Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun nukuin newyorkilaisen miehen komerossa + 4 muuta New Yorkista

New York on omia kaikkien aikojen suosikkipaikkojani, ja ikävöin sinne harva se päivä. Aloin miettimään kaikkia New Yorkin hauskoja yksityiskohtia, ja päätin kirjata muutaman asian, jotka ovat jääneet mieleeni ja jotka voit kokea vain New Yorkissa. Ja voi varsiselleri, että tulikin vielä kovempi ikävä New Yorkiin – tsekkaa alta, että miksi!

5 asiaa, jotka voit kokea vain New Yorkissa

1. Central Park

Central Park yllättää kokonsa puolesta todennäköisesti jokaisen siellä ensikertaa vierailevan, sillä se on niin valtava, että pelkästään sitä voisi tutkia useamman päivän. Central Park ei todellakaan ole pelkästään tavanomainen puisto, vaan sen sisältä löytää kaikenlaista meininkiä: kioskia, teatteria, leikkipuistoa, pelikenttiä ja vaikka mitä. Itse pysähdyimme katselemaan paikallisen höntsäliigan baseball-mittelöä kesken rauhallisen sunnuntaikesäpäivän. Siinä hetkessä oli jotakin niin nyciläistä, etten edes oikein osaa pukea sitä sanoiksi. Ympärillä kohoavat, taivasta hipovat pilvenpiirtäjät, mieletön puiston vehreys ja maailman tunnetuimman suurkaupungin paikalliset asukkaat keräämässä luontoenergiaa betonimiljöön keskiöstä, Central Parkista.

2. Nukkua komerossa nyciläisen miehen himassa – ja maksaa siitä 80 euroa yöltä

Nycin majoituksen kesähintojen huidellessa taivaissa viime vuoden elokuussa, napattiin budjettimajoitus Broadwayn Harlemin päästä. Kyseessä oli koko tähän astisen Airbnb-historiamme pienin huone, ja vaikka sitä makuuhuoneena vuokrattiinkin, väitän sen olleen entisessä elämässään vaatehuone tai pieni komero, johon oltiin tungettu minikokoinen parisänky. Ei huoneessa ollut edes ikkunaa. Kämppä oli muuten viihtyisä, ja majoituksessa ei itse asiassa ollut mitään valittamista!

3. NYPD

Kuinkahan monta kertaa sitä on nähnyt tai kuullut eri telkkarisarjoissa ja leffoissa huudettavan toimintakohtauksessa ”enwaipiidii!” – aika monta! New York tuntui minusta yleisestikin usein kuin toistolta jostakin, mitä olin jo nähnyt, vaikka olin ensi kertaa kaupungissa. Sama homma päti New Yorkin poliisivoimiin, joiden kuuluisaaan logoon törmäsi aivan kaikkialla – jopa Brooklyn bridgellä kolmipyöräisen, minikokoisen poliisikoslan muodossa (öö, haluun tollasen menopelin!). Ja meininki oli aivan tismalleen kuin niissä telkkariohjelmissa – aika usein bongattiin poliiseja kantamasta niitä Dunkin’ Donutsin hyväntuoksuisia kartonkibokseja poliisiautoon.

4. Brooklyn bridge

Brooklynin ja Manhattanin saarten välinen silta ei ole paitsi yksi suosituimpia nähtävyyksiä New Yorkissa, mutta myös kävelijöiden ja pyöräilijöiden yhteenottopaikka. Sillalla pyörii ja hyörii niin vimmatusti turisteja, että ärhäkimmät paikalliset pyöräilijät olivat hankkineet pillit, joihin puhaltamalla he ilmoittivat tulostaan – toisinaan myös aika värikkäin sanakääntein. Itsekin olen varsinainen pyöräpoliisi, ja kyllä – nousi todellakin tällä fillarikytällä hikikarpalot otsalle kun katselin sitä meininkiä ja pyöräilijöiden raivoa hönöturistien tukkiessa kaistat jatkuvasti – biking sisters and brothers of New York, I totally feel you!

Listasin Brooklyn bridgen omalle kaikkien aikojen ikonisimpien nähtävyyksien listalle. Vinkit Brooklyn bridgelle ja loput nähtävyyslistastani voit lukea täältä.

5. Tunnelma

New Yorkissa vilkkaiden katujen keskellä on oikeasti pieniä työmaakartioita, joista nousee ylimmän kuvan mukaisesti höyryä – ihan kuin kävelisi jossakin sarjakuvassa! Yankeesin NY-logoon törmää kaikkialla, ja Bronxin ja Harlemin kaduilla todellakin on tunnelmaa. Manhattanin downtown ruuhkautuu toisistaan kloonatuista bisnespukuisista miehistä ja naisista, jotka juoksevat metroon aamukiiressä Starbucksin kahvit paperikupista läikkyen, ja illan saapuessa pilvenpiirtäjien valot vilkkuvat maailman jokaisessa värissä, kun Broadwayn teatteriaulat täyttyvät viiniä siemailevista iltapukuisista ihmisistä.

New York on itselleni ehdottomasti paikka, jossa haluan vielä joskus elämäni varrella asua – edes muutaman kuukauden!

Minkälaisia muistoja sulla on New Yorkista? Pystyisitkö itse nukkumaan tuossa nyciläisen pankkiirimiehen komerossa? 😀


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa (nimimerkillä @fridaingridd) sekä Facebookissa (Frida Ingrid) ja Blogit.fi– sivustolla! Näin saat uudet postaukset reaaliaikaisesti luettavaksesi! ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, elokuu 26, 2018 at 20:56

  Ei vitsit. New York on kyllä maailman ihanin paikka. Kun sinne ensimmäisen kerran matkustin, matkustin sinne sen jälkeen kerran vuodessa seuraavan kolmen vuoden ajan..se paikka vei sydämen! Onneksi ens kesänä pääsee taas pitkästä aikaa, koska Nyki-kuume ei ole sammunut vaikka vuosia on kulunut edellisestä reissusta jo 5 vuotta.

  Pitää ottaa ensi kesän airbnb varauksia tehdessä huomioon, että sitä voi joutua kaappiin nukkumaan 🙂

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, elokuu 26, 2018 at 21:16

   Eikö ookin! <3 Mulla oli toi vuoden takainen Nykireissu ensimmäistä laatuaan, mutta sen jälkeen ei ole varmasti mennyt päivääkään etten olis sinne haaveillut pääseväni pian. Pariin otteeseen ollaan suunniteltukin reissua, mut sit kuitenkin aina vaihtunut pläänit johonkin muuhun. Mun unelma olis tosiaan joskus päästä asumaan sinne – kuitenkin ihan turistiviisumin puitteissa eli se max. 3 kk. Se vois onnistua mun tutkintoon kuuluvan harjoittelun suorittamisella siellä tai sit jotain muuta vaihtoehtoista. Toivotaan, että joskus pääsis! <3

   Haha, no jos tekee niitä Airbnb-varauksia aikaseen niin ehkä et joudu komeroon nukkumaan. 😀 Me taidettiin ottaa just jotain 1 kk aiemmin toi varaus ja siksi oli tosiaan kaikki hyvät majoitukset mennyt (niitä kyllä oli ollut aiemmin oikein kivasti tarjolla kun olin kattonut). Ja tietty 80e suht hyvällä sijainnilla Manhattanilla ei oo paljon yöltä, mutta komerosta se on kyllä perkule liikaa. 😀

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, elokuu 26, 2018 at 21:17

  Tekstiäsi lukiessani ja kuvia katsellessani tuli taas ikävä New Yorkiin, vaikka edellisestä vierailusta on vasta vajaa puoli vuotta. Mainitsemistasi jutuista kaikki paitsi tuo komerossa nukkuminen on tuttua, poliisien söpöt pikkumenopelit, työmaiden höyrytötteröt, Central Parkin viikonlopun palloilut ja Brooklynin sillan härdelli. New York on ihan omanlaisensa kaupunki. Vaikka moni juttu on samanlaista verrattuna Jenkkilän muihin suurkaupunkeihin, on New Yorkissa jotain todella poikkeavaa. Ajoittain tämä jopa ärsyttää, etenkin jos kaupunkiin tulee muualta Jenkeistä. Toisaalta se myös kiehtoo ja vaikka välillä ärsyttääkin, niin kyllä minä New Yorkiin palaan kuitenkin aina uudelleen. 🙂

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, elokuu 26, 2018 at 21:20

   Hehe, sori vain NYC-ikävästä! 😀 New York on kyllä niin kiva ja ainutlaatuinen paikka. Mä en oo käynyt Jenkeissä Nycin lisäksi kuin Floridassa pari kertaa, niin en osaa niin ottaa kantaa tohon samanlaisuuteen. Ollaan mietitty jotain Jenkkien kiertoreissua ens keväälle, että jospa siihen tulisi silloin enemmän perspektiiviä. 🙂

   Nyc tuntuu olevan kyllä sellainen paikka, että ne ketkä tykkää, ei koskaan kyllästy siellä käymiseen! 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, elokuu 27, 2018 at 03:59

  No olipahan todellakin pieni soppi. Voipi olla, että olisin tehnyt täyskäännöksen ovella, vaikka kyllä sitä on tullut aikoinaan nukuttua vaikka minkälaisissa paikoissa. Varsinkin silloin, kun kysymyksessä on vain yksi yö.

  • Reply Frida Ingrid maanantai, elokuu 27, 2018 at 10:02

   No joo, yhden yön nyt nukkuu ihan missä vain! 🙂 Me oltiin tuolla muistaakseni 4 yötä, että kyllä siinä ajassa ehti jo tottumaan tuohon huoneen kokoon. 😀

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi tiistai, elokuu 28, 2018 at 10:52

  Ihanaa NYC-tunnelmointia. Olen vieraillut kaupungissa vain kerran ja siitä on seitsemän vuotta aikaa, mutta postaustasi lukiessa nuo kaikki kohdat nousivat kirkkaana mieleen – paitsi komero 😀 Tiiviisti majoituimme tosin mekin, sillä minä ja neljä ystävääni nukuimme viikon ajan samassa huoneessa.

  • Reply Frida Ingrid tiistai, elokuu 28, 2018 at 10:54

   NYC on niiiiin ihana! 🙂 Joo, harva varmaan Nycin reissullaan majailee kauhean leveästi (ainakaan hyvällä sijainnilla)! Komeromajoitus oli kyllä jännä, sillä se ei ketuttanut oikeastaan juuri yhtään. Pidemmällä visiitillä tietysti saattaisi alkaa ohimo sykkiä 😀

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, elokuu 29, 2018 at 18:00

  Ai hyvän tähden tuota koppia! Saiko siellä happea, jos laittoi oven kiinni? :O Ja 80 euroa tuosta?! Huoh! New York on ihana. mutta hinnat karanneet jotenkin ihan käsistä. Kirjoitin taannoin pari postausta tyyliin ihanan kallista, kun ihan tavalliseen lomapäivään sai menemään satasia. Mutta on kaupungissa oma taikansa!

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 29, 2018 at 18:07

   Haha, joo olihan se pieni! 😀 Ja tunkkainen, hah. Oli siellä sen omistajan toimesta asennettuna sellanen ilmanvaihtopömpeli, minkä putki laitettiin oven raosta öisin ulos niin ei pökertynyt yön aikana hapenpuutteeseen sinne. 😀 Ja siis joo, jos en olisi ihastunut Nyciin, olisin varmaan repinyt hiukset päästäni tuon hinnan vuoksi. Ajankohta oli elokuun alku eli varmaan yksi suosituimmista ajankohdista Nycissä (tietysti aina siellä on porukkaa, mutta silti) ja vähän liian myöhään varattiin majoitusta, ehkä joku 1 kk ennemmin ja kaikki oikeasti hyväkatteiset kämpät ja huoneet oli jo mennyt. Ei oltu kaupungissa kuin neljä päivää, jonka vuoksi haluttiin mahdollisimman hyvä sijainti ja tuo oli kuitenkin Manhattanilla Broadwayn Harlemin päädyssä, eli metrolla ei kovin montaa pysäkkiä ja oltiin jo mestoilla ja esim. Central Parkin kulmalla.

   Ja siis onhan New York ihan älyttömän kallis kaupunki! Olin aikeissa tehdä tänä kesänä tutkintooni kuuluvan työharkan siellä, mutta sitten kun aloin katsoa kämppien huoneiden hintoja, olisin joutunut maksamaan reilusti yli tonnin aivan todella kämäsestä parin neliömetrin kopperosta jossain Queensin perähikiällä, mistä olisi kestänyt pelkästään työpaikalle pääsy n. 2h julkisilla. Se suunnitelma vähän kossahti siihen, että en tuollaisessa kopperossa rupea kolmea kuukautta asumaan jos matka keskustaankin on parin tunnin päälle. 😀 Sitä se kylläkin taitaa suurimmalle osalle nyciläisiä olla: karut kämpät ja hullun pitkät työmatkat. Mutta silti samaa mieltä, että kaupungissa on oma taikansa! 🙂

 • Reply Christa torstai, elokuu 30, 2018 at 21:58

  Olen käynyt New Yorkissa vuonna 1997 ja kokemus oli ikimuistoinen. Siihen sisältyi lähempi tuttavuus NYPD: n kanssa (laukkuni varastettiin) ja tuntemattoman naisen ilmaiseksi tarjoama majoitus hänen Central Parkin vieressä olevassa asunnossaan ( asuttiin siellä viikko hänen ollessa matkoilla). Olisi jo aika mennä uudelleen!

  • Reply Frida Ingrid torstai, elokuu 30, 2018 at 22:36

   Ohhoh, mikä tarina! 😀 Vaikka laukku varastettiin niin ilmainen majoitus ainakin lohkesi! 😀 Nycissä ei todellakaan voi käydä liikaa ja 20 vuodessa oot ainakin ansainnut jo uusintareissun! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, syyskuu 1, 2018 at 13:38

  Olen käynyt New Yorkissa vain pikaisesti lentojen välillä, joten sieltä en ole juuri muuta nähnyt kuin hätäisesti Manhattania. Muistan vielä miten katujen varsilla olevien ruokakärryjen tuoksut ällöttivät. Olin raskaana mutta en tiennyt sitä. Tilanne selvisi vasta kotona ja sitten ymmärsin tuon pahoinvoinnin syynkin 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, syyskuu 1, 2018 at 13:39

   Haha, mä olin jo kirjoittamassa, että ei ole mahdollista, että Manhattanin ruokakojuen tuoksut ällöttäisivät – mutta löytyihän sieltä sitten ihan oikea syy sille! 😀

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, syyskuu 1, 2018 at 16:39

  No kyllä tämä New York-kuumetta taas kasvattaa! 🙂 Ihana kaupunki, pääsin ensimmäisen kerran 10-vuotiaana ja tuntuu, että sen jälkeen täytyy tasaisin väliajoin päästä nauttimaan siitä ainutlaatuisesta tunnelmasta. Ja nyt on jo kahdeksan vuoden tauko, tuntuu kamalalta!

  • Reply Frida Ingrid lauantai, syyskuu 1, 2018 at 19:33

   No joo, näin tuntuu monilla olevan, että Nyciin on päästävä säännöllisesti! 😀 Ei mee varmaan päivääkään, etten miettisi, että miten ja milloin sinne pääsisi seuraavan kerran…

  Leave a Reply