Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa

Salin saari on Kap Verden saarista vanhin ja matalin. Saaren aikaisempi nimikin oli Llana, mikä tarkoittaa matalaa. Nimi on sittemmin vaihdettu ja Sal tarkoittaa portugaliksi suolaa.

1800-luvulla löydettiin Pedra de Lumen kylässä sijaitsevasta tulivuoren kraatterista suola-altaat ja suolan vienti mm. Brasiliaan alkoi. Alun perin suolan kuljetukseen kraatterista Pedra de Lumen satamaan käytettiin eläimiä ja vuonna 1921 rakennettiin 1100m pitkä köysirata, joka kantoi 25 tonnia suolaa per tunti. Myöhemmin kraatterin seinään tehtiin tunneli, mikä helpotti suolan kuljetusta. Tänä päivänä suolaa käytetään lähinnä kauneustuotteissa ja terveystuotteina sekä kraatteri itsessään on turistinähtävyys. Pedra de Lumen kylässä on jäljellä tuo vanha köysirata, muutamia työntekijöiden taloja sekä suolatehdas.

Tunnelin läpi kuljettua aukeaa surrealistinen näkymä suola-altaille. Värien kontrasti on upea; valkoiset ja pinkit suola-altaat, valkoiset suolakeot sekä kirkkaan sininen taivas.

Yksi suola-altaista on eroteltu uimiskäyttöön ja suolakylvyllä onkin terveydelliset vaikutukset. Vesi on jopa 27 kertaa suolaisempaa kuin merivesi ja siinä kelluukin kuin korkki. Uinnin jälkeen iho on kuin kuorinnan jäljiltä! Suosittelen kokeilemaan!

Vinkkejä vierailijoille:

  • sisäänpääsy 5e, sisältää uimisen
  • pieni kahvila löytyy josta saa juotavaa
  • paikan päältä voi ostaa edullisesti ruokasuolaa sekä kuorintasuolaa
  • uinnin jälkeen on mahdollista käydä suihkussa, hinta 1e
  • wc:t ja pukukopit vaatteiden vaihtoa varten löytyvät
  • suola-altaat sijaitsevat 7m meren pinnan alapuolella, joten hyvät kengät jalkaan
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.