet ahdistuksen, loppumattoman uutisnälän, somessa kiertäville mustan huumorin meemeille nauramisen ja huolestuneisuuden välimaastossa. Aikamoinen tuuliviiri siis.

Töissä kotona

Sekä minä että Mies ollaan siinä mielessä onnekkaita, koska meidän molempien työt on 100% tehtävissä läppärillä etänä. Viime viikon olin maanantain jälkeen kokonaan kotitoimistolla ja näin jatkan tästä eteenpäin niin kauan kuin on mahdollisuus ja tarve.

Continue Reading

6 x Hollanti

Hollanti on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen matkailumaa. Amsterdam vetää puoleensa suurimmat matkailijamassat, mutta tässä jutussa esittelen muutamat vallan mainiot vaihtoehdot tai lisämausteet Hollannin matkalle. Kevät on ihanaa aikaa matkailla ylipäänsä Euroopassa ja jo pelkästään Hollannissa on useampi vierailun arvoinen kaupunki.

1. Herkuttele Hollannin juustokaupungeissa

Tulppaanien ja tuulimyllyjen lisäksi Hollanti on pullollaan juustoja. Tiesitkö, että kaupungit nimeltään Gouda ja Edam ovat oikeasti olemassa? Pakkohan näissä oli päästä piipahtamaan, ja tehdä kuten kaikki muutkin: ostaa juustokimpale paikallisesta pikkuputiikista kotiinviemisiksi.

Continue Reading