Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minne Kambodzassa? – 4 suosikkipaikkaani!

Yksi omista Kaakkois-Aasian suosikkimaistani on Kambodza, jossa olen reissuillani ehtinyt piipahtamaan kaksi kertaa. Viimeisimmästä matkasta Kambodzaan on 2,5 vuotta, mutta vieläkin muistan elävästi maan ihanat ja superystävälliset ihmiset, suussasulavat kookoscurryt ja hurmaavan luonnon niin pohjoisessa kuin etelässä. Katso alta mun neljä lempparipaikkaa Kambodzasta, ja että miksi niihin kannattaa matkustaa!

Kohdevinkit Kambodzaan: 4 parasta

1. Koh Rong Samloem

Ehdottomasti yksi lempparini saari- ja biitsikohteista koskaan: Samloemin saari eteläisessä Kambodzassa! Tästä piipahduksesta on vierähtänyt jo vuosia, jolloin saarella ei oikeasti ollut sähköä käytettävissä kuin muutaman tunnin verran iltaisin, missään ravintolassa ei ollut wifiä ja saarella oli todella luonnonläheinen tunnelma. Siellä me makasimme bambubungalowimme lattialla hyttysverkon alla samalla katsellen katossa ruokailevia jättigekkoja (joista itse asiassa olen kertonut lisää täällä) ja korvia höristellen milloin millekin apinan rääkäisylle tai muulle elämälle bambuseinän toisella puolella. Koh Rong Samloem lienee olevan Kambodzan kaunein rantakohde!

Listasin Koh Rong Samloemin eksoottisempien ja hienoimpien käymieni rantakohteiden joukkoon – lisää Koh Rong Samloemista ja loput listasta voit lukea täältä

2. Angkor, Siem Reap

Juuri listasin Angkorin temppelit omalle listaukselleni käymistäni ikonisimmista maailman nähtävyyksistä – parhaimmat vinkit Angkoriin ja loput nähtävyyslistaukseni kohteista voit lukea täältä.

Angkorin mykistävät temppelirauniot tuli koettua aika monta vuotta sitten ensimmäisellä Kambodzan reissulla, jolloin ostimme kolmen päivän temppelipassin, josta päädyimme kuitenkin käyttämään vain kaksi päivää. Vaikka temppelirauniot ovat mystisiä, niissä on hauska kiipeillä ja kokemus on ainutlaatuisuudessaan upea, alkoivat rauniot valitettavasti muistuttamaan toisen päivän lopussa identtisiä kivikasoja ja into touhuun lopahti. Tiedän kuitenkin ihmisiä, jotka ovat tutkineet temppelialuetta jopa kahden viikon ajan – kannattaa siis valita sisäänpääsypassit Angkorin temppeleille täysin omien preferenssien mukaan. Angkor ei nimittäin ole pelkästään arkeologinen nähtävyys, vaan jättimäisten puiden runkojen ja juurien kasvaminen temppeliraunioista sekä niitä ympäröivän viidakon äänet ja elämä ovat jo itsessään kokemuksen arvoisia!

3. Phnom Penh

Phnom Penh on vaaralliseksikin parjattu Kambodzan pääkaupunki, joka ei kylläkään lunastanut vaarallisuuttaan missään vaiheessa meidän visiittiämme. Ehkä paikoittain melko likainen, äänekäs ja hektinen se on, mutta harva Kaakkois-Aasian metropoli muuta onkaan. Phnom Penhissä majoitus on edullista ja itsekin nautimme suurkaupungin kaaoksen keskellä välillä uima-altaasta ja mehevistä drinksuista hotellimme katolla. Lisäksi kaupungista löytyy paljon kulttuuria, ja esimerkiksi Kambodzan valitettavan tuoreeseen kansanmurhaan liittyviä saitteja kuten S21-museo (Tuol Sleng) ja Kuoleman kentät (Killing fields). Ensimmäisessä vierailtuamme olin niin huonovointinen näkemästäni, ettei tehnyt enää mieli lähteä jälkimmäiseen pällistelemään pääkalloja ja surmattujen pikkulasten kenkäpinoja – mutta ahdistavan ja huononkin olon uhalla silti suosittelen käymään edes jommassa kummassa Phnom Penhissä ollessa, sillä hirmutekojen historiaa ei saa pyyhkiä mielestään olankohautuksella.

4. Kep

Söpöydellään yllättänyt Kep sijaitsee Kambodzan rannikolla lähellä Vietnamin rajaa, eikä siellä ole oikeastaan mitään erityistä nähtävää tai tekemistä – sen hurmaavuus piileekin paikan rauhallisuudessa ja kovin paikallisessa olemuksessa. Pari vuotta sitten siellä ollessamme taisimme törmätä muutamaan muuhun turistiin ja rannalla tönötti vain paikallisia lomailijoita. Kepissä parhautta on napata pyörä alle, käydä syöpöttelemässä grab marketin herkkuja ja tehdä vaikka patikointi viidakkoon. Ja kuten melkein kaikkialla Kambodzassa, myös Kepissä majoitus on hyvin huokean hintaista, mutta kuitenkin niin tasokasta, että siellä viihtyy helposti useamman päivän pelkästään uima-altaan reunalla loikoillen!

Joko olet matkustanut Kambodzaan? Oliko listalla tuttuja suosikki-paikkoja? 🙂


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa (nimimerkillä @fridaingridd) sekä Facebookissa (Frida Ingrid) ja Blogit.fi– sivustolla! Näin saat uudet postaukset reaaliaikaisesti luettavaksesi! ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas tiistai, elokuu 21, 2018 at 21:12

  Menossa Kambodzeaan mutta ikävä kyllä ollaan vain Siem Reapissa neljä yötä. Loppuaika Vietnamissa.

  • Reply Frida Ingrid tiistai, elokuu 21, 2018 at 21:17

   Noh, mutta tollain mekin tehtiin ekalla reissulla, että oltiin vain Siem Reapissa! 🙂 Neljässä yössä ehtii ihan tosi kivasti tutkimaan Angkorit ja muut! Ja ah, Vietnam on kans mun yks suosikki. Minne päin meette Vietnamissa?

   • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, elokuu 26, 2018 at 17:09

    Kambodzean ja Vietnamin ne osat joissa ei käy voi tietty yhdistää muihin Aasian reissuihin, jos sinne päin eksyy. Bangkokissa ei myöskään olla käyty, joten sekin käväisi mielessä. Vietnamissa Hanoi, Halon bay lahti, Da Nang. Tai itse asiassa Da nangista toki käydään Hoi Annissa ja Huessa. Saigonissa harmillisesti ehditään olemaan vaan ilta. Ihan jo odotan vaikka tässä on aikaa vielä. No viisumia (joudutaan hankkimaan se multivisa) ollaan hankkimassa.

    • Reply Frida Ingrid sunnuntai, elokuu 26, 2018 at 21:11

     Joo, niinpä! Sillain mekin ollaan tehty, että tultiin sit Kambodzaan uudelleen toisella Aasian reissulla. 🙂 Ah, kyllä teidän kelpaa mennä! Kambodza ja Vietnam molemmat niin kivoja. Mullekin kelpais Bkk, joka on jäänyt iteltäkin väliin. Ihanaa reissua! 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com tiistai, elokuu 21, 2018 at 22:21

  Koh Rong Samloem löytyisi varmasti myös omalta listalta. Tosin Koh Rongiinkin mahtuu tosi ihania rantoja, se on sen verran iso saari. Voisin lähteä Kambodzaan takaisin vaikka heti, yksi omia suosikkeja Kaakkois-Aasiassa ehdottomasti. Kepiä näin oikeastaan vain ohimennen, vietin enemmän aikaa viereisessä Kampotissa. Kampot jäi myös yhdeksi suosikeista. <3

  • Reply Frida Ingrid tiistai, elokuu 21, 2018 at 22:24

   Kiva kuulla noinkin kokeneelta K-Aasian matkaajalta et Kambodza olisi sunkin suosikkipaikkoja! 🙂 Joo, uskon todellakin, meillä ei aika riittänyt Koh Rongiin ja ehkä myös vähän välteltiin sitä sen bilemaineen vuoksi. Ja sama homma kävi Kampotin kanssa, että ei riittänyt aika millään sinne! 🙁 Mutta kaikilta olen saanut pelkkiä kehuja paikasta ja todellakin joskus olen vielä menossa sinnekin – sitten kun on kolmannen Kambodza-reissun aika! <3

 • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 15:29

  Tämä lista tuli kuin tilauksesta, ensi vuoden alkuun on Kambodzan reissua suunnitteilla ja tässä juuri pohditaan että mihinhän sielä menisi. Angor Wat on tietysti listalla, mutta erityisesti tuo Koh Rong Samloem houkuttelee. Onko mitään vinkkejä siirtymisiin maan sisällä? Bussilla? lentäen?

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 16:01

   Eikä, ihanaa! 🙂 No lentäen parhaiten pääsee varmaan tonne Phnom Penhiin, mut kyllä kentät on Sihanoukvillessä ja Siem Reapissakin. Me mentiin bussilla ja minivanilla (ja itse asiassa kerran myös lentäen), ehkä parhain kate (ainakin silloin oli) minivanissa. Pääsee paljon nopeampaa ja kun huolehtii, että on vyöt autossa niin kaikki reilassa. 😀 Samloemille lähtee lautta Sihanoukvillestä (mikä oli jo tuolloin pari vuotta sitten järkky rysä), menosuuntaan kesti muistaakseni ihan jotain 1,5h tai vastaavaa, mutta paluumatkalla oli myrsky ja 4h tais olla sitä karusellia sillä kerralla. Muistaakseni meillä oli joku aikomus, että Samloemilta lähdetään varhain aamulla ja oltais joskus iltapäivällä jo PP:ssä, mutta tosiaan taidettiin olla joskus 22 aikoihin. Eli mitään kauheen tiukkoja siirtymiä ei kannata suunnitella kun tiet on huonot ja joka välissä kestää ja säätää. 😀 Ihanaa Kambodza-reissua! <3

   • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, elokuu 23, 2018 at 08:38

    Kiitos vinkeistä! Täytyy tutkia tota minivan vaihtoehtoa. Toivon niin ettei osu mikään myrsky kohdalle, voin aika helposti pahoin merellä jos on kova aallokko. Elämäni epämukavimman lauttamatkan olen kokenut Indonesiassa, Gileiltä Balille puhdasta kidutusta.
    Täytyy ottaa suunnittelussa huomioon toi ettei aikataulut ole aina niin justiinsa 🙂

    • Reply Frida Ingrid torstai, elokuu 23, 2018 at 09:55

     Kiva jos vinkeistä on apua! 🙂 Joo, sama homma, mähän siis suorastaan pelkään muutenkin veneessä/laivassa oloa ja tuun todella helposti merisairaaksi. Meno oli kyllä villiä siinä paatissa paluumatkalla, mutta meille taisi osua vain tosi huono tuuri! Menomatka Samloemille oli nimittäin todella iisi. 🙂 Hei, ihan ku olisin lukenut aiemmin juuri tosta Gilien reitistä, että voi varsinkin sadekaudella olla aivan kauhee! Hyi saakeli 😀

 • Reply Sini keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 21:40

  2 ekaa käyty tän vuoden helmikuussa. Koh Rong Samloem on paratiisi. Piti käydä myös Kepissä ja Kampotissa, mutta mun muksu sai Aasian vatsapöpön ja jäätiin levyttämään Otresille Sihanoukvilleen.

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 21:47

   Joo, Samloem on ihana paikka! <3 Kiva kuulla, että se on edelleenkin paratiisi – muistan nimittäin et joku siellä selitti mulle jostain lentokentän rakentamisesta sun muusta jo silloin vuosikausia sitten. 😀 Onneksi se ei ole muuttunut siihen suuntaan!

   No, jäipähän jotain ens kertaan asti teilläkin! Ite en kans Kampotiin ehtinyt, joten pitänee vielä joku K-Aasian kierros heittää visiitti eteläiseen Kambodzaan! 🙂

 • Reply Johanna | intothemystic.pallontallaajat.net keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 23:02

  Phnom Penh oli munkin mielestä ihan mainio paikka. Oma lemppari Kambodzassa oli Rabbit Island (Koh Tonsay) ihan Kepin rannikolla. Sun tekstin luettua vähän harmittaa, että ei tullut siinä samalla itse Kepiin tutustuttua ollenkaan. No, eiköhän tie vie vielä joskus takas Kambozaankin, täytyy pistää sun vinkit mieleen 🙂

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 23:08

   No arvaa harmittaako, kun me ei taas ehditty eikä jaksettu lähteä tonne Rabbit islandille! 😀 Suunnitelmissa oli sekin, mutta meni sit lepäilyksi.. Kyllä Kambodzassa niin kivoja paikkoja riittää, että todellakin uusintareissu on perusteltu! 🙂

 • Reply Nicola keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 23:15

  En ole vielä koskaan käynyt Kambodzassa, vaikka maa kiehtoo omalla tavallansa, sekä se että meillä on World Visionin kautta kummilapsi tästä maasta. 🙂
  Tuli mieleen, että onko turvallista matkustaa lapsen kanssa.?

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 23:45

   Siis menepä ehdottomasti! 🙂 Kambodza on monipuolinen ja ihana maa, vaikkakin varmaan lähivuosina jo ihan tukossa turisteista ellei ole jo nyt (oli osittain jo silloin kun minä olin ensimmäistä kertaa). Mä en keksisi Kambodzaan mitään sellaista lapsen kanssa matkustusta eväävää syytä, mitä ei olisi myös naapurimaissa (esim. suomalaisten suosikki Thaimaa) ja yleisesti maailmankolkissa, joissa köyhyys, epätasa-arvo ja korruptoitunut hallinto yhdistyvät. 🙂 Tietysti kuten monessa muussakin Kaakkois-Aasian maassa, on esim. tiet todella huonokuntoisia ja liikenne kaoottista. Lisäksi Kambodzassa esiintyy todella paljon ihmiskauppaa (kuten myös monissa naapurimaissa). Mutta siis – en usko, että mitään esteitä lapsen kanssa matkustamiselle on, mikäli on ”hyväksynyt” samat vaarat ja puutteet muissakin matkakohteissa, mitä yllä luettelin. 🙂 Ja tuossa juuri aiemmin Sini kommentoi matkustaneensa lapsen kanssa – ehkä laitat Sinille suoraa viestiä jos mietityttää? 🙂

   Ihanaa reissua Kambodzaan! 🙂

  Leave a Reply