Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yves Saint Laurentin kesämökillä Marokossa

Muotiguru Yves Saint Laurent oli aika kettu, kun löysi taitelija Jacquel Majorellen rakentaman kuvienmukaisen keitaan kesäasunnokseen aavikkomaisen Marrakechin laitamilta Marokosta 80-luvulla. Puisto sijaitsee vaatimattomasti Rue Yves St Laurent- nimisellä kadulla – siinä ei Yvesin bileiden kutsuvierailla ole paljon nokka tuhissut osoitetta etsiessä, kun kotikatu on nimetty asujan mukaan.

Pyhiinvaellusreissulle lähteneitä muodinrakastajia oli joka kulmassa poseeraamassa mitä upeimpien art deco- maisemiin sopivien asujensa kanssa. Sangen yksivärinen Marrakech oli tämän puutarhan aitojen sisällä vaihtunut väreihin, vehreyteen ja ranskalaisten taiteilijoiden kädenjälkeen. Oli kuin olisi astunut ulos kartalta, eri maailmaan Marrakechin punaisen rakennussaven ja pöllyävien autiomaisten asuinalueiden keskeltä. Jardin Majorellen sisällä kaikki oli piikikästä kaktusta, liehuvaa palmua, liplattavaa vedensorinaa ja kirkkaita sinisen ja keltaisen sävyjä. Inspiroivia vesirakennelmia ja linnunlaulua, paratiisimaista puutarhaa: voiko taitelija parempaa muusaa pyytääkään? 

Eittämättä myös Yves oli puutarhan kauneudesta vaikuttunut, sillä kuoltuaan hänen tuhkansa ripoteltiin Majorellen puutarhan syleilyyn.

YSL:lla oli kyllä silmää kauneudelle, sitä ei käy kieltäminen – tai ainakin minä voisin elää tuollaisen vehreän laakson ympäröimänä sähkönsinisessä kesämökissä. Mutta sitä en ymmärrä, että miksi Marrakech? Marrakech on nimittäin minulle henkilökohtaisesti niitä harvoja paikkoja, minne en haluaisi enää palata. En löytänyt Marrakechista sitä marokkolaista värikästä, maukasta ja eksoottista unelmaa, jota sinne lähdin etsimään. Sen selittäminen vaatii kuitenkin ihan oman postauksensa.

Joten kiitos Yves: puitteet olivat upeat, mutta hukkaa seuraava kutsuni postiin.

Onko siellä muita Marrakechissa matkailleita? Löysitkö sen, mitä lähdit sieltä etsimään?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jossus tiistai, huhtikuu 10, 2018 at 21:07

  Olisi ollut kivaa nähdä Jardin Majorelle mutta valitettavasti ei ollut aikaa. Tein päiväretken Casablancasta, päätin viettää ajan soukissa ja Bahia Palace.

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 08:33

   Nooh, ehkä ensi kerralla! Oho, mulla on näemmä mennyt ihan ohi tuo Bahia palace, harmi ettei tullut mentyä.

   Kiitos kommentista! 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 10:47

  Minä taas pidin Marrakechistä ja Marokosta ylipäätään niin paljon, että suunnittelen jo uutta matkaa loppuvuodelle sinne. 🙂 Mutta nämä on varmasti näitä makuasioita myös matkakohteiden osalta. Tuolla Majorellessa en ehtinyt lopulta käymään ollenkaan, mutta vaikuttaa niin kauniilta paikalta että ehkäpä seuraavalla reissulla se on pakko sisällyttää matkaohjelmaan.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 10:57

   Joo, siis mä lähdin Marrakechiin jotenkin tosi vaativalla asenteella, koska odotin pääsemistä sinne niin paljon ja odotukset oli ehkä liiankin korkealla. Sekin varmasti vaikutti siihen, että petyin paikkaan. Lisäksi on mainittava pari juttua: Antilla oli sääriluu murtuneena silloin, mutta ei tiedetty sitä ja painettiin kävellen joka paikkaan ja tunnelma oli luonnollisesti hiukan kireä välillä 😀 Sää oli myös pilvinen koko reissun ajan ja välillä jopa vilpoisa, vaikka oli toukokuun loppu. Majoituksessakin venytettiin penniä väärässä kohtaa, vaikka maksamalla ihan hitusen lisää, olis saanut superhienon majoituksen. Nää on näitä seikkoja, kun yleensä ainakin itsellä saattaa vaikuttaa siihen, millaisena joku kohde näyttäytyy. Marrakechiin en enää lähtisi, mutta muualle Marokkoon mielelläni! 🙂 Sun uusia postauksia sieltä odotellessa siis!

   Kiitos kommentista! 🙂

  Leave a Reply