VUOSI 2019 – KIITOS ETTÄ OLIT

On jälleen aika katsella mennyttä vuotta taaksepäin ja todeta, että mahtuipa vuoteen taas monta onnellista ja muistorikasta hetkeä. Koska tämä on matkablogi, aion tietenkin tässä postauksessa tehdä pienen läpileikkauksen vuoden aikana tehtyihin matkoihin. Niihin pieniin kultaisiin hetkiin, jotka pysäyttävät arjen rattaat ja tarjoavat päiviin vähän luksusta. Matkailu on ihanaa ja tulee varmasti aina olemaan rakkain ja tärkein harrastukseni. Näillä ikävuosilla sitä kuitenkin osaa arvostaa jo niin paljon muutakin kuin sitä, että voi pakata laukun ja lähteä kauas kotoa. Yhä useammin löydän itseni kotisohvalta ajattelemasta, että onpa ihanaa, kun ei tarvitse lähteä minnekään. Marraskuussa pidin viikon loman ja olin koko sen ajan kotona. Siivosin kotia, tein pitkiä kävelylenkkejä, tapasin ystäviä pikkujoulun merkeissä ja nautin aivan tavallisista hetkistä kotona. Melkein tuossa kohtaa harmitti, että minulla oli matka tilattuna marras-joulukuun vaihteeseen, jolloin pidin loput lomani pois. Olisin voinut hyvin viettää toisen samanlaisen viikon ihan vain kotona. Onneksi matka kuitenkin oli tilattuna, sillä se tuli tarpeeseen ja oli aivan ihana reissu!

Tässä siis pieni listaus maista ja kaupungeista, joissa kävin, niin kotimaassa kuin kauempanakin.  Pieniä ohikiitäviä hetkiä. Tunnelmia ja maisemia.  Viro, Italia, Espanja (Kanariansaaret) sekä koti-Suomi. Siinä vuoden 2019 seikkailujeni kohteet.

Ripaus omaa aikaa Tallinnassa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuvuosi oli hektinen, raskas ja työntäyteinen. Pienen asuntoni seinät kävivät välillä ahtaiksi, sillä myös vanhin tyttäreni asui hetken luonani ennenkuin löysi mieluisan asunnon muutettuaan opiskelukaupungista takaisin Pohjanmaalle. Pakenin kaaosta Tallinnaan. Ostin laivaliput hetken mielijohteesta. Lentolippuihin jonnekin kauemmas  olisi pitänyt odottaa tilipäivää ja siihen oli sillä hetkellä ihan liian pitkä aika. Tuo soolomatka Tallinnaan tuossa kohtaa oli oikea piristysruiske.  Maaliskuun lopulla Tallinnassa oli jo kevään tuntua. Maa oli sula ja päivän tarkeni hyvin viettää ulkona. Kiertelin Tallinnnan näköalapaikat, käveleskelin vanhankaupungin mukulakivikatuja, kävin syömässä ja iltaisin makoilin huoneessani Netflixiä katsellen. Viivyin kaksi yötä. Hotelli oli pieni, soma ja rauhallinen. Tuolla reissulla päätin, että Tallinnasta tulisi minun pakopaikkani silloin, kun tarvitsen hetken muualla, mutta matkabudjettia tai aikaa pidemmälle reissulle ei ole.

Tallinnan matkan tunnelmiin pääset tästä.

 

IMG_3234

IMG_3196

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Bloggaajapäivä Ilmajoella, keskellä komiaa lakeutta

Huhtikuussa Visit Ilmajoki kutsui bloggaajia tutustumaan Ilmajokeen.  Otin kutsun kiitollisena vastaan ja lähdin katsomaan mitä kaikkea löytyy Ilmajoelta. Täytyy tunnustaa, että hiukan hämmästyin. Tämä pieni pohjalaispitäjä on täynnä tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille.  Löytyy pakopelihuonetta, oopperaa, kossutehdas ja pala Amerikkaa keskellä lakeutta. Jos aikoo tutustua kaikkeen tarjontaan mitä Ilmajoelta löytyy, yksi päivä ei riitä.  Tarkempi selonteko päivästä Ilmajoella löytyy täältä.

 

IMG_3321

IMG_3304

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pohjois-Savo, ystävän kotiseutu ja kappale kauneinta Suomea

Toukokuussa suunnaksi otettiin Pohjois-Savo. Hypättiin ystävien kanssa autoon täällä Pohjanmaalla ja huristeltiin läpi keväisen Suomen kohti Iisalmea tapaamaan yhteistä ystäväämme. Samalla reissulla käytiin myös Kuopiossa ja takaisin ajeltiin Jyväskylän kautta. Teimme siis kesän alkajaisiksi kunnon Suomi-roadtripin.

Iisalmessa yövyttiin hotelli Golden Domessa. Aivan ihastuttava hotelli! Tykkään muutenkin tosi paljon Iisalmen seudusta. (varoitus ystävälleni, tulen taas ensi kesänä!) Koljonvirran kesäteatterissa pääsee nauttimaan tasokkaista teatteriesityksistä. Juhani Ahon museo on vierailun arvoinen ja koko Mansikkaniemi paikkana tosi kaunis! Lue lisää tästä reissusta täältä ja hotelli Golden Domen esittelyyn pääset tästä.

 

IMG_3512

Matkalla jossain keväisessä Suomessa.

IMG_3634

Mansikkaniemi Iisalmessa on kaunis paikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IMG_3636

Juhani Ahon museon pihapiiri.

 

Lähimatkailu Suomen suvessa on suuri huvini

Lähimatkailu on suuri huvini etenkin kesäisin, mutta toivon että ehtisin ja osaisin laajentaa sitä tuomaan piristystä myös talven pitkille ja pimeille kuukausille. Juhannusviikolla vierailin ystäväni kanssa Karvialla Anne Mattilan Taidekahvilassa. Paikka on tosi kaunis. Suosittelen lämpimästi. Täytyy itsekin käydä uudelleen, ehkä jo ensi kesänä, jolloin sieltä löytyy jälleen uutta nähtävää. Taidekahvilan pihapiiri on kuluneen syksyn aikana saanut uuden rakennuksen.  Komean, elämää nähneen pohjalaistalon, joka on siirretty Karvialle Alahärmästä. Vierailusta Annen Taidekahvilassa voit lukea tästä.

Rakastan seikkailla erilaisten tarinoiden jalanjäljissä. Olen sitä mieltä, että jokaisella paikalla on jokin tarina, se ei vaan aina välttämättä ole suuren yleisön tiedossa tai sitten ajan ratas on pyörinyt niin kauan, ettei kaikkia asioita enää muisteta. Kesäkuussa lähdin Pihtiputaalle.   Kaikki alkoi siitä, että jostain ihmeen syystä aloin viime talvena katsoa elokuvaa Kahdeksan surmanluotia. Luulin sitä nimen perusteella lännen filmiksi, joita en katso koskaan. Siksi onkin kummallista, että aloin katsomaan elokuvaa. Tosin elokuva ei ollutkaan länkkäri, vaan tositapahtumiin pohjautuva tarina, joka vei minut Pihtiputaalle neljän poliisimiehen haudalle. Poliisit saivat traagisesti surmansa  virkatehtäväänsä suorittaessa.

Mainitsin äidilleni, suunnitelmistani lähteä käymään Pihtiputaalla ja siitäkös äiti innostui. Hän on viettänyt lapsuudessa ja nuoruudessa paljon aikaa paikkakunnalla ja meillä on siellä sukulaisia. Muistelinkin hämärästi, että olin joskus lapsena kuullut mummun ja paapan puhuvan Pihtiputaalle menosta. Niin me lähdimme eräänä kesäkuisena päivänä, minä, äitini ja äitini serkku Pihtiputaalle katselemaan äidille ja hänen serkulleen niin rakkaita nuoruuden maisemia. Ja tietenkin etsimme myös  niiden poliisimiesten haudan, joiden traaginen kohtalo sai minut etsimään kartalta Pihtiputaan ja suuntaamaan auton nokan sinne.

 

IMG_3723

Anne Mattilan Taidekahvilan pihapiirissä on aitoa maalaisromantiikkaa.

IMG_3800

Pihtiputaan traagisista tapahtumista tuli tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Neljän poliisimiehen hauta on sankarihaudan vieressä.

 

Heinäkuu, matkailuvuoteni timantti

Heinäkuussa tein yhden pienen suomiretken ihan lähiseudulla. Poikkesin Isonkyrön Leväluhdalle, josta olin kuullut mystisiä tarinoita. Kauniina kesäisenä iltana tämä tarkoin salaisuutensa säilyttänyt entisajan hautapaikka ei ollut  millään tavalla pelottava, niin kuin olin ehkä kuvitellut. Viljapeltojen ympäröimä salaperäinen Leväluhta kiinnostaa niin tutkijoita kuin tavallista kulkijaakin. Odotan mielenkiinnolla selviääkö Leväluhdan salaisuus koskaan kokonaan. Lue tarina Leväluhdasta täältä.

 

IMG_3836

 

Se mikä tekee heinäkuusta matkailuvuoteni timantin on tietenkin Italia ja Amalfin rannikko. Se lumosi minut täysin.  Ristiriitainen Sorrento, josta minä kuitenkin tykkäsin. Amalfin rannikon kylät, joihin suorastaan rakastuin. Sekava ja kaoottinen Napoli sekä kuvankaunis Capri. Heinäkuun helle ja hirvittävä määrä käveltyjä kilometrejä, mäkiä, portaita, kapeita vuoristoteitä ja italialaista temperamenttia. Tämä reissu on ehdottomasti koko vuoden helmi ja sen muistelu saa minut haaveilemaan uudesta matkasta näiden ihanien maisemien äärelle. Kaikki matkalta kirjoitetut postaukset löydät täältä.

 

IMG_3957

Ihastuttava Amalfi.

IMG_3982

Viehättävä Ravello.

IMG_4574

Kaoottinen Napoli.

IMG_4471

Kuvankaunis Capri.

 

Loppuvuosi, uudet suunnitelmat ja uudet kujeet

Loppuvuosi oli matkojen osalta hiljaiseloa. Paitsi marras-joulukuun vaihde, jolloin vietin viikon Teneriffalla. Tämän matkan varasin kruunuksi uusille tulevaisuuden näkymille. Loppuvuoden aikana sain tiedon pitkäaikaisen työpaikkani uusista tuulista ja sitä myöden myös minun elämässäni puhalsivat uudet tuulet. Vaikka mieli oli haikea, olinhan kovasti viihtynyt työssäni, oli minulla kuitenkin takataskussa suunnitelma, joka oli silloin tällöin tässä vuosien aikana nostanut päätään. Niinpä, eräänä pimeänä lokakuun iltana näpyttelin hakemuksen lähteä opiskelemaan ja samalla läppärin avauksella tilasin matkan Teneriffalle. Olinhan minä toki matkaa loppuvuoteen suunnitellut muutenkin. Mutta sillä hetkellä se tuntui tulevan enemmän kuin tarpeeseen. Ennen matkalle lähtöäni sähköpostiini kilahti tieto, että minut on hyväksytty opiskelemaan hakemaani koulutukseen. Näin ne asiat järjestyvät.

Teneriffan matka kului totutellessa ajatukseen uusista suunnitelmista. Loma sisälsi paljon lepoa, paljon omaa aikaa, koska olin reissussa yksin ja paljon ihania maisemia, aurinkoa ja hyvää ruokaa.

 

IMG_5034

IMG_5268

IMG_5326

 

Joulukuu – hyvästejä, haikeaa mieltä, iloa tulevasta ja muutama kummitusjuttu

Joulukuu olikin sitten hyvästien aikaa. Tuttu työhuone  ja arkirutiinit jäivät taakse. Tammikuussa pistän repun selkään ja suuntaan auton nokan kohti koulua ja uusia tuulia. Sillä tavalla se elämänpolku kulkee eteenpäin.

Joulukuun viimeisinä päivinä minulla oli vähän ylimääräistä vapaata. Sellaiseen en olekaan tottunut vuosikausiin.  Niinpä päätin lähteä kummitusjahtiin Kristiinankaupunkiin. Mukaan pyysin hyvän ystävän, jonka kanssa olimme olleet siellä ennekin samoissa puuhissa. Tästä retkestä tulossa juttua blogiin lähipäivinä.

Seuraa blogia Facebook / Instagram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Piyya keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 09:57

  Mukana ollaan oltu koko vuosi ja niin tulen olemaan myös tulevana vuonna 😉
  Kivoja reissuja ja ihanaa on myös huomata, että kotonakin on kiva olla. Minä vietän myös seuraavan lomaviikon kotona, enpä muusta koska olisin kokonaisen viikon ollut kotona, katsotaan kuinka minun käy, jospa minäkin löytäisin tuon ihanan rauhan.
  Oikein ihanaa uutta vuotta Sinulle ❤️

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 13:11

   Kiitos Piyya mukana kulkemisesta, myös sinun reissuja seuraan aina mielenkiinnolla! 🙂 Loma kotona oli yllättävän mukava ja rento ja loppui itseasiassa ihan kesken. 😀 Joskus on mukava olla vaan ja sitten taas on niitä hetkiä kun on pakko päästä reissuun.

 • Reply Anna | Muuttolintu keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 15:26

  Voin kyllä samaistua tuohon, että kotonakin on aika kiva olla, varsinkin näin kun sitä varsinaista kotia ei edes ole… Ja vaikka olisikin. Mutta sama homma, matkailu pysyy rakkaana harrastuksena varmaan aina. Kamala ikävä näistä tuli Suomen kesää, ja semmoinen fiilis, että Amalfille täytyy päästä lähivuosina. Rentouttavaa uutta vuotta!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 5 tammikuun, 2020 at 10:06

   Amalfia kyllä suosittelen lämpimästi ja itsekin haluaisin kovasti sinne uudelleen! Varmasti lähivuosina menenkin! 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply hopintomyboots keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 18:14

  Paljon on vuoteen (saatika vuosikymmeneen) mahtunut ja hyvä niin 🙂 Meilläkään ei varsinaisesti Suomea ole ikävä, mutta joitain asioita sieltä kylläkin. Ja kyllä kotona on mukava olla, oli se sitten missä vaan.

  Ja hei, hyvää uutta vuotta sinullekin!

  Terveisin
  Markus ja Hanne
  http://www.rantapallo.fi/hopintomyboots

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 5 tammikuun, 2020 at 10:06

   Kiitos, ja hyvää uutta vuotta teille! 🙂

 • Reply Christa torstai, 2 tammikuun, 2020 at 16:09

  Tuonne Amalfin rannikolle ja Napoliin haluaisin kovasti mennä! Tosi kivoja reissuja muutenkin vuoteen on mahtunut. Mekin reissasimme kotimaassa enemmän ja kyllä Suomi on kaunis maa, jossa on paljon näkemistä.
  Onnea uusiin tuuliin! Opiskelu on hauskaa, kun on ollut työelämässä ja tietää jo mitä haluaa ja tarvitsee.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 5 tammikuun, 2020 at 10:09

   Suomessa on kyllä paljon nähtävää ja lähimatkailu ei aina vaadi edes niin suunnittelua. Kiva lähteä ajelemaan ja katsoa mistä itsensä löytää ja mitä kaikkea löytää. 🙂
   Juu, opiskelu on mukavaa, toki vähän varmasti totuttelemista, useamman vuoden työelämässä ollut niin taas on vähän erilainen arki edessä. 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 02:59

  Hienoja muistoja vuotesi on ollut täynnä niin ulkomailla kuin kotimaassa.
  Nuo kotimaan kohteet, joissa olet käynyt, kuulostavat mielenkiintoisilta. Suomessa on paljon ihmeteltävää
  Onnea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitelmille!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 10:21

   Kiitos Sari! Paljon mielenkiintoisia kohteita on tullut nähtyä ja paljon on listalla odottamassa tulevia seikkailuja! 🙂

 • Reply Sini matkakuumeessa maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 19:54

  Etelä-Euroopassa (ja muuallakin) on hauskan näköistä, kun nuo pyykkinarut on viritelty ikkunoiden ulkopuolelle niin kuin yhdessä noista kuvistasi.

  Kyllä kotona on kiva olla ja sinne kiva tulla matkoilta: oma sänky, puhdas hanavesi ja suomalainen leipä on se mitä arvostaa, kun on ollut hetken muualla.♥️

  Hyvää reissuvuotta sinulle ☺️

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 12 tammikuun, 2020 at 10:53

   Kiitos Sini! Itse tykkään tuosta näystä, kun pyykit on viritelty ikkunoiden ulkopuolelle kuivumaan. Se antaa jotenkin niin värikkään ilmeen paikalle. Ja kun Suomessa tuota ei näe niin se on niin ihmeellistä. 😀

 • Reply katri/Kotona ja kaupungilla tiistai, 7 tammikuun, 2020 at 11:47

  Paljon ihania matkoja sinulla ollut viime vuonna! <3

  Itsekin pidän Suomen suvesta kovin ja silloin ihana matkustella kotimaassa. Mutta toisaalta myös
  muissa Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa ihanaa, kun on lämmintä ja aurinkoista. Suomen suvi on niin lyhyt ettei ehdi kaikkia ihania paikkoja käydä. Sinullakin oli tässä niin ihania paikkoja, joissa en itse ole vielä käynyt.

  Mukavaa uutta vuotta sinulle! <3

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 12 tammikuun, 2020 at 10:56

   Kiitos Katri! Suomen suvi on kyllä ihana ja täynnä kaikenlaista nähtävää. Ja niin lyhyt ettei aina malttaisi lähteä Suomesta kesällä minnekään, mutta kun ainakin jotkut Euroopan kohteet ovat lämpimiä vain kesällä, niin pakkohan se on jos meinaa lämpöä löytää. 🙂

 • Reply Martta / Martan matkassa tiistai, 7 tammikuun, 2020 at 17:30

  Mukavalta näytti kulunut reissuvuosi! Kiitos myös hyvästä vinkistä, taidan ottaa Tallinnan myös omaksi pakopaikakseni, viikonlopun aikana ehtii varmasti Tallinnaa pidemmälle 🙂 Ihastuin myös Amalfiin muutama vuosi sitten, meillä oli tukikohtana Sorrento ja se sopi siihen hyvin. Amalfiin haluaisin ehdottomasti uudestaan! Toivon sinulle mukavaa matkavuotta 2020 ja onnittelut opiskelupaikasta.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 12 tammikuun, 2020 at 10:58

   Kiitos Martta! Tallinna on kyllä oiva pakopaikka! Toki joku muukin Euroopan kaupunki ajaisi varmasti saman asian. 🙂 Amalfi on kyllä ihana ja ihastuin ikihyviksi tuohon Sorrenton seutuun. Pakko päästä uudelleen! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 9 tammikuun, 2020 at 11:25

  Muistankin lukeneeni juttujasi tuolta Amalfin rannikolta! Suomessakin olisi varmasti paljonkin nähtävää, mutta Espoosta käsin kovin pohjoiseen emme helposti tule lähteneeksi, tyypillisesti liikumme akselilla Espoo – Turku, ehkä joskus sitä itään päin Porvooseen asti venyttäen 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:37

   Ymmärrän oikein hyvin että sieltä Etelä-Suomesta tulee harvoin ainakaan päiväseltään lähdettyä näille leveyksille. Porvoo olisi kyllä itsellä ehdottomasti ellainen kohde jonne olisi lähdettävä.
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Anna | Muuttolintu perjantai, 10 tammikuun, 2020 at 03:25

  Kauniita maisemia etenkin kotimaasta, ja siellähän oli yllättäen tuttujakin kohteita. Äitini nimittäin asuu Karvialla joten Anne Mattilan taidekahvila on tuttu. Tiedän niin tuon tunteen, kun joskus on ihana olla vaan omalla kotisohvalla lähtemättä minnekään.. Tämä vuosi taitaa meillä mennä pääosin niissä merkeissä 🙂 Antoisaa matkavuotta 2020!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:39

   Oi, maailma on pieni! Ja kotisohva on kyllä välillä ihan paras paikka. Sitten taas huvittaa lähteä reissuunkin. Kiitos Anna ja mukavaa matkailuvuotta myös teille!

 • Reply Heidi - Maailman äärellä perjantai, 10 tammikuun, 2020 at 18:20

  Ihania kotimaan matkailuhelmiä on vuoteesi mahtunut. Mutta eittämättä helmistä helmin oli kuitenkin toi Amalfi! Minäkin voisin palata sinne ihan milloin vaan takaisin. Kiva oli nähdä myös Ravellosta kaunis kuva, sillä jostain syystä olin tyhmä enkä omalla reissullani siellä käynyt. No, onpahan hyvä syy joskus palata.
  Ihania uusia tuulia uuteen vuoteesi ja intoa koulun penkille <3. Toivottavasti pian nähdään, vaikka tämän vuoden matkamessutreffit ei harmillisesti onnistuneetkaan.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:41

   Kiitos Heidi ja varmasti nähdään! <3
   Amalfin rannikko on kyllä helmien helmi, pakkohan sinne on uudelleenkin lähteä joskus. Toivottavasti pian. 😀

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 10 tammikuun, 2020 at 21:39

  Upeita kohteita ja kiva, kattava postaus. Tietty tuli hetki vähän ikävä Teneriffallekin 🙂
  Toivottavasti tämäkin vuosi on täynnä seikkailuja.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:42

   Kiitos! Teneriffa on kyllä monipuolinen saari. Sieltä onkin minulla vielä jutut pääosin kertomatta joten alkuvuodesta blogissa varmasti enempikin haikailua Teneriffalle. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 18:38

  Tallinnan miniloma kuulosti ihanalle. Pitäisi ottaa sellainen myös omaan ohjelmistoon, koska Tallinnaan on helppo mennä laivalla vaikka ex-tempore. Onnea myös uusiin tuuliin! Minäkin aloitin syksyllä avoimessa yliopistossa opiskelut ja olen tykännyt hurjasti.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:43

   Opiskelu on ihanaa etenkin kun on jo viettänyt useita vuosia työelämässä. Mukavaa vaihtelua. Tallinna on kyllä ihana, pitäisiköhän uusia tuo viime kevään miniloma. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 21:31

  Onnea opiskelupaikasta! Ihania maisemia ja paikkoja olet nähnyt viime vuonna. Ja muistankin aika monet näistä postauksista. Näin se elämää muuttuu ja vie eteenpäin. Hyvää uutta vuotta 2020!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:45

   Kiitos Paula! Se on aina mukava kun elämässä tapahtuu uusia juttuja, niin matkailun saralla kuin muutenkin. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 21:57

  Eihän sitä aina tarvii lähteä merta edemmäs kalaan. Kotonakin on välillä hyvä olla 🙂 Ja meillä on kotimaassa paljon kauniita aliarvostettuja kohteita.
  Hyvää uutta vuotta 2020!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 15:47

   Tuo on niin totta. Monet kotimaan kohteet ovat aivan liian aliarvostettuja. Itse olen aina pitänyt kotimaan matkailusta. Varmasti tulen harrastamaan sitä myös jatkossa. 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA