VIIKKO AMALFIN RANNIKOLLA ITALIASSA

Liikkuminen  Amalfin rannikolla

Vietin kesällä 2019 viikon Amalfin rannikolla Italiassa. Halutessaan viikossa ehtii paljon ja tämä postaus on kooste siitä, mihin kaikkialle minä ehdin ja millaisia havaintoja reissun päällä tein. Tukikohdakseni olin valinnut Sorrenton kaupungin ja se osoittautuikin aivan loistavaksi  valinnaksi. Sorrento on eläväinen, noin 17000 asukkaan kaupunki. Sieltä on helppo liikkua oikeastaan mihin vain Napolinlahden nähtävyyksiin, lähisaarille ja kaupunkeihin. Sorrenton keskusta on omalla tavallaan kompakti. Bussi- ja rautatieasema ovat keskustassa samoin kuin satama, josta lähtee lautat Amalfin rannikolle, Napoliin, Ischialle sekä  Caprille. Junalla en liikkunut kertaakaan, mutta bussilla ja lautalla sitäkin enemmän. Bussilla kävin Amalfin ja Ravellon kaupungeissa sekä Positanossa. Ostin 24 tunnin bussilipun, jolla sai  Sitan sinisillä busseilla ajella vuorokauden aikana niin paljon kuin huvitti. Tämä vuorokauden lippu maksoi 10 euroa ja se leimataan bussissa ensimmäisellä kerralla, josta alkaen se on voimassa 24 tuntia. Lippu on ostettava etukäteen joko bussiasemalta tai kylien pienistä tupakkakaupoista. Bussissa  lippuja ei myyty.

Lautta on varmasti mukavin ja nopein tapa liikkua Amalfin rannikolla. Itse menin lautalla Caprille ja Napoliin. Päivä Caprilla oli Aurinkomatkojen valmis retki, joten pelkkien lauttalippujen hintaa en tiedä, mutta edestakaiset lauttaliput Sorrentosta Napoliin maksoivat noin 30 euroa. Lautta on ehdottomasti bussia nopeampi tapa liikkua esimerkiksi Sorrentosta Amalfin rannikon pieniin kyliin. Vaikka välimatkat eivät kilometreissä ole suuret, aikaa kuluu liikenteeseen. Jos kuitenkin valitset bussin Amalfin rannikolle, maisemat kyllä palkitsevat! Vinkki vitosena mainittakoon, että Sorrentosta Amalfiin päin mentäessä kannattaa bussissa istahtaa kuljettajan vastakkaiselle puolelle. Silloin näkee parhaiten upeat maisemat. Bussi tulee usein tupaten täyteen ja myös käytävä  täyttyy matkustajista. Ruuhkaisimpina aikoina ei istumapaikkoja riitä kaikille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

IMG_3998

Ravello

IMG_3944

Amalfi

 

Mitä viikossa ehtii ja mihin kannattaa ehtiä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämähän riippuu tietysti ihan ihmisestä itsestään. Joku tykkää rennosta oleskelusta ja haluaa viettää aikaa rannalla  aurinkoa palvoen. Joku taas haluaa nähdä mahdollisimman paljon ja mennä koko ajan johonkin suuntaan. Minulle periaatteessa kelpaa  niin lepoloma kuin aktiivilomakin, mutta jälkimmäinen vei tällä reissulla voiton. Kyllähän minä suunnittelin, että etsin rannalta mukavan paikan ja kuuntelen meren kuohuja. En vain jotenkin sitten ehtinyt ja malttanut. Tällä alueella on niin paljon nähtävää. Kun saavuin johonkin kylään, hurmaannuin ja halusin nähdä sen mahdollisimman perusteellisesti. Katsella, kuljeskella, valokuvata ja ihmetellä. Sitä minä totisesti tällä lomalla tein. Käveltyjä kilometrejä kertyi viikon aikana liki sata. Alue on aika vaativaa. On portaita ja mäkiä, kapeita mukulakivikujia. Ja heinäkuun helle siinä seurana. Tällä minun tyylilläni viikko kävi todellisesta kuntolomasta.

Niistä paikoista, joissa itse kävin suosittelen ehdottomasti Capria ja Amalfin rannikon pieniä, somia kyliä. Itse ehdin käydä vain muutamassa. Niistä Positano oli vaikuttavin. Pidin myös Amalfista. Patikointi Vesuviukselle oli myös yksi lomani kohokohtia. Napoli on suuri ja sekava, mutta omanlainen väriläiskä matkailukokemusten joukossa. En vaihtaisi pois sitäkään. Ehkä seuraavalla kerralla yövyn siellä yön tai kaksi, jotta pääsisin paremmin tutuksi.

Joka päivä menin johonkin suuntaan. Vesuviuksen ja Pompejin retken sekä Caprin retken ostin matkanjärjestäjältä.  Toki näihin pääsee omatoimisesti, mutta esim. Vesuviukselle saavat ainoastaan matkanjärjestäjien retkibussit ajaa  patikointipolun alkuun asti. Sinne voi tulla hiukan käveltävää riippuen siitä miten kauas tai lähelle tienvarteen saa jätettyä auton.   Amalfin rannikon kylistä ehdin käydä Amalfissa, Ravellossa ja Positanossa. Yhden päivän seikkailin Napolissa. Illat ja yhden kokonaisen päivän pyhitin Sorrentolle. Joinakin iltoina palasin niin myöhään, että kävelin bussiasemalta suoraan hotelille. Yleensä jalat olivat iltaisin niin hapoilla etten olisi jaksanut kävellä yhtään enempää sille päivälle.

 

IMG_4475

Kaunis Capri.

IMG_4787

Upea Positano.

IMG_4481

Näkymiä Caprilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Havaintoja, joita viikon aikana tein

Koko viikko ja paikat, joissa kävin tuntuivat olevan melko lapsivapaata aluetta. En tarkoita etteikö täällä olisi näkynyt lapsia tai etteikö tänne voisi lasten kanssa tulla, mutta ehkä alueen lukuisat mäet, portaat ja korkeuserot ylipäätään rajoittavat jonkin verran ainakin ihan pienten lasten kanssa liikkumista. Ainakin täytyy varautua nostelemaan ja kantamaan rattaita ja vaunuja. Perinteisiä hiekkarantoja löytyy kyllä Amalfin rannikon kylistä, mutta Sorrentossa kaupunki nousee merestä jyrkkinä kallioina ja ranta koostuu rantalaitureista pukukoppeineen. Myös tällä voi olla vaikutusta lapsiperheiden  kohdevalintaan.

Irtokoiria ja -kissoja näkyi hyvin vähän. Yleensä melkein missä tahansa etelän kohteessa on tottunut näkemään irrallaan juoksentelevia koiria ja ravintoloiden pöytien vieressä suupalaa kärkkyviä kissoja. Täällä en nähnyt.

Sitruunapuita kasvaa joka paikassa ja erilaisia sitruunasta valmistettuja tuotteita on myynnissä ihan joka puolella.  Alue on tunnettu Limoncellosta, sitruunalikööristä, jota on myynnissä lähes kaikkialla.

Paikallisessa uskonnossa on lukuisia erilaisia pyhimyksiä ja niitä juhlitaan varsin näyttävin menoin. Vai pitäisikö sanoa äänekkäin menoin. Harva se ilta kaupungilla paukkui ilotulitteet ja kun kysyit syytä, joku pyhimys vietti juhlapäivää. Raketit räiskyivät myös perhejuhlien yhteydessä. Hääjuhlia vietetään viikonpäivästä riippumatta, samoin syntymäpäiviä. Kovin paukkuherkkä ei käy olla, muuten voi sydän hypätä kurkkuun useamman kerran viikon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintataso oli mielestäni varsin kohtuullinen tai samaa luokkaa kuin Suomessa. Pizzat ja pastat maksoivat ravintolassa kuin ravintolassa kympin luokkaa. Virvokejuomat muutaman euron. Vaatekaupoissa heinäkuun lopulla oli mukavat alennusmyynnit käynnissä.

Ostin matkan Aurinkomatkoilta ja jos joku väittää, että pakettimatkat ovat out, niin ainakaan tällä reissulla en sitä voi allekirjoittaa. Matkanjärjestäjän bussi lentokentältä hotellialueelle oli täynnä mennen tullen. Ischian oppaan bussi näytti yhtäkkiä vilkaistuna melko täydeltä sekin. Kun opas saapui hotellivierailulle, hieraisin silmiäni nähtyäni sen väkimäärän siinä ympärillä. Luulen, että hänellä meni yliajalle se aika minkä hotellivierailu kesti. Useimmat kai olivat ostamassa häneltä jonkun matkanjärjestäjän retkistä tai muuten vain kyselemässä vinkkejä . Eihän tämä nyt tietenkään koko totuutta kerro, mutta ainakin tällä reissulla tuntui, että oppaalla oli kädet täynnä työtä, retkillä riitti väkeä jne.

 

IMG_4003

Ravello

IMG_4511

Capri

IMG_3865

Sorrento

 

Luitko jo muut matkalta kirjoittamani postaukset. Niistä löytyy enemmän vinkkejä, ajatuksia ja tunnelmia niihin paikkoihin, joissa viikon aikana vierailin.

Upea Amalfin rannikko – Amalfi ja Ravello

Patikointi Vesuviukselle ja tuhkasta noussut Pompeji

Sorrento, minä palajan vielä!

Bella Capri – Hienostunutta tunnelmaa ja upeita maisemia

Napoli ja minä – Ei rakkautta ensisilmäyksellä

Ihana, värikäs Positano

Seuraa blogia Facebook / Twitter / Instagram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas maanantai, 7 lokakuun, 2019 at 20:30

  Ei tämmöisiä juttuja saa lukea, jos on hirveä matkakuume ja ikävä kesää. Hyviä vinkkejä sisältää tämä silmälläpitäen niitä, jotka tuonne matkaavat.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 17:42

   Hih, omakin matkakuume nousi kuvia juttuun valitessa 😀 Itse asiassa olen viime viikot surffannut aika kiitettävästi eri matkakohteiden ja matkanjärjestäjien sivuja. Saa nähdä mihin se johtaa. 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Piyya keskiviikko, 9 lokakuun, 2019 at 20:29

  Aikaisemminkin olet saanut jo matkakuumeen nousemaan matkasi aikaisemmilla postauksilla.
  Tuo oli kyllä todellinen aktiiviloma ! Mutta näitpähän paljon ja sait paljon ihania juttuja jaettavaksi. Niin onnistuneen oloinen loma että !

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 10 lokakuun, 2019 at 22:53

   Kyllä paljon ehdin viikon aikana, itse asiassa en uskaltanut etukäteen ollenkaan ajatella näkeväni näin suuren siivun viikossa. Mutta loma oli minun näköiseni. 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply espanjaan sunnuntai, 13 lokakuun, 2019 at 14:24

  Voih, miten ihana paikka! Kiitos näistä postauksista, joudun tällä hetkellä tyytymään nojatuolimatkaan, joka kyllä oli hyvä kanssasi.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 13 lokakuun, 2019 at 18:20

   Kiitos, mukava kuulla että matka on ollut mieluisa! 🙂

 • Reply Reissu-Jani maanantai, 14 lokakuun, 2019 at 18:26

  Hyvä ja kattava juttu alueelle. Amalfi coast on tosiaan enemmän aikuisempaan makuun kuin lapsiperheille – tein nämä havainnot kun Pompeijassa ja Positanossa kävin. Sitruunoita ja Limoncelloa oli tosiaan kaikkialla..

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 18:55

   Kiitos Jani! Juu tuolla oli kyllä luovuus huipussaan sen suhteen mihin kaikkeen sitruunoita voi käyttää. 😀

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla maanantai, 14 lokakuun, 2019 at 22:17

  Hyvä postaus ja niin ihanan kauniita nuo maisemat ja kuvat! 🙂 Hyvä tietää myös tuo pointti busseista ja bussilippujen hankinnasta, jos alueelle halajaa ja bussilla haluaisi kierrellä. En itsekään usko, että pakettimatkat olisi out. Lähinnä vain ne kivijalkatoimistot ovat vähentyneet ja myynti tapahtuu netissä enimmäkseen. Aina on ihmisiä, jotka haluavat nimenomaan pakettimatkalle sen helppouden ja palveluvalikoiman vuoksi ja kaikki eivät halua saati jaksa tai osaa edes itse hoitaa kaikkia järjestelyjä. On siis hienoa, että tämä vaihtoehto on olemassa, vaikka itse enemmän omatoimimatkoja harrastankin. 🙂 Ja joskus sitä saattaa saada todella edullisen matkan joltakin matkajärjestäjältä ja siihenhän voi itse yhdistää omatoimista toimintaa/aktiviteettia ja kiertelyä. 🙂 Mukava oli lukea tätä ja samalla saada ihastella noita ihania kuviasi, oli selvästi hyvä reissu!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 18:59

   Itse tykkään nimenomaan pakettimatkoista niiden helppouden takia ja jos tulee jotain esim. lento perutaan tms. niin ei tarvitse itse säätää lentojen kanssa. Mutta tykkään kyllä sitten lomailla suht omatoimisesti vaikka pakettimatkalla olenkin eli nimenomaan kierrellä itsekseni omaan tahtiin. Joillekin nähtävyyksille tulee otettua aina valmis retki matkanjärjestäjältä ja sekin on kiva, tulee opastukset kyydit ym.
   Ja kyllä , tuolla seudulla on ihan superkaunista! 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Jenna / Huge passion for life tiistai, 15 lokakuun, 2019 at 11:23

  Amalfin rannikko on niin kaunista seutua, kuin postikortissa kävelisi. Itsekin kiinnitin muutama vuosi sitten huomiota siihen, ettei siellä juurikaan näkynyt lapsiperheitä. Ischialla niitä oli kyllä. Mulla jäi Caprin retki tekemättä, mutta isosti kyllä suosittelen kaikkia niitä pikkukyliä. Ne olivat niin kauniita.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 19:01

   Ne pikkukylät on niin somia ja kauniita. Vähän harmitti, että tuli käytyä vain muutamassa, olin kyllä ajatellut käydä useammassa, mutta tuolla menee yllättävästi aikaa kaiken näkemiseen ja kokemiseen, puhumattakaan sitten liikenteestä. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, 15 lokakuun, 2019 at 19:30

  Tuolla olisi kyllä ihana päästä joskus käymään. Kipuamista tuolla kyllä varmasti tulee, joten ymmärrettävää, ettei ole kovin suosittu kohde pienten lasten kanssa. Oliko muuten minkä ikäistä porukkaa suurin osa valmismatkalaisista? Uskon, että valmismatkoille on vielä reippaasti kysyntää. 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 19:07

   Juu, kiipeämistä riittää, vaikka yrittäisi valita kuinka simppelin paikan missä lähtee käymään niin hetken kuluttua löytää itsensä kiipeämästä portaita… 😀
   Valmismatkalaiset tällä reissulla olivat kyllä aikalailla kaikenikäisiä. Oli pari minun ikäluokan perhettä teini-ikää lähestyvien lasten kanssa, oli vanhempia pariskuntia. Myös nuoriapareja oli reissussa, arvioisin n. 23-25 vuotiaiksi. Ja meitä yksin matkustavia naisiakin oli muutama, ikäluokka 40-50v. Eli hyvin kaikenikäistä. Olen kyllä ihan iloinen siitä, että valmismatkoille riittää kysyntää!
   Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Sandra keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 18:58

  Kiva lukea, että väkeä riitti, kun on lukenut huonoja uutisia näiltä matkanjärjestäjiltä. Ehkä katoa käy enemmän perinteisemmissä lomapaikoissa, mutta tällaiset vetävät vielä porukkaa. Kauniilta näyttää, vähän pahaa tekee jopa katsoa ja miettiä edessä siintävää talvea 😉

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 20 lokakuun, 2019 at 10:45

   Edessä siintävä kylmä ja pimeä talvi ei kyllä houkuta yhtään. Jotain piristystä täytyy keksiä 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista lauantai, 19 lokakuun, 2019 at 15:17

  Tämä osa Italiaa mulla vielä näkemättä. Noi maisemat olisivat kyllä sen arvoisia. Yllättävää oli, ettei hintataso olekaan niin kallis kuin kuvittelin. Jotenkin tällä alueella on sellainen jet-setleima, jonka luulee vaikuttaneen koko alueen hintapolitiikkaan.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 20 lokakuun, 2019 at 10:47

   Tuo hintataso yllätti kyllä vähän minuakin, olin kuvitellut alueen kalliimmaksi. Kyllähän tuollakin tietenkin rahoistaan eroon pääsee, mutta pystyy viettää myös aivan kohtuuhintaisen loman! 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA