LEPPOISAN LOMATUNNELMAN LOS GIGANTES, KANARIANSAARET

Vuoden viimeinen loma on takana ja tämä loma oli varmasti myös vuoden laiskin loma. Juuri sellainen mitä lähdin hakemaan. Ennen matkaa kirjoitin, että toivon lomalta ennen kaikkea rentoutumista ja akkujen latausta. Epäilin kovasti itseäni, että tokkopa maltan juurikaan aloillani olla. Jos viimeisinä lomapäivinä  alkoi tuntumaan siltä, että täällä on vaikka mitä missä en ehtinyt käymään, jopa ihan lähellä hotelliani ja heräsin uuteen päivään kello neljä aamuyöllä, kun loman alussa olin nukkunut kahdeksaan, siitä huolimatta, että  kello oli kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa, niin minun kohdallani voi silloin laskea lepoloman toteutuneen.

Los Gigantes oli oiva valinta ”kotikaupungikseni” eteläisellä Teneriffalla. Se sijaitsee hiukan etäämmällä, vajaan tunnin bussimatkan päässä  saaren eteläiseltä lentokentältä ja vilkkaimmista lomakylistä Los Christianosista, Playa de las Americasista ja Costa Adejesta. Tykkäsin Los Gigantesin rauhallisesta tunnelmasta, upeista näköaloista auringonlaskuineen ja merestä kohoavista jättiläisistä, joista paikka on saanut nimensä. Nämä jättiläiset ovat massiivisia kallioita, jotka nousevat jyrkkinä järkäleinä suoraan merestä antaen Los Gigantesille omaleimaisen maiseman.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_5225

IMG_5244

IMG_5230

 

Teneriffalla on paljon korkeuseroja ja se tekee maisemista huikeat, mutta tarkoittaa myös, että autotiet mutkittelevat vuoren rinteillä ylös alas ja myös kävellen liikkuessa törmää jatkuvasti nousuihin, rinteisiin, jyrkänteisiin ja portaisiin.  Voi olla, että suurimmissa turistikeskuksissa on enempi tasaisia kävelyteitä, mutta Los Gigantesin kujia ja katuja kulkiessani sain hyvät jalkatreenit mäkisen maaston ansiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamuisin suuntasin askeleeni  kaupungin yläpuolella mutkitteleville kaduille. Sieltä oli mukavat näköalat alas kylään ja merelle auringon pilkisetellessä jostain tulivuori Teiden takaa. Toisina aamuina aurinko piilotteli pilviverhon takana ja lenkkeilijä sai niskaansa virkistävän sadekuuron. Hotellini lähellä oli koulu, jonka innokkaat pienet oppilaat täyttivät kapeat jalkakäytävät usein aamulenkkini aikaan. Seurasin miten vanhemmat saattelivat lapsensa kouluun ja muutamana aamuna pienten koululaisten askeleita oli turvaamassa myös paikallinen poliisi. Ja ihan syystä, sillä koulu sijaitsi vilkkaassa kadunkulmassa.

Iltaisin kulkuni vei merenrantaan ihailemaan auringonlaskua.  Rannan tuntumaan on rakennettu mukava kävelytie näköalapaikkoineen ja tätä rantaviivaa mittailin edestakaisin istuen välillä pitkiä aikoja vain tuijottamassa kuinka meri huuhtoi korkeilla aalloilla Puerto de Santiagon rantakallioita. Aurinko laski La Gomeran taakse. Tuo pieni tarujen saari näkyi merellä suoraan edessä jos vain pilvet tai usva eivät sitä peittäneet.

Ihailin Los Gigantesin rauhaa. Kanariansaarilla on turistinen maine ja toki täältä niitä kyliä löytyy, jotka ovat rakentuneet pelkästään turismin ympärille. Los Gigantesissakin turisteja on, sitä ei tietenkään voi kieltää, mutta tämä on huomattavasti rauhallisempi kuin esimerkiksi Playa de las Americas.  Itse tykkään lomakohteesta, jossa on vipinää, mutta se ei ole ei mikään keskeisin turistikylä. Los Gigantesia uskaltaisin suositella sellaiselle, joka vieroksuu Kanariansaarten mainetta turistikohteena, mutta kaipaa kuitenkin helppoa, mukavaa ja lämmintä kohdetta kohtuullisen lentomatkan päässä.  Los Gigantesista on erinomaiset  kulkuyhteydet saaren muihin kaupunkeihin. Teneriffa on pinta-alaltaan vain reilu 2000 km² ja näin ollen saaren pohjoisosassakin onnistuu käydä päiväseltään ja sinne on hyvät bussiyhteydet Los Gigantesista.

 

IMG_4849

IMG_4866

IMG_5303

Aamulenkki kylän yläpuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IMG_5309

Eräänä aamuna sateen jälkeen näkyi näin upea sateenkaari.

IMG_4970

Iltaisin aurinko laski La Gomeran taa.

IMG_4963

IMG_4923

 

Lisää tarinoita Teneriffalta on tulossa ja matkan aikana päivitetyt stoorit löytyvät instagramprofiilistani kohdasta Tenerife.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraa blogia: Facebook / Instagram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 10:50

  Katseltiin tuossa äkkilähtöjä. Jätettiin vielä mutta tämä juttu vain pahentaa tilannetta. Lisää juttua odottaen.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 11:31

   Hih, ei muuta kuin reissua varaamaan. Tosin se auttaa kuumeeseen vain hetkellisesti. 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 12:41

  Mä pidin muutama vuosi sitten myös Gigantesista ja näistä sun kuvista tuli lomakaipuu sinne. Juuri tuollainen rento loma on välillä paikallaan, kun sitten taas joskus tulee ahmittua kokemuksia oikein roppakaupalla.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 15 joulukuun, 2019 at 10:11

   Tällä kertaa rento loma oli todella tervetullut, vaikka sitten loppulomasta, kun oli levännyt tarpeeksi, hiukan harmitti että paljon jäi näkemättä. 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Pirjo Toivanen sunnuntai, 15 joulukuun, 2019 at 14:23

  Los Gigantes on kiva kohde, ehkä hiukkasen vilkkaampi kuin mitä se oli vuonna 1985 kun siellä vietimme viikon. Silloin saimme uida mustassa lahdessa, hiekka oli siis pikimustaa ja aallot hurjat. Nillä pystyi harrastamaan body surffausta. Se oli hauskaa. Mustaa hiekkaa löytyi sitten hiuspohjasta ja sitä sai kaivaa korvista vielä kotimaassa.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 16 joulukuun, 2019 at 20:43

   Kuulostaa ihanalta lomalta! 🙂 Varmasti on Los Gigantes hiukan vilkastunut tuosta, mutta sopivan rauhallinen tunnelmaltaan edelleen. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Piyya sunnuntai, 15 joulukuun, 2019 at 22:10

  Hieno juttu että sait otettua vähän rauhallisemmin, joskus se vaan on tarpeen.
  Los Gigantes vaikuttaa todella kivalle. Upeat maisemat tai ainakin minun mieleen olevat maisemat. Minullahan on vielä saaret valloittamatta. Alkoi Teneriffa kiinnostamaan 😊

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 16 joulukuun, 2019 at 20:45

   Olin kyllä kuullut, että Los Gigantesissa on hienot maisemat ja eräs ystäväni sitä minulle vähän suosittelikin sillä mielellä, että varmasti tykkäisin. Kyllä hän oikeassa olikin. Tykkäsin! Pitäähän sinunkin nyt niinkin legendaarinen kohde kuin Kanariansaaret kokea, Gigantesista on hyvä aloittaa saarten valloitus! 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA perjantai, 20 joulukuun, 2019 at 18:00

  Los Gigantes on kyllä mainio paikka. Olemme siellä muutamaan kertaan yöpyneet. Nyt emme moneen vuoteen ole käyneet Teneriffalla, koska lennot sinne ovat olleet säädyttömän kalliita. Kyttään kuitenkin koko ajan ylipäätänsä Kanariansaarille suuntautuvia edullisia lentoja ja nappaan ihan varmasti taas kiinni, kun kohdalle sattuu.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 21 joulukuun, 2019 at 10:14

   Yllätyin kyllä tästä kohteesta miten kiva se oli! 🙂 Kyttäilin matkaa Kanarialle pitkin syksyä ja yhteen aikaan jo luovutin ajatellen, että Kanaria on todella hinnoitellut itsensä ulos loppuvuoden matkasuunnitelmista. No, en voi sanoa löytäneeni mitään halpaa äkkilähtöä, päädyin lopulta pakettimatkaan (yllätys!) joka kuitenkin oli mielestäni aika ok hinta-laatusuhteeltaan.
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 21 joulukuun, 2019 at 14:04

  Just Ramin postaukseen kirjoittelinkin tuosta Kanariansaarten huonosta maineesta. Mutta se näyttää viime aikoina parantuneen, sillä tuntuu, että sekä Kanarialle että Kreikkaan tehdään taas ihan eri lailla matkoja, eikä niitä enää pidetä kaikkein junteimpina pakettimatkakohteina. Ite haluaisin Kanarialle bongailemaan tähtiä. Kuulemma hyvät olosuhteet tähtikuvaukseen 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 23 joulukuun, 2019 at 11:55

   Taisi olla tuolla reissulla joku retkikin nimenomaan tähtien bongailuun. 🙂
   Kyllähän Kanaria ja osa Kreikan saarista on aika turre-maineessa, mutta toisaalta ne on molemmat hyvin suosittuja kohteita, väkisinkin tulee turrefiilis. Kiva silti, että näistä tälläisistä kohteista löytyy myös näitä rauhallisia kulmia, joissa on paikallista meininkiä ym. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, 21 joulukuun, 2019 at 22:03

  Voi että, nyt tuli kova kaipaus Kanarialle 🙂
  Se on kyllä upea paikka monipuolisen luonnon ja mikroilmastojen kanssa, ja meren loputon läheisyys (ja toisaalta se, että ollaan vähän eristyksissä valtamerellä) on mieletön voimavara.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 31 joulukuun, 2019 at 10:28

   Kanaria on kyllä kaikenkaikkiaan ihanaa aluetta. Luonto ja ilmasto. Kaipuu iskee tasaisin väliajoin itselläkin. 😉 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 23 joulukuun, 2019 at 02:04

  Mukava kuvaus Los Gigantesista! Itse kävin Los Gigantesissa pari kertaa viime lomalla, mutta se ei ole oikein noussut omien suosikkien joukkoon Teneriffalla. Toki siinä keskustassa oli muutama erinomainen viehättävä ravintola, jotka oli omiaan itselle, mutta sitten petyin siihen huvivenesataman ympäristöön. Isot kalliot olivat kyllä varsin kauniit ja antavat kylälle omanlaisen ilmeen. Teneriffa on kyllä kokonaisuudessaan huippupaikka ja tykkään ajella siellä saarta ympäriinsä – todella upeita maisemia ja pieniä vuoristokyliä isoja lomakohteiden vastapainoksi.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 31 joulukuun, 2019 at 10:30

   Teneriffa on huikea saari, olin siellä nyt ensimmäistä kertaa ja tuntuu ettei viikossa ehtinyt näkemään oikein mitään. Uusi reissu siis joskus tehtävä. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply JMLT keskiviikko, 22 tammikuun, 2020 at 12:19

  Hei Virpi! Olemme lähdössä ensi viikolla Los Gigantesiin. Olisiko sulla suositella jotain hyviä ravintoloita, joissa itse kävitte? Olen toki googlannutkin, mutta TripAdvisoriin ja muihin ei aina ole luottaminen. Kiitos paljon etukäteen! 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 23 tammikuun, 2020 at 22:18

   Moikka, tällä kertaa majoituin hotellissa, johon kuului all inclusive, joten valitettavasti nyt jäi kaikki alueen ihanat ravintolat kokematta. Oikein ihanaa matkaa teille, nauttikaa lomasta. Los Gigantes on upea!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA