Suomen suurin matkablogiyhteisö

Opas Seychelleille: pääsaarien parhaimmat paratiisirannat

Seychellit on maanpäällinen rantaparatiisi, ja omasta reissustamme tuleekin jo kaksi vuotta ensi kuussa. Nyt kun synkän marraskuun hurma on jälleen valovoimaisimmillaan, on ajatuksissa pyörinyt tavanomaista enemmän rantahiekkaan uppoavat varpaat ja kosteankuumat kirjanlukuhetket palmupuiden alla. Seychellien pääsaaret, Mahé, Praslin ja La Digue, ovat täynnä toistaan upeampia rantoja, mutta päätinkin listata parhaimmista parhaimmat. Katso alta kuusi Seychellien parasta rantaa (omalla vastuulla matkakuumetta ajatellen)!

Seychellien parhaimmat rannat x 6

1. Baie Lazare, Mahé

Kun ensikertaa parkkeerasimme vuokra-autoamme Mahén eteläosassa sijaitsevan Baie Lazaren kupeeseen, en ollut uskoa silmiäni. Rannalla ei ollut yhden yhtä ihmistä, meri hohkasi smaragdin lailla kirkkaanturkoosina ja vitivalkoista hiekkaa ympäröi vaakatasoon kaartuneet jättipalmut sekä Seychelleille tyypilliset kivimuodostelmat.

Olimme Seychellien reissun aikana muutamaan otteeseen tällä rannalla, ja näimme yhteensä kourallisen muita turisteja – muuten jaoimme aina hiekkarannan hurmaavan rantakoirapoppoon kesken. Aallot löivät rantaan rauhallisesti, merenpohjaan näki useiden kymmenien metrien päästä ja välillä korallin päälle nököttämään jäänyt pitkänokkainen haikara lähti liihottelemaan meidän ylle – paikka oli oikeasti paratiisi. Ottaen huomioon rannan karisman kokonaisuudessaan, Baie Lazare on kenties upein ranta, missä olen koskaan ollut!

2. Anse Soleil, Mahé

Anse Soleil sijaitsee Baie Lazaresta hiukan pohjoisempana, joten nämä kaksi rantaa on helposti yhdistettävissä samaan päivään. Soleilkin on pitkä ja valkohiekkainen ranta, jonka takaa nousee tiivis vihreä sademetsä. Vaikka Soleilin varrella on muutamakin resortti, ei rannalla silti ollut kuin muutama lisäksemme.

Tämä ranta on supernätti, ja sopii snorklaukseen!

3. Grand Anse laskuveden aikaan, Praslin

Tälle rannalle päädyimme täysin sattumalta. Olimme yrittäneet livahtaa eräälle Praslinin tunnetulle rannalle ilman lounasvarausta kyseisen rannan resorttiin, mutta suunnitelman mennessä mönkään (meidät pysäytettiin sniikkailemasta resortin porteilla…) lähdimme ajelemaan takaisinpäin ja bongasimme Grand Ansen rannan, jossa laskuvesi laski kovaa vauhtia keskellä päivää. Olimme käyneet tällä rannalla aiemmin nousuvesiaikaan, jolloin ranta ei Seychellien spekseissä ollut mitenkään kummoinen. Tällä kertaa kuitenkin se oli suorastaan taianomainen, sillä laskuvesi mahdollisti meille kävelyreitin yli kilometrin päähän mantereesta, vitivalkoisella, jo vähän kuivuneella pohjahiekalla.

Käveltiin hiekkasärkkää pitkin melko kauas, ja jätettiin tavarat ja pyyhkeet vielä kostealle hiekalle. Lilluimme hiekkasärkän ympärillä monta tuntia matalassa merikylvyssä, kun aurinko oli paahtanut meriveden lähes tulikuumaksi. Koko ranta oli kaikessa kauneudessaan suorastaan surrealistinen, ja jälleen kerran saimme jakaa tuonkin parituntisen täysin keskenämme ilman yhtäkään muuta turistia.

4. Port Launay, Mahé

Launay on tyypillinen paikallisten ajanviettopaikka, ja meidän ollessa siellä lauantaipäivänä, oli rannalla käynnissä useammat grillibileet. Ranta sijaitsee kapeassa poukamassa, jossa merivesi oli meidän visiitillämme todella korkealla, ja rantahiekalla tallustelun sijaan ranta soveltui enemmän uintiin ja vedessä huljutteluun – suojaisan sijaintinsa vuoksi täysin tyynenä tönöttävä merivesikin muistutti lämpötilaltaan enemmänkin tulikuumaa paljua.

Tälle rannalle kannattaa mennä, jos haluaa turistien sijaan jakaa rantansa paikallisten kesken!

5. Petite Anse, La Digue

Kun vietimme saaripäivää La Diguella, pyöräilimme saaren kaakkoispuolelle suuntanamme Anse Cocos. Jätimme pyörät parkkiin ja lähdimme muutaman muun turren kanssa rämpimään viidakon läpi samassa sumpussa. Keli oli aivan tajuttoman kuuma, ja Petite Ansen auetessa eteemme, päätimme oitis, että Kookosranta jää tällä kertaa väliin, sillä sinne olisi ollut vielä jonkin verran matkaa.

Rannalla oli lisäksemme yksi turisti, joka makasi varmaankin lämpöhalvauksen partaalla yhdessä rannalle kyhätyistä pienistä bambumajoista. Bambumajojen suojiin sai mennä lekottelemaan, mikäli osti rannan takaosassa hääräävältä paikallismieheltä kookoksen. Rento reggae kantautui pienestä kaiuttimesta miehen kookospisteen lomasta, kun hän kannabislippujen tuoman varjon alla rikkoi meille viidakkoveitsellä yhden kookoksen.

Asettuessamme omaan bambumajan suojaamme, tuo ainokainen turisti häippäsi mestoilta ja kuten lähes aina Seychelleillä – olimme jälleen rannalla kaksin. Tai no, kolmisin kookosmiehen kanssa.

Petite Ansella aurinko paahtoi niin, että korvissa soi viidakkohyönteisten päästämä kimeä ääni, ja aallokko löi rantaan pauhaten, eikä veteen oikeastaan voinut ihan turvallisuussyistä mennä. Siltikin Petite Ansessa oli omaa eksotiikkaansa jättiaaltojen, supervalkoisen rantahiekan ja taustalla vaimeasti kaikuvan kookosmiehen reggaen vuoksi. Petite Anse olikin jälleen hyvä esimerkki Seychellien rantatarjonnasta: matkalla päärannalle saatatkin löytää sen todellisen helmen matkan varrelta!

6. Anse Lazio, Praslin

Praslinin saaren kenties suosituin ranta, Anse Lazio, oli itse asiassa melkein ensimmäinen ranta koko reissulla, josta emme saaneet nauttia pelkästään keskenämme. Turisteja oli siis jonkin verran, mutta ei kuitenkaan häiritsevän paljon.

Lazion ranta ei pääse listalleni sen vuoksi, että se olisi ulkonäkönsä puolesta parhaimpia Seychellien rantoja, vaan siksi, että siellä kirjaimellisesti uidaan rauskujen seassa! Matala rantavesi kuhisee eri kokoisia rauskuja, ja me huomasimme rauskutyypit vasta kahlailtuamme rannassa hyvän tovin. Toisinaan sitä suorastaan säikähti, kun aivan jalkojen juuresta suhahti terävä parimetrinen rauskun häntä, ja välillä jossakin kauempaa ihmiset kiljahtelivat, kun varmaankin huomasivat rauskut ensikertaa. En tiedä, ovatko juuri nämä rauskut erityisen vaarallisia, mutta suosittelen katsomaan tarkkaan, mihin tämän rannan vesistöissä – tai ylipäätään minkään rannan Seychelleillä – astuu, sillä näimmepä me rauskujen ja isojen merikilpikonnien lisäksi yhdellä rannalla aivan rantaviivan tuntumassa parimetrisen hainkin. 😉

Yleistä Seychellien rannoista

Seychelleillä on tajuton määrä häikäisevän kauniita rantoja, ja suosittelenkin tsekkaamaan suosittujen rantojen lisäksi aivan sattumanvaraisesti matkan varrella eteen tulevia uima- ja rantapaikkoja. Jos jossakin rannalla on paljon turisteja, etkä niistä niin välitä, niin vaihda suosiolla rantaa, sillä niitä todellakin riittää ja jokainen löytää itselleen aution postikorttiparatiisin taatusti.

Lisäksi kannattaa miettiä, haluaako joistakin turistien vetonaularannoista oikeasti maksaa sisäänpääsymaksua (tai resortille), sillä juuri niillä rannoilla ryysis on taattu, ja saarilta löytyy huikeita rantoja ihan ilmaiseksikin. Mahén saaren Beau Vallon- rantaa myös usein tunnutaan kehuttavan, vaikka minusta siihen käytetty aika kannattaa laittaa mieluummin jonkin muun rannan tutkimiseen. Myös matkustusajankohta vaikuttaa, ja meidän aikanamme esimerkiksi Praslinin saaren Cote D’orin suosittu ranta oli täynnä levää, eikä veteen tehnyt mieli mennä.

Itse olimme Seychelleillä pari viikkoa joulukuun puolivälin tienoilla, joka on sadekauden alkamisesta huolimatta Seychellien korkeinta sesonkia. Olimmekin todella yllättyneitä, että ensinnäkin sää oli aivan täydellinen, enkä muista, että muutaman minuutin satunnaisia tihkusateita lukuun ottamatta olisi satanut muuta kuin öisin. Vielä säätäkin enemmän meitä hämmästytti kuitenkin se, että monesti tuntui kuin olisimme olleet saarella lähes ainoat turistit – ja meitä oltiin ennakkoon varoiteltu hirveästä turistirysästä. Postauksen kuvat eivät siis suinkaan ole taitavasti rajattuja, vaan oikeasti olimme yleensä rannoilla yksinäisessä ylhäisyydessämme.

Sellaisia rantaparatiiseja! Lähtisitkö, vai näyttikö ihan hirveän rumalta? Itselläni ei ainakaan yhtään helpottanut rantakaipuu ja aurinkoikävä tätä listausta tehdessäni…

Lue lisää Seychelleistä: Totta vai tarua – 12 asiaa Seychelleistä 

Ja rantakaipuuseen: 4 x upeimmat rantakohteet ja Belizen rantaparatiisi, jossa en koskaan voisi asua


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa (@fridaingridd) sekä Facebookissa (@fridaingridd) ja Blogit.fi– sivustolla! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Tiina lauantai, marraskuu 10, 2018 at 16:47

  Myös te olitte turisteja siellä. Turha ylentää itseään muiden samanlaisten yläpuolelle.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 10, 2018 at 16:52

   Voi Tiina, enhän minä missään vaiheessa ylentänyt itseäni mitenkään muiden turistien yläpuolelle. Se, miksi korostin turisteja ja itse asiassa turistien vähyyttä, oli ainoastaan siksi, että Seychelleillä on todella vahva turistirysän leima – mikä siis varmasti pitää paikkansa, sillä onhan turismi maan pääelinkeino. Se, että nauttii hiekkarannasta enemmän, kun siellä ei ole muita tai paljoakaan muita turisteja, ei todellakaan ole mikään ylentämisen merkki. Pikemminkin sitä voisi verrata siihen, että useimmat meistä tykkäävät tehdä ostoksia rauhallisessa kaupassa rauhalliseen aikaan vs. Hulluilla päivillä.

 • Reply Asko Leppilampi lauantai, marraskuu 10, 2018 at 22:45

  Kiitos hyvästä ajoituksesta! Lähdemme noille kolmelle saarelle tammikuussa. Mielenkiintoista luettavaa. Kiitos vinkeistä! Pitää lukea toinenkin juttunne. Saako udella lisää lähempänä matkaa?

  • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 10, 2018 at 23:36

   Ihan huikeeta! 🙂 Minulta on itse asiassa nyt ihan lähiaikoina tulossa vielä ainakin yksi postaus Seychelleistä, mm. ihan yleisistä asioista ja muista. Että kannattaa käydä sekin sitten vielä ennen matkaa lukemassa. Ja tietysti saa udella lisää! 😀 Teillä tulee varmasti ihana reissu!

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, marraskuu 11, 2018 at 18:30

  Kauniita rantoja ja hyvä tietää että siellä voi olla myös rauhallisempaa turisten määrän osalta. Itsellä suurin este Seychelleille lähdössä on ollut se että kohteena majoittuminen ja lomailu kuulemma on kallista 🙂

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 11, 2018 at 19:00

   Joo, on ehdottomasti kauniita rantoja ja ainakin meidän kokemus Mahesta ja Praslinista oli todella rauhoitettu turisteista! 🙂 Joo, näinhän sitä kuulee sanottavan tosi paljon, ettei Seychelleille viitsi lähteä, koska se on niin kallis, ja tavallaan se pitääkin paikkansa. Siellä on kalliimpaa kuin monessa muussa halvan tason rantakohteessa, mutta ihan budjettireissuna tehtiin omamme tuolloin pari vuotta sitten. 🙂 Kun ottaa vuokra- tai Airbnb-kämpän alle, syö vain kerran päivässä ulkona ja ei tuhlaa rahaa turhuuksiin, pääsee itse asiassa aika halvallakin. Kokemus on kuitenkin varmasti todella erilainen, jos majoittautuu resortissa ja syö resorttien ravintoloissa jne. Mutta itse sanoisin, että rahanmenoa ei todellakaan tarvitse pelätä, jos vain valitsee oikein! 🙂 Ja kaiken kukkuraksi Seikkareille on koko ajan tarjouslentoja tosi edullisesti!

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, marraskuu 11, 2018 at 19:55

  Kallista näyttää saarilla olevan mutta siitä huolimatta viettäisin siellä jonkun aikaa käyden muutamalla saarella. Kiehtoo juuri tuollaiset hiljaiset rannat. Ihan kuin yksin olisit suuressa paratiisissa 🙂 Seychellit ja naapuri Madagaskar on haaveissani.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 11, 2018 at 20:33

   Juuri kommentoin tuossa Jaakolle, että Seychelleille on mahdollista lähteä ihan budjettireissullekin. 🙂 On monet jutut saarella kalliimpia kuin vastaavasti monessa muussa rantakohteessa, mutta jos ei majoitus resortissa ja pitää kukkaron nyörit tiukalla, niin pärjää ihan ok budjetilla. 🙂

   Itse voisin myös lähteä Madagaskarille, mutta huonojen lentoyhteyksien vuoksi se on toistaiseksi jäänyt vielä kokematta. Varmasti joskus! 🙂

  • Reply Bambi keskiviikko, maaliskuu 27, 2019 at 07:24

   Moi! Kiitos postauksesta 🙂 lähdemme paratiisiin syyskuussa. Olihan tuo hai vitsi :O näittekö merikilpikonnia uintireissuillla vai ihan snorklatessa? Onko sinulla tietoa, miten pitää lämpötilan puolesta pukeutua iltaisin jos on vielä ulkona? Kiitos jo etukäteen (:

   • Reply Frida Ingrid torstai, huhtikuu 4, 2019 at 10:33

    Moikkka, ja sori, että sun kommentti oli jostain syystä jäänyt julkaisematta! Ei ollut hai vitsi, siellä se uiskenteli aivan rantavedessä. 🙂 Merikilppareita nähtiin snorklatessa. En osaa kyllä nyt ihan äkkiseltään sanoa, että minkälaista keliä syyskuussa Seychelleillä on iltaisin – kannattaa googlettaa keskiarvolämpötiloja syyskuulle 🙂 Hyvää reissua!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, marraskuu 12, 2018 at 09:28

  Aika moni noista tuli käytyä ”turistina” katsomassa – ”turistina”, sillä emme tapaa rannoilla oleilla, mutta tokihan noilla saarilla rannatkin pitää nähdä. La Digue oli meni kyllä mielestäni sarjaan jotain ihan erilaista, eli jos joku tästäkin jutusta poimii vinkkejä Seychelleille, niin minusta La Digueta ei vaan voi jättää näkemättä!

  • Reply Frida Ingrid maanantai, marraskuu 12, 2018 at 09:30

   La Digue on aivan ihastuttava pikkusaari. 🙂 Taitaakin olla noista kolmesta pääsaaresta se suosituin!

 • Reply Päivi/KultturelliMatkalaukussa tiistai, marraskuu 13, 2018 at 15:04

  Ihania kuvia tässä marraskuun harmaudessa! Voi, kun joskus pääsisi tuonne!

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 13, 2018 at 16:21

   Kiitos! 🙂 Seychellit on ihana paikka ja voin todellakin suositella!

 • Reply auringonpaistetta tiistai, marraskuu 13, 2018 at 19:37

  Samaa olin juuri sanomassa kuin Päivi! Turkoosit vedet kyllä lämmittää ainakin näin mieltä täällä marraskuun pimeyden keskellä 🙂

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 13, 2018 at 20:13

   Todellakin! Ei oikeasti ollut kauhean helppoa plärätä noita Seychellikuvia postausta varten tämän harmaan kelin ympäröimänä, kun tuntuu, että auringon on nähnyt viimeksi viikkoja sitten. 😀

 • Reply alohatravels tiistai, marraskuu 13, 2018 at 22:23

  Ihanan näköistä! Olen suhtautunut Seychelleihin hieman varauksella sillä samalla suunnalla sijaitseva Mauritius oli rantojen puolesta pienoinen pettymys. Olimme reissussa samaan tyyliin kuin tekin; vuokra-auto ja Airbnb. Tuntuu ettei niitä paratiisirantoja meinannut löytyö millään! Tulin siihen tulokseen, että resortit on varmasti rakennettu niiden kauneimpien rantojen ympärille ja ovat piilossa niiden suojassa. Mutta tämän postauksen perusteella ei sovi verrata Seycellejä ja Mauritiusta keskenään 🙂 Lähtisin noille tyhjille rannoille vaikka heti!

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 13, 2018 at 22:37

   Ai, onpa kurja kuulla! Itse en ole Mauritiuksella käynyt, mutta ainakin Seychelleistä menen takuuseen, että paratiisirantaa löytyy ja paljon. <3

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta keskiviikko, marraskuu 14, 2018 at 13:48

  Aivan täydellistä <3 Ollapa juuri nyt tuolla 😀 Tosissaan tänne on kyllä päästävä!

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, marraskuu 14, 2018 at 13:50

   Haha, älä kuule muuta virka! 😀 Jooo, sun pitäis kyllä päästä, kun oot rantamaiseman ja turkoosin veden fani, ja niitä tuolta ainakin löytyy! 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, marraskuu 16, 2018 at 17:45

  Ooh mikä ihana väriterapia tänne harmaan keskelle! <3 Mua ei ole ikinä hirveästi kiinnostanut tällaiset "pelkät" rantakohteet, mutta kieltämättä nämä maisemat oli kyllä niin upeita, että saatan joutua pyörtämään aiemmat ajatukseni… 🙂

  • Reply Frida Ingrid perjantai, marraskuu 16, 2018 at 19:35

   Eikö! <3 Joo, ymmärrän, sillä mulla oli toi sama joskus aikaisemmin! Seychellit on kyllä poikkeus tähän "pelkkien" rantakohteiden kaartiin, ja sinne voisin lähteä uudelleenkin, niin upea luonto siellä oli!

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, marraskuu 17, 2018 at 11:35

  Näyttää kyllä niin paratiisilta! Tämä postaus täytyy kaivaa esiin uudestaan sitten KUN reissu tuonne on ajankohtainen. Me arvottiin ensi vuodelle Malediiveja tai Seychellejä, mutta päädyttiin kuitenkin tälläkin kertaa Malediiveihin. Tännekin täytyy kyllä ehdottomasti joskus päästä!

  • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 17, 2018 at 11:39

   Ehdottomasti teidän pitää mennä Seychelleille, se olis kyl sun kaltaisen palmu- ja rantarakastajan todellinen paratiisien multihuipentuma! <3 En usko kuitenkaan, että Malediivitkaan on yhtään huono valinta. 😉 Ihanaa reissua sinne, en malta odottaa sun kuvia sieltä! <3

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa lauantai, marraskuu 17, 2018 at 19:09

  Lähtisin! Seyschellit on jo pitkään ollut sellainen rantaparatiisien märkä uni itselle ja näen varmaan ensi yönä unia tuosta paikasta tän postauksen ansiosta. :’D Ehdottomasti menisin ennemmin noille ei-maksullisille rannoille.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 11:37

   Haha! Sun pitää kyl päästä sinne 😀 Sinne on koko ajan lentotarjouksia, että vink vink! 😀

 • Reply Asko Leppilampi lauantai, joulukuu 29, 2018 at 12:10

  Törmäsin juttuusi uudelleen nyt, kun matkamme alkaa olla ovella. Olipa hauska havaita, että nuo 3 ensimmäistä rantaa ovat tulevien majapaikkojemme vieressä. Ainakaan niitä ei tarvitse lähteä kaukaa hakemaan. Kiitos vielä kerran tästä. Voit sitten helmikuussa lukea sivuiltamme http://www.appamatkustaa.fi miten koimme Seychellit.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, joulukuu 30, 2018 at 02:46

   Hei ihanaa Seychellien reissua! 🙂 Nauttikaa!

  Leave a Reply