10 UNOHTUMATONTA HETKEÄ – VUOSI 2018 KUVINA

Vuosi 2018 päättyy pian ja näin vuoden lopussa on mukava muistella mennyttä vuotta. Monenlaiset vuoden aikana koetut retket ja hetket ovat tallentuneet iloisiksi kuvamuistoiksi. Muuttolintu -blogin käynnistämä kuvahaaste sopii erinomaisesti näiden hetkien muisteluun. Haasteessa on annettu 10 aihetta ja jokaiseen niistä olen valinnut kuvan tämän vuoden seikkailuista.

Vuoden suosikkikuva

Ensin ajattelin, että tämä on vaikea, mutta ei se ollut. Vuoden suosikkikuva on helppo löytää. Se vie minut onnelliseen aamuun Turkin Kappadokiassa. Vaikka herätys soi ennen kukon laulua ja muutaman sekunnin verran tuntui siltä, että tekisi mieli vetää peitto korviin ja nukkua vielä tovi, olen onnellinen että nousin ylös ja lähdin katsomaan miten upeita ovat Kappadokian aamut. Aamuhämärissä käy melkoinen hyörinä ja pyörinä, kun kuumailmapalloja valmistellaan nousuun Kappadokian taivaalle. Ensimmäiset nousevat ilmaan aamuhämärissä, loput kilpaa auringon ensisäteiden kanssa. Vuoden suosikkikuva on ehdottomasti kuva tästä upeasta aamusta ja kuumailmapalloista Kappadokian taivaalla.

 

IMG_2533

 

Arjen luksusta

Arjen luksusta minulle on ehdottomasti oma aika. Viihdyn hyvin yksin ja lähden mielelläni reissuun yksin. Kesällä tein pienen Suomi-seikkailun ihan yksikseni. Tapasin toki matkan varrella asuvan ystäväni ja vietimme hauskoja hetkiä yhdessä, mutta sitten matkani jatkui Kolille, jossa vietin pari päivää ihan vain omassa seurassani. Ihan parasta! Ensivuoden aion pyhittää yksinmatkailulle, katsotaan miten hyvin onnistun.

 

IMG_1854

 

Kesäkuva

Kesäkuva vie minut tuolle samalle suomiretkelleni, jossa ikuistin monta, ihastuttavaa kesäkuvaa. Tämä seuraava on yksi suosikeistani. Kesäinen vehreys horsmien kukkiessa pientareilla. Ilta-aurinko kultaa metsänrantaa. Mikä voisi olla kauniimpi näky kuin Suomen kesä?

 

IMG_1397

 

Ihana majapaikka

Tänä vuonna yövyin monissa mukavissa majapaikoissa, joista kaikki olivat sellaisia, joissa en ollut aikaisemmin käynyt. Yksi nousee kuitenkin yli muiden. Edelleen ollaan tuolla minun kesäisellä roadtripillä, jolla viivähdin yhden yön verran Kuopiossa, Hotellilaiva Wuoksissa. Kertakaikkisen suloinen tuttavuus. Ihana pieni huone, jossa oli oma kansi mistä katsella maisemia kesäiselle Kallavedelle. Hotellilaiva Wuoksi on ankkuroitu Kuopion matkustajasatamaan ja tarjoaa todella viihtyisän ja erilaisen majoitusvaihtoehdon.

 

IMG_1754

 

Hauska muisto

Hauskoja muistoja vuoden aikana on tullut useampi, mutta yksi nousee erityisesti mieleeni. Alkukesästä lähdin ystäväni kanssa Kristiinankaupunkiin, jossa järjestettiin kummituskävely. Kiertelimme tämän ihastuttavan puutalokaupungin ikivanhojen talojen pihoissa, osaan pääsimme kurkistamaan sisällekin ja kuulimme mielenkiintoisia tarinoita taloissa aikoinaan eläneistä ihmisistä ja heidän kohtaloistaan. Osa tarinoista oli aika hurjia, ihan oikeita kummitusjuttuja. No tämä jo itsessään oli hauskaa, mutta minua ja ystävääni huvitti suuresti se, kun kerroimme mihin olimme menossa. Töistä lähtiessäni sanoin, että täytyy mennä, että ehdin sinne kummituskävelylle. Tyttäreni oli sanonut kaverilleen, että hänen täytyy käyttää koira ulkona, kun äiti on siellä kummituskävelyllä. Voitte uskoa, että sellainen joka ei koskaan ole kuullutkaan kummituskävelyistä (jotka ovat kovasti yleistyneet eri kapungeissa viime vuosina) kurtistelee kummastuneena kulmiaan ja miettii varmasti mielessään, että mitä kummaa.

 

IMG_1153

 

Herkullinen hetki

Yhtä ainoaa herkkuhetkeä en osaa nimetä. Mutta matkan, jolla herkkuhetkiä oli useita tiedän heti. Ihastuttava Kreetan saari. Siellä ei voi välttyä herkuilta. Sen lisäksi, että Kreetalla saa maukasta ruokaa, se on myös terveellistä. Muistan hotellin aamupalat. Tuoreen vastapuristetun appelsiinimehun ja tuoreet smoothiet. Muistan patikkaretken ja miten yrtit tuoksuivat polun varrella. Ja sen kreikkalaisen salaatin, jonka söin lounaaksi. Fetajuuston ja oliivit. Unohtamatta tietenkään gyrosta!

 

IMG_0654

 

Se ei niin hohdokas muisto

Vuosi on ollut mukava ja tälläisiä ei niin hohdokkaita muistoja ei yhtäkkiä matkoilta tule mieleen. Paitsi yksi, joka ei varsinaisesti sattunut minulle, vaan tyttärelleni, joka sai kesäisellä Tallinnan matkallamme ruokamyrkytyksen. Onni onnettomuudessa oli se, että ehdimme kotiin ennenkuin oireet alkoivat, mutta jättihän se vähän ikävän fiiliksen reissusta, vaikka matka sinällään oli varsin onnistunut.

 

IMG_1979

 

Rakkaassa seurassa

Tämän kuvan valinta oli heti selvä. Näiden rakkaiden kartanlukijoiden seurassa on tehty monta reissua ja tänäkin vuonna onneksi löydettiin yhteistä aikaa sen verran, että päästiin yhteiselle matkalle.

 

IMG_2132

 

Suosikkikuva itsestä

Tämä laji minun on vielä opeteltava. Ottamaan kuvia itsestäni. Selfieitä en hallitse ollenkaan ja harvoin huomaan pyytää ketään muuta ottamaan kuvia itsestäni. Minua taas toiset turistit kysyvät useinkin ottamaan heistä kuvia. Luulen syyn tähän olevan kaulassani matkustava järkkäri. Kai he ajattelevat, että tuo osaa kameraa pitää ja tähdätä suunnilleen oikein.

Tähän kohtaan löytyi reissukaverin nappaama kuva Kappadokiassa, Kyyhkyslaaksossa.

IMG_2326

 

Unohtumaton maisema

Ei tähän voi valita muuta maisemaa kuin se, jota kiipesimme ystäväni kanssa katsomaan viimeisenä iltana jonka Kappadokiassa vietimme. Auringonlasku Göremen yllä. Kun lähdimme alhaalta kylästä kiipeämään ylös, emme edes tarkalleen tienneet minne olimme menossa tai mitä ylhäällä olisi. Halusimme vain päästä ylös, kun siellä näytti olevan muitakin. Ja kannattihan sinne kiivetä. Aivan mainio päätös Kappadokian kierrokselle.

IMG_2756

 

Tämän kuvahaasteen on laittanut alulle Muuttolintu -blogin Anna. Jokainen voi vapaasti ottaa haasteen vastaan. Jos lähdet mukaan haasteeseen, linkkaa lähteeksi Muuttolintu -blogi, jonka aloituspostaukseen voit käydä linkkaamassa myös oman juttusi.

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Piyya sunnuntai, 23 joulukuun, 2018 at 09:56

  Ihania muistoja !
  Toivottavasti toiveesi yksinmatkailusta toteutuu ensi vuonna.
  Hyvää Joulu sinulle 🎄🎄

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 23 joulukuun, 2018 at 10:29

   Kiitos, kuin myös hyvää joulua sinulle! Ja heh, hiukan skeptinen olen tuosta yksinmatkailun onnistumisesta. Olen taas kymmenpäisen matkaseurueen jatkona jossain 😀 😀 mutta ei se mitään, myös ne reissut on ihan parhaita!

 • Reply Sanni Miettinen sunnuntai, 23 joulukuun, 2018 at 17:17

  Ihania muistoja kuvina, toi ensimmäinen kuva Turkista nousi kyllä omaksi suosikikseni myös! Vangitsit hienosti tunnelman siihen!
  Mukavaa joulua!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 24 joulukuun, 2018 at 09:39

   Kiitos Sanni! Tuo tuo aamu Turkissa oli kyllä ikimuistoinen. Hyvää joulua myös sinulle! 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 23 joulukuun, 2018 at 17:30

  Upeita muistoja, hienoja paikkoja! Tuo ruokamyrkytys nyt ei ehkä😫
  Ihanaa joulua ja mukavia uusia reissu hetkiä vuodelle 2019!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 24 joulukuun, 2018 at 09:39

   Kiitos Sari! Ihanaa joulua myös teille..ja uusia seikkailuja vuodelle 2019! 🙂

 • Reply Jossus Travelpics sunnuntai, 23 joulukuun, 2018 at 18:17

  Ihania muistoja. Sun suosikkikuva on tosi upea.
  Hyvää joulua!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 24 joulukuun, 2018 at 09:40

   Kiitos! Kuvat tuosta aamusta ovat kyllä ehdottomia suosikkeja tältä vuodelta! 🙂

 • Reply Asko Leppilampi maanantai, 24 joulukuun, 2018 at 21:29

  Mahtavia, herkullisia kuvia olet ottanut! Pakko myöntää, että tuo Annan haaste alkaa kutkuttaa, kun katsoo teidän upeita kuvia. Ehkä tässä nälkä kasvaa vielä. Tuollainen kuvakavalkaadi on hieno muisto vuodesta. Kiitos!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 26 joulukuun, 2018 at 11:36

   Tämä on tosi mukava tapa ynnätä yhteen vuoden reissuja ja kohokohtia. Ei muuta kuin omaa kuvakavalkadia tekemään! 🙂 Kiitos Asko kommentistasi! 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 00:08

  Tuo ensimmäinen kuva kyllä salpaa hengen. Ja on varmasti heräämisen arvoinen hetki!
  Yksin matkustelu on ihanaa, se on listalla itsellänikin ensi vuodeksi.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 11:40

   Kyllä kannatti herätä tuon ensimmäisen kuvan aamun tunnelmiin! 🙂 Kiitos kommentistasi ja mukavia matkailuhetkiä ensi vuoteen! 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 12:23

  Ihania kuvia ja muistoja! Kappadokia on kyllä ihan mieletön, ne pallot on niin satumainen näky! Tuo Kuopion hotellilaiva jäi kiinnostamaan, täytyy pistää korvan taakse. Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen <3

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 13:56

   Kiitos kommentista ja mukavasta haasteesta! Suosittelen lämpimästi piipahtamista Kuopion Hotellilaivassa seuraavalla suomireissulla. 🙂

 • Reply Terhi lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 14:52

  Tuolla Turkissa tuntuvat maisemat olevan kohdillaan. Upeita kuvia Näitä koosteita on mukava lukea kun itse ei millään joka paikkaan pysty lähtemään.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 17:17

   Maisemat olivat kyllä kohdillaan. 🙂 Sepä se onkin se vitsaus, kun muiden juttuja lukiessa matkakuume ja bucket-lista kasvaa ja kuitenkin matkasuunnitelmia voi tehdä vain rajallisesti eteenpäin. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Sini lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 19:51

  Vuoden suosikkikuvasi on erityisen upea. 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 13:35

   Kiitos Sini! 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 09:44

  Tämä on kyllä kiva haaste! En ihmettele yhtään tuota vuoden suosikkikuvaa, onhan tuo pirun upea.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 13:36

   Tälläiset haasteet on aina mukavan piristäviä! Kiitos kommentista! 🙂

  Leave a Reply

  SEURAA FACEBOOKISSA