Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pois oravanpyörästä

Joku aika sitten minusta tehtiin MeNaisten nettisivuille juttu. Kerroin oman tarinani siitä, miten olen Kap Verdelle päätynyt. Lisään linkin tuonne tekstin lopulle.

Olen yrittäjäperheestä, vanhemmillani oli 40 vuotta valokuvausliike Helsingissä ja itse avasin jo 18 vuotiaana oman vaateliikkeen Keravalle, heti lukion jälkeen. Sitä ennen olimme jo isosiskoni kanssa kerinneet toiminimen turvin kiertää markkinoita, joilla myimme mm neuleita ja 90-luvulla niin suosittuja legginsejä.
Parikymppisenä siirsin yritystoiminnan äidilleni ja muutin pohjoiseen, Lapin eteläisessä kunnassa sijaitsevaan kylään nimeltä Simo. Ystävälläni oli siellä ravintola ja aloitin hänellä työt tarjoilijana ja karaoken vetäjänä. Aloitin myös työt Kemissä, olin hetken aikaa oppisopimuksella pizzeria-ravintolassa ja tein extratunteja Lapin keisarinnan, Päivikki Palosaaren, yökerhossa. Pari vuotta vierähti pohjoisessa jonka jälkeen palasin takaisin etelä-Suomeen ja olin pari vuotta töissä hotellissa Järvenpäässä ravintolapuolella ja hotellin pubin esimiehenä (tai naisena 🙂 )
Muistan jo yläasteella lomamatkoilla kateellisena katsoneeni matkaoppaiden töitä ja hain vuonna 2001 Tjäreborgin ja Spiesin opaskouluun. Minut valittiin opaskouluun syksyllä 2001 ja opaskoulu järjestettiin Turkin Alanyassa. Vuodet 2001-2006 vierähtivät opashommissa, Fuerteventuralla, Bulgariassa, Turkissa, Teneriffalla, Thaimaassa, Sri lankassa ja Pargassa. Turkista mukaan tarttui silloinen mies ja muutimme Suomeen v 2006. Tein hetken aikaa puhelintöitä Elisalla ja 2007 aloitin työt SAS:lla lentokentän maapalveluissa. Ensin ihan lähtöselvityksessä, josta sitten lipputoimistoon, porttivirkailijaksi, koordinaattoriksi ja lopulta duty station manageriksi. Viisi vuotta vierähti hektisellä Helsinki-Vantaalla. Turkkilainen mies jäi myös matkasta vuonna 2009.
Vuonna 2013 hain vuokravälittäjäksi vuokravälitysliikkeeseen. Välitysliikkeessä tein töitä kaikkiaan reilun viiden vuoden ajan, joista vuokravälittäjänä pari vuotta ja siirryin sitten myynnin puolelle ja tiimiesimieheksi. Koin kuitenkin työn pikkuhiljaa vievän kaiken aikani ja perheettömänä oli helppo tehdä pitkää päivää joten rupesin suunnittelemaan irtiottoa. Vuonna 2014 lähdin ystäväni kanssa Kap Verdelle lomalle. Jostain syystä olin aina haavellut pääseväni Kap Verdelle lomalle, kaippa se kuulosti niin eksoottiselta vaikka en tiennyt maasta juuri mitään. Otimme tuolloin vuonna 2014 viikon äkkilähdön ja sen jälkeen palasin vähintään kerran vuodessa saarelle. Rento meininki ja no stress – asenne sekä musiikki olivat syitä, miksi paikkaan ihastuin. Lisäksi tapasin yhdellä lomalla paikallisen miehen, jonka kanssa aloin seurustelemaan. Tämä juttu tosin viime vuoden lokakuussa loppui ja aika pian tapasin nykyisen poikaystäväni, jonka kanssa olemme tällä hetkellä seurustelleet noin 9kk.
Vuonna 2016 vietin saarella kaksi kuukautta ja silloin rupesin miettimään irtiottoa. Hain 2017 kesällä Tjäreborgille talveksi töihin ja pääsin ruotsalaiseksi oppaaksi talvikaudeksi 2017/18. Kesäksi tulin Suomeen, olin töissä Tjäreborgilla myynnissä ja kesän aikana myin asuntoni, autoni ja omaisuuteni. Lokakuussa 2018 tulin takaisin saarelle, nyt suomalaisena oppaana ja kun kausi huhtikuussa päättyi, jäin saarelle.
Tällä hetkellä teen töitä paikallisessa kiinteistövälitysliikkeessä sekä etätöitä kotoa käsin suomalaisomisteisessa Call Centerissä. Hain stressitöntä elämää ja halusin pois siitä kuuluisasta oravanpyörästä.  Ja eipä tässä enää nuorru, joten nyt oli mahdollisuus lähteä. Koti-Suomeen kun voi aina palata, jos siltä rupeaa tuntumaan.
Tässä linkki Menaisten nettisivuille, johon tehtiin pieni juttu minusta:
https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/ihmiset/katja-43-myi-asuntonsa-suomessa-ja-muutti-kap-verdelle-rakkauden
.

 

Previous Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.