Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesä

Kesä on viimein täällä, nyt sen todella jo tuntee. Tämä viikko pitäisi vielä jaksaa töissä. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka hieman korpeaakin herätä töihin aikaisin aamulla, on työpaikan vilpoisa ilmastointi virkistänyt mukavasti ja estänyt aivoja täysin sulamasta.

Häiden suunnittelu ei ole varsinaisesti edennyt näiden viikkojen aikana. Menimme kylläkin viimein virallisesti kihloihin ihan sormuksen kanssa ja kerroimme kihlauksestamme perheillemme. Ystävillemme ja työkavereille emme ole vielä kertoneet. Enemmänkin olemme päättäneet kertoa vasta sitten jos asia tulee jotenkin luonnollisesti puheeksi, vaikkapa kun joku huomaa nimettömässä olevan sormuksen.

En tiedä miksi, mutta kihlautuminen tuntuu jollakin tavalla liian intiimiltä asialta julistaa vaikkapa jossain instapostauksessa ei-anonyymisti. Tuntuu liian… miten sen sanoisi, hempeältä tai haavoittuvaiselta? Tykkään pitää ihmiset tietyn turvallisen etäisyyden päässä, ja ehkä alitajuisesti pelkään kihlautumisesta kertomisen johtavan liian henkilökohtaiselle alueelle meneviin jatkokysymyksiin.

Lisäksi alan ajatella, että ihmisillä on nyt varmaan paineita hihkua ja onnitella tai ylipäänsä reagoida jollakin tietyllä tavalla, vaikka toivoisin vain, että kaikki suhtautuisivat minuun ja meihin niin kuin aina ennenkin. Ehkä se tunne on se kuuluisa suomalainen ”ei tehrä tästä nyt numeroo”, minkä tiedän olevan suorassa ristiriidassa tämän blogin perustamisen kanssa. Täällähän oli nimenomaan tarkoitus hehkuttaa häitä ja kaikkea siihen liittyvää! Jostakin syystä se tuntuu täällä luontevammalta kuin oikeassa elämässä.

Kai se kertoo vain siitä, että olen milleniaali ja kasvanut eri asioiden käsittelylle omistettujen blogien ja Facebook-ryhmien kanssa. Zoomerithan eivät enää edes pidä blogeja. Z-sukupolvella on instastoorit, vlogit ja tiktokit, jotka ovat dynaamisia ja vahvan audiovisuaalisia itseilmaisun välineitä, mutta jotka itselleni tuntuvat vierailta ja jollain tapaa liian paljastavilta.

Kesällä on luvassa yksi ulkomaanreissu – ensimmäiseni kolmeen vuoteen. Silti ei jotenkin tunnu siltä, kuin en muka olisi käynyt missään koko korona-aikana. Päinvastoin, olen avautunut kuluneina vuosina ihan uudella tavalla kotimaan luonnonkauniille matkakohteille. Nyt tuntui kuitenkin siltä, että voisi vaihtaa vähän isommin maisemaa, kun siihen kerran on tilaisuus. Todennäköisesti teen reissusta oman postauksensa muutaman viikon päästä.

Ihanaa kesää sinulle, joka eksyt tätä lukemaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply