Blogihaasteet

10 MATKAMUISTOA MAAILMALTA

sunnuntai, helmikuu 25, 2018

Vanhojen matkakuvien katseleminen saa suupielet kääntymään ylöspäin, kun mielessään palaa siihen hetkeen missä kuva on otettu. Muistoja, onnellisia hetkiä, elettyä elämää. Kuvakansiot pursuavat kuvia, jotka eivät ikinä päätyneet julkaistaviksi blogissa tai missään somemaailman monista kanavista. Silti nuo kuvat, nuo hetket ovat muistamisen arvoisia ja saavat minut hymyilemään. Jenna Enemmän kuin äiti -blogista heitti ilmoille jo kolmannen kerran 10 matkakuvan haasteen, jonka on tarkoitus nostaa esiin juuri nämä kuvakansioiden unohdetut helmet. Haasteessa on nimetty valmiiksi 10 erilaista otsikkoa, joiden alle jokainen haasteen vastaanottanut etsii mielestään sopivan kuvan omien kuva-aarteidensa joukosta. Helppoa kuin heinänteko – vai onko sittenkään?

Kaikkien aikojen lempiotokseni

Heti meni vaikeaksi. Eihän tähän ole olemassa yhtä ja ainoaa kuvaa. Lempiotoksia on monia. Lempiotokset eivät yleensä jää kuvakansioihin makaamaan. Valtisin tähän tämän aamuauringosta nauttivan kissan. Tuo kissa on vähän kuin minä. Nauttii tuossa yksinäisestä aamuhetkestään, kun aurinko nousee Atlantin takaa. Kun koko kylässä vallitsee vielä uninen horrostila, vain kaikkein aamuvirkuimmat tyypit ovat lähteneet vastaanottamaan uutta päivää. Se ei välittänyt ympäröivästä maailmasta, ei antanut minunkaan häiritä, vaikka änkesin sen viereen ihastelemaan nousevaa päivää. Tuijotti vain tyynen rauhallisena merelle. Tälläinen on täydellinen aamuhetki ja täydellisistä aamuhetkistä syntyy helposti lempiotoksia kameran muistikortille.

 

IMG_3196

Gran Canaria 2013

 

Yllättävä tilanne

Yllättäviä tilanteita matkoilla toki riittää. Eräs tilanne nousi elävästi mieleeni, kun selasin vuoden 2013 Kreetan matkakuvia. Olimme lähteneet hotellilta Plataniaksen keskustaan katselemaan ja istahdin tyttäreni kanssa erääseen katukahvilaan. Kuten monet tietävät ei näissä Kreikan kohteissa jalkakäytäviä mene läheskään koko tien pituudelta ja keskustan tiet ovat paikoin hyvinkin kapeita. Kahviloiden ulkoterassit ovat monesti meidän silmään katsottuna sillä puuttuvalla jalkakäytävällä. Olin juuri saanut eteeni herkullisen vohvelin mansikkahillon ja kermavaahdon kera, kun vilkkaasti liikennöidyllä kylän halki kulkevalla tiellä meinasi sattua jokin pikku onnettomuus. En tarkalleen huomannut mitä siinä tapahtui, ehkä kadulla tungeksi ihmisiä, ehkä autoilija väisti skootteria. Joka tapauksessa erään auton kuljettaja menetti auton hallinnan ja hetken aikaa näytti siltä, että auto tulee suoraan sen katukahvilan terassille, jossa minä ja tyttäreni istuimme. Vieläpä juuri meidän pöytää kohti. Pienen hetken ajan muistan vilkuilleeni ympärilleni mihin suntaan tästä kannattaisi loikata, kunnes tajusin auton tehneen äkkipysäyksen muutaman metrin päässä meidän pöydästä olevaan tolppaan. Siinä olisi oikeasti voinut käydä pahasti ja hetken aikaa sydän takoi muutaman ylimääräisen lyönnin.

Kuvassa olevat autot ja kahvilat eivät tähän tapaukseen liity, mutta samalla kadulla ollaan ja tuolla samalla kävelykierroksella räpsäisty kuva Plataniaksen keskustan tuntumassa.

 

IMG_2050

Kreeta, Platanias 2013

 

Läheltä löytynyt helmi

Tämä on helppo! Läheltä löytynyt helmi on ehdottomasti rakkaan länsinaapurimme pääkaupunki Tukholma! Tukholmassa on paljon nähtävää. Se on kaunis ja tyylikäs. Sinne lentää Helsingistä tunnissa. Seuraavan kerran haluan matkustaa Tukholmaan keväällä, kun kirsikkapuut kukkivat, aurinko paistaa ja merituuli hyväilee kasvoja. Viimeksi viivyin kolme yötä ja seuraavalla kerralla haluan ehdottomasti jälleen yöpyä kaupungissa. Tukholma on aivan liian upea ohitettavaksi vain pelkällä päiväristeilyllä!

 

IMG_7390

Tukholma 2016

 

Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä

Jaksan aina etelässä ihastella miten meri on siellä niin kirkas ja turkoosi! Miten aurinko heijastaa kirkkaita säteitään turkoosina välkehtivän meren pinnalta. Maisema on kuin postikortti minne tahansa katsookin. Tämä kuva tulee Nizzasta ja vaikka tässä valkoisen hiekan sijaan on pikkukiviranta, vangitsee turkoosi meri katseen. Nizzassa meri tuntui olevan läsnä kaikkialla. Se tervehti kulkijaa ensihetkistä alkaen, kun lentokone kaarsi Nizzan kentälle. Se välkkyy kirkkaana vieressä, kun ajetaan mutkittelevaa tietä läpi pikkukylien aina Monacoon asti. Jos olet valinnut hotellin läheltä Promenade des Anglaisia, meri todennäköisesti tervehtii sinua myös hotellin ikkkunasta tai parvekkeelta.

 

IMG_8714

Nizza 2016

 

Jos pitäisi ajatella sanaa vapaus, näen silmissäni tämän

Tämän otsakkeen alle ei kauan tarvinnut kuvaa hakea. Maailmassa on vain yksi paikka, josta tähän voi valita kuvan. Se paikka on meidän oma kotimaamme. Meillä on täällä paljon sellaisia asioita, joita olemme tottuneet pitämään itsestäänselvyyksinä. Hyvin moneen näistä asioista liittyy sana vapaus. Sananvapaus, vapaus opiskella ja tehdä työtä. Vapaus liikkua, vapaus lähteä. Kuvaksi valitsin perisuomalaisen sielunmaiseman. Kesälauantai ja järvimaisema. Siinä se on. Minun Suomeni.

 

IMG_0016

Lappajärvi kesä 2017

 

Idyllistä elämää

Jos tämä maatila Dolomiittien vuoristossa Italiassa ei edusta idyllistä elämää, niin mikä sitten? Kävimme tällä tilalla syömässä vaellusmatkalla kesällä 2015. Lehmät tuijottelivat meitä suurilla silmillään viereisellä laitumella, kun söimme. Maatilan vieressä toimi juustola ja hiukan kauempana laidunsi lampaita. Maalaisidylliä parhaimmillaan ja missä maisemissa!

 

IMG_5781

Italia, Dolomiitit 2015

 

Luksusta on…

Luksusta on loman ensimmäinen aamu, kun heräät uudessa kohteessa ja mietit, että jälleen yksi unelma on käynyt toteen. Luksusta on aamulenkki rannalla, kaikki seikkailut ovat vielä edessäpäin. Luksus on jokaisen henkilökohtainen kokemus eikä siihen aina tarvita mitään kovin kummallista.

 

105

Rodos 2016

 

Arkkitehtuuria kauneimmillaan

Tähän en osaa nimetä yhtä ja ainoaa rakennusta. Ulkomailla liikkuessa törmää usein varsin prameaan ja erilaiseen arkkitehtuuriin kuin mitä täällä Suomessa olemme tottuneet näkemään. Vanhat rakennukset kiehtovat minua ja matkoillani tykkään käydä kirkoissa, jotka usein ovat seisseet paikallaan vuosituhansia.

Barcelonassa näki hyvin monenlaista, erikoistakin arkkitehtuuria, olihan heillä Gaudi! Valitsin tähän kuitenkin Barcelonan katedraalin, joka edustaa vanhaa goottilaista tyyliä ja on upea sekä sisältä että ulkoa!

 

IMG_6472

 

Katkeransuloinen matkamuisto

Olen ilmeisen onnekas reissaaja, kun matkani ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin eikä katkeransuloisia muistoja juurikaan tule mieleen. Jos nyt jotain pitää tähän sanoa, niin omat katkeransuloiset matkamuistoni voisivat olla Kreetan saarelta. Ensimmäinen muisto vie vuoden 2008 syyslomareissuun Kreetalla. Viimeisimmästä ulkomaanmatkastani oli tuolloin aikaa kymmenisen vuotta. Tämä matka oli myös minun ja tyttärieni ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka. On siis sanomattakin selvää, että reissun ylle lankesi melkoisen suuret odotukset. Eniten odotimme lämpöä ja aurinkoa. Lapset tietenkin olivat innoisaan ajatuksesta miten lomalla saisi uida päivät pitkät. Lokakuun puoliväli ei kuitenkaan ole ehkä paras aika matkustaa Kreikan saaristossa, ei ainakaan jos odottaa todella lämpimiä päiviä ja pilvetöntä taivasta. Kyllä meidänkin lomalle lämpöä riitti, saatiin uida ja nauttia auringosta, mutta reissun ensimmäiset päivät kuluivat koleassa säässä. Heti lentokentälle saavuttuamme alkoi sataa ja lisäksi saarella oli parin ensimmäisen päivän ajan niin valtava tuuli, että rannoilla liehuivat punaiset liput eikä hotellin allaskaan houkutellut viileässä säässä. Pelkona tietenkin oli jos koko loma kuluu sadetta pidellessä, mutta onneksi ei kulunut!

Toinen hiukan samanlainen muisto vie niinikään Kreetalle sekin. Oli vuosi 2013 ja tällä kertaa mukana oli vain nuorempi tyttäreni. Ajankohta oli huhtikuun loppu. Säät olivat jo lämpenemään päin, mutta hotellimme uima-altaan vesi oli niin järkyttävän kylmää, että siellä ei kertakaikkiaan vain voinut uida. Pettymys oli suuri ja kurja oli katsella tyttöä, joka rantaleluineen ja uimapatjoineen istui altaan reunalla liottelemassa varpaitaan, kun veteen ei tarjennut mennä.

 

IMG_1782

Kreeta 2013

 

Paikka, jossa käymisestä on vierähtänyt liian pitkä aika

Tähän voisin listata montakin paikkaa. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että viimeisimmästä matkasta ihan minne tahansa on vierähtänyt liian pitkä aika. Joitakin paikkoja mainitakseni ainakin Italian matka voisi järjestyä mahdollisimman nopeasti. Ehkä eniten odotan kuitenkin pääseväni jonnekin lämpimään. Kaihoisin mielin katse takertuu niihin kuviin, joissa aurinko ja meri kimmeltävät kilpaa keskenään. Niinpä nostan viimeiseksi kuvaksi tämän tutun maiseman Gran Canarian matkoilta.

 

IMG_4337

 

Tähän loppuun haasteen säännöt.

1.  Haasteeseen saa tarttua kuka vaan, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Enemmän kuin äiti -blogin

2. Linkitä vastauksesi haasteen alkuperäisen postauksen kommenttikenttään Enemmän kuin äiti -blogiin.

3. Voit halutessasi haastaa muita bloggaajia osallistumaan.

4. Haasteeseen saa tarttua aivan vapaasti, inspiraation iskiessä ei tarvitse odotella, että joku sinut haastaisi!

5. Liitä nämä ohjeet vielä omaankin haastepostaukseesi, että ne pysyy mukana matkan varrella.

 

Jos haluat lukea lisää Hätälaskun matkatarinoita, klikkaa itsesi seuraamaan blogin somekanavia!

Seuraa blogia: Facebook / Twitter / Instagram

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, helmikuu 25, 2018 at 20:57

  Voi näitä muistoja….paitsi ehkä tuo läheltäpiti tilanne. Itsekin innostuin tästä. Tekstejä jo on mutta Kuvat pitää vielä jostain kaivaa.

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, helmikuu 26, 2018 at 00:46

   Tämä haaste on kyllä tosi kiva! 🙂 Ja muistoja ja kuviahan riittää! Kiitos kommentistasi!

 • Reply Marja maanantai, helmikuu 26, 2018 at 18:02

  Kiva kooste, hyviä hetkiä (paitsi tuo melkein-onnettomuus ja kylmä allas). Tuo kissan kanssa jaettu hetki on kyllä hieno?

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 09:02

   Kiitos Marja! Juu tuo aamulenkki ja kohtaaminen kissan kanssa on kyllä jäänyt elävästi mieleen jostain syystä! 😀

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää tiistai, helmikuu 27, 2018 at 01:00

  Ihania kuvia ja ihania muistoja! Piti tulla heti kurkkimaan kun olit kommentoinut omaan versiooni haasteesta. Kun pääsisinkin tuonne Kreetalle pitkästä aikaa. Se on ihana paikka!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 09:03

   Kreeta on kyllä ihana paikka! Olen kovasti siihen tykästynyt ja monta kertaa käynytkin! Kiitos kommentistasi! 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 15:43

  Kiva haaste ja mukavia matkamuistoja tuota säikäyttänyttä autoa lukuunottamatta, huh!

  Nizzassa ja Rivieralla on kyllä niin omanlaisensa valo ja meri turkoosiakin turkoosimpi, ihana paikka. <3

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 17:45

   Juu tuon auto-tilanteen tajusi kunnolla vasta tilanteen mentyä ohi miten hullusti olisi voinut käydä. Huh, onneksi oli onni matkassa! 🙂 Nizza on ihana, kovasti uudesta reissusta haaveilen sinne(kin). Kiitos kommentistasi!

 • Reply Martta / Martan Matkassa keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 18:13

  Olipa hauska postaus ja kivoja kuvia näin pakkasen keskelle 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, maaliskuu 1, 2018 at 09:25

   Kiitos Martta! 🙂 Tämä on ollut kyllä suosittu haaste!

 • Reply Joanna Sormunen lauantai, maaliskuu 3, 2018 at 20:52

  Ihania valokuvia ja muistoja! Tekee mieli itsekin lähteä äkkiä matkalle!
  Kiitos kun osallistuit Viikon Kuva Maailmalta Link-Up Partyyn!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, maaliskuu 4, 2018 at 18:05

   Kiitos Joanna! Ja juu, vanhat matkakuvat ovat kyllä varsin tehokkaita matkakuumeen nostattajia! 🙂

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog lauantai, maaliskuu 3, 2018 at 23:50

  Tosi ihania matkamuistoja! Tukholma on myös yksi omista lähialueen suosikeista. Tää oli kaikin puolin mukava haaste. Kirjoittelin omaista matkoista huomiselle postauksen. Oli muuten yllättävän vaikea valita, kun joihinkin kohtiin olisi ollut vaikka kuinka monta tarinaa. 🙂

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, maaliskuu 4, 2018 at 18:07

   Mielenkiinnolla jään odottelemaan postausta, kiva käydä lukemassa muidenkin hetkistä maailmalla. Ja totta, joidenkin otsikoiden alle löytyisi kuvia vaikka miten! Kiitos kommentistasi!

 • Reply jonnahah / Allergic to Kiwi sunnuntai, maaliskuu 4, 2018 at 17:39

  Alkaa ihan tehdä mieli kaivella kuva-arkistoja, mukava tapa nostaa esille muistoja, jotka eivät ehkä aiemmin ole päätyneet julkisiksi!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, maaliskuu 5, 2018 at 08:09

   Tämä haaste on tosi kiva juuri senkin vuoksi, että sellaiset ”unohdetut” kuvat pääsevät esiin. Ja kun kuvia alkaa penkomaan muistuu mieleen vaikka mitä muistoja. 🙂 Kiitos kommentistasi!

  Leave a Reply