SYMPAATTINEN MERITON OLD TOWN GARDEN HOTEL TALLINNAN SYDÄMESSÄ

* Meriton Old Town Garden Hotel tarjosi meille noston parempaan huoneluokkaan edullisemman huoneen hinnalla

Kun lähtee kesäiseen Tallinnaan, olisi suorastaan synti juosta kaupunki pikakelauksella läpi ja kiiruhtaa vielä saman vuorokauden puolella satamassa odottavaan laivaan. Itse halusin ehdottomasti yöpyä kaupungissa. Minulla oli mielessäni tietty hotelli, jota olin katsonut jo aikaisemmin, mutta tuolloin reissusuunnitelmiin tuli muutos ja matka siirtyi. Kun sitten päätimme tyttärieni kanssa lähteä elokuun alussa Tallinnaan, oli hotellivalintani heti selvä.

Meriton Old Town Garden Hotel

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aivan vanhankaupungin ytimessä on ihastuttava, suloinen Meriton Old Town Garden Hotel, jossa vietimme kaksi yötä. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät tästä historiaa henkivästä rakennuksesta löytyvät vuodelta 1355. Rakennus on aikanaan kuulunut useille sen ajan kaupungin hallinnon jäsenille. Tänä päivänä se tarjoaa matkailijalle viehättävän hotellikokemuksen tarjoten palan historian siipien havinaa yhdistettynä mukavaan, tämän päivän palvelutasoon.

Hotellin sijainti on loistava, Lai- ja Pikk-katujen kulmassa, lyhyen matkan päässä vanhankaupungin nähtävyyksistä. Satamastakin tänne voi kävellä lähes suoraan, kun ei poikkea uuden kaupunginosan puolelle, vaan lähtee kohti Merenkulkumuseoa ja jatkaa ylös Pikk-katua.

 

IMG_2015

Meriton Old Town Garden Hotel aivan Tallinnan vanhankaupungin sydämessä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nätti huone ja kaunis miljöö

Viisikerroksisessa hotellissa on 50 huonetta. Sisäänkäynti respaan ja huoneisiin tapahtuu viihtyisän sisäpihan kautta. Hotellista löytyy hissi, jolla pääsee kolmanteen kerrokseen asti. Massiivinen ja näyttävä puuportaikko kulkee respan vierestä aina ylimpään kerrokseen.

Meidän huoneemme oli hiukan tavallista huonetta isompi superior. Se mihin huomio aina ensimmäisenä kiinnittyy on siisteys. Koko hotellin yleisilme oli siisti eikä huoneessakaan ollut tämän suhteen moitteen sijaa. Huoneessa oli kokolattiamatto, mihin on jo monilla Euroopan kaupunkilomilla totuttu, mutta tämä matto kiinnitti huomion paitsi kauniilla kuviollaan, myös puhtaudellaan. Sanoin monta kertaa ääneen, että harvinaisen puhdas matto, yleensä näissä on aina tahra jos toinenkin.

Katseen vangitsi myös hieno kaakeloitu pystymuuri, joka toi ripauksen historiaa huoneen sisustukseen. Tuosta muurista oltiin varmasti joskus saatu lämpö tähän kamariin. Harmittavasti muuri jäi hiukan sohvasta tehdyn lisävuoteen varjoon joten valokuvaan sitä oli vaikea sovitella.

Hotellin saamista arvosteluista olin jo lukenut muutaman kirpeän kommentin ilmastoinnin puuttumisesta. Kieltämättä se kesän helteillä on aika iso puute. Vaikka huoneeseen oli tuotu tuuletin ja ison ikkunan sai auki, oli huone silti välillä tukalan kuuma. Jos olet huonosti kuumuutta sietävä ja nukut mielummin yösi viileässä, on ehkä kuumimpaan kesäaikaan viisasta valita ilmastoitu hotelli. Itse pärjäsin huoneen lämpötilan kanssa, ja sainpahan hyvän syyn istuskella huoneen leveällä ikkunalaudalla katsellen avoimesta ikkunasta tummuvaan iltaan.

 

IMG_1965

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IMG_2087

Sisäpihan sisäänkäynti respaan ja huoneisiin.

IMG_2083

Hotellin sisäpiha.

IMG_2117

Käynti hotellin sisäpihalle.

 

Herkkuja päivän jokaiselle tunnille

Aamu alkoi hotellin aamupalapöydästä, jonka kattauksesta löytyi riittävästi monenlaista herkkua uuden päivän käynnistämiseen. Löytyi perinteiset pekonit, kokkelit, pyörykät, nugetit ja nakit. Puuro ja jugurtteja, tuore salaatti ja leikkeleitä. Kahviautomaatti pärskötti kuppiin cappuccinon ja muita erikoiskahveja. Tarjolla oli myös makeita voitaikinakierteitä. Jos jotain tähän pöytään lisäisin niin tuoreet, lämpimät sämpylät voisivat olla pelkän paahtoleivän rinnalle leipävalikoimaan mukava lisä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun kahvihammasta kolottaa ja makean nälkä iskee, löytyy hotellista hurmaava kahvila Mademoiselle, jonka vitriini on täynnä toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä leivonnaisia. Kahvila tarjoaa mukavan lepohetken kaupungilla kiertelyn lomaan, suosittelen pistäytymään! Ja suuremman nälän yllättäessä hotellin alakerrasta löytyy ravintola Trofé. Itse emme täällä käyneet syömässä, mutta ruokalista vaikutti varsin hyvältä ja kohtuuhintaiselta ja meitä jäi harmittamaan, että emme ehtineet testata ravintolaa.

 

IMG_2186

Hotellin aamupalapöytä tarjoaa sopivasti valinnanvaraa.

IMG_2082

Tyylikäs Kahvila Mademoiselle.

IMG_2081

IMG_2123

IMG_2189

Ravintola Trofé.

Me viihdyimme täällä Meriton Old Town Garden Hotellissa oikein hyvin. Viihtyisä hotelli ja mikä parasta, kun ovesta astui ulos kadulle, oli keskellä vanhankaupungin sykettä. Sijainnille siis iso plussa! Tämän vierailun perusteella voisin hyvinkin tulla tänne uudelleen, etenkin kun hotelliin hintataso on varsin kohtuullinen.

Hätälaskun matkatarinat jatkuvat ja uudet reissukuulumiset päivittyvät blogin somekanaville.

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Merja sunnuntai, 19 elokuun, 2018 at 16:02

  On kyllä ihana hotelli, joskus on tuolla yövytty. Pitääkin laittaa Tallinnan reissu matkalistalle.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 20 elokuun, 2018 at 16:10

   Tämä on mukava hotelli, varmasti tulee mentyä toistekin! 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Heli / Heli voyage sunnuntai, 19 elokuun, 2018 at 19:24

  Kahvila Mademoisellessa olenkin tainnut joskus käydä kahvilla… Mutta kiva kuulla kokemus majoituspalveluistakin. Tallinna on niin kätevän lähellä oleva kohde pieneen irtiottoon, että hyvä jatkuvasti päivittää listaa niin mukavista majapaikoista kuin ravintoloistakin.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 20 elokuun, 2018 at 16:12

  Tallinna on kyllä kiva kohde ja itse ainakin mieluusti yövyn kaupungissa yön tai kaksi aina kun meen. Kun täältä Pohjanmaalta lähtee, ei se kuitenkaan ole ihan pyörähdys vain. 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Karina tiistai, 21 elokuun, 2018 at 23:28

  Tallinna on minun yksi lempi kaupungeistani, sillä olenhan syntynyt siellä! Siitäkin huolimatta, että sieltä löytyy myös sukulaisia, majoitun käynneillä yleensä hotelleissa (koska oma rauha jne, you know), joten tämä oli hyödyllinen vinkki seuraavalle reissulle. Hotellin sisäpiha näyttää niin idylliseltä ja kauniilta <3 Tallinn, minu kodu <3

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 21 elokuun, 2018 at 23:33

   Oi, sinulla on niin kaunis kotikaupunki! Suosittelen lämpimästi tätä hotellia! 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Jenna / Huge passion for life keskiviikko, 22 elokuun, 2018 at 06:46

  Näyttää mukavalta ja etenkin kahvila! 🙂 Tallinnassa tulee aina yövyttyä samoissa hotelleissa ja en tällaisesta hotlasta ollut kuullutkaan. Ilmastoinnin puute kesällä on kyllä iso miinus.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 23 elokuun, 2018 at 08:34

   Kahvila oli tosi kiva, niinkuin koko hotelli. Itsekin halusin nimenomaan erilaista hotellikokemusta kuin ne perinteiset sataman ympärillä olevat. Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas keskiviikko, 22 elokuun, 2018 at 20:04

  Kivan oloinen hotelli. Tuota voisi vaihtoehtona miettiä mutta ei kesällä. Ilmastointi on ihan ehdoton ja varsinkin tänä kesänä. Ainakin myös lämpimissä maissa ilmastointi on paikallaan. Silloin pääsee edes hetkelliseksi viileämpään ilmaan. Tosi kaunis tuo sisäpiha.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 23 elokuun, 2018 at 08:36

   Minä kärsin enempi yleensä kylmästä kuin liian kuumasta. Kyllähän ilmastointi olisi tarpeen ollt, en sitä kiellä, mutta tälläinen kuuman sään ystävä selvisi ilmankin. 😀 Etelässäkin käytän hyvin harvoin, tai no ehkä ne on niin tehokkaita ettei tarvi olla päällä kuin hetken niin jo on melkein kylmä. 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Martta / Martan Matkassa keskiviikko, 22 elokuun, 2018 at 22:59

  Meilä tulee usein tehtyä juurikin tuo päiväretki ja itse haluaisin jäädä yöksi, jotta ei tarvitsisi kiirehtiä! Pistän tämän hotellin korvantaakse muistiin, sillä inhoan hotellin metsästystä!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 23 elokuun, 2018 at 08:38

   Itse en jaksa täältä Pohjanmaalta asti edes lähteä pelkästään päiväseltään pyörähtämään Tallinnassa, pelkkää matkustamista silloin. Siksi tarvin näitä mukavia hotelleja. 🙂 Kiitos kommentistasi. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 23 elokuun, 2018 at 13:38

  Jotenkin en osaa mieltää Tallinnaa kuin päiväkohteeksi, jos siksikään – ja ehkä siksi siellä tuleekin vierailtua aika harvoin, hyvä jos kerran vuosikymmenessä 🙂 – mutta kyllä tuo hotelli ihan kelvolliselta näyttää. Minulle vaan hotelliyöpyminen niin lähellä, että ajattelee, että voisihan tästä yöksi kotiinkin mennä, ei kolahda. Joskus voitettiin joku hotelliyö Helsingin keskustassa ja ihmeteltiin sitten siellä, että miksi me olemme täällä emmekä kotona …

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 23 elokuun, 2018 at 20:55

   Kyllä minä ymmärrän, että pääkaupunkiseudun ihmisille Tallinnassa yöpyminen on ehkä juuri noin kuin kuvasit. Mutta kun lähtee täältä Pohjanmaalta ja köröttää ensin junalla Helsinkiin, sitten laivalla pari tuntia, niin oikeastaan me emme edes tiedä mikä on päiväreissu Tallinnaan, koska ei siellä täältä saakka käydä yöpymättä joko laivassa tai Helsingissä. Monesti olen kyllä ajatellut, että jos asuisin Helsingissä niin varmasti kävisin usein Tallinnassa ihan vain päiväseltään pyörähtämässä. 🙂
   Kiitos kommentistasi! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA