Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onko Airbnb:ssä hyvä kate? – Esittelyssä 6 Airbnb-vuokrausta Espanjasta ja Portugalista

Olen vannoutunut Airbnb-fani, enkä juurikaan reissuillani enää käytä hirveästi muita majoitustyyppejä. Kun minulta kysytään, että miksi näin on, kerron yleensä päällimmäisenä syynä Airbnb-vuokrauksien superhyvän katteen matkailijalle. Olen jo kauan halunnut kertoa enemmän Airbnb:stä tänne blogiin, joten nyt päätin ottaa esittelyyn syksyisen Espanjan ja Portugalin roadtripimme majoitukset, jotka itse asiassa olivat jokainen Airbnb-vuokrauksia. Onko Airbnb:ssä sitten oikeasti hyvä kate, vai luulenko minä vain omiani? Tsekkaa majoitukset alta ja kerro kommentteihin sun mielipide! Tee myös postauksen lopusta löytyvän linkin kautta itsellesi Airbnb-tili, niin saat ensimmäisestä majoittumisestasi 30 euron alennuksen!

 

Kuusi Airbnb-asuntoa Espanjasta ja Portugalista

Alta löytyvien Airbnb-vuokrauksien suhteen on hyvä tietää, että matkaseurueemme oli neljä aikuista, ja että yöhintaan on laskettu mukaan kaikki vuokraushinnan päälle maksettavat kustannukset, kuten siivous- ja Airbnb-maksu.

1. Moderni huoneisto meri- ja rantanäköalalla 121,50 € / yö, San Sebastian / Getaria

3 H + K + 2 KP + autohallipaikka

Tänne kelpasi hurauttaa pitkän ajopäivän päätteeksi muutaman vuorokauden ajaksi lepuuttaamaan laakereita. Rakennus oli alle 10 vuotta vanha, asunto oli moderni kaikkine yksityiskohtineen ja olisipa talosta löytynyt muun muassa kuntosalikin. Asunnon toinen seinä oli pelkkää ikkunaa, josta aukesi näkymä Getarian pikkukaupungin hiljaisemmalle rannalle, josta aamuisin bongailimme niin surffaajia aallonharjalta kuin espanjalaishauvoja rantaspurteiltaan. Näkymä oli varmasti parhain merinäköala, mitä olen koskaan missään majoituksessani päässyt todistamaan, ja vuokraus oli muutenkin täydet viisi tähteä.

Sijainnista on pakko sanoa se, että ennen reissua Baskimaan järjettömän korkeita kämppähintoja katsellessa päätettiin vaihtaa tukikohdan sijainti San Sebastianista jonnekin lähelle pienempään rannikkokaupunkiin. Löydettiinkin tämä asunto Getarian suloisesta pikkukaupungista vain noin vartin ajomatkan päässä San Sebusta. Tämän tasoinen kämppä irtosi tosiaan reilulla huntilla per yö, ja voin kertoa, ettei meidän nelipäinen matkaseurueemme olisi saanut samalla hinnalla San Sebusta mitään kämppää, eikä ainakaan merinäköalallista huippuhuoneistoa.

Kustannukset per henkilö / yö: 30,50 €

2. Tunnelmallinen huoneisto vanhassa kaupungissa 99 € / yö, Salamanca

3 H + K + KP + 4 parveketta

Vaikka entistä kotikaupunkiani, Salamancaa, parjataan yhdeksi Espanjan edullisimmaksi kaupungiksi, on oman kokemukseni mukaan isomman porukan reissumajoitus ensinnäkin kiven alla, mutta myös kovan hintaista. Siksi olikin kuin kohtaloa, kun törmäsimme tähän aivan vanhan kaupungin keskellä sijaitsevaan kahden makuuhuoneen asuntoon, jossa oli neljä (!) parveketta kolmeen eri ilmansuuntaan.

Espanjan asuntojen eristystekniikan tietää jokainen maassa yhdenkin yön viettänyt, ja tämäkään asunto ei ollut poikkeus sen suhteen. Yöllistä kadulta tulevaa meteliä paikkasi kuitenkin illan näkymät parvekkeilta, kun jokaisesta suunnasta nousi yössä kimaltelevia monumentteja ja katedraaleja. Aamulla näkymät oikeastaan vain paranivat, ja parvekkeella kelpasikin tiirailla kahvikupin kera aamuauringossa heräilevää Salamancaa.

Kustannukset per henkilö / yö: 22,50 €

3. Huoneisto arvokiinteistössä vanhassa kaupungissa 103 € / yö, Villaviciosa

3 H + K + KP

Villaviciosan pikkukaupunki toimi meille melkein pelkästään yöpaikkana matkalla Asturian maakunnan halki. Kaupunki osoittautui kuitenkin hyvinkin söpöksi – osittain meidän todella kotoisan Airbnb-kämpän ansiosta. Kämppämme oli mielettömän viihtyisäksi sisustettu, sieltä löytyi kaikki tarpeellinen ja yksityiskohtiin, kuten pyyhkeiden pakkaamiseen paperinauhoihin, oli panostettu.

Airbnb:ssä on yleensä oma tunnelmansa, kun vuokrattavat kohteet sijaitsevat aivan tuikitavallisten paikallisten kortteleissa ja taloissa (puhumattakaan, että jaetut majoitukset usein host-perheen kotona). Tässä talossa oli selkeästi useampi muu Airbnb-kohde omamme lisäksi, mutta silti meininki oli todella lokaali, kun aivan vanhan kaupungin ytimessä asusteltiin.

Kustannukset per henkilö / yö: 26 €

4. Huoneisto keskustan liepeillä 80,50 € / yö, Porto

3 H + K + 2 KP + jättiparveke

Portossa on todella huokea hintataso majoituksessa, ja kuten kuvista näkyy, niin aika kivasti nelihenkinen porukka voi itsensä majoittaa aivan keskustan tuntumassa. Asunto oli remontoitu, todella tilava ja siihen kuului melkein koko asunnon kiertävä jättiparveke.

Airbnb-asunnoissa on huippua, kun varsinkin roadtripillä voi pikaisesti kokkailla kämpillä maukkaankin aamupalan sen sijaan, että joka aamu lähtisi uudessa kaupungissa etsiskelemään aamiaispaikkaa. Kauas on tultu niistä tunkkaisista huoneistohotellien kämäkeittokomeroista, ja tässäkin kämpässä keittiö oli aivan mintissä, ja siellä kelpasi laittaa herkkupöperöt aamupalapöytään.

Kustannukset per henkilö / yö: 20 €

5. Maalaistalo merenranta-kävelykadulla 55 € / yö, Dumbría – Galicia

2 H + K + KP + merenrantaterassi

Galiciassa Airbnb-asunnot tuntuivat olevan todella edullisia, joten päätettiin vähän sniiduilla tämän majoituksen suhteen – olihan kämppä pelkästään yösija meille, kun saavuttiin illalla ja lähdettiin jatkamaan roadtripiä heti aamusta.

Päädyttiin ottamaan Dumbrían pienen rannikokylän rantakadulta maalaistalotyyppinen kaksio. Asunto ei ollut mitään superhienoa, mutta todella siisti, ja omalla tavallaan tunnelmallinen pirttimäisten verhojen ja korkealle nousevan kivijalkansa vuoksi. Valitettavasti meikäläinen unohti ottaa asunnosta sisäkuvan, mutta kovin erikoinen se ei sisältä ollutkaan – paras osa asuntoa oli se, että terassilta oli kymmenen metrin matka rantabulevardille.

Kustannukset per henkilö / yö: 13,50 €

6. Remontoitu huoneisto Madridin keskustassa 125 € / yö, Madrid

2 H + K + KP + 3 parveketta

Mulle on tärkeetä Madridissa ollessa, että majoitus on kaiken kivan välittömässä läheisyydessä. Kuitenkin Madridin kaltaisessa tiiviisti asutetussa keskustassa on neljälle hengelle huokean hintaisia asuntoja mielestäni melko vähän tarjolla, joten bongattuamme tämän asunnon yhdellä makuuhuoneella, avokeittiö-olohuoneella ja tilavalla parvella sekä kolmella parvekkeella La Latinasta aivan Madridin ydinkeskustasta, nappasimme kohteeseen heti kii.

Asunto oli täysin remontoitu, ja sijaitsi todella sympaattisessa ikivanhassa talossa. Matkaseuramme sai kunnian lähteä höyhensaarille huoneiston ainoasta makuuhuoneesta, ja meidän oli tarkoitus nukkua olohuoneen parvella. Päädyimme kuitenkin mukavuussyistä nukkumaan olkkarin vuodesohvalla, mikä ajoi asiansa oikein hyvin.

Asunto oli sijainniltaan aivan nappi, sillä oikeastaan kaikki tekeminen ja näkeminen oli lyhyen kävelyetäisyyden päässä. Toki on myönnettävä, että kolme kaksoisovista parveketta vilkkaalle kadulle päin ei ole välttämättä se nukkumisystävällisin ominaisuus suurkaupunkiasunnossa, mutta minulle itselleni se pieni mekkala, mikä Madridin kaduilta kämppään kantautui, oli osa juurikin paikan viehätystä. Oltiinhan kuitenkin Espanjan pääkaupungissa, ja sinne meteli todellakin kuuluu!

Kustannukset per henkilö / yö: 31,50 €

Lue lisää Espanjan ja Portugalin roadtripistämme:

Mieletön roadtripimme läpi Pohjois-Espanjan ja -Portugalin

Lumoavan kaunis Pohjois-Espanjan Asturia + kohdevinkit

Haikea visiitti Madridin parhaimpaan kattobaariin


Sellaiset oli meidän majoitukset viime reissulla – oliko sun mielestä näissä hyvä hintalaatusuhde? Haluisin myös tietää, että käytätkö sä Airbnb:tä? Entä kiinnostaisiko teitä lukea lisää Airbnb:stä – yleisesti sen hyvistä ja huonoista puolista, mutta myös mun omista kokemuksista ja monen vuoden Airbnb-matkailun tuloksena kertyneistä Airbnb-vinkeistä? Pari hyvää tarinaa on kertynyt kerrottavaksi myös matkan varrelle sattuneista horror Airbnb-majoituksista…

Jos et vielä ole rekisteröitynyt Airbnb:n käyttäjäksi, tee käyttäjätili tämän linkin kautta, niin hyödytään molemmat: sinä saat ensimmäisestä majoittautumisestasi 30 euron alennuksen, ja minä saan siitä hyvästä 15 euroa omalle Airbnb-tililleni! 🙂

PS. Jos sun nimi on Ari ja oot perustamassa Suomeen guesthousea, sen nimeksi on pakko tulla Aribnb. You’re welcome.


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa (@fridaingridd) sekä Facebookissa (@fridaingridd) ja Blogit.fi– sivustolla! ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, marraskuu 16, 2018 at 22:01

  Kate on varmasti hyvä huoneistojen vuokraajille, jotka vuokraavat niitä turisteille lyhytaikaisesti eikä alueen pysyville asukkaille pitkäaikaisesti. Airbnb:n moraalinen ongelma on asuntomarkkinoiden pilaaminen etenkin kaupungeissa, joissa käy paljon turisteja. Asuntoja poistuu niin paljon tällaiseen vuokraustoimintaan, ettei niitä enää jää riittävästi vakituisille asukkaille, mikä taas johtaa vuokratason nousemiseen ja tavallisten asukkaiden päätymiseen yhä kauemmas lähiöihin. Vuokraisin huoneistoja vain jos tiedän, että se on pääosan vuodesta normaalissa asumiskäytössä tai tilanteessa, jossa omistaja vuokraa huoneistosta vaan osan. Jos siis eettisesti haluaisin toimia.

  • Reply Frida Ingrid perjantai, marraskuu 16, 2018 at 22:13

   Kiitos Pirkko kommentistasi. Olen erittäinen tietoinen tästä negatiivisesta ilmiöstä, joka näkyy erityisesti suosituissa kaupunkikohteissa (esim. Pariisi). Se on kieltämättä Airbnb:n huono puoli, sillä toki Airbnb-toiminnan kasvaessa räjähdymäisesti, ei kaikki muut tekijät ole pysyneet perässä. Käsittääkseni kuitenkin juurikin näissä ”ongelmakaupungeissa” ainakin osassa ollaan tekemässä lakiin muutoksia, jolloin vain tietty kiintiö kaupungin omistusasunnoista voidaan jälleenvuokrata Airbnb:ssä tai muussa pääasiassaan matkailijoille tarkoitetuissa vuokraustahoissa, jotta paikallisille jäisi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja itselleen.

   Tämä sinun mainitsema ilmiö ei ole kuitenkaan ainut negatiivinen tai häilyvä ilmiö Airbnb:ssä. Airbnb:ssä on muitakin eettisiä puolia, joita sopii vuokrauksen yhteydessä miettiä: esim. sen vertailu, että onko vuokraus business-vuokrausta (jolloin sama, todennäköisesti jo valmiiksi rahakas [ulkomaalainen] taho vuokraa systemaattisesti useita kymmeniä remontoituja asuntoja) vai paikallisvuokrausta (esim. matalan tulotason kohteessa paikallisen perheen kotoa vuokrattu huone).

   En halunnut tähän postaukseen laittaa kuitenkaan erillistä disclaimeria tästä tai muustakaan Airbnb:n ilmiöpuolen asiasta, sillä haluan kirjoittaa niistä oman postauksensa.

   • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa perjantai, marraskuu 23, 2018 at 19:06

    Täältä ääni Airbnb:lle ja jään mielenkiinnolla odottamaan tuota postausta! 🙂 Itsellä ainakin tulee säästettyä iso osa matkabudjetista juuri tätä käyttämällä ja mielelläni luen lisää aiheesta.

    • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 24, 2018 at 10:18

     Kiva, yritän kirjoittaa postauksen loppuun lähiaikoina! 🙂 Ihan sama homma, että matkakuluja saa todella hyvin pienennettyä Airbnb:llä – usein varsinkin silloin, jos ottaa pelkän huoneen paikallisen asunnosta. 🙂

 • Reply Piyya lauantai, marraskuu 17, 2018 at 08:11

  Olipa kattava kirjoitus roadtrippinne majoituksista. Ehdottomasti näen, että kate on kohdallaan ja tuohon majoitustyyppiin tarttuisin sopivan hetken tullen. En ole itse koskaan majoittunut airbnb:ssä, varmaankin sen vuoksi, että matkustan useimmiten yksin.
  Itse asiassa katsoimme tarjontaa nyt viime viikon Maltan matkallemme, jolloin meitä oli seitsemän naista matkalla. Sille matkalle emme kuitenkaan löytäneet sopivaa airbnb kohdetta. Ehkä seuraavalla kerralla. Nuo teidän huoneisto valinnat ainakin inspiroi tutustumaan tarjontaan.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 17, 2018 at 09:11

   Kiva, jos oli avuksi! 🙂 Airbnb on tarjonnaltaan todella laaja, mä olen yksin matkustettaessa käyttänyt sitä myös – joskus vuokraamalla esim. ministudion tai joskus ottamalla paikallisen perheen kotoa huoneen. Eli yksinmatkustus ei onneksi estä Aribnb:n käyttöä! 🙂

   Joo, siis voin kuvitella, ettei 7-henkiselle matkaseurueelle ainakaan Maltan keskustasta löydy välttämättä riittävän suurta asuntoa. Usein juurikin tuollaiset vanhat, keskisuuret, ja tiiviisti asutetut kaupunkikeskukset on infraltaan sellaisia, ettei isoja asuntoja muutenkaan ole hirveästi ja jos on, niin sitten ne on vuokrattu jo hyvissä ajoin pois markkinoilta. Mutta taas monissa muissa kohteissa isollekin poppoolle löytyy helposti kämppä – meillä oli esimerkiksi Espanjan kaakkoisrannikolla kerran 9-henkiselle porukalle asunto, mutta kyseessä olikin enemmänkin rantakohde.

   Kokeile joku kerta Airbnb:tä, ja katso jos ihastut ikihyviksi! 🙂

 • Reply Heikku lauantai, marraskuu 17, 2018 at 09:15

  Olemme myös siitrymässä Airbnb-majoituksiin…
  Suunnittelemme matkaa Kroatiaan kevääksi ja Sri Lankaan vuoden päähän (olimme siellä viime tammikuussa) ja koska lähdemme 4-6 hengen porukalla on airbnb kaiketi paras vaihtoehto hinta/laatusuhteeltaan.
  Ehdottomasti kaikki kokemukset ja vinkit kiinnostaa.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 17, 2018 at 09:51

   Taisit kommentoida Facessa myös? 🙂 Kirjoitin sulle sinne, että kantsii tehdä tuo Airbnb-tili tämän postauksen lopussa löytyvän kutsulinkin kautta, niin saatte sitten ensimmäisestä Airbnb-vuokrauksesta 30 euroa alennusta. 🙂 Kannattaa tehdä tili, ja vähän alkaa silmäilemään tarjontaa jo nyt valmiiksi, niin tietää, että missä hintaluokissa suunnilleen liikutaan ja mitä on tarjolla. Julkaisen varmaan parin viikon sisään vinkkipostauksen Airbnb:stä, joten pysy kuulolla! 🙂

   • Reply Heikku lauantai, marraskuu 17, 2018 at 10:35

    Kyllä, kommentoin Facessakin ?
    Pysyn ehdottomasti kuulolla!

    • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 17, 2018 at 10:40

     Jes, hyvä juttu! 🙂

 • Reply Niina sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 10:35

  Ehdottomasti kiinnostaa horror-storyt! Niiden takia en ole uskaltanut airbnb:tä käyttää muualla kuin Suomessa. Kuultuja kokemuksia:
  – negatiiviset palautteet poistuu joiltakin airbnb-sivuilta
  – on olemassa yrityksiä, joille maksamalla saa tehtailtua paljon positiivisia palautteita
  – vuokralaisen laskuttaminen hintavastakin ”rikki menneestä asiasta”, vaikka rikkoutumisen syy ei mitenkään ole vuokralaisen vika, esim. sähköinen autotallin ovi joka oli jo valmiiksi rikki
  – vuokranantaja tullut tuomaan avaimet 12h myöhässä
  – matkavakuutus ei korvaa edellä mainittuja kuluja, koska ilmeisesti nykyiset ehdot eivät kata tämänmuotoista asumista

  Muuten, kun ilmeisesti saat rahaa niistä rekisteröitymisistä, jotka tehdään tuon sinun linkkisi kautta, tästä pitäisi minun mielestäni mainita tekstissäsi.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 11:50

   Okei, noi horror-jutut on jo ihan next level! 😀 Ihan uusia moni noista mulle.

   Ja tosta rekisteröitymisestä, niin oon itse asiassa kirjoittanut postauksen loppuun, että saan itsekin rahallista hyötyä (Airbnb-tililleni 15 euroa, mikäli joku tekee tilin linkin kautta ja majoittautuu Airbnb:ssä) kutsulinkin kautta. 🙂 Tosiaan, en saa mitään rahaa siitä, että joku tekee Airbnb-tilin, vaan vasta siitä, kun joku majoittautuu linkin kautta tehdyn tilin nimissä. En myöskään saa varsinaista rahaa rekisteröitymisestä, koska se on ”Airbnb-rahaa” eli menee automaattisesti Airbnb-tililleni ja sen voi käyttää vastaavasti vain Airbnb-majoittautumiseen. Tuo linkki ei ole mikään spesifikaatisti minulle tuotettu tai kaupallinen yhteistyö, vaan jokaiselle Airbnb:ssä annetaan vastaava henkilökohtainen kutsulinkki. Samanlaisia linkkejä jaetaan esimerkiksi Bookingista. Toki voin lisätä 15 euron hyötymisen ehdot tekstiin, vaikka tämä ei ole kaupallinen yhteistyö – en ole varma, onko tällaisesta hyödystä mainintavelvoitteita. 🙂

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 19:42

  Minä olen ollut vuosikausia ahkera Airbnb:n käyttäjä ja melkeinpä aina tsekkaan ensin nämä asunnot ennen hotelleja. Yhtään huonoa kokemusta ei ole tullut vastaan, vaan ennemminkin todella iloisia yllätyksiä. Se johtuu ehkä siitä, että tutkin ilmoitukset tosi tarkkaan ennen varaamista ja niin, ehkä minulla on ollut vain älyttömän hyvä tuuri.
  Asun kaupungissa, jossa Airbnb aiheuttaa valtavasti ongelmia (älkää hyvät ihmiset ottako ikinä Barcelonasta Airbnb-kämppää, jolla ei ole lupanumeroa). Itse yritän aina löytää majapaikan, joka todennäköisesti on jonkun oikea koti, tai ainakin sellainen, jolla ei vain tehdä bisnestä. Matkustan yleensä aina perheeni kanssa ja meillä on vuokra-auto käytössä, joten vähän keskustan ulkopuolelta löytyy monesti aivan helmiä. Oslo, New York, Islanti, Tukholma… Ainakin näissä paikoissa olemme todella päässeet kurkistamaan ihan oikeisiin, aivan ihaniin koteihin ja asuinalueisiin turistialueen ulkopuolella. Ja omistajat ovat olleet poikkeuksetta tosi mukavia. Tykkään!

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 19:54

   Joo, samoin! 🙂 Ilmoitusten tarkkaan tutkiminen on kyllä todella tärkeä juttu, ettei sitten tule inhottavia ylläreitä (vaikkapa perustarvikkeiden kuten pyyhkeiden puuttumisen kanssa).

   Se on tosi ikävää, että suosituissa kaupunkikohteissa Airbnb aiheuttaa paljon ongelmia. Mielestäni parhain tapa on tietysti säätää lakeja koskien Airbnb:tä ja keskusta-asuntoja, jotta asialle voidaan oikeasti tehdä jotakin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lomailijoiden edut eivät saa jyrätä paikallista elämää (olisi hyvä muistaa muussakin kuin Airbnb:n käytössä), mutta en kuitenkaan usko, että Airbnb:n kaltainen majoituspalvelu ja sen suosio on laskemassa mihinkään, ainoastaan kasvamassa. Siksi olisikin tärkeää löytää kestävät tavat ja säännöt tuottaa kyseistä palvelua.

   Ja tuo on hyvä vinkki, että etsii sellaisia asuntoja, jotka oikeasti ovat jonkin ihmisen koteja – käytän samaa tapaa etsiä asuntoja! Toki toisinaan olen kyllä yöpynyt myös ihan bisnesmielessä vuokratuissa asunnoissa, mutta tykkään enemmän paikalliskodeista tunnelman vuoksi. Ja meillä on myös auto usein matkassa, niin otetaan varmaankin enemmän asuntoja keskusta-alueiden ulkopuolelta kuin niiden sisältä. Tämän postauksen Madridin asunto otettiin ydinkeskustasta myös siksi, että seurueeseemme kuului kaksi yli 70-vuotiasta, jotka eivät Madridin metrotunneleissa olisi jaksaneet kulkea.

   Ja ihan samaa mieltä, että parhaimmat asunnot ovat juuri niitä paikallisten, ehkä vähän syrjäisempienkin hoodien majoituksia! 🙂 Ja usein saa hämmästellä, kuinka mukavia majoittajat tosiaan ovatkaan. 🙂

 • Reply katri/Kotona ja kaupungilla sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 19:54

  Olipa ihanan tuttuja maisemia heti alkuun! San Sebastianissa muutama kuukausi tullut asuttua nuorempana <3

  Airbnb on kyllä näppärä ja me ollaan ainakin sillä löydetty kivoja vaihtoehtoja hotelliin. Vielä ei olla montaa kertaa käytetty, mutta varmasti sieltäkin katsotaan vaihtoehtoja, kun matkustellaan perheen kanssa. Omat kokemukset ainakin olleet positiivisia.

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 19:56

   Oi että, San Sebu on varmaan ollut aika ihana kotikaupunki! 🙂 Mäkin tykkään Airbnb:stä, itse asiassa paljon enemmän kuin hotelleista. Me ollaan yövytty niin monessa eri Airbnb-majoituksessa, että muutama huti on matkan varrelle sattunut, mutta joissa kuitenkin on ollut onnellinen loppu. Niistä ajattelin jossain vaiheessa myös kirjoittaa blogiin!

 • Reply Lotta-Maaria / delfiininselassa tiistai, marraskuu 20, 2018 at 03:17

  Kivan näköisiä kämppiä oot onnistunut löytämään! 🙂 Meillä on Airbnb ahkerassa käytössä, välillä vuokranantajana ja usein itse vuokrataan kämppiä. Parastahan näissä on ne ihanat ja erikoiset paikat, jotka hakkaa hotellimajoituksen mennen tullen. Lisäksi ollaan päädytty mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin paikalliskontaktien kautta. Tsekkaan aina uudessa paikassa sekä hotellisivustot että Airbnb:n ja katson sitten, kumpi on paremmassa hinta-laatusuhteessa. Ps. Hyvä idea näistä kirjoittaminen, inspiroi itseäkin. Tarinoita kyllä löytyy ??

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 20, 2018 at 06:26

   Joo, ihan samaa mieltä juurikin noista paikoista – on mukavaa majoittautua paikallisten seassa ja usein mitä mielenkiintoisemmissa paikoissa. Ja paikalliset osaavat antaa kyllä niin parhaimmat vinkit, ja muutenkin yleensä ovat niin älyttömän mukavia! 🙂 Toi on hyvä katsoa hotellien ja Airbnb:n tarjonta – itsekin yleensä vilkaisen molemmat, mutta lähes joka kerta Airbnb vie pidemmän korren.

   Hauskaa, kirjoitapa sun parhaat Airbnb-tarinat blogiin! 😀

 • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, marraskuu 20, 2018 at 12:54

  Oottepä kyllä tosi viehättävän näköisiä paikkoja löytänyt! Varsinkin noin isommalla porukalla hinta-laatusuhde on erinomainen.

  Oon itsekin käyttänyt Airbnb:tä kohtuu paljon, mutta se on nyt vähän jäänyt kun olen lukenut niin paljon noista ongelmista joita palvelu aiheuttaa suosituissa turistikaupungeissa. Vaikka perusidea tuossa on mun mielestä hirveän hyvä että paikalliset voivat tienata lisärahaa majoittamalla turisteja vaikkapa omassa kodissaan. Eli siis kiinnostais kyllä ehdottomasti lukea lisää tästä Airbnb:n problematiikasta, on sitä itsekin tullut pohdittua että mikä olisi paras tapa toimia 🙂

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 20, 2018 at 14:51

   Joo, onhan noi ongelmat todellakin ikäviä juttuja! 🙁 Kyllä olen itsekin pyrkinyt vähentämään sellaista majoitusta, josta voi olla vastaavaa haittaa paikallisasutukselle. Näistä majoituksista taisi Madridin asunto olla oikeasti sellainen, josta on saattanut olla haittaa keskustan asuntomarkkinoille. Toisaalta, keskusta-asunto oli Madridissa ainut vaihtoehto hotellin lisäksi meille, sillä matkaseura ei olisi pystynyt liikkumaan lähijunilla tai metroilla.

   Aion kirjoittaa ainakin muutaman postauksen vielä Airbnb:stä lisää, ja tulen sivuamaan tätä ongelma-aihetta varmasti vielä myöhemmissä postauksissa. 🙂 Kuten on tullut jo moneen paikkaan kommentoitua, niin toki on keinoja ja valintoja, jotka eivät haittaa paikalliselämää. Tällaisia on esimerkiksi valita Airbnb-asunto keskustan ulkopuolelta suosituissa kaupunkikohteissa, ottaa pelkkä huone paikallisen asunnosta kokonaisen asunnon sijaan, ottaa majoitusta suosittujen kaupunkien sijaan pikkukaupungeista tai -kylistä (kuten tässä postauksessa Dumbria, Villaviciosa, Getaria) sekä vuokrata paikallinen asunto sijoitusasunnon sijaan. Kaikista varmin keino olla haittaamasta paikalliselämää ja paikallisia asuntomarkkinoita lienee olla vuokraamatta bisnesasuntoa turistikaupunkien keskusta-alueilta. 🙂

   Minustakin Airbnb:n idea on nimenomaan erinomainen, ja matalan tulotason maissa se on myös hyvä keino tukea paikallista.

 • Reply Elisa-Maria tiistai, marraskuu 20, 2018 at 18:55

  Todella viihtyisiä soppia olet löytänyt AirBnB:stä – ja ovat mielestäni olleet hintansa väärti! 🙂 Majoitun itse sivuston kautta silloin, kun en ole liikenteessä ihan ”nollabudjetilla”, ja kun tuntuu siltä, että sohvasurffauksen tai hostellien sijaan kaipaisin oman huoneen tuomaa rauhaa. Se on luksusta!

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 20, 2018 at 19:52

   No eikös vain! 🙂 Mekin usein otetaan pelkkä huone majoittajalta – tosin toisenlaisessa tilanteessa, eli silloin kun halutaan vähän pihistellä tai päästä parhaiten paikalliseen tunnelmaan. 🙂 Mä oon huomannut, että tosi monessa kalliissakin kohteessa Airbnb-huone on ollut halvempi kuin halvin hostelli, minkä olen löytänyt. Mutta ehkä en ole löytänyt sitten kaikista halvimpia. 🙂 Airbnb-huoneissa on joskus myös hyviä diilejä pidempään majoittumiseen, vaikka joku alennus viikon yöpymiselle tai vastaavaa!

 • Reply INDIVUE tiistai, marraskuu 20, 2018 at 21:24

  Kiitos, kun jaoit tämän mielenkiintoisen blogiartikkelin, jonka myötä Airbnb alkoi kiinnostamaan enemmän – kirjoita toki aiheesta lisää, myös horrorstooreja – Tulisiko passia ym. arvokasta kuljettaa aina mukanaan airbnb:ssä yöpyessä, kun ei ole perinteistä hotellin tallelokeroa sitä varten?

  • Reply Frida Ingrid tiistai, marraskuu 20, 2018 at 22:42

   Kiva, jos oli hyödyksi! 🙂 Minulla on muutama epäonninen tarina, mutta joissa on kuitenkin iloinen loppu, eli mitään ihan järkyttävää ei onneksi ole sattunut Airbnb:n suhteen, vaikka horror-termiä käytinkin. 😀 Ajattelin kuitenkin ainakin nämä epäonniset tarinat kirjata postaukseksi, jonka lisäksi vielä vinkki- ja yleispostauksen tehdä Airbnb:n käytöstä.

   Mä en ehkä ole paras vastaamaan tuohon passi- ja arvotavarakysymykseen, sillä en koskaan käytä hotelleissa tallelokeroita, enkä Airbnb:ssä jemmaa passeja/muuta mihinkään, enkä taatusti kanna kaupungilla mitään arvokasta mukana ihan turvallisuussyistä ellei ole aivan pakko. 🙂 Toki jos (hotelli)majoituksessa on tullut olo, että intuitio on sanonut, että tavaroita ei kannata huoneeseen jättää levälleen, niin sitten ehkä olen käyttänyt enemmän harkintaa tavaroiden ”piilottamiseen”. Koskaan ei ole kyllä sellaista oloa ollut Airbnb:ssä! 🙂 Airbnb:stä liikkuu niitä oikeita kauhutarinoita, ja niitä varmasti onkin, mutta todella monen Airbnb-majoituksen jälkeen voin käsi sydämellä sanoa, että huono tuuri pitäisi käydä, että jotain oikeasti vakavaa Airbnb:n suhteen kävisi. Hotellimajoituksessa uskon, että matkailija on todella paljon suuremmassa ”vaarassa” monessa suhteessa, sillä huoneeseen on niin monella eri taholla ja henkilöllä kulkumahdollisuus. Airbnb:ssä kukaan majoittaja ei halua arvosteluunsa kirjoitusta siitä, että passi tai läppäri hävisi majoituksen aikana kämpästä/huoneesta. 🙂 Ja hei, nyt kun mietin, niin itse asiassa aika monessa Airbnb-majoituksessani on ollut nollattava kassakaappi tai joku muu vastaava vehje! 🙂 Lukisiko vastaavat tiedot peräti siinä vuokrausilmoituksessa, kannattaa tarkastaa. 🙂 Mutta joo, kirjoittelen tosiaan lähiaikoina vinkkipostauksen Airbnb:n järkevästä (ja eettisestä) käytöstä, joten jää odottelemaan sitä, niin pääset ainakin hyvin vauhtiin sen avulla jos Airbnb ei ole vielä ihan tuttu! 🙂

 • Reply Aino Aloha torstai, marraskuu 22, 2018 at 13:21

  Airbnb on kyllä huippu! Paljon muuta ei tule nykyään juuri käytettyäkään?monta kokemusta takana ja oikeastaan pelkkiä positiivisia (mitä nyt home-epäily herännyt parin edullisemman kohdalla mutta tietyissä kohteissa se tuntuu olevan ennemmin sääntö kuin poikkeus, varsinkin jos budjettimatkailee). Hienoja kohteita olette löytäneet ja on kyllä ehdottomasti katteet kohdillaan! Airbnb-ninjailu on kyllä ihan suosikkipuuhaa, se tunne kun löydät oikein täydellisen helmen!

  • Reply Frida Ingrid torstai, marraskuu 22, 2018 at 13:24

   Joo, niin on! 🙂 Ja me ollaan kans joskus törmätty esim. huoneisiin, missä on ihan selkeesti tuoksahtanut home. Mutta kyllä sitä nyt yhden yön nukkuu vaikka siinä homeessa.. ;D

 • Reply Pirita | Matkailoja torstai, marraskuu 22, 2018 at 17:39

  Todella hyvä postaus AirBnB:sta. Oon enemmän ja enemmän siirtynyt käyttämään sitä hotellien sijaan ja etenkin USAssa totesin, että AirBnB ilmoittaa hintansa huomattavasti selkeämmin kuin hotellit. Huoneen hintaan kun ei automaattisesti lisätä veroja tai siivouskuluja.

  Ja hyviä vinkkejä Espanjaan, kiitos!

  • Reply Frida Ingrid torstai, marraskuu 22, 2018 at 21:03

   Kiitos Pirita! 🙂 Totta muuten tuo verohommakin. Mäkin tykkään yleisesti enemmän Airbnb:stä kuin hotelleista.

   Kiva jos oli hyödyllinen postaus! 🙂

 • Reply Sanna perjantai, marraskuu 23, 2018 at 08:44

  Täällä myös yksi ahkera AirB&n:n käyttäjä! Ihan huipputapa majoittua näin perheellisenä, kun pystyy valitsemaan asunnon pesukoneilla ym ?

  • Reply Frida Ingrid perjantai, marraskuu 23, 2018 at 08:51

   Joo, voin vain kuvitella! 🙂 Itsekin tulee pidemmällä kiertoreissulla usein otettua johonkin kohtaan hyvin varusteltu asunto siksi, että saa pestyä kaikki matkan varrella likaantuneet vaatteet. Lapsiperheessä varmaan aika todella tärkeä komponentti reissun toimivuudessa! 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, marraskuu 24, 2018 at 00:16

  Mä olen käyttänyt todella onnistuneesti AirBnB:tä juuri Espanjassa ja Portugalissa ja suosin sitä kyllä mielelläni (ja olen siitä blogannutkin: https://periaatteennainen.com/2016/04/15/ihan-paras-airbnb/ ) mutta tänä vuonna useammalla ystävällä (jotka ovat myös ns. ”hyviä reissaajia”, eli eivät mitään turhasta valittavia tuurituristeja) on ollut todella negatiivisia kokemuksia. Huonot isännät vielä kestää, mutta tässä on nimenomaan AirBnB:n asiakaspalvelu ja apu pettänyt.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, marraskuu 24, 2018 at 10:23

   Joo, ei sitä voi kieltää, että huonoja kokemuksia ja myös Airbnb:n apukeskuksen toimimattomuutta varmasti tapahtuu. Itselläni on älyttömän monta vuokrausta takana, ja vain pari kertaa olen joutunut olemaan apukeskukseen yhteydessä – ja se on toiminut onnistuneesti joka kerta. Tietysti se vaatisi sen yhden huonon kokemuksen, jolloin vaikka menettäisi suuren summan rahaa tai jokin muu iso ongelma jäisi Airbnb:n puolesta hoitamatta, niin sen jälkeen mielipide alkaisi varmasti muuttumaan. Toivotaan, että jatkossakin vuokraukset sujuisi hyvin ilman ongelmia! 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, joulukuu 2, 2018 at 10:56

  En ole ikinä majoittunut airbnb:ssä, mutta onhan nämä asunnot nyt ihan huikeita hintaan nähden. Eli kannattaisi ehkä jatkossa ottaa harkintaan tämäkin majoitusvaihtoehto. 🙂

  • Reply Frida Ingrid maanantai, joulukuu 3, 2018 at 09:41

   Joo, ota ihmeessä! 🙂

 • Reply Mikkk keskiviikko, huhtikuu 3, 2019 at 14:46

  Moi Frida!

  Olemme etsimässä juurikin airbnb-asuntoa Portosta, mutta sijainnin päättäminen on jotenkin kovin hankalaa. Osaatko sanoa, mikä siellä Portossa nyt on se THE keskusta? Kiinnostaisi sijainti rannan läheisyydessä, mutta myös keskustan lähellä. Satuitteko käymään jollain rannalla?

  Kiitos etukäteen!

  • Reply Frida Ingrid torstai, huhtikuu 4, 2019 at 10:46

   Moi, Googlemapsista katsoen Ponte Luis- sillan läheinen pohjoispuoli on sitä the keskustaa ja vanhaa kaupunkia. Keskusta-alue on kokonaisuudessaan kuitenkin suurempi ja mahdollisuuksia paljon majoitukselle 🙂

   Me käytiin Leca de Palmeiran merialtailla, mutta ne on sitten keskustasta jo aika kaukana. Tsemppiä majoituksen valintaan! 🙂

  Leave a Reply