MUISTOJEN KUVA-ALBUMIT

Ehkä jokaisella, joka rakastaa matkailua, on kuvakansiot täynnä kuvia, jotka eivät koskaan päätyneet minnekään sen kummemmin esille. Minulla ainakin on. Kun kuvia katselee, nousee huulille vieno hymy. Sitä miettii miten tämäkin kuva on jäänyt tänne kansioon makaamaan. Nuo kuvat voisivat kertoa tuhat pientä tarinaa. Ne tuovat mieleen välähdyksiä menneiltä matkoilta, hauskoja hetkiä yhdessä lasten tai ystävien kanssa. Toinen kuva taas saa muistamaan rauhallisen hetken, kun sai olla vain omien ajatustensa kanssa. Näitä kuvia katsellessani tajusin, että muutamista reissuista en ole kirjoittanut mitään. Niistä on ollut tarinaa tuoreeltaan vanhassa blogissani, mutta tähän blogiin ei kaikkien reissujen muistot kantaneet kokonaisiksi postauksiksi. Niinpä näiden silmiini osuneiden kuvamuistojen ansiosta jaan teille nyt ripauksia ja välähdyksiä näiltä reissuilta, joista ei aikaisemmin tarinaa syntynyt.

Rauhallista rantalomaa Bahía Felizissä Gran Canarialla

Vuosi oli 2013, kun olin tyttöjeni kanssa ensimmäistä kertaa Kanariansaarilla. Majoituimme Bahía Felizin rauhallisessa lomakylässä. Päivät kuluivat pitkälti hotellin altailla pärskien, koska siihen aikaan uiminen oli vielä tytöille, etenkin nuorimmalle, se loman kohokohta. Bahía Feliz on ihana pieni kylä, joka on keskittynyt pääasiassa rantalomailuun. Siellä on muutama hotelli ja nätti aukio, jonka reunamilla on kauppoja ja ravintoloita. Joka aamu tein aamulenkin rannalla kylän vasta heräillessä uuteen päivään. Jos kylä kävi pieneksi ja kaipasimme enempi nähtävää, hyppäsimme taksiin tai bussiin ja karautimme Playa del Inglesiin, joka on huomattavasti vilkkaampi paikka ostoskeskuksineen ja lukuisine ravintoloineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joka reissuun olemme aina sovittaneet ainakin yhden retkipäivän. Tällä lomalla se päivä suuntautui Las Palmasiin ja jatkui sieltä vielä aloe vera viljelmille ja Guayadequen luolakylään. Las Palmasissa meillä oli hetki omaa aikaa. Kierreltiin tyttöjen kanssa Las Palmasin vanhassa osassa. Ihmeteltiin koirapatsaita ja mietittiin onko niillä jokin syvempi merkitys. Nähtiin joukko koulupukuihin pukeutuneita koululaisia aukiolla, ilmeisesti jollain retkellä hekin. Vierailu aloe vera tilalla antoi meille hurjasti tietoa tästä lääke- ja kosmetiikkateollisuuden käyttämästä ihmekasvista. Saimme maistiaiset aloe verasta ja ostimme joitakin tuotteita kotiin vietäväksi.

Guayadequen luolakylä oli mielenkiintoinen nähtävyys. Kylän asunnot, ravintola, kauppa ja kirkko ovat kaikki kallion sisään rakennettuja luolia. Ilmeisesti asunnoissa edelleenkin asuu paikallista väestöä ja mekin pääsimme tutustumaan yhteen tälläiseen asuntoon. Asunnot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan myös loma-asuntoina.

 

IMG_3101

Las Palmasin koirapatsaat.

IMG_3095

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IMG_3133

Guayadequen luolakylä.

IMG_3160

Parhaat aamulenkki maisemat.

 

Pikavisiitti Riikaan

Pikainen pyörähdys Riikaan tapahtui elokuussa 2013. Alunperin oli tarkoitus vain vaihtaa Riiassa konetta välilaskulla kotiin Pariisista, mutta toisin kävi. Jatkolento oli peruttu ja näin ollen iloinen joukkomme valtasi Riian kauniin kaupungin kokonaiseksi päiväksi. Riian historiallinen keskusta on melko pieni ja sopii hyvin vaikka vain pelkäksi päiväkohteeksi. Pariisissa vietetty viikko painoi hiukan jaloissa ja Riika jäi ehkä hivenen vähemmälle tutkimiselle. Nyt kun tästä vierailusta on vierähtänyt jo muutamia vuosia, on Riika noussut tämän tästä vaihtoehdoksi reissulistalle. Haluaisin ehdottomasti yhdistää seuraavaan Latvian visiittiin myös Jurmalan hiekkarannat.

 

IMG_2930

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_2957

IMG_2953

 

Ikuinen Rooma jätti syyn palata

Vuosi 2014 kuljetti minut ja joukon työkavereita Roomaan. Kaupunki oli ihana. Syyskuun aurinko oli lämmin, mutta ei liian paahtava. Neljään päivään sai hyvin mahtumaan kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet ja maamerkit, vierailun Vatikaanissa ja kymmeniä käveltyjä kilometrejä ympäri kaupunkia. Kaiken ihanan nähdyn ja koetun lisäksi kaupunki jäi mieleen taskuvarkaiden paratiisina. Vaikka meidän seurue taisi säästyä varkauksilta, todistimme monta läheltä piti tapausta, joissa hapuiltiin milloin kukkaroa, puhelinta ja jopa kelloa ranteesta täpötäydessä metrossa.

Yksi asia jäi myös kovasti harmittamaan. Kaupungissa tehtiin paljon korjaystöitä ja muun muassa kuuluisa suihkulähde Fontana di Trevi oli remontin alla. Samoin moni muukin kaupungin pienemmistä suihkulähteistä. Pitäähän tämä epäkohta päästä joskus korjaamaan ja saada Fontana di Trevi ikuistettua muutenkin kuin muovien ja rakennustelineiden reunustamana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

IMG_4225

Vittorio Emanuele monumentti.

IMG_4131

Vierailu Forum Romanumissa.

IMG_4117

IMG_4101

Katutaiteilijoita työssään.

IMG_4053

Täällä söimme maittavat antipastot.

 

Tyylikäs Tukholma on oiva kohde parin päivän irtiottoon

Vuoden 2016 alkajaisiksi suuntasin ystäväni kanssa Tukholmaan. Matka toimi jonkinlaisena harjoitteluna omatoimimatkailuun, minä kun olen tunnetusti tehnyt suurimman osan reissuistani pakettimatkoilla. Tukholma oli tammikuussa kaunis ja viehättävä talven sinisissä sävyissään. Muutaman asteen pakkassää oli sopiva kaupungilla kiertelyyn. Kävimme metrolla Gamla Enskeden kaupunginosassa nappaamassa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan hautausmaa Skogskyrkogårdenin käytyjen kohteiden listalle. Söimme mukavissa ravintoloissa ja nautimme tyylikkään kaupungin tunnelmasta. Paljon jäi nähtävää ja Tukholma houkuttaa palaamaan luokseen uudelleen.

 

IMG_7499

Tukholma on kaunis talven sinertävissä sävyissä.

IMG_7417

IMG_7392

IMG_7482

Skogskyrkogården hautausmaa kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

 

Tälläinen pikainen pyörähdys kuvamuistojen parissa ennen kesän uusia seikkailuja, joita on tulossa niin kotimaassa kuin kauempanakin.

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA maanantai, 20 toukokuun, 2019 at 09:21

  Oi kuinka kiva postausidea. Minulla on paljon paikkoja, joista en ole koskaan kirjoittanut varsinaista postausta, mutta muutama kuva on napsahtanut ns. kohdalleen. En ole sitten sitten löytänyt niille luontevaa julkaisupaikkaa, joten tuolla ne makaavat, koneen kätköissä. Jos tekisikin niistä tällaisen muistelopostauksen <3

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 20 toukokuun, 2019 at 20:12

   Kiitos Anna! On muuten ärsyttävää, kun koneella pyörii kuvia, jotka ovat ihan onnistuneita, kivoja ja julkaisukelpoisia, mutta ei oikein tiedä mihin niitä lykkäisi menemään. Ei viitsi instaankaan spämmätä jatkuvalla syötöllä kuvia vanhoista matkoista. 😀 Ei muuta kuin muistelupostausta rustaamaan, olisi kiva lukea millaisia tarinoita muiden ”pöytälaatikossa” pyörii. 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas maanantai, 20 toukokuun, 2019 at 22:02

  Ihanat reissu muistot, joihin voi tälläisten juttujen kera palata. Minä muuten myös pidin Gran Canaria lla tuostavuoristokylästä. No Rooma sitten. Aina yhtä ihana. Sinne itsekin halajan uudellen.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 21 toukokuun, 2019 at 20:09

   Olen niin monta kertaa ollut onnellinen, että on kuvia reissuista muistoina. Niihin voi palata uudelleen ja uudelleen ja välillä fiilistellä muidenkin luettavaksi. 🙂 Kiitos Sari kommentista!

 • Reply Piyya maanantai, 20 toukokuun, 2019 at 22:14

  Kiva idea, koska aika monella taitaa lojua yksi jos ei toinenkin kuva arkistojen kätköissä.
  Minulla on Kanaria ja Riika vielä kokematta kokonaan ! Nämä kaksi tunnettua klassikko kohdetta jossa kaikki on tuntunut käyneen. Eiköhän niillekin tule aika jos on sikseen.
  Roomaan tulee joka ikinen kerta ikävä kun vaan jonkun blogijutun siitä lukee,

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 21 toukokuun, 2019 at 20:11

   Kanariansaaret on ehdottomasti mainettaan parempi lomakohde. Ja Riika on kiva ja kivan lähellä. Minulla on paljon sellaisia kohteita, joissa kaikki muut tuntuvat käyneen ja minä en 😀 Kyllä niiden aika tulee! Kiitos kommentista Piyya! 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 19:37

  Tämäpä kiva postaus. Itsekin olen joskus kauan sitten tehnyt jonkun vähän saman tapaisen sarjana. Ihan vaan siksi, että halusin ikuistaa joitakin menneitäkin matkoja blogiin. Kylläpäs näyttää harmaalle nuo talvikuvat Tukholmasta 🙂 Nyt taitaa olla sen verran jo kesäiset silmät, että ihan hätkähdin.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 11:50

   Blogissa on kiva muistella välillä menneitäkin matkoja. 🙂 Heh, Tukholma oli kyllä siniharmaissa talven sävyissä meidän vierailulla joitakin vuosia sitten. 🙂 Kesäinen Tukholma olisi varmasti enempi mieleen. 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 14:30

  Ihania muistoja, onneksi päädyit jakamaan tänne! 🙂 Se on niin totta, että liian moni kuva jää kansioon unohduksiin, kun ei yksinkertaisesti syystä tai toisesta löydä paikkaansa esimerkiksi blogissa, tai muutoin vain. Tällaiset koostepostaukset ovatkin oivallinen mahdollisuus tuoda esille niitä vähemmälle huomiolle jääneitä aarteita! Ja onhan muistoja aina muutenkin ihana käydä läpi, vaikka sitten vain omaksi iloksi. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja pitävät sisällään upeita tarinoita ja muistoja. Niinkuin nämäkin. 🙂 Hyvää kesää (tai sen odotusta)!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 26 toukokuun, 2019 at 10:42

   Kiitos Tiina Johanna. Kyllä monta kertaa on onnellinen, että jaksaa sitä kameraa kiikuttaa joka paikkaan. Muuten tälläiset muistot jäisivät ikuistamatta. Mukavaa kesää myös sinulle!

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 18:46

  Tosi kiva idea tehdä tämmöinen postaus kuvamuistoista 🙂 Kauniita muistoja sinulla! Oon kans käyny Roomassa kerran ja luulen, että joku kerta pitää mennä uudelleen 🙂
  Mullakin on ollut ennen toinen blogi ja nykyisen perustin reilu vuosi sitten, niin ois kiva tehdä joku tämmöinen postaus joku päivä, jos saan kopioida idean? 🙂
  Ihania tulevia kesäreissuja!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 26 toukokuun, 2019 at 10:43

   Kiitos Emilia! Tottakai idea on aivan vapaasti käytettävissä. Olisi mukava lukea millaisia muistoja muilta bloggaajilta löytyy sieltä ”unohdetuista” kuvakansioista. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA