NOLOJEN TILANTEIDEN REISSUNAINEN

Muistan joskus matkablogeissa kiertäneen haasteen, jossa kerrottiin kommelluksista ja erilaisista kömmähdyksistä reissun päällä. Niitäkin kun ihan varmasti jokaiselle sattuu, vaikka useinmiten palstatilaa saavat ne onnistuneet asiat ja reissun kohokohdat. Siispä päätin palata muistoissa taaksepäin ja palauttaa mieliin millaisiin huvittaviin tilanteisiin onkaan matkoilla joskus päädytty, joko omasta tai matkaseurueen toimesta.

Brittihuumori koetuksella

Palataan ajassa matkailuhistoriani alkuvuosiin. Olin 15 vuotias yläkoululainen, kun kahden vuoden urakka rahankeruuta tuli päätökseen ja meidän luokka lähti leirikoululle Brightoniin. Voin kertoa, että kun kuusitoistapäinen, suhteellisen vilkas ja kovaääninen seurue härmäläisnuoria lähti viikon mittaiselle seikkailulle, niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei siltä reissulta puuttunut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoituimme brittiperheissä. Minä ja kaksi muuta tyttöä asuimme samassa perheessä. Reissun ensimmäinen aamu perheessä valkeni ja muistan, kun innoissani nousin vuoteesta ja päätin vetää raskaat verhot pois huoneemme ikkunan edestä. Täytyihän sitä nähdä paistoiko ulkona aurinko ja millaiseen maisemaan meidät oli illalla tuotu. Suureksi kauhukseni onnistuin jotenkin kiskaisemaan verhotangon alas ja siinä me tytöt tuijotimme vuoroin toisiamme ja vuoroin lattialla lojuvia ikkunaverhoja. Mitä muuta nuoret teinit siinä kohtaa tekevät kuin purskahtavat lopulta raikuvaan nauruun. Virhe! Perheen äiti oli ilmeisesti kuullut jotain kolinaa ja tuli huoneeseen. Nähtyään lattialla makaavat verhot ja meidät ulvomassa naurusta siinä ympärillä, tunnelma muuttui jäätävän vihaiseksi. Naurumme vaihtui vakaviin ilmeisiin ja hyvä ettei alahuuli väpättänyt naisen huutaessa meille pää punaisena mitä oikein olemme tehneet.

No tilanteesta selvittiin, ja lähdimme päivän seikkailuihin. Oli sovittu, että tapaamme matkaseurueen kanssa Palace Pierin luona, jonne jokaisen piti tulla omin avuin perheistä. Oletuksena oli tietenkin, että perheet kuskaavat meidät tapaamispaikalle. Liekö syy aamulla alas tippuneen verhotangon vai perheemme kiireisen aikataulun, meidät lähetettiin matkaan kävellen, hyvin hataran ohjeistuksen ja jonkinnäköisen rypistyneen kartan kanssa. Seikkailimme juna-asemalla, seisoimme väärällä puolen tietä bussipysäkillä ja kävelimme ikuisuudelta tuntuneen ajan. Reippaasti myöhässä saavuimme lopulta määränpäähän, jossa muu seurue ja valvojat odottivat huolesta sekaisin. Eihän siihen aikaan mitään kännyköitä ollut, jotta kukaan olisi voinut soittaa kenellekään, että missä oikein olemme.

Nämä ensimmäisen aamun sattumukset eivät toki jääneet viimeisiksi. Saimme lopulta häädön toiseen perheeseen. Tarina kertoi, että olimme nauraneet liian kovaäänisesti. Uusi perheemme pääsi vähemmällä. Hukkasimme ainoastaan heidän talonsa avaimen. Löytyi se lopulta, vähän ennen lentokentälle lähtöämme. Erään kerran, kun matkasimme englantilaisella kaksikerrosbussilla (toisessa kerroksessa tietenkin), moitimme bussin huonoa ilmanvaihtoa. Eräs seurueemme poika päätti ratkaista ongelman avaamalla ikkunan. Sireeni soi ja bussi pysähtyi. Ikkuna oli tietenkin hätätie, sen vuoksi sen sai auki. Jälleen nähtiin yksi pää punaisena huutava britti. Kiitos ja anteeksi, reissun valvojat ja britit! Kärsivällisyytenne ja kuuluisa brittihuumori oli varmasti koetuksella kanssamme! Ehkä teemme muisteloreissun joskus luokkakokouksen hengessä, nyt kun lähestymme viidenkympin villitystä. Sitä odotellessa.

 

IMG_4723

Löytyi se Palace Pier viimein!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IMG_4720

Siellä taitaa olla meidän torikokous menossa puiden katveessa.

 

Miten meni saksalaisten kanssa?

Siirrytään toiseen opinahjoon ja sen opintomatkaan, joka suuntautui Saksaan, Berliiniin. Elettiin 90-luvun puoliväliä, joka oli muutosten aikaa Saksassa. Berliinin muuri oli jo hajotettu, mutta sitä oli vielä pystyssä paloja siellä täällä. Tottakai minä ja ystäväni saimme kuningasidean jäädä pois junasta jollain syrjäisellä asemalla, jonka läheisyydessä huomasimme olevan Berliinin muuria pieni kaistale pystyssä. Sieltä sitten hakemaan lohkareet historiallista muuria matkamuistoksi. Joku mies viittoili meille jossain kauempana. Taisimme heiluttaa takaisin. Hyppäsimme seuraavaan junaan ja jatkoimme sinne minne olimme matkalla. Jälkeenpäin kuulimme, että siellä ei missään nimessä olisi saanut hiippailla lohkomassa muurinpalasia käsilaukkuun. Oppaamme kertoi muuria olevan myynnissä ympäri Berliiniä eri liikkeissä. Ei ne myynnissä olevat palat toki oikeita muurinpaloja olleet. Jos olisivat, olisi muuri myyty jo moneen kertaan ja sitä oli sentään vielä pystyssäkin.

Jossain minulla on tuo aito muurinpala olemassa, en vain tiedä missä. Ehkä se tulee vastaan jostain lapsuudenkodin kätköistä. Olisinpa onnellinen jos joskus sen löydän.

 

IMG_3158

Niitä harvoja kuvamuistoja tuolta matkalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Retkipäivä Kreetalla

Joitakin vuosia sitten lomailin tyttärieni kanssa Kreetalla. Matkalle oli lähtenyt mukaan myös sisareni sekä äitini. Olimme varanneet saarikierroksen matkanjärjestäjän kautta ja vietimmekin mukavan päivän ajellen ympäri saarta kauniissa maisemissa. Olimme pysähdelleet pieniin kyliin ja tehneet ostoksia. Paluumatkalla matkanjärjestäjän bussissa sisareni vieruspenkille istahtaa joku nainen. Kun sitten ollaan palaamassa hotellille, tämä nainen jää hiukan aikaisemmin bussista kuin me. Kun tulee meidän aika jäädä bussista, huomaa sisareni, että tuo hänen vieressään istunut nainen oli unohtanut ostoksensa siihen säilytystaskuun, joka on edessä olevan penkin selkänojassa. No sisareni tietenkin ojentaa pussukan oppaalle ja kertoo, että se unohtui naiselta, joka istui hänen vieressään, jäi pois kyydistä edellisen hotellin kohdalla. Opas lupaa selvitellä kenelle pussukka kuuluu. Kaikki autossa matkustavat olivat matkanjärjestäjän asiakkaita joten näin ollen pussukan omistaja oli mahdollista saada selville.

Kun sitten olemme päässeet omaan hotellihuoneeseemme, penkoo sisareni vimmatusti kassiaan ja ihmettelee minne on laittanut ostoksensa, jotka osti retkeltä. Hän oli ostanut kukkaron ja se oli sellaisessa pienessä pussukassa. Tässä kohtaa meillä kaikilla välähtää. Kun siitä naurusta tokenemme, lähdemme etsimään opasta ja kertomaan, että sisareni oli antanut oppaalle omat ostoksensa. Opas oli jo ehtinyt lähteä hotellilta ja kesti muutaman päivän ennenkuin pussukka palautui sisarelleni takaisin.

 

IMG_1901

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Nolojen tilanteiden nainen

Minä en tunnetusti uskalla ajaa autoa ulkomailla. Moni on kyllä sanonut, että minun pitäisi vain rohkaista mieleni, vuokrata auto ja lähteä tutkimaan ympäristöä. Mutta autohan täytyy myös tankata välillä. Minä ja bensa-asemat ei oikein sovita yhteen. Sen todistaa useampi kömmähdys tilanteessa, kun tankkaan autoani täällä kotimaassa, jossa siis kyllä ajelen autoa oikein reippaastikin.

Erään kerran olin tankkaamassa autoani, mutta jostain käsittämättömästä syystä ajatuksissani tungin pankkikorttini siihen seteleille tarkoitettuun aukkoon. Se ihme kyllä meni siihen, mutta ei tullut takaisin, vaan automaatti nielaisi korttini. Ei hätää ajattelin, olinhan huoltoasemalla ja uskoin, että henkilökunta voi tulla pelastamaan korttini. Pitihän minun saada tankattua ja jatkettua matkaani. Sisällä huoltoasemalla kuulen, että heillä ei ole avainta automaattiin. Sitä hoitaa ja huoltaa ihan toinen taho. Täytyy soittaa huoltomieheelle ja odottaa, että hän tulee pelastamaan korttini. Viereisessä pöydässä istuu joukko miehiä kahvitunnilla. Jotenkin minusta tuntui, että heillä oli kauhean hauskaa.

Toinen nolo tankkauskerta sattui, kun ajoin eräälle kylmäasemalle ja maksoin tankkauksen automaattiin. En tiedä mikä ajatuskatko tapahtui siinä kohden, kun täytyi valita siitä automaatista kummalta puolelta tankkaa. Painoin tottakai sitä toisen puolen nappia, jossa autoni ei todellakaan ollut. Siinä oli joku toinen auto, jossa nainen penkoi käsilaukkuaan. En tiedä oliko hän tulossa tankkaamaan vai lähdössä, mutta kun koputin hänen ikkunaan ja huusin voiko hän äkkiä lähteä siitä, minulla on kolme minuuttia aikaa siirtää autoni siihen, hän kyllä lähti paikalta melko rivakasti.

Kolmas kerta toden sanoo. Liekö syy näiden nolojen tilanteiden, mutta olen melkoisen laiska tankkaamaan autoni. Yleensä ajelen tankille viimeisillä höyryillä mitä tankissa on jäljellä. Erään kerran ihan kirjaimellisesti. Jännitin jo matkalla bensa-asemalle, että mahdanko päästä sinne asti. Pääsin. Kuinka ollakaan automaatti ei toiminut. No, onneksi toisella puolella näkyi joku tankkaavan eli sen täytyi toimia. Ajattelin kiepsauttaa autoni ympäri sille toiselle puolen tankkia. Autoni ei hievahtanutkaan. Bensa oli siis oikeasti loppunut juuri siihen, missä autoni nyt seisoi. Siinä ihmetellessäni, taakseni oli tullut auto, josta miesääni huikkasi, että mikä ongelma. Kun kerroin, että bensa loppui tähän ja tämä automaatti näyttää olevan epäkunnossa, oli mies silminnähden huvittunut. Päätimme kokeilla yltäisikö bensaletku siltä toiselta puolelta siihen missä autoni oli. Ylsihän se, joten tankki täyteen ja baanalle.

 

IMG_1590

 

Millaisia kömmähdyksiä sinulle on sattunut reissussa? Ja pistä toki blogin somekanavat seurantaan jos tuntuu siltä, että haluat reissata mukana tulevissakin seikkailuissa!

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 24 helmikuun, 2019 at 16:31

  Hiukkasen täällä nauratti ensin nuo nuoruusajan sattumat ja sitten nuo auton tankkaus ongelmat. Nykyään jo tankkaus sujuu mutta kaikkea on tullut töpeksittyä. Mä pelkään eniten parkkihalleja. Minulla jäi kerran auto halliin, kun oli sulkeutunut ennen kuin ehdin auton sieltä noutamaan. Aika kauan ja odottelin silloin. Muistaakseni jokunen vuosi sitten tein vastaavan juttusarjan. Pahin kai oli se kun vein teinini kävelemään Maspalomakseen hiekkadyyneillä sinne missä puolet rantaviivasta on osoitettu nakuille. Likka posket punaisena puhisten Santa pöllyten pisteli eteenpäin😀

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 24 helmikuun, 2019 at 19:14

   Mun yksi kauhukuvistani on juuri tuo, että parkkihalli sulkeutuu ja jään autoni kanssa sinne. 😀 Kaikenlaista sitä sattuu. Voi ei tuo nakuranta! 😀 Varmasti oli hiukan vaivautunut tunnelma!
   Kiitos kommentistasi Sari!

 • Reply jossu sunnuntai, 24 helmikuun, 2019 at 19:12

  Kaikkea sitä tapahtuu sekä kotona että matkalla.
  Minun erikoisin tapahtuma oli varmaan kuin olin Piraeuksessa. Näin kirkon jolla oli ihanan sininen kupooli, ovi oli auki joten menin sisälle.
  Siellä istui noin 20 ihmistä, en nähnyt kuoria joten en tiennyt mitä tapahtui. Mutta ei kukaan pyytänyt minua poistumaan joten kävelin kirkkoon ja otin kuvia.
  Ihailin arkkitehtuuria kunnes näin että ei ollutkaan mikään jumalanpalvelus vain hautajaiset. Arkku oli auki ja siellä makoi vanha papparainen.
  Arkkitehtuuri unohtui, lähdin heti ulos kirkosta.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 24 helmikuun, 2019 at 23:07

   Hui kamalaa, kiire olisi varmasti tullut minullekin vastaavassa tilanteessa. Mutta oikeasti, kun monissa maissa kirkon ovet ovat auki, ihmiset tulee ja menee ja yleensä kirkot vetää turisteja, niin mistä voi aina heti tietää mikä tilaisuus siellä on. 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, 25 helmikuun, 2019 at 07:44

  Olipas aika hauskoja kömmähdyksiä. Nauratti kyllä varsinkin nuo tankkaamisongelmat… ha ha! Tämä on kyllä hauska aihe ja joskus aloitinkin jo keräämään omia vastaavia postaukseen, mutta en sitä sitten koskaan kirjoittanut loppuun asti. Ehkä nyt täytyy kaivella se jostain esiin ja jatkaa juttu loppuun.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 25 helmikuun, 2019 at 09:56

   Tankkaaminen on taitolaji! 😀 Ja ei muuta kuinomat kömmähdykset julki! 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Iida In Translation maanantai, 25 helmikuun, 2019 at 17:20

  Kiva postaus 🙂 Nauroin ääneen noille autosattumuksille! 😀 Samaistuin kovasti. On tullut Suomessakin sekoiltua parkkeemisen ja tankkaamisen kanssa sen verran, ettei tulisi mieleenkään vuokrata autoa ulkomailla, ellei joku muu suostu kuskiksi.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 25 helmikuun, 2019 at 22:43

   Hyvä etten ole ainoa joka mokailee autoillessa. 😀 Ja kyllä lomalla täytyy minimoida stressi ja turhat riskit ja jättää autoilu muille. 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Sofia / Project Forever tiistai, 26 helmikuun, 2019 at 11:39

  Kiitos tästä postauksesta, sain hyväntuulisen aloituksen tälle päivälle! 🙂 Onhan kaikenlaisia kommelluksia sattunut itse kullekkin. Ensimmäisellä omatoimisella matkalla olin 18 vuotiaana Kroatiassa silloisen poikaystäväni kanssa, ja olimme matkalla Krkan vesiputouksille paikallisbusseilla. Bussien selvittäminen ja autojen vaihdot sujuivat ongelmitta, mutta viimeisessä bussissa emme ymmärtäneet jäädä oikealla pysäkillä pois, ja ajelimme bussin kyydissä pitkälti Krkan ohi. Jossain kohtaa bussikuski huomasi että olemme edelleen bussissa, ja huutaen ajoi meidät bussista pois keskellä ei mitään. Nuorelle tytölle tuli hieman tippa silmään että miten tästä oikein selvitään takaisin, mutta ystävällinen saksalaispariskunta noukki liftarit kyytiin ja vei hyvä ettei kädestä pitäen perille saakka! 😀 Kommelluksien opetus on että kaikesta aina selviää tavalla tai toisella, ja enää en murehdi tai jännitä asioita niin paljoa.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 28 helmikuun, 2019 at 18:02

   Heh, tuo on myös minulle reissussa usein yksi jännittämisen aihe, osaanko jäädä pois oikealla asemalla, mennä oikeaan bussiin, junaan jne. 😀 No, onneksi sitä on jo oppinut juurikin tuon, että aina niistä tilanteista selviää. Kysymällä selviää jo moni asia. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Ansku BCN perjantai, 1 maaliskuun, 2019 at 09:38

  Voi ei 😀 :D. Kyllä sitä reissun päällä kaikkea sattuukin, ja pitäisikin varmaan itsekin istahtaa muistelemaan omia mokia. Äkkiseltään tulee mieleen ainakin yksi junasta tunnin myöhästyminen kellojen kesäaikaan siirtämisen vuoksi. Jäätiin jumiin pieneen Alppikylään, mutta onneksi bussit kulki vähän tiheämmin ja pääsimme ihmisten ilmoille :). Sen jälkeen olen ollut lähes neuroottinen kesä- ja talviaikaan vaihtamisten kanssa 😀

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 14:09

   No tuo kesä- ja talviaika on yksi kompastuskivi 😀 Aina pitää moneen kertaan tarkistaa olenko siirtänyt kellon ja mihin suuntaan, etenkin jos on joku tärkeä meno josta ei kärsi myöhästyä. 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets perjantai, 1 maaliskuun, 2019 at 17:58

  Mä oon ihan samanlainen onneton auton tankkaaja.. Vihaan sitä ylikaiken, välttelen tankkausta viimeiseen asti ja onnistun melkein aina häsläämään jotain. En tajua mikä siinä on niin vaikeaa :’D

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 14:13

   Muistan jo ihan niiltä ajoilta, kun olin vasta saanut kortin, että tankkaaminen oli jotenkin kauhean jännittävä juttu ja kesti pitkään ennekuin menin yksin tankkaamaan niin ettei kukaan ollut kyydissä, ihan vain siltä varalta jos onnistun mokaamaan jotenkin. 😀 Eihän se nyt oikeasti niin vaikeaa voi olla, mutta joku siinä tökkii. Hyvä kuulla etten ole ainoa! Kiitos kommentistasi!

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 1 maaliskuun, 2019 at 21:53

  Ihanaa nostalgiaa!
  Muistot matkoilta on parhautta, ja mahtavaa jos on vielä yhteyksissä vanhaan matkaseuraan niin että kaikelle voi nauraa yhdessä 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 14:15

   Onneksi nämä noloimmatkin muistot on sellaisia, joita on mukava muistella jälkikäteen naurunkyyneleet silmissä. 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 12:45

  Mulle tuli Brightonista omat kielikurssiajat mieleen. Meitä asui kolme tyttöä samassa perheessä ja jotain selkkauksia meilläkin oli perheen kanssa. Perheen äiti oli aika tiukka ja valitti metelistä sekä oltiin kuulemma tiputeltu olohuoneen lattialle pähkinöitä. Perheen isä tuntui olevan tossun alla mutta yritti puolustella meitä. Oh those days! 🙂 Näitä hassuja sattumuksia matkoilta on aina hauska lukea. Onneksi tuliaiset päätyivät takaisin siskollesi. Mua jännittää tankkaamisessa aina se, että laitan tankkiin oikeaa polttoainetta. Perheessä kun on sekä dieselillä että bensalla kulkevat autot.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 14:17

   Kauhistus jos minulla olisi vielä useampia autoja joihin tankata eri polttoaineita 😀 Näen jo kauhuskenaariot mielessäni! 😀
   Nostalgisia muistoja Brightonista riittää siis muillakin, oi niitä aikoja. Ihan parhaita muistoja! Kiitos kommentistasi!

 • Reply Katja sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 09:41

  Oi kamala, näitähän riittäis! Vähän samantapaisia autojuttuja ois mullakin, mutta ne tarinat on niin pitkiä etten taidan tähän niitä rustata 😀
  Englannissa olin kielikurssilla kesällä 2000, ja siltä reissulta muistuu mieleen kun paikallisessa bussissa kaveriporukalla isoon ääneen moitittiin tai arvosteltiin jotain, en enää muista mitä. Yksi vanhempi nainen sitten totesi selvällä suomenkielellä, että pitäkääpäs pienempää suuta, täällä muutkin voi osata suomea… vaikka en ollut ollut minä, joka oli ollut äänessä niin kyllä muistan sen valtaisan häpeän tunteen!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 16:32

   Voi ei, tuollaiset tilanteet on niin kuumottavia, kun puhut jotain ajatellen ettei suomea puhuvia nyt ihan joka penkillä istu ja sitten tottakai istuukin. 😀 Jälkikäteen näitä juttuja on aina hauska muistella. Kiitos kommentistasi! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA