KUULEN KANARIAN KUTSUN!

Suomessa eletään vuoden  pimeintä ja synkintä ajanjaksoa. Marraskuu on kietonut meidät suomalaiset milloin räntäsateeseen, milloin vesisateeseen. Pieni häivähdys lumestakin on nähty näillä leveyksillä, jossa itse asun. Syksy on ollut minulle kaikinpuolin raskas. Mutta synkistely jääköön näihin muutamaan lauseeseen! Blogiani seuranneet varmasti tietävät minun olevan valon lapsi. Kaipaan lämpöön ja aurinkoon.   Yksi elämänohjeeni on, matkusta aina kun voit! Ei siihen tarvittu kuin repalainen lokakuun päivä, läppäri ja matkanjärjestäjän sivusto auki. Klik klik ja klik. Siellä oli minun elämänohjeeni konkreettisesti sähköpostissa matkavarausvahvistuksen muodossa.

 

IMG_3011

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Olen valikoinut tätä matkakohdetta pitkin syksyä. Välillä olin lähdössä Egyptiin, mielessä vilahteli myös Israel ja välillä olin sitä mieltä, että Tallinnan joulutori saa riittää. Kaikki nämä ovat sellaisia kohteita, joissa varmasti olisin viihtynyt ja ollut aivan onnessani siitä, että pääsen reissuun. Halusin tulevan matkakohteeni olevan helppo. Ankea syksy on vetänyt takin tyhjäksi enkä todellakaan jaksaisi lähteä reissuun säätämään yhtään minkään asian kanssa.

Katselin vanhoja matkakuvia Gran Canarialta. Sinne kyllä haluan vielä joskus palata! Mikä olisi helpompaa kuin tuttu kohde! Toisaalta taas haluan nähdä muitakin Kanariansaariin kuuluvista saarista. Olen käynyt vain Gran Canarialla. Teneriffa on vetänyt minua puoleensa jo pidemmän aikaa. Olisiko nyt sen aika? Bucket listastani on loputtoman pitkä ja lopulta kyllästyin arpomaan tulevaa matkakohdettani. Otin sen mikä tuntui kaikista eniten vastaavan sen hetkisiä toiveitani helppoudesta, lämmöstä ja mukavuudesta.  Kyllä, valitsin Kanariansaarista Teneriffan. Siellä en ole käynyt eli se on samalla kuitenkin myös uusi kohde.

 

IMG_3139

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_2990

IMG_3067

 

Teneriffalla kohteekseni valikoitui Los Gigantes.  Hotellin valinnassa en enää juurikaan tuumaillut. Matkanjärjestäjän valikoimasta otin sen, jossa hinta-laatusuhde kohtasi mielestäni parhaiten. Tällä kertaa se oli neljän tähden all inclusive -hotelli. Kuulostaa ainakin helpolta ja mukavalta. Nehän olivat minun kriteerini tälle matkalle.

Kun kesällä olin lähdössä Italiaan Amalfin rannikolle, oli minulla pitkä lista niistä paikoista, joissa halusin ehdottomasti käydä. Ja lomaviikkoni oli sen mukainen. Nyt minulla on yksi retki varattuna, mutta muuten suunnitelmat ovat ihan avoinna. Toki olen vähän hahmotellut lomakohteeni nähtävyyksiä, mutta haluan katsoa sitten paikanpäällä mitä teen ja minne meen. Teiden tulivuori ja La Gomeran saari ovat ainoat paikat, jotka olen laittanut jonkinlaiselle must see -listalle tälle reissulle. Ennen kaikkea haluan ladata reissullani akut täyteen, rentoutua, kävellä pitkiä aamulenkkejä rannalla ja katsoa kuinka uusi päivä nousee. Ehkä teen pienen patikkaretken, ehkä loikoilen palmun alla ja luen kirjaa.

Jos sinulla on vinkata mukavia päiväretkikohteita Los Gigantesista, niin kuulen niistä mielelläni.

Postauksen kuvat ovat vuoden 2013 lomamatkalta Gran Canarialle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Anniina lauantai, 23 marraskuun, 2019 at 17:45

  Hola, mielestäni Anagan vuoret voittavat karun Teiden 6-0. La Gomera on aivan upea, vehreä paratiisi.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 23 marraskuun, 2019 at 18:32

   Kiitti vinkistä, jotain retkiä oli matkanjärjestäjälläkin tuonne! 🙂

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 18:35

   Mä olin muutama vuosi sitten juurikin tuolla Gigantesissa. Sillä reissulla minä olin hiukan laiska, suunnittelin mm. Mascan vaellusta ja Teidellä käyntiä. La Gomerrakin oli harkinnassa. Sitten en kuitenkaan jaksanut oikein mitään. Kävin tosin omalla bussiretkellä La Lagunassa ja Puerto de la Cruzissa. Välillä on hyvä vain antaa olla ja katsoa miltä tuntuu.

   • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 25 marraskuun, 2019 at 11:32

    Minusta tuntuu, että juuri tuollainen loma olisi minullekin nyt ihan paikallaan! Kiitos kommentistasi Sarsa! 🙂

  • Reply Ilkka sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 14:28

   Moi! Samaa mieltä tuosta Anagasta. Toki Teiden maisemat ovat omalla tavallaan ainutlaatuiset ja kokemisen arvoiset nekin, mutta Anagan seutu on todella upeaa näköaloiltaan ja vihreydeltään. Harmittavan vähän vain paikkoja joihin pysähtyä. Muutenkin suosittelen tutustumista saaren pohjoisosaan jos haluaa nähdä muutakin kuin ruskeita kiviä. Teidellekin kannattaa nousta (tai laskeutua) pohjoisen LaLagunan, Orotovan tai Arafon suunnasta. Varsinkin näkymät ylhäältä Orotovan laaksoon ovat upeat. Nyt lähdemme kuukaudeksi Gran Canarialle, ja sieltäkin hakusessa nimenomaan vihreyttä ja luontoa. Eli vuoristoon ja pohjoispuolelle tulemme autoilemaan paljon. Aikaisempaa kokemusta vain etelästä ilman autoa.

   • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 10:47

    Teidellä tuli käytyä, mutta Anaga jäi vielä tällä kertaa väliin. Se jäi vähän harmittamaan, mutta onpahan yksi syy lisää palata joskus Teneriffalle. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, 23 marraskuun, 2019 at 18:23

  Ihan kade nyt kun kaksi viikkoa takana ilman aurinkoa. Meille iski pimeä ahdistus viikko sitten mutta klikkailu ei johtanut kuin siihen, että kotona ollaan. Mukavaa ja aurinkoista reissu hetkeä!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 23 marraskuun, 2019 at 18:34

   Tuttu tunne tuokin, monta kertaa olen pimeän ahdistukseni kanssa kamppaillut kotisohvalla. Kiitos Sari, uskon että lomasta tulee mukava ja toivottavasti myös aurinkoinen! 🙂

 • Reply espanjaan sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 11:18

  Olen itse Espanjassa Aurinkorannikolla tällä hetkellä. Lämmön kannalta Teneriffa on varmasti varmempi valinta, joten hyvää matkaa! Meillä oli tällä viikolla jopa pari sadepäivää ja eilen puin jo sukkahousut farkkujen alle. Itse olen käynyt vain Gran Kanarialla, sekin tarjosi paljon mahdollisuuksia sisämaan luontoon ja retkeilyyn. ”Matkusta aina kun voit” kuulostaa aika kivalta elämänohjeelta.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 12:32

   Aurinkorannikolla en ole (vielä) käynyt, mutta haaveissa sekin toki siintelee. Odotan kyllä innolla Teneriffan matkaa. Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Terhi sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 13:24

  Lämmin suositus La Gomeralle. Mielellään sitä johonkin lähtisi ja joulukuussa minulla olisi RCI-viikko Teneriffalla, tuskin kuitenkaan silloin(kaan) pääsen lähtemään. Parantelen vielä jalkaani, terveys on ensisijalla.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 17:28

   Terveys on kyllä ensisijalla ihan kaikessa! Pikaista paranemista ja lähdet reissuun sitten kun olet tervehtynyt! Ja kyllä, tuonne La Gomeralle täytyy varmaankin mennä. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Piyya tiistai, 26 marraskuun, 2019 at 21:39

  Oi valon lapsena itsekin olen iloinen että pääset valoon ja varmasti lämpöisempiin tunnelmiin kuin täällä Pohjanmaan lakeuksilla.
  Ihanaa lomaa ja lomakuulumisia odotellen 😊

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 27 marraskuun, 2019 at 09:07

   Kiitos Piyya! <3 Valon lapsi lupaa lähettää instastoorien kautta valoa ja lämpöä kaikille muille valon lapsille! 🙂

 • Reply Anna K. - Kaukaa haettua perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 12:33

  Hirveä auringon ja valon kaipuu myös täällä! Oispa ihana päästä johonkin lämpöön! Kanaria voi olla näin keskitalvella myös melko viileä, joten ota mukaan villasukat, toppatakki ja muutakin lämmintä vaatetta. Itse asuin kolme talvea Gran Canarialla, enkä koskaan ole niin paljon palellut kuin siellä, sisälläkin +17 ja vaatteet kaapissa kylmän kosteita. Toivon kuitenkin, että sinun lomalla aurinko hellii!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 10:50

   Aurinko kyllä helli Teneriffan eteläisellä puolella. Viileää oli Teidellä ja La Gomeralla. Mutta siis pääasiassa sain nauttia lämmöstä, kun pysyttelin saaren etelä osassa 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Suvi / Suvin matkassa perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 21:58

  Onpas hyvä elämänohje 🙂 Kyllä tämä marraskuu ja pimeys alkaa painaa, ja valo ja aurinko tekisi terää. Itse joudun vielä 3 viikkoa odottaa meidän Thaimaan matkaa. Hyvää matkaa sinulle, nauti!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 10:52

   Eikö vain olekin hyvä ohje. 🙂 Kyllähän tuo aurinko ihmeitä tekee. Jo viikon annos piristi mieltä kummasti! Ihanaa lomaa sinulle Thaimaaseen! Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 22:12

  Ihanaa! Teneriffa on todella upea saari. 🙂 Suosittelen ehdottomasti kiertämään saarta niin paljon kuin jaksat ja ehdit/haluat, se on helppoa myös paikallisbusseilla. Esimerkiksi saaren puolelta toiselle matka kestää bussilla vain alle 1,5h, joten retki pohjoispuolelle Gigantesista ei olisi ollenkaan mahdotonta rennollakaan aikataululla. 🙂 Suosittelen myös veneretkeä satamasta katselemaan delfiinejä ja valaita, jos sellainen kiinnostaa. Teide ja Mascan laakso ovat ihan must tottakai myös. Odotan innolla tulevia postauksia Teneriffalta, nauti reissusta! 🙂 Tässä vielä linkki blogiini omaan reissuuni, jos haluat käydä kokemuksia lukemassa: http://www.kookospalmunalla.fi/teneriffa/

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 10:54

   Teneriffa on kyllä upea saari. Vietin melko laiskaa lomaa, kävin Teidellä ja Gomeralla, mutta muutoin pyöriskelin aika paljon lähikylissä. Pohjoiseen puoleen haluan ehdottomasti joskus tutustua myös. Kiitos kommentistasi ja täytyypä käydä lukaisemassa myös sinun kokemuksiasi saarelta.

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 23:14

  Olen ollut aikoinaan luokkaretkellä Los Gigantesin kulmilla, hienoja paikkoja. Ihastuin lisää Teneriffaan tänä keväänä kun sain vaellella siellä viikon, eli tuolta löytyy muutamia retkisuosituksia (tai ainakin retkijärjestäjiä): https://periaatteennainen.com/2019/10/17/teneriffalle-vaeltamaan/

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 11:33

   Oi, itsekin haluaisin vaeltamaan Teneriffalle ja siellä näkyi paljon vaellusmatkalla olevia. Käynpä lukemassa sun jutun, voi kyllä olla että sitten vaelluskuume nousee huippuunsa. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 30 marraskuun, 2019 at 00:04

  Yllättäen ehkä, maabongareina, ”löysimme” Kanarian vähän uudelleen viime keväänä kun tajusimme, että joihinkin Afrikan kohteisiin pääsee sieltä helposti ja edullisestikin. Mauritanian reissumme yhteydessä vietimme mennen tullen jonkun päivän Gran Canarialla ja saatamme tehdä sen uudelleen jos innostumme vaikka Länsi-Afrikasta. Kiva kontrasti muuten Kanaria ja Afrikan rannikko – Kanaria on kuin olisi kotona ja Afrikka, tunnin lennon päässä, on toinen maailma.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 11:34

   Afrikka on muuten siinä yllättävän lähellä ja varmasti tuo kontrasti on melkoinen. 🙂 Kiitos kommentistasi.

 • Reply Maarit - niceMatkaaja keskiviikko, 4 joulukuun, 2019 at 12:48

  Ehdottomasti Teidelle, se on maisemallisesti ihan oma maailmansa! Puerto de la Cruzin vanhakaupunki on sekin vallan hurmaava, joskin toki täynnä turisteja, etenkin näin joulun alla. Nämä kaksi ehtii hyvin lekottelun lomassakin. Gomeralla en ole itse käynyt, mutta siskoni mukaan maisemat ovat upeat, etenkin patikoidessa.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 11:36

   Teidellä tuli käytyä, se oli upea. Pohjoisen puolelle en ehtinyt tällä reissulla ollenkaan, mutta Gomera on kyllä kehunsa ansainnut! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA