Suomen suurin matkablogiyhteisö

From Cabo with Love

Terveisiä  Kap Verdeltä!

Kap Verde, Afrikan länsirannikolla sijaitseva 10 saaren ryhmä, on ollut nyt kotinani 8 kuukautta. Olin jo vuosia haaveillut Kap Verdestä, tietämättäni siitä oikeastaan juuri muuta kuin nimen. Viisi vuotta sitten ystäväni ja minä  suunnittelimme lomaa ja löysimme äkkilähdön Kap Verdelle ja Salin saarelle. Muutaman täällä käyneen kanssa oli käsityksemme saaresta se, että siellä on paljon hiekkaa ja ei mitään tekemistä. Ottakaa paljon lukemista mukaan! No, lukemista otettiin ja yhtään kirjaa en viikon loman aikana lukenut. Eli se siitä, ettei täällä mitään tekemistä ole.

Paikallisiin on helppo tutustua, asukkaat ovat ystävällisiä ja Santa Marian kylässä liikutaan sulassa sovussa iästä ja kansalaisuudesta huolimatta. Kutsunkin paikkaa Euroopan ja Afrikan sulatusuuniksi. Afrikassa ollaan mutta paljon on vaikutteita Euroopasta. Turismi on saarella alkanut 60-luvulla ja 90-luvulla pienen notkahduksen jälkeen, jatkoi kasvuaan ja on kehittynyt vuosien saatossa valtavasti. Jopa näiden viiden vuoden aikana on huomannut, kuinka moni asia on muuttunut.

Blogin aloittaminen ja kirjoittaminen Kap Verdestä ja elämästäni täällä, lähti ajatuksena sen takia, että toisin enemmän tietoa ja kuulumisia täältä Suomeen. Aika monelle maa on vieras ja usein juuri täällä käyneiltä on kuullut saman, minkä minä ja ystäväni kuulimme. Siellä ei ole kuin hiekkaa eikä mitään tekemistä.

Joten tervetuloa seuraamaan blogiani!

Aurinkoisin terveisin, Katja

Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.