Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tietoa blogista

Näkymä Unkarin Esztergomista Slovakiaan

Hei ja tervetuloa blogiini!

Olen 25-vuotias nuori nainen, kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Ylivieskasta, mutta viimeisen reilun kuuden vuoden aikana erittäin hyvin kotiutunut Kuopioon, missä ensin opiskelin ja nykyään teen töitä. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja olen töissä paikallisessa ohjelmistotalossa asiakasvastaavana, työpäiväni vietän pitkälti asiakaspalvelun ja asiakkuuksien kehittämisen parissa sekä erilaisten projektien projektipäällikkönä (vedän mm. paljon WordPress-verkkosivuprojekteja). Päätyöni lisäksi teen sivutyönä some-tilien ylläpitoa, sisällöntuotantoa ja muuta digimarkkinointia sekä myynnin avustavia töitä sauna-alan yritykselle. Harrastuksiini kuuluu ratsastus, penkkiurheilu, lenkkeily/juokseminen (tätä nykyä hieman tavoitteellisemmin), talvella hiihto ja muu talviliikunta, sekä  tämän blogin kirjoittaminen.

Taivaskeron huipulla heinäkuussa 2021

Tähän mennessä olen seissyt yhteensä 28:n eri maan maaperällä (kyllä, en ole varsinaisesti viettänyt aikaa jokaisessa näistä maista mutta seisonut kuitenkin jokaisen maaperällä, tästä lisää myöhemmin), mutta blogin kirjoittamisen aloitin vasta kesällä 2019, kun olin toteuttamassa matkaa kohdemaahan numero 28, mikä oli Singapore. Ulkomaanmatkoja teen noin 2-4 vuodessa – tosin koronavuosina 2020 & 2021 niitä on ollut yksi kumpanakin. Hauskaa on se, että kun perustin tämän blogin vuonna 2019, olin menossa kohdemaahan numero 28 – ja nyt, kesällä 2021, maaluku on edelleen 28.

Matkustamiskokemukseni koostuu erilaisista omatoimimatkoista, joista usea on sisältänyt vierailun ulkomaisten ystävien luokse (esimerkiksi Espanjassa, Itävallassa ja Unkarissa). Euroopan maita olen kolunnut myös asuntoauton kyydissä kesällä 2014, minkä takia listallani on monta maata jossa olen vain pysähtynyt, ja uusi asuntoautomatka Keski-Eurooppaan on haaveissa. Tämä blogi tulee toimimaan minulle matkapäiväkirjana – toki toivon samalla, että löydät mielenkiintoisia vinkkejä blogistani! Voit seurata blogiani blogit.fi:ssä.

Singapore

Haaveilen jatkuvasti matkustamisesta miljoonkaupunkeihin joissa on korkeita pilvenpiirtäjiä, mutta tulevaisuudessa aion panostaa enemmän myös luontokohteisiin matkustamiseen sekä retkeilyyn – pandemiavuosien aikana tämä tavoite onkin täyttynyt mukavasti. Nautin myös erityisesti kohteista joilla on historiallista merkitystä, joten tykkään tutustua kohteen museotarjontaan sekä muihin nähtävyyksiin. Paikallisten elämä ja paikallinen kulttuuri kiinnostavat myös ja pyrinkin jatkossa tutustumaan näihin aiheisiin entistä enemmän. Tulevien vuosien aikana haluan myös matkustaa kauemmas ja haaveilenkin esimerkiksi Afrikan eteläosaan matkustamisesta.

Kaikki kohteeni eivät todellakaan ole suurkaupunkeja – rakastan esimerkiksi Itävallan alppeja ja pieniä alppikyliä!

Nämä aiheet minua kiinnostaa matkailijana ja tulevat olemaan esillä blogissani: historia, kulttuuri, korkeat rakennukset, urheilu ja urheilutapahtumat, luonnossa liikkuminen.

Näitä aiheita taas ei tulla käsittelemään blogissani: pakettimatkat, shoppailu.

Näistä aiheista olen kiinnostunut, joten näistä kiinnostaisi kuulla muilta bloggaajilta: vastuullinen matkailu, harvinaisemmat kohteet (mm. Aasian ja Afrikan eräät valtiot).

Blogin nimi toimikoot nyt ja tulevaisuudessa muistutuksena siitä, mikä tilanne oli kun blogin aloitin. Toivotaan, että maaluku tuosta vielä nousee ja kovasti! Mukavia lukuhetkiä, olisin kiitollinen jos jätät myös kommentin. 🙂

Saat minuun yhteyden parhaiten sähköpostilla [email protected]