TALLINNA – KAUNIS KESÄKAUPUNKI

Tallinna, tuo suomalaisten kestosuosikki on jäänyt minulle melko vieraaksi kaupungiksi. Monta kertaa saa kuulla miten helppoa ja nopeaa Tallinnassa on käydä. Helppoahan se toki on, mutta näiltä leveyksiltä jossa asun, ei nopeaa päiväreissua Tallinnaan ole olemassakaan. Tallinnassa pyörähtäminen vaatii vähintään yhden yöpymisen joko Helsingissä, laivassa tai Tallinnassa, sillä jo yksistään junamatkoihin menee useampi tunti ja siihen päälle laivamatkat ja kaiketi sitä itse matkakohdettakin olisi mukava vilkaista muutenkin kuin vain laivan ikkunasta tai sataman alueelta. Näin ollen siinä missä Tallinna on joillekin kuin Helsingin eteläisin kaupunginosa, minulle sinne lähtö vaatii samanlaisen rumban kuin olisin lähdössä kaupunkilomalle minne tahansa Euroopan kaupunkiin.

Elokuun alussa lähdimme tyttärien kanssa tutustumaan tähän viehättävään kaupunkiin. Viivyimme kaksi yötä mikä tarkoitti, että meillä oli aikaa saapumispäivän ilta ja koko seuraava päivä. Tälläinen meidän reissusta tuli.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_1971

IMG_1973

 

Shoppailua, vanhoja puutaloja ja lentosataman elämää

Nuorison pyynnöstä reissuun sisällytettiin aamupäivän ajan shoppailua. Ja miksipä ei, onhan Tallinna siihen loistava kaupunki. Kierrettiin Viru Keskus ja sataman putiikit melko tarkasti läpi. Lipesihän se kierros iltapäivän puolelle. Shoppailukierroksen jälkeen oli mamman toivelistan vuoro. Nuorin tytär oli saanut reissukaverikseen melkoisen flunssan ja halusi jäädä lepäämään hotelliin, koska epäili mamman toivelistan pitävän sisällään kilometrikaupalla kävelyä. Oikein arvattu, meikäläinen halusi tutustua kaupungin eri kulmiin kävellen ja tälle kierrokselle lähdettiin vanhimman tyttären kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnaksi otettiin Kalamajan alue. Mitään tarkkaa reittiä meillä ei kierrokselle ollut, kunhan jotain vaikutelmaa halusin saada tuosta paljon hehkutetusta vanhojen puutalojen koristamasta kaupunginosasta. Puutalojen reunustamilla kaduilla vallitsi rauhallinen tunnelma. Tovin siellä pyörimme ja sitten suunnaksi valikoitui lähistöllä häämöttävä Seaplane Harbour eli lentosataman alue. Itse museossa emme käyneet, mutta se on varmasti vierailun arvoinen paikka, jos aikaa ja kiinnostusta löytyy.

Lentosatamassa keinui monenlaista niin suurempaa kuin vaatimattomampaakin jahtia. Aurinko lämmitti mukavasti ja katselimme sataman maisemia. Kohti hiukan etäämpänä olevaa matkustajasatamaa lipui hiljakseen myös Eckerö Linen m/s Finlandia, jonka kyydissä olimme edellisenä iltana rantautuneet Tallinnaan.

Huomioni kiinnittyi aivan merenrannassa seisovaan suureen, karun näköiseen, rempallaan olevaan rakennukseen. Rakennus on Patarein vankila. Siinä se seisoo muistuttamassa hiukan synkemmästä todellisuudesta, jonka nuo valtavat tiiliseinät ja kalteri-ikkunat ovat historian saatossa kätkeneet sisäänsä. Vankilana paikka ei ole toiminut enää 2000-luvun alun jälkeen ja yleisöltä se suljettiin vuonna 2016. Minua on aina harmittanut, etten ikinä ehtinyt tänne sen ollessa vielä yleisölle avoinna. Kuvat, joita täältä olen nähnyt ja joita edelleen googlaamalla löytyy kiitettävästi, kertovat karua kieltään siitä millaista elämä noiden seinien sisäpuolella on ollut.

 

IMG_2016

Kalamajan puutaloja

IMG_2029

IMG_2033

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IMG_2041

Lentosataman tunnelmaa

IMG_2061

IMG_2065

IMG_2050

Patarein hylätty vankila

 

Kauniiden kirkkojen kaupunki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Illan hämyssä lähdimme vielä kertaalleen kuljeksimaan kaupungille hämärtyvään iltaan. Vanhakaupunki itsessään on yksi iso nähtävyys ja sen kapeilla kujilla on mukava viettää aikaa ihan vain katselemalla ympärillä olevaa elämää, kauniita rakennuksia ja aistimalla sen ihastuttavaa tunnelmaa.

Tallinna on myös monien kirkkojen kaupunki. Meidän iltalenkin varrelle osui aika monta kirkkoa, jotka eivät tietenkään siihen aikaan olleet enää auki, mutta kauniitahan nuo ovat ulkoapäinkin iltavalaistuksissaan. Kävelimme Vapaudenaukiolle, jonka laidalla seisoo Pyhän Johanneksen kirkko. Vapaudenaukiolta lähdimme kävelemään katua, jonka varrella näimme Kaarlen kirkon. Käännyimme Toompea-kadulle ja siitä pääsimmekin näkemään Tallinnan tuomiokirkon sekä upean Aleksanteri Nevskin katedraalin.

Näiden upeiden kirkkojen lisäksi löytyy Tallinnasta vielä monta muuta kirkkoa. Lähellä hotelliamme oli Pyhän Hengen kirkko. Kaunis valkoinen kirkko, jonka tunnistaa helposti sen julkisivun barokkityylisestä kellosta.

 

IMG_2141

Vapaudenaukio ja Pyhän Johanneksen kirkko

IMG_2159

Tallinnan tuomiokirkko

IMG_2165

IMG_2168

IMG_2147

Aleksanteri Nevskin katedraali

 

Huono ja hyvä ravintolakokemus

Tallinna on monien hyvien ja sopuhintaisten ravintoloiden kaupunki ja koska todennäköisesti jokainen jossain vaiheessa kaipaa murua rinnan alle, kerron lyhyesti meidän ravintolakokemuksista. Söimme Tallinnassa kahtena iltana, joista ensimmäisenä onnistuimme ravintolavalinnassa, toisen illan ravintola oli valitettavasti huonoin kokemus pitkään aikaan. Tuosta huonommasta vaihtoehdosta, viimeisen illan Wine Librarysta vanhin tytär sai kotiin viemisinä ruokamyrkytyksen. Palvelu oli töykeää, ruokia sai odottaa todella kauan ja kun ne viimein saapuivat olivat ne puoliksi kylmiä. Kun lähdimme paikasta oli meillä sellainen olo, että ihme jos täältä ei tule mitään tautia mukana. Onneksi päädyimme tänne vasta toisena iltana eikä reissussa tarvinnut sairastaa, kun ehdimme jo kotiin.

Se onnistunut ravintolavalinta oli Raatihuoneen aukion reunalla oleva Peppersack. Ihana tunnelma, ystävällinen palvelu ja hyvä ruoka. Annoksia saimme odottaa melko kauan, mutta eipä meillä ollut kiire. Me olimme lomalla.

 

IMG_1991

Tätä ravintolaa uskallan suositella!

 

Tallinnaan jäi paljon sellaista nähtävää missä olisimme halunneet vierailla, mutta aika ei riittänyt kaikkeen. Seuraavaa kertaa jäi odottamaan Piritan alue, televisiotorni ja Kadriorgin puisto.

Mukana uusilla retkillä pysyt, kun laitat seurantaan blogin somekanavat, jonne reissukuulumiset päivittyvät tuoreeltaan.

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas maanantai, 27 elokuun, 2018 at 18:10

  Kalamajan alueella ei ollakaan käyty. Näemmä Tallinnassa on paikkoja usealle kerralle. Myöskään Kardiogassa ei olla käyty eli sinne pitää myös suunnata. Peppersakissa on oltu ja tykättiin myös paljon siitä paikasta ja ruuasta. Harmi, että toinen kokemuksenne oli huono.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi perjantai, 31 elokuun, 2018 at 17:46

   Tallinnassa riittää yllättävän paljon nähtävää. Valitettavan huono oli tuo Wine Libraryn ruokailukokemus, mutta näitä sattuu. Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply miraorvokki keskiviikko, 29 elokuun, 2018 at 09:55

  Näyttääpä Tallinna taas kauniilta. <3 Nyt ei tullutkaan ihan kesällä käytyä, vain keväällä. Ehkä seuraavaksi taas joulutoreille Tallinnaan. 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi perjantai, 31 elokuun, 2018 at 17:47

   Voi joulutorilla olis kyllä pakko päästä käymään! Tallinna on niin kaunis! Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Outi / Maa Quzuu perjantai, 31 elokuun, 2018 at 14:18

  Tallinna on ihan mun all time favourite kaupunki! Niin lähellä, niin nätti ja niin paljon tekemistä. Ravintolat on aina mulle se juttu kun lähdetään Tallinnaan. Siellä kun ne tuntuvat järjestään olevan hyviä ja suomalaisen kukkarolle vielä kohtuullisen edullisiakin 🙂 Tälle vuodelle ainakin yksi retki Tallinnaan on vielä tulossa 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi perjantai, 31 elokuun, 2018 at 17:53

   Tallinna on kyllä varmasti monen suomalaisen suosikki! Ja hintatasoltaan tosi mukava meidän suomalaisten kukkarolle. 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 1 syyskuun, 2018 at 10:02

  Tallinnassa tuli vietettyä jälleen päivä, kun palasimme Baltian kierrokselta. Tykkään kaupungista, muta en voi sanoa tuntevani sitä kovinkaan hyvin. Olen aina viettänyt siellä vain hetken, joten varmasti monta paikkaa on jäänyt näkemättä ja paljon on tullut uutta. Paterein vankila lienee se suurimman vaikutuksen tehnyt paikka. Nythän sinne ei enää pääse.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 4 syyskuun, 2018 at 11:24

   Harmitti todella tuo, että Patarein vankilaan ei enää pääse. Mtta eipä se ihan kylmäksi jättänyt ulkoapäin katsellessakaan. Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Emilia/Matkan varrella sunnuntai, 2 syyskuun, 2018 at 09:42

  Tallinnassa on paljon hyviä ravintoloita, mutta siellä etukäteen tehty tutkiskelu on aina ollut tarpeen. Minäkin olen käynyt parissa todella surkeassa ravintolassa, mutta hyviä on löytynyt myös, kuten Tai Boh ja Pegasus.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 4 syyskuun, 2018 at 11:26

   Kyllä Tallinnasta löytyy monia hyviä ravintoloita. Harmi että tälle matkalle osui nyt kehno kokemus toisena iltana. No näitä sattuu. 🙂 Kiitos kommentistasi.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA