Suomen suurin matkablogiyhteisö

Haikeana Madridin kattojen yllä – huikeiden näkymien Tartán roof

Varmaankin jokaisella Madridin visiitillä olen aikonut mennä jollekin kaupungin lukuisista kattobaareista, jokaisella kerralla kuitenkin siinä epäonnistuen. Nyt syksyisellä Espanjan ja Portugalin roadtripillä vietimme kolmisen päivää kiertoreissun päätteeksi Madridissa, ja olin päättänyt, että kattobaariin mennään drinkeille vaikka väkisin. Ja niinhän me mentiin.

Tartán roof – Madridin parhain näköala

Oli sunnuntai ja reissumme viimeinen päivä, ja Madrid kyllä tarjoili reissaajan sielulle aurinkoa, mutta niukemmissa määrin lämpöä – vaikka celsiukset kohosivat pariinkymppiin, lepatti kaupungin läpi hyytävän kylmä pohjoistuuli, joka pakotti pukeutumaan kuin Suomen syksyyn. Emme antaneet sen haitata menoa, sillä olinhan todellakin päättänyt, että nyt vihdoin pääsen toteuttamaan yhtä reissu-intohimoani eli katselemaan kaupunkia yläilmoista. Kattobaariin mentäisiin, vaikka tulisi lunta. 

Etsimämme näköalabaari kantaa nimeä Tartán roof, mutta myös Azotea del Círculo – mitään kylttejä tai mainoksia paikasta ei kadulla ole, eikä baaria myöskään näe katutasosta. Googlemaps ohjasi meidät Gran Víalta pienelle sivukadulle, jossa pitkä letka turisteja antoi vinkkiä siitä, että nyt taidetaan olla oikeilla mestoilla. Asetuimme jonon jatkoksi, ja jo viiden minuutin jälkeen olimme ostaneet sisäänpääsyliput (kattobaariin maksaa 4 euroa sisään) ja jonotimme vuorostamme hissivuoroa.

Katolle päästyämme oli vaikea muistaa olevansa Espanjassa, kun yhä kylmemmäksi muuttunut tuuli sai silmät vuotamaan ja tukan villiintymään viimeistä päivää. Valokuvissa edustankin uskollisena Popeda-tyylilleni, koska syysviima kävi niin kovana, ettei kuontaloa saanut mitenkään kontrolloitua. Nappasimme tiskiltä skumppaa ja lähdimme kiertelemään terassia.

Maisemat olivat huikeat. Bellas Artesin risteys ja sitä ympäröivät kauniit rakennukset, valtaisa kaupunkiviheriö Retiro sekä muut Madridin maamerkit erottuivat näkymästä. Terassin kaiteet oltiin rakennettu kovin epäespanjalaiseen tyyliin siten, että reunan ja kaiteen väliin jäi ainakin metri, eikä maisemia päässyt ihan reunalta ihastelemaan. Se ei kuitenkaan näkymiä pilannut, sillä horisonttia kohden painuva aurinko maalasi Madridin katot kullankeltaisiksi ja sai muutenkin jo nostalgiahuumassa olevat aivoni haikeiksi.

Vuotava nenä ja kevytuntsikankin läpi tunkeutuva viima kuitenkin muistuttivat tosiasioista. Nyt ei ollut kesä, eikä edes kevät, vaan syksy – melkein talvi. Tuli ikävä menneisyyttä ja tuli ikävä tulevaisuutta. Kaikkia niitä muistoja, jolloin Madrid on lämmittänyt minua – milloin lämmöllä, milloin seuralla. Tuli ikävä Espanjaa, vaikka vielä olin siellä.

En olisi halunnut lähteä terassilta pois, sillä se tarkoitti ainoastaan sitä, että pakkaamaton matkalaukku odottaisi täyttäjäänsä Airbnb-asunnolla ja aamulla koittaisi lähtö takaisin Suomeen. DJ:kin lähti nostalgiseen bittersweetiin mukaan ja pisti Drive-leffasta tuttua haikeamielistä musiikkia soimaan. Lämpimällä säällä olisin saanut Ryan Goslingin miettimisestä ainoastaan syyn hymyillä, mutta nyt olo muuttui entistä haikeammaksi. Kuohuviini kuitenkin katosi lasin pohjalta, ja sormien sinertäminen alkoi antamaan signaaleja siitä, että aika oli tullut.

Mutta vielä minä palaisin tänne, kattoterassille. Sitten, kun Madridissa on yötäpäivää lämmin ja kaduilla tuoksuu kuuma. Sitten, kun voin jäädä katselemaan oranssin taivaan vaihtumista mustaksi, ja elää läpi elektronisen popin muuttumisen menomusiikkiin. Sitten, kun Ryan Goslingkin tekee sen, mitä hänen pitääkin: mielen surullisesta iloiseksi, eikä toisinpäin. Sitten, kun on varmasti kesä.

Eli nähdään taas – ensi kesänä, Madrid!

Löytyykö muita Madrid- tai näköalapaikkafaneja? 🙂

Tsekkaa myös mun 10 unohtumatonta paikkaa Espanjasta, tunnelmia viimeisimmältä Espanjan ja Portugalin kiertoreissulta sekä tee hauska espanjalais-testi!


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa (@fridaingridd) sekä Facebookissa (@fridaingridd) ja Blogit.fi– sivustolla! Näin saat uudet postaukset reaaliaikaisesti luettavaksesi! ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Emmi sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 13:30

  Mä olin kerran yhdessä kattobaarissa tuossa lähellä, se oli siellä Cibelesin palatsin katolla. Oli hieno ja aika tyyris, mutta joku paikallinen miekkonenhan mut sinne vei. 😀
  Madrid <3

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 13:32

   Joo hei, tuolta näky sinne Cibelesin kattobaariin myös! 😀 Ehkä sinne voisin mennä myös ensi kerralla… Kivempaa se tietysti on tuolla lailla sponsoroituna. 😀

   Madrid on ihana. <3

 • Reply Pina y coco sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 14:47

  Ihana post!! Madrid on mun all time favourite ja tuolla en oo käynytkään. ?

  yst. Pinja

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 15:43

   Superia jos tykkäsit, Pinja! 🙂 Kiva, jos löytyy oikein varsinaiselle the Madrid- fanille jotakin uutta kaupungista! 🙂 Madrid on kyllä huigee <3

 • Reply Piyya sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 21:05

  Roof top baarit on kummasti löytynyt must see / kokea listoilta viime reissuilla.
  Upeat näkymät tuolta, ehdoton ? sille jos Madridiin tulee lähdettyä. Edullisia lentoja sinne kyllä on niin eipä ihme jos sitä itsensä sieltä jonakin päivänä löytää.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 21:18

   Joo, samoin! 🙂 Pyrin aina menemään johonkin kattobaareihin tai näköalapaikkoihin melkein paikassa kuin paikassa. Ja totta muutenkin Madridin suhteen nuo edulliset lennot – juurikin syksy tai loppukevät on tosi ihanaa aikaa Madridissa, kun ei ole enää/vielä tuskaisen kuuma, mutta kuitenkin päivät ja yöt on lämpimiä!

 • Reply Piyya sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 21:08

  Roof top baarit on kummasti alkanut löytyä must ser / kokea listoilta viime vuosina.
  Tuolle Madridin baarille täydet pisteet ? täytyyhän tuonne mennä jos ja kun itsensä Madridista löytää.
  Lennot Madridiin on kyllä niin edullisia tänä päivänä, että en yhtään ihmettelisi vaikka siellä kohta olisin.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa keskiviikko, lokakuu 24, 2018 at 17:04

  Oi, aukeaa kyllä kauniit maisemat tuolta kattoterassilta! Madridissa en oo käynytkään vielä, mutta jos joskus menen niin tämä paikka ehdottomasti käytävä. Olin juuri Bukarestissa ja käytiin siellä kahdessa eli kattobaarilla, niissä ei tosin päässyt noin korkealle vaan oltiin korkeimpien rakennusten alapuolella, joten maisemat ei auennut noin kauniisti. Eli ääni täältä ainakin kattoterdeille! <3

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, lokakuu 24, 2018 at 20:40

   No, eikös vain! <3 Kattoterassit on kyllä mainio tapa nähdä kaupunkia ja niissä on oma tunnelmansa!

 • Reply Sanni/Revontulia repussa torstai, lokakuu 25, 2018 at 11:31

  Madridissa en ole käynyt, mutta aina pitää kohteessa päästä katsomaan paikkaa jostain ”ylempää”, niin hahmottaa sen paremmin ? Kirjoitat tosi tunnelmallisesti ja ihanasti!

  • Reply Frida Ingrid torstai, lokakuu 25, 2018 at 11:33

   Ihan totta, munkin mielestä parhaimpia juttuja kohteessa kuin kohteessa on kiivetä johonkin tavanaomaista korkeammalle – oli se sitten patikointi vuorenhuipulle tai tosiaan lasillinen skumppaa kattobaarissa. 😀

   Kiitos todella paljon! <3

 • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, lokakuu 25, 2018 at 11:42

  Mainiot näkymät, varsinkin noin auringon laskiessa. Olen itse vasta hoksannut nämä kattobaarit kun en ole mikään hirvittävä bilettäjä taikka alkoholin perään muutenkaan. Mutta siellähän voi käydä vaan yksillä taikka juoda jotain muutakin kuin alkoholia! Ai että mitä neronleimauksia! 😀

  • Reply Frida Ingrid torstai, lokakuu 25, 2018 at 11:43

   Haha, todellakin! 😀 Yleensä mocktailit on muutenkin cocktaileja parempia!

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, lokakuu 26, 2018 at 12:43

  Madrid on ihanimpia paikkoja mitä on, muuallakin kuin Espanjassa. Me oltiin siellä tasan vuosi sitten ja sattui todella hyvä munkki lämpimien ja aurinkoisten päivien suhteen, mutta kattobaarin kanssa ei; AirBnB isäntä suositteli omaa lempipaikkaansa erään kuntosalin yhteydessä ja se oli aika tylsä kokemus (mitä nyt näkymät oli huikeat, totta kai).

  • Reply Frida Ingrid perjantai, lokakuu 26, 2018 at 12:50

   Haha, jotenkin kuulostaa huvittavalta toi, että kuntosalin yhteydessä. 😀 Madrid on superkiva, viihtyisä, paikallinen ja aika helppo. Sellainen paikka, missä kaikki sujuu rattoisasti, eikä tarvitse niin kovin suunnitella mitään. 🙂

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, lokakuu 28, 2018 at 15:52

  Kaunis paikka! Rakastan tälläaisia kattoerasseja, oikeastaan säällä kuin säällä haha! Enpä ole vielä koskaan käynyt itse Madridissa, mutta se on jotenkin ihan viime viikkoina alkanut kiinnostaa!

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, lokakuu 28, 2018 at 19:27

   Joo samoin, kattoterdet on huippuja! Kantsii kyllä ehdottomasti mennä Madridiin joku kerta! 🙂

  Leave a Reply