RAKKAIMMAT INSTAGRAM-KUVANI JA LOMA SUOMEN SUVESSA

Instagram Travel Thursdayn tarkoituksena on jakaa matkailun ilosanomaa instagram-kuvien kautta ja heinäkuun aiheena on Rakkaimmat instagram-kuvani. Olen jossain muussakin yhteydessä todennut, että instagramiin tulee usein jaettua ne pienet, mutta tärkeät spontaanit hetket ja tilanteet. Aina ne eivät ehkä sillä hetkellä tunnu niin suurilta, mutta kasvavat sellaisiksi ajan saatossa. Tämän pohjalta voisin listata tähän postaukseen suurimman osan koko instagram-historiani kuvista. Niinpä päätin rajata kuvat kotimaan instagram-kuviin. Onhan Suomessa kesä kauneimmillaan ja se on juuri se vuodenaika jolloin minun mielestäni syntyy kaikkein rakkaimmat ja kauneimmat Suomi-kuvat.

Toinen syy miksi haluan täyttää tämän postauksen Suomi-kuvillani on minun #kappalekauneintasuomea -teemakesäni! Tämä teema alkoi oikeastaan jo viime kesänä jolloin ystäväni kanssa teimme pieniä retkiä lähinnä lähimatkailun merkeissä toivoen löytävämme reissuillamme kappaleen kauneinta Suomea. Löysimmekin monta ihastuttavaa kesäistä paikkaa ja maisemaa, joista todella voi sanoa, että siinä on kappale kauneinta Suomea.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

21042233_1074048282732032_6732184657489559552_n

18949575_115962822330995_1596547418185269248_n

 

Vielä painavampi syy siihen, että valitsin rakkaimpien instagram-kuvieni teemaksi kuvat Suomesta on seuraava reissuni, joka odottaa jo aivan nurkan takana. Jos minun lapsuudessani olisi ollut instagram, olisi tämä postaus täynnä kuvia niistä maisemista jonne olen suuntaamassa kesäiselle retkelleni. Matkani vie tällä kertaa Pohjois-Savoon Iisalmeen, jossa tapaan hyvän ystäväni ja kollegani. Voi miten ratkiriemukas siitä kohtaamisesta tuleekaan!

Reittini varrelle on valikoitunut monta mukavaa yöpymispaikkaa. Pääsen vihdoinkin toteuttamaan vierailun Runnin kylpylään, joka sijaitsee Iisalmen vehmaissa maisemissa. Olen joskus vuosia sitten ollut menossa Runnille, mutta matkaan tuli silloin muuttuvia tekijöitä ja niin se jäi. Nyt se toteutuu! Iisalmesta road trip jatkuu Kuopioon ja siellä on luvassa kesäteatterin lisäksi yöpyminen Kallaveden rannalla Hotellilaiva Wuoksissa. Tätäkin vierailua odotan aivan innoissani!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olen lomaillut näillä seuduilla lapsena. Kun vanhempieni kesäloma alkoi pakkasimme pienen automme täyteen kaikkea mahdollista mitä reissussa ajattelimme tarvitsevamme ja suuntasimme ajovalot yleensä noin viikoksi kohti itäistä Suomea. Vaikka tarkkoja koordinaatteja en muista missä kaikkialla olen lapsuuteni reissuilla käynyt niin tutkiessani karttaa tätä tulevaa reissua varten löysin monta tuttua paikkannimeä.

 

11374483_1003771196313688_1372581233_n

Tämä kuva on otettu paikassa, joka on minulle aivan erityisen rakas. Lapsuuteni mummola.

 

19761487_1935451870031955_7220774729718693888_n

Tämän järven rannalla on syntynyt monta kesälomamuistoa.

 

Kesäisen suomiretkeni määränpää on Koli. Se on minulle ihan uusi paikka omalla reissukartallani. Olemme toki noilla lapsuuden kesälomilla käyneet Lieksassa ja Nurmeksessa eli lähiseuduilla ollaan liikuttu, mutta itse Koli on uusi tuttavuus. Kolilla vietän kaksi yötä Koli Freetimen majoituksessa. Yritän käyttää tuon lyhyen ajan mahdollisimman tehokkaasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olen useana kesänä haaveillut tekeväni tälläisen road tripin, johon keräilisin niitä lomamaisemia, joissa ennen tuli seikkailtua joka kesä. Toki ne maisemat ovat varmasti muuttuneet vuosikymmenten aikana joten ehkä eniten tulevalta reissulta odotan kuitenkin sitä fiilistä mikä syntyy, kun pääsee reissuun! Saan suunnitella reitin itse, pysähtyä valokuvaamaan niin usein kun haluan, katsella ja kuunnella Suomen luontoa seuranani vain omat ajatukseni. Vapaus ja loma! Ja kesä ennenkaikkea! Siinä on avaimet onnistuneelle suomiretkelleni! Moni tämän postauksen kesäisitä kuvista tuo minulle mieleeni lapsuuteni kesälomareissut. Siksi ne saavat paikan rakkaimpien instagram-kuvieni joukossa. On järvimaisemaa, pieniä hiekkaisia maalaisteitä, kesän vihreyttä ja lomatunnelmaa.

 

18723634_261623164306725_3982486473638150144_n

13696612_1756697261208745_384857423_n

17882855_1535552876454927_4615492858395230208_n

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevaa road tripiä voit seurata blogin somekanavilta, joille pääset kätevästi alla olevista linkeistä. Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä Suomessa toimivat matkablogit Travellover ja Vagabonda.

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Piyya torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 21:32

  Ihania kuvia kesäisestä Suomesta.
  Kyllähän meidän kesä vaan on ihan paras ❤️

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 23:52

   Kiitos! Kyllä juuri niin, Suomen suvea ei voita mikään! 🙂

 • Reply matkalla torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 22:06

  Hienot suunnitelmat sinulla. Runni kiinnostaa kovin. Ja Koli on ihan parasta! Meillä edessä myös kesäretkeilyä Suomessa. Ahvenanmaalle säävarauksella ja siellä fillaroiden eteenpäin.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 23:54

   Odotan reissuani tosi innolla! 🙂 Retkeily kesäisessä Suomessa on kyllä parasta! Voi Ahvenanmaa on mulle vielä aivan tuntematon alue, kyllä riittää maailmassa tutkittavaa! 😀 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Christa perjantai, 6 heinäkuun, 2018 at 14:00

  Onpa kauniita Suomi-kuvia. Paljon on tosiaan nähtävää ihan lähelläkin. Täytyy myös myöntää, että olen aika vähän matkustanut Suomessa, kun minulla ei ole sukulaisia pk-seutua kauempana. Kolilta olen nähnyt niin paljon kauniita kuvia, että sinne kyllä ehdottomasti haluaisin matkustaa. Ahvenanmaa ja koko saaristo on kyllä itselleni ne Suomen kesän kauneimmat ja rakkaimmat paikat.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 17 heinäkuun, 2018 at 17:14

   Suomi on kesällä tosi kaunis. Ja nyt tämän minun reissuni ollessa takana päin, voin lämpimästi suositella myös Kolia. Nyt tiedän mistä ne kaikki kauniit kuvat Kolilta tulee! 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, 6 heinäkuun, 2018 at 20:10

  Suomi on kyllä kaunis! Mua vähän harmittaa, että tuossa pitkällä reissulla ollessani missasin kokonaan Suomen upean kevään, joka on ehkä suosikkivuodenaikani. Oikeastaan muuten en kaivannut lainkaan Suomeen, mutta kevään kokemisen sivu suun meneminen oli hieman tylsää. No, ensi vuonna sitten taas 🙂 Hieno suunnitelma tuo Suomen teemakesä, täälläkin on niin paljon nähtävää.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:46

   Itsekin olin toukokuussa reissussa ulkomailla juuri kun alkoi täällä Suomessa hienoimmat kelit ja helteetkin tulivat, vähän ehdin säikähtää että siinäkö meni Somen kesä 😀 joka tunnetusti on lyhyt, mutta onneksi nyt on lämpöä riittänyt tänä kesänä.
   Kiitos kommentistasi!

 • Reply Ansku BCN maanantai, 9 heinäkuun, 2018 at 09:53

  Kyllä on Suomi kaunis <3! Tulemme tänä kesänä käymään Suomessa neljän espanjalaisperheen kanssa ja tällaista Suomea haluaisin heille näyttää. Etsin pitkään jonkinlaista majoitusta maaseudulta, ajomatkan päästä Helsinki-Vantaalta, mutta oli ihan mahdotonta löytää sopiva majoitus näin isolle porukalle. Joudumme siis yöpymään Helsingissä, mutta sään salliessa käymme Nuuksiossa ja ehkä Porvoossa. Tällaiset maisemat olisivat heille eksoottisia 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:48

   Suomen kesä on tänä vuonna antanut parastaan! Varmasti Porvoo ja Nuuksio olisivat upeita paikkoja näyttää espanjalaisille vieraille! Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Terhi | VAGABONDA tiistai, 17 heinäkuun, 2018 at 12:19

  Kuulostaa mahtavalta Suomi-tripiltä! Kelpaisi minullekin paremmin kuin hyvin 🙂 Etenkin Kolille olisi aivan ihanaa päästä… Ja Kuopioon, totta kai! Hyvää reissua!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 29 heinäkuun, 2018 at 20:37

   Koli oli ihana ja vilpittömästi täytyy sanoa, että tykkäsin myös Kuopiosta. Kiva kaupunki Kallaveden äärellä! 🙂 Kiitos kommentistasi!

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, 29 heinäkuun, 2018 at 14:44

  Tämä postaus on kyllä ihan parasta mainosta kotimaanmatkailulle! Oletettavasti kesän road trip on jo takana ja näit ihanan Kolin. Olin itse viime marraskuussa, jolloin sumu peitti järven niin, että kansallismaisema oli kokonaan harmauden peitossa. Mutta voi miten tunnelmallinen se oli silloinkin.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 29 heinäkuun, 2018 at 20:41

   Kiitos Annika! Juu road trip on tehty ja olihan se Koli aivan ihana. Säätkin suosivat ja siellä minä istuskelin katselemassa Pieliselle pitkät tovit. Uskon kyllä senkin, että se maisema on kaunis vaikka olisi syksyn harmauskin yllä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  SEURAA FACEBOOKISSA